Türkiye Kupası Yarı Finali | Galatasaray MP 69 - 76 Beşiktaş Milangaz

Hücumda sıkıntılı takımız, bu en iyi maçımızda da böyle en kötü maçımızda da tabi ligin averaj takımlarını saymazsak hani şöyle güvenerek şut sokar diyebileceğimiz tek adam yok takımda, Shumpert vardı onun da durumu malum.Aslında bu maçı şutların girmemesine de bağlamak doğru değil takım maalesef alışılmış ciddiyetinden uzaktı, her şey kabul edilebilir ama bu hem bizim için hem de koç için kabul edilemez bir durum.Hakemler de inanılmaz taraflı bir maç yönettiler, ben hakemlerde hakemler diye ağlayan birisi de değilimdir ama beni bile çıldırttılar.
Son olarak bizim de dersimizi almamız gerekir artık rakipleri küçümsemek hiç yakışmıyor bize küçümsediğimiz Beşiktaş'ın yerli rotasyonu sağlam olsa şu an ligde şampiyonluğa en yakın takım olurlar.
Neyse yine de motivasyon kaybına gerek yok bu takım Oly'i Yunanistan'da yenecek ve son sekize kalacak.:)

Şubat sonuna kadar istim üstünde gidip Şubat bitince kısık ateşe geçip sezonu bitiririz diyordum ama olmadı.En kötü yerde,en olmayacak şekilde patladık maalesef.
Maç aşırı kalitesizdi.Üçüncü bir takımın taraftarı olsam şu maça ayırdığım 5 dakika için bile kafamda muhasebe yapardım.Kupa periyodu için bir yere kadar anlayış gösterilebilir ama bu maç çizgiyi aştı.
Adamlar bize ne kadar saygı duyuyorsa biz onlara o kadar saygısızlık yapıyoruz iki maçtır.Shipp'in üçlüğüyle 58-47'yi bulduğumuzda bile rahat değildim.Zira faul hakkımız dolmak üzereydi ve oyun genelindeki akıl tutulmamız maçın son bölümüne sirayet edip iş bire birlere kalırsa oyun adamların istediği noktaya gelecekti.Nitekim dışarıdan bomboş şutlarda dahi isabet bulamadık,Andric'in faul problemi sebebiyle sahada olmamasından dolayı içeriye bir top bile indiremedik.Beşiktaş'ın ekstra skor katkısını oyunun genelinde faul problemi olan Dudley ile bulmasıyla da maç krize girdi.
Serhat Çetin kaşar mı?Evet kaşar.Andric'e İspanyollara taş çıkartan bir tiyatro performansıyla çaldırdığı hücum faul maçın kırılma anlarındandı.Ama diğer taraftan 72-69 gerideyken bariz hücum faulü gösterecek dirayeti olmayan Ender Arslan var.Serhat Çetin'den 2.9 saniye kala yenen üçlüğün ardından kalan süreyi kullanmak yerine dövünmeye başlayan bir takım var.''Oynayamayıp mızaran'' görüntümüzle uzatmayı kazanmamız çok zordu,olmadı da.
Pire uğruna yorgan yakacak halimiz olmasa da Beşiktaş maçları bu güzel sezonun lekesi oldu maalesef.Haklı olarak sistem,basketbolun doğruları derken;Beşiktaş'ın ucuz reklam stratejisini tiye alırken adamlara hiç oynamadan iki maç kaybettik.Oynayıp kaybettiğin rakibe karşı hırslanırsın ama onu da yapamıyorum.İpekçi'de kazanalım,play-off ilk turunda da Fenerbahçe Ülker'le birbirlerini yesinler diyorum.
Sahadaki görüntüyü Banvit finaline yoracaksak vay halimize.Şu maçın kupa için Banvit finalinden daha belirleyici olduğu kör göze parmak gibiydi.Mental anlamda üst seviyede bir ay geçirip büyük galibiyetler almanın acısı burada çıktı maalesef.Türkiye Kupası mı yoksa Euroleague Top 16'da Oly ve CSKA galibiyetleri mi diye sorulsa çoğumuz ikinciyi seçerdik.Ama Türkiye Kupası bu denli avucumuzun içindeyken,olabilecek en iyi senaryo gerçekleşmişken kupayı elimizin tersiyle itmek hiç olmadı.Kupalara aşina olmamamız bir tarafa,şu an için kestirmenin fazlasıyla zor olduğu play-off sürecinin öncesinde her anlamda kazanım olacaktı.
Her yönden yazık oldu.

Bu maçta tek üzüldüğüm nokta beşiktaşa yenilmemiz değil şu Ergin şovmenine son 10 saniye kala aldığı molanın cevabını veremememizdir

Bir Euroleague takımı bu şekilde maç vermez, vermemeli. son periyotta 11 sayı geride olan,skor yapamayan,şut sokamayan,kadro zaafiyeti olan bir takıma bu şekilde yenilmek son derece üzüntü verici !!! hele hele son 10 saniyede 3 sayı öndeyken, faul yapmayıp rakibin eli en sıcak adamına 3lük attırmak kabul edilebilecek bir hata değil. sanırım basketbolu yeni izlemeye başlayan ilkokul çağındaki çocukların bile düşünebileceği bir faulu yapmayacak,yapamayacak kadar konsantrasyondan uzak veya güçsüz olmayı kim, nasıl açıklayabilir acaba? tabii eğer ki Oktay hoca, o hücumdan önceki Beşiktaş'ın kullandığı son molada "sakın faul yapmayın" demediyse !!! Schumpert'ın formsuzlluğu sıktı artık, Evren hiç yok, Lakoviç ve Cevher bomboş şutları sokamıyorlar, Savoviç gibi 2. sınıf bir oyuncunun neden alındığını bilen anlayan yok, Ender'in hayaletten farkı yok, Andriç gibi bir oyuncu rakip oyuncuları box-out ederken üstüste gereksiz hücum fauller alıyor,vs vs vs... Bu kadar ballı bir kuradan ve Efes'in elenmesinden sonra avucumuza kadar gelen bir kupayı final bile oynamadan kaybetmek çok ama çok acı... Sanırım tüm oyuncularda mental ve fiziki bir yorgunluk var.

ekleme: son periyotta 10-11 farkla öndeyken gereksiz hızlı hücümlar yapıp üçlükler kaçırmak da neyin nesi oluyor? yani çıldırmak işten değil yahu !!!

Bu Maçı kaybettiğimize çok üzüldüm bununda bir neden var maçı seyredemedim yorumları okuduğumdan bjk li basketçiler bizim hucumlarımızda ufak bir dokunuşta ki mahmut hocada maç sonucu konuşmasında değinmiş bu konuya kendilerini inanılmaz bir şekilde yere atmaları ve hep bize hucum faul verdirmeleri bunu onlara illaki hocaları söylemiştir kazanmak için her yol mübahtırı benimseyen akatlardaki maçta sayı olarak bizim yetişemeyeceğimz kesizndi tam hatırlamıyorum 2-3 saniye kala mola alması rakibinle resmen alay ederecesine olaylarını benimsemiş ergin atamanın sevinmesini hiç istemezdim ama sevindiler

Csk moskovayı yenme başarısını göstermiş bir takımı yerden yere vurmanında bir manası yok biraz eleştiri olmalı kii ders çıkarsınlar.

Oyunculara cska moskovayı yendimi işmiz biter mantığı değil oynanacak her kupayı alma prensibi işletilmeli efes ve fenerin olmadığı bir final maçını daha ne zaman yakalarızki.

Yrıca başkan ve baskete bakan yöneticiler birşeyleri görsünler. Basket federasyonun bize karşı inanılmaz negatif yönde bir davranışları var ve bu konuya el atmalılar sanki f7 nin halen burada lobi anlamında çok büyük etkisi olduklarını düşünüyorum her maç hakem konusunda bu kadar sıkıntı olurmu.

sayı 2 lik 3 lük sa
Toplam Değerler 69 22/43 %51 5/30 %17 10/14 %71

Üçlük yüzden düşükken bu kadar üçlük atmak ve hala ısrarla denemek normal bir durum değil.

Kimse kusura bakmasın ama 11 saniye kala 3 sayı önde olan takım bu kadar ucuz maç kaybetmemeli. Aynı olayı Olimpiakos maçında yaşadık sıçradık, CSKA maçında yaşadık, sıçradık. Ama işte çekirge 3. cüde sıçrayamıyor. Bu faul yapmama (yapamama) olayının bir yerde başımıza iş açacağı belliydi.

Ya arkadaşlar bu kadar karamsar olmayın lütfen.Tamam hakem , üçlük vs vs...ancak bi takım her oynadığı maçı kazanamaz.bu da 2 seferdir bjk a denk geliyor.bu sezon kendi kimliğimiz dışında oynadığımız 2 maç izledim. ya bjk şanslı yada bize ters gelen bir basketbolları var.Dün bi arkadaş bjk kaos basketbolu oynuyorlar demişti evet bjk alan atıyor tek basşına bşeyler yapıyor.Bize de belki garip gelen bu :) ama ben bu takıma hayatta kızmam çünkü bu takım bana herzaman keyif veriyor.

Bir mağlubiyetle Oktay Hoca'yı eleştirenleri de ben eleştiriyorum.Daha 1 hafta önce neler yazıyorlardı buraya şimdi hemen fırsatçılık yapılmasın lütfen.Biz bu takımın nerelerden geldiğini biliyoruz.Benim takımımın başında en azından oyuncusuyla kavga eder gibi konuşan (Neven Spahija) bir hoca yok çok şükür.

Bi arkadaşımda Cevheri eleştirmiş ama napalım unutmayın Cska maçında da Cevherin inanılmaz basketleri ile maça tutunmuştuk....

Beşiktaş zem zem suyuyla yıkanmış herhalde. Fark 11 sayıya çıktıktan sonra 4-5 tane bomboş üçlüğümüz girmedi. Bunun yetenekle falan alakası yok. Tamamen şanssızlık ama o son 11 saniyede faul yapmamak veya yapamamak ya da faul yapıp da faulu çalmaması tamaen rezilliktir.

Ya da Furkanın üçlük için Mensahın elindeyken ona gitmesi çok saçmaydı o arroyoya attı ordan serhata derken savunma kaydı baya furkan Mensahı boş bıraksaydı bu kadar kolay yemezdik ya da mensaha faul yapsaydı neyse .

Arkadaşlar bu takım kurulurken ve kulübün amacı nedir her branşta 1. olmak değilmi diyorumki efes ve fenerin olmadığı bir organizasyonda çok rahat şampiyon olmalıydık. Buna bu kadar basit geçiştiremeyiz cska yı yenmemiz diğer maçlarda yenilmemiz önemli değil anlamına mı geliyor veya efes maçı var diye bu kupayı elimizin tersi ile itmek mi gerekiyor açıkçası bu maça konsantre olamamışız bir önceki maçtaki aşırı fark bu maça rehavet ile çıkarmış bizi aşimdi her kupada oynuyoruz ve sezon sonu 1 kupa dahi alamazssak bu kadar emek boşamı gidecek tarih bu maçlar la değil kupalar ile anılır 1970 li yıllarda şampiyon olduk kupa aldık tairhe o sezon oynanan maçlar değil aldığın kupa yazılacaktır. Tamam mücadele edelim şu anda basket takımına genelde kimsenin bir şey dediği yok açıkçası diyemezde ama bu kadar çabanın sonunda bu kupa müzeye gelmeliydi en azından bu kadar emek veren hakan üstünberg de kupa ile onurlanırdı.

Bence basketçilerimiz maçları kalitesine göre seçmek veyavitrin maçlarında asılmak değil o kupaya uzanana kadar asılmalı.

Birde farkın açılması neticesinde devamlı 3 lük denemeleri karşılarındaki takımı bana küçümsediler gibi geliyor. o farkın olduğu anlarda dış atış değil içe yönelip sayı bulduğun sürece rakibin gardı düşer ama sen 2-3 hucumdan boş döner adamlar hucumlarda sayı bulursa düştükleri oyuna tekrar dönerler ve bu sefer sen strese girersin.

Bu takımı çok seviyoruz ama 7-8 kişilik BJK'ye karşı alınan 2. mağlubiyet bizleri çok üzdü. CSKA'yı yenen de bu takımdı. Canları sağolsun.

Ama şu faul yapmama işi çok can sıkıcı. Geçen senelerde çok canımız yandı. Bu sene coaching olarak faul yapılmayan Olympyakos maçında paçayı zor kurtardık. BJK maçında faul yapılacak diye kararlaştırılmasına rağmen oyuncular yap(a)mamış. Tamam rakip NBA'den oyuncular getirip takım adı altında sahaya sürüp şut attırıyor ama burası NBA değil. Her topun ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar görüyoruz, gözümüze soka soka gösteriyorlar. Yapalım şu faulleri...

Bu bir tercihtir, ikiside yanlış değildir. Ben olsam bende yapmam faul, müdafa yapmayı tercih ederim. Biz ki müdafaamız ile öne çıkan bir takımız son pozisyonda 3 sayıyı çok daha iyi savunabilirdik. Efes ve Fener'in olmadığı yerde şu kupayı almak çok iyi olacaktı, yine de en benim ve birçoğumuzun gözünde en değersiz alan bu yarıştığımız o yüzden çok da üzülmedim açıkçası.

Yenilebiriz ama böyle değil ya.Bu kadar basit değil,bu kadar basit olmamalı.Sene boyunca en çok üzüldüğüm maç oldu.Faul diye bişey varsa yapacaksın ya,öyle maç sonları oynuyoruz ki elimize yüzümüze bulaştırıyoruz resmen ama dersler çıkarmak lazım ve bunu biz çok çok iyi öğrendik.İnancımız tam bu takıma ASLANLARA.

yenildik, üzüldük, eleştirdik, tartıştık...
hepsi bazen olacak şeyler, yenilgiyide iyi yaşayabiliyorsak mesela birbirimizi kırmadan, tahammülle ve en önemlisi ders alarak...
o zaman problem yok...
artık Efes maçına geçelim mi?
malum maç konularını sadece adminler açabiliyor...

Yaklaşık 16-17 sene önce Türkiye kupasını aldıktan sonraki sezon başında Avrupa da ilk tur maçında, rövanş maçı İstanbuldaydı. Maçın bitimine saniyeler kala rakip hucum ediyor, 3 sayı atarlarsa turu onlar atlıyodu. Koçumuz da Rahmetli Aydan Siyavuş tu. O zamanda faul yapmayıp 3 sayıyı yemiştik. Genç bi oyuncu atmıştı şutu da. 2001 yılında başkanımız olacak yöneticimiz mehmet cansun a spiker mikrofunu uzattığında; koçun söylemesine gerek yok ki oyuncuların faul yapmayı akıl etmesi lazımdı. Gibi bi yorum yapmıştı. 14-15 yaşlarındaydım. O gün elendiğimize bugünkünden 10 kat daha fazla üzülmüştüm... Bugün içimdeki şampiyonluk inancı üzüntümü hafifletebiliyo...

Serhat, Bonsu, Aroyo bu üç isime maçı kaybettik. Serhat hariç diğerleri hareketli ve bitirici oyuncular. Malesef fazla sertlik gösteremediğimiz için geriden gelip kazanmalarını sadece izledik. Gerçi hakemlerde sertliğe çok izin vermedi ama bunu mazeret olarak saymıyorum. Maçı kaybetmemizin ilk nedeni durağan şekilde top dolaştırmamızdı. Alan savunmasını bir nebze bozmak istiyorsan içeriye drive etmek zorundasın. Shipp maça fazla giremediği için bu konuda iş sadece Jamon'a kaldı o da bir yere kadar oynayabildi. İçeriden oynamamıza izin vermediler dersek kendimizi kandırırız. Rakibe direnç kazandıran kendi oyunları değil bizim dış şutlarımızdı. Beşiktaş Aroyo ile içeriye girerek bizim yapmamız gerekenleri bize göstererek maçı kazandı. Takımın kaybetmeye tabi hakkı var canları sağolsun ama bu ikinci defa oluyor. Lig maçında artık bunun acısı çıkarmalıyız. Yapılacak tek şey Bonsu ve Aroyo'ya sert bir savunma. Kemik sesi duyulsun sadece bu!

Sanırım BJK maçlarındaki temel sorunumuz onlar giibi oynamaya çalışmamız.
BJK maçlarında breyselliğe ve dış şutlara dayalı bir oyun sergiliyoruz. İçeriden çok da iyi oynarken, rakibin gardı düşmüşken yani vurup geçecekken Bonsu da oyunda yokken hiç içeriden oynamayıp gereksiz dış şutlarla ve bire bir hucumlarla rakibi umutlandırdık.
Yeni bir hakem rezaleti yaşnmazsa Banvit çok rahat bir kupa kazanacak sanırım.

yorgunlukta etkili oldu. cska maçındaki efor hafta sonu oynanan karşıyaka maçındaki efor ve abb maçı. bjk'nin karşısına artık bitmiş olarak çıktılar. dinç bir furkan o pozisyonda mensah'ın şutunu riske ederdi. ya da faul yapardı.

Taktik faulden ziyade, Mehsah'ın üstüne çıkmak nasıl bir zihniyettir anlamış değilim. Bir anda panikle önüne çıktı biri Mensah'ın, bu sayede köşede Serhat bomboş kaldı bir anda.. Çok ilginç bir hata gerçekten..

Önümüze bakmak lazım. 4 numarada oynayan oyunculardan en azından biri istikrarlı belli bi katkı vermeli.. Artı olarak 3lük çalışmamız lazım, her maç yüzdeler yerlerde ve kaçan şutların çoğu müsait pozisyonlar..

Kupaya baktığımız zaman, kağıt üzerinde ligin en iyi 4. ve 5. takımı final oynayacak. Euroleague'de mücadele eden 3 takım da finali göremedi. Kimin almasını isterim, açıkçası Banvit'in almasından yanayım. Ergin Ataman'ın bilmiş tavırları cidden kabak tadı veriyor çünkü.. Takımı ateşlemek için bilerek teknik faul aldım demesine zaten insan güler mi ağlar mı bilemedim..

Sağlık olsun diyerek kapatalım kupa defterini, zira önümüzde daha önemli maçlar var.. Hepsinin canı sağolsun..