Türkiye Kupası Yarı Finali | Galatasaray CC 70 - 77 Fenerbahçe Ülker

Bir şey soracağım. Yarın maça fenerli yeğenimle birliktegireceğiz ve yanyana oturacağız. Bu maç için bir sıkıntı olur mu?

Öyle çok büyük bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bugün mesela ben Fenerbahçe maçını yanımda fanatik Fenerli bir abiyle seyrettim. Böyle birçok kişi de vardı. Ama taraftarların grup olarak toplandığı yerlere yakın bir yere oturursanız belki tepki gelebilir. Bence gene bir tepki gelmez ama önlem olsun diye söyledim. Çok uzattım :D Yani kısacası bir problem olmaz. :D
 
Fatih Sinan'ın yazdığı gibi sakin bir yerde oturursanız bir şey olmaz. Bu şekilde gelen birçok kişi olacaktır. Grupların arasına girmeyin yeter. :)
 
Bugün yanyana seyretmiş olabilirsiniz ancak bu yarın için iç rahatlatıcı bir örnek değil açıkcası...İki takım sahada mücadele ederken birşeyler daha farklı oluyor...Şahsen ben olsam o topa hiç girmezdim...:)
 
Bugün yanyana seyretmiş olabilirsiniz ancak bu yarın için iç rahatlatıcı bir örnek değil açıkcası...İki takım sahada mücadele ederken birşeyler daha farklı oluyor...Şahsen ben olsam o topa hiç girmezdim...:)

Ama bir çözüm yolu yokki bunun insanları gruplandırmıyorlar burası Galatasaray tribünü burası Fener tribünü diye, herkes rastgele oturuyor. Ha bunu yarın düşünürlerse onu bilemem tabi ama bugünkü manzara gayet iyiydi. Banvit maçında ben Banvit diye bağırdım yanımdaki abi Fener diye öyle izledik maçı :D
 
Banvit karşımıza cıksaydı belki fbülker e konsantrasyon olduğumuz kadar olamazdık banvite . Bu yönden baktığımızda fbülker maçı için daha cok umut taşıyorum maçı alabileceğimizi düşünüyorum daha iyi performans göstererek maçı alırız Umarım d smart ın bir azizliğine uğramayız da kahve aramak zorunda kalmayız son dakika . Haydi aslanlar dualarımız sizinle
 
Çözümü bulduk. Ben formalı yeğenim formasız izleyecek. Bu şekilde bir fenerli az görünür.Ayrıca benim ikiz kardeşim fenerli ve takım tutmak gözü karartacak bişey olmamalı bence.
 
Umarım sorunsuz izlersiniz Bağdat hanım.Ortam İstanbul kadar gergin olmaz diye düşünüyorum.
Olin-Fenerbahçe-Beşiktaş(kuvvetle muhtemel).Şu yoldan gelecek kupanın değeri bambaşka.Takıma güvensem de şansımızı az buluyorum saha içi ve saha dışı sebeplerle.
Kazandıklarını duyduğum andan itibaren başladı kıpırdanma.
 
Maçı değişik açılardan değerlendirebiliriz.

1.si sezon başında hedeflerimiz arasında bu kupa var mıydı, ne kadar önem gösterecektik bu kupaya merak ediyorum. Gelmiş olduğumuz noktada 2 kritik galibiyetle kupaya uzanmak sürpriz olmaz ama Final maçından 2 gün sonraki Nymburk deplasmanı ne olacak? Açıkçası şu noktada finale çıkmak, Türkiye Kupası'nda aşırı efor sarfetmek belki de Avrupa umutlarımızı bitirecek tamamen. Umarım buna bir çözüm bulunur, eğer birşey yapılmayacaksa elenmemize razıyım, Avrupa daha önemli zira.

Parke üzerine gelirsek sanırım Fb Ülker tam kadro mücadele etmiş Banvit maçında. Bizde ise şimdiye kadar guard rotasyonunda ciddi süreler alan Taylor-Evren ikilisi yok. 2 gün üstüste maç oynamak, nispeten dar rotasyonumuz, tarafsız saha ibreyi Fb Ülker lehine çeviriyor. Rancik'in Mirsad ile, Tutku'nun diğer guardlar ile iyi eşleşmesi çok önemli, Shumpert'ın da şutlarını sokması lazım, o olmadan kazanmamız çok zor.

Tepede guardlara yaptığımız ikili sıkıştırma, en büyük silahı Pick'n Roll olan Ukic'in yine kitlenmesine sebep olabilir. Yalnız Saras oyundayken bu savunmayı nokta pasları ile aşabilir, ona dikkat etmek lazım. Ömer ile Mirsad sorumluluk almaya çalışacaktır, Mirsad'ın İpekçi'deki pısırık görüntüsü ile alakası olmayacak muhtemelen maçta.

Şut sokmamız çok önemli, zira Fb Ülker etkili uzunlarıyla içeriyi iyi kapatacaktır, çizginin gerisinden son zamanlarda pek sık göremediğimiz %40-45 gibi bir isabet bulursak maçın içinde kalırız diye düşünüyorum.

Son söz de taraftara... Diğer maçı izleyemedim ama sanırım Fb Ülker taraftarları bizim maçtaki taraftarımızdan fazlaymış. Yıllar sonra basketbola umutla, zevkle bakmamızı sağlayan takımı skor ne olursa olsun sonuna kadar desteklemeli Galatasaray taraftarı. Suyun karşı tarafından sayı olarak az olursak da kazanmayalım zaten, haketmemiş oluruz. Kayseri'deki Galatasaraylılar bu maça gitmeyecek de hangi maça gidecek?

Bir de unutmadan forum ahalisinden ricam, yarın kazanırsak yine Şampiyonluk Naraları atmayalım burada. Playoff çok farklı bir ortam, orada saha avantajımız olmadan ipi göğüslememiz çok zor şimdilik. 1-2 sene sonra en büyük aday oluruz, orası ayrı.

Sonuç olarak bir yanda Avrupa iddaamızın devam etmesi, diğer yanda ezeli rakibine karşı sezon içinde kazanılacak 2.maç. Tartmaya çalışıyorum, ikisi de hemen hemen aynı değerde gözümde. O yüzden buradan çıkacak sonuç, beni aşırı sevindirmeyecek yada aşırı üzmeyecek.

Takımımıza başarılar...
 
tutku reis en az 7-8 asist yapmalı.tüm takım süre almalıyız.canerin ukiç savunması üzerindeki baskısı önemli.uzunlarımız erken faul problemine girmemeli.özellikle ermal onun pota altı bitiriciliğine ihtiyaç var.andric bir şekilde orayı savunmaya çalışır.shumpert çok boş şut harcamamalı.ligdeki maçtaa 2/7
atmıştı.jerry hızıyla ömer onanı zorlayabilir.göksenin oynarsa onun için önemli bir tecrübe olur bu maç.gazanfer dediklerinede katılıyorum ayrıca.
haydi cimbom gün galibiyet günü.
 
avrupada devam etmek önemli ama bi okadarda zor kalan 3 maçımızıda kazanmamız gerek büyük olasılıkla ama fenerbahçe ülker ve beşiktaş cola turkayı geçip kazanılan bir türkiye kupasınında tadı bir başka olur.
 
FBÜ nün aslında ilk maçta çok asılmaması dikkatimi çekti sanki elenmek istiyorlar gibi geldi bana türkiye kupası o kadarda cazip olmasa gerek. EL de kritik bir deplasmana gidecekler aynı şey GSCC içinde geçerli Nymbruk maçı öncesi FBÜ ve ardından olası bir BJKCT ile yıpratucı maçlar oynamak zorunda kalınacak. Kupanın statüsüde ilginç yangından mal kaçırırı gibi arka arkaya bi sürü maç
 
Bi eleştirim olacak TBF 'ye. Böyle önemli bir turnuvayı kapalı kanala vererek basketbol'un sevilmesinin ve daha büyük kitlelerin maçları izlemesinin önüne geçiyorlar.
İzleyen kişi sayısını artırmak, fazladan alacakları 500bin tlden cok daha önemli.
 
maçlar turksat uydusunda şifresizdi. ama karasal yayın olsa kesinlikle daha iyi olurdu. bir de yayıncılık kalitesi inanılmaz düşük. 80lerin trtsinde maç izliyoruz sanki. ne yazılar okunuyor, ne ses kaliteli..
 

Üst