Türkiye Kupası Yarı Finali | Galatasaray MP 69 - 76 Beşiktaş Milangaz

Şurada hakemler ve rakip oyuncular konuşulması gereken en son konudur bence. Hiç mi çirkef oyunculara, artniyetli hakemlere karşı oynamadık. Ayrıca aynı maçta 11 sayı öndeydik. Sonuçta sindirilmeye çalışılsa bile zorluğu bariz olan maçlarda çift haneli farklar büyük avantajdır.

Hiçbirşeyi hazmedemiyorum, hele ki bu sezon içinde Oktay Hoca'nın Ergin Ataman'ın elini 2 defa tebrik için sıkmasını !

Mağlubiyet değil can sıkan..

Daha 2 hafta önce son saniyede ki hatamızdan ötürü az daha oly maçı gidiyordu..

Bir kaç ay önce Fenerbahçe Ülker deplasmanında son 2.5 dakikada 9 sayı farkla öndeyken maçı kaybediyoruz..

Bugünkü maçta

Son 11 saniyede faul yapılmayıp yine bir son topta maçın dönmesi
son 3.5 dakikada 11 sayı farktan maçın uzaması..

yani ders felan almamışız..

Şimdi Oktay Hoca ve Takımımız kendi açıklamaları ile taraftara hiçbirşeyin sözünü vermediklerini sadece her maçta son topa kadar mücadele edecek olmanın sözünü verdilerse ve bu taraftarda kupalar yerine bu sözü kabul ettiyse tabiki oyunu ciddiye almayan savsaklayan maçı istemeyen takıma tepkiler olacaktır..Bunun için de kimsenin kara meleği felan oynamasına gerek yok..Kupa Erginin yada Orhunun olsun..Ama bu takım resmen isteye isteye yenilmesin...

Bu akşam Oktay hoca şansına çok güvendi. Bizde bu yüzden maçı kaybettik. Zaten bütününe de baktığımızda maçı hakettiğimizi söyleyemeyiz.
Aslında konu şu; bu sene oynadığımız maçların çoğunun son 5 dakikasına 10 sayı civarında önde giriyoruz ve devamında ne oluyorsa oluyor maçın son 4 dakikası maç eşitliğe geliyor. Kazandığımız maçlarda da kaybettiklerimizde de aynı. Artık takımın taraftarla dalga geçtiğini düşünmeye başladım. Taraftarımız böyle basit olumsuzlukları hakedecek durumda değil. Sorumluların bundan sonraki maçlarda çok daha dikkatli olması kanaatindeyim.
Yani son topta rakibe foul yapmayıp üçlük kullandırıyorsunuz üstüne üstlük bir de onca oyuncu içinden serhat çetini boş bırakıyorsunuz. Yani komik. Bu akşam kendimize güldürdük.

Maalesef böylesine lakayıt oynarsak 3. kez Mahmuti Ataman´ın 3. kez tebrik için sıkabilir!!!

Son 3lüğün izahı yok maç o üçlükle gitti bir renktaş yapacaksın yugoslav foul ünü demiş değil yugoslav madagasgar foul ü yapacaksın yakışmadı açıkcası bize hemde hiç yakışmdı!

Mağlubiyet değil can sıkan..

Daha 2 hafta önce son saniyede ki hatamızdan ötürü az daha oly maçı gidiyordu..

Bir kaç ay önce Fenerbahçe Ülker deplasmanında son 2.5 dakikada 9 sayı farkla öndeyken maçı kaybediyoruz..

Bugünkü maçta

Son 11 saniyede faul yapılmayıp yine bir son topta maçın dönmesi
son 3.5 dakikada 11 sayı farktan maçın uzaması..

yani ders felan almamışız..

Şimdi Oktay Hoca ve Takımımız kendi açıklamaları ile taraftara hiçbirşeyin sözünü vermediklerini sadece her maçta son topa kadar mücadele edecek olmanın sözünü verdilerse ve bu taraftarda kupalar yerine bu sözü kabul ettiyse tabiki oyunu ciddiye almayan savsaklayan maçı istemeyen takıma tepkiler olacaktır..Bunun için de kimsenin kara meleği felan oynamasına gerek yok..Kupa Erginin yada Orhunun olsun..Ama bu takım resmen isteye isteye yenilmesin...

Yani basketboldan çok anlayan biri değilim ama bizim takımın bir konsantrasyon sorunu mu var nedir anlayamıyorum

Can sağlığı olsun yinede geçmişle yaşanmaz nasıl 5 gün önce cskanın yenilmezlik apoletini ipekçide sökenler bu aslanlarsa bu maçıda kaybeden yine bu aslanlar giden bir kupa olsun ondan daha büyük işler başarmak için çıktığımız yolda bu tür sonuçlar olacaktır hazmetmesini bilmek lazım kendi ellerimizle maçı verdik evet ama artık bu maçı unutmak gerek hala biz en iyisiyiz unutmayalım renktaşlar...

takımın 4 numara oynayan 3 oyuncusunun toplam 3 sayı isabeti 1!!! hadi shumpert zaten evlere şenlik 2 aydır...cevher ve savo nasıl bu kadar istikrarsız olabiliyorlar...bunların yanına bir de songaila'yı ekle;özlüyorum seni rancik...ölün şu şutların 3ünü sokardı...

Son topta faul yapın diye konuşulduysa ve yapılmıyorsa en büyük sorumlu Ender, Arroyo aldı sektirdi 2-3 saniye yapacan faulu sıkıştırma getirirsen sonrasında da top hızla döner ve boş adamı bulurlar. Bonsu'nun üstüne çıkılmasını da anlamıyorum o top dönerken, zaten maç o noktalara gelmemeliydi ama son pozisyonda bu hatalar yakışmadı...

artık beşiktaşla dalga geçmem aga aldık cevabımızı çok koydu bu mağlubiyet bu takıma türkiye kupası şarttı artık ligi de alamazsak çok kötü olacak ligin en iyi takımı olarak gösteriliyoruz bu mağlubiyet hiç yakışmadı tutku reisi çok arıyoruz hucümda tıkanınca yaratıcı oyuncu yok takımda ender 24 saniyelik hucümun 20 saniyesini boşa harcıyor

evet evet beşiktaşın rotasyon oyuncusu yok 3. sefer oynadığımızda çok yorulacaklar o zaman dağıtırız.ders almamakta inat diyoruz playoff maçlarında bjk karşımıza çıkarsa bizi süpürür gibi işte o zaman rakibi küçümsememeyi öğreniriz iş işten geçer.nerde3. çeyrekte iş biter diyenler...

biz iyi zamanda da eleştiri yaparken bizi susturmaya çalışanlar takımı kutsayanlar en ufak bir mağlubiyette sayfalar boyu acımasız eleştiri yapıyor al i,şte Türk mantalitesi ne zamanki bir acı olay yaşayacak geli,p kafamıza dank diye vuracaklar o zaman çözüm ararız. Bu takımı çok seviyor bu forumdaki herkes onda bir şüphe yok. Herkes her zaman eleştiri yapabilir. Bu takımın sadece 4 değil 5, 1 3 numaraya da oyuncu lazım kadro bir dahaki sene önemli takviyelerle güçlendirilmezse futboldan örnek vereyim Gerest'in şampiyonluktan sonraki sezonuna benzeyebiliriz. Tamam iyi oyuncularımız vvar karakterli sistem oturtma adına ekol olma adına shipp gibi andric furkan gordon gibi takımın iskeletini kuracağınız oytuncular var ama hedef euroleague ise kusura bakılmasın bu kadro her zaman cska'yı yenemez. Biz artık takımımızın bu galibiyetlerini efsane destan gibi görmemeliyiz. bunlar ne kadar sıradan olmaya başlarsa o kadar büyürüz ara sıra böyle galibiyetler almak heyecan veriyor ama büyümek için gelişmek için bunların bizler için sıradanlaşması gerekiyor. İddia ediyorum biz Sienaların, Malagaların basketbola ayırdıkları bütçeleri futbolda 2-3 tane tutmayan transferlere yatırıyoruz her sene. Neyse konu biraz dallandı budaklandı ama eğer Türkiye Kupası takımımızın silkelenmesi için fırsatsa ve burada bu mağlubiyet bazı gerçekleri görmemizi sağlayacak ve şampiyonluk için daha kararlı devam etmemizi sağlayacaksa hayırlı bir mağlubiyet olduğunu düşünüyorum. Takımımızın yorgun olduğu ve skor opsiyonlarının çok fazla olmadığı her maçta rakibi 60 lı sayılarda tutup maçı kazanamayacağı da unutulmamalı. İş kazasıdır diyelim.

Çocukluğumda hani itiraf edeyim Efes'i heyecanla takip ettiğim dönemde iki kez Asvel ile karşı karşıya gelmişti Efes F4 öncesi play-of da her ikisini de son maçta kaybetti yanlış hatırlamıyorsam.İki maçı da önde götürdü hep ama bir türlü koparamadı maç sonunda hücumda tamamen tıkandılar ve maçlar ve F4 gitti o maçları hatırladım.Hücum gücü çok yüksek bir takım değiliz tamam ama bazen hücumda feci tıkanıyoruz aynı dönemde rakip de iyi hucum ederse savunma kaynaklı sayılar da bulamıyoruz ve de olan oluyor.Bir de kollektif bir şut sorunumuz var bu bir tesadüf mü yoksa bir nedeni mi var merak etmeye başladım (nasıl bir nedeni olabilir onu da bilmiyorum ama).

Çok kalp kırıcı bir yenilgi oldu eleştirlerin için de hak verdiklerim de var ağır bulduklarım da ama genel olarak galibiyetler sonrası ortam ile yenilgiler sonrası ortada siyah ve beyaz gibi oluyor ortayı bulsak iyi olacak yada bir tarafta tutarlı dursak .Hava durumuma göre hareket ediyoruz ama asıl önemli olan iklim bence ,iklim de hala bahar benim gözümde sert bir fırtına çıksa bile baharın ortasında bahar bahar olmaktan çıkmayacak bir fırtına ile

Olan oldu giden gelmeyecek hedeflerimizi göz önünde bulundurduğumuzda kupa diğer iki hedefe kıyasla ok daha az önemli idi hala da öyle alsak da öyle olacaktı.F4 oynanamızın çok çok zor olduğu hatta gruptan çıkma açısından da OLy'nin hala avantajlı olduğunu düşünürsek asıl önemli hedef hala lig şampiyonluğu bence gelecek sene statü değişecek olsa bile lig şampiyonu direk Euroleague alınır senelik lisans ile Ben A lisansı olayını pek çantada keklik görmediğim için bunu oldukça önemsiyorum doğrusu..

Üzülecek yerde üzüntüye sorumlu aramak yerine üzüntüyü vakar ile yaşamak gerek bence bu takım galip geldiğinde çatır çatır seviniyoruz şimdi de hakkı ile üzülme zamanı üzüntüye sorumlu aramak yada öfke bulaştırmak üzüntüden kaçmaya çalışmaktır çoğu zaman sadece takım galip gelince sevincin payımıza düşen kısmını sonuna kadar sahipleniyoruz.Malup olunca da diğer aile bireylerine yüklenmek yerine önce aile içinde kederi yaşamak sonra bir aile olarak tekrar ayağa nasıl kalkarız ona bakmak gerek.İyi günde aile olmak kolaydır mesele kötü günde aile olabilmek kötü günde destek olabilmek.Eleştiriler,taktik-teknik analizler bir yandan devam ederken bir yandan da bu şoktan takımı çıkarmak için neler yapmak gerekir ona bakmamız gerek.