Türkiye Voleybol Ligleri

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
2011 AVRUPA KADINLAR VOLEYBOL ŞAMPİYONASI İTALYA-SIRBİSTAN

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası heyecanı bugün NTV Spor ekranlarında başlıyor. İtalya ve Sırbistan'ın, 23 Eylül-2 Ekim tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği şampiyona, grup maçlarıyla start alacak.

Şampiyonada, (A), (B), (C) ve (D) gruplarında 4'er olmak üzere, toplam 16 ülke takımı yer alacak. İki yılda bir düzenlenen ve bu yıl statüsünde değişikliğe gidilen organizasyonda, gruplarında ilk sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek. Grup maçları sonunda 2'nci ve 3'üncü olanlar çeyrek finale yükselebilmek için play-off karşılaşmaları oynayacak. Grup 4'üncüleri ise elenecek ve grup maçlarında aldıkları puanlara göre 13, 14, 15 ve 16'ıncı olarak sıralanacak.

Play-off turunda ise eşleşmeler A2-C3, B2-D3, C2-A3, D2-B3 şeklinde olacak. Tek maç üzerinden yapılacak turda galipler çeyrek finale yükselirken, mağlup olan takımlar elenecek ve şampiyona süresince topladıkları puana göre 9, 10, 11 ve 12'nci sıraları alacak. Şampiyona, çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının ardından final maçıyla sona erecek.

GRUPTAKİ EN ZORLU RAKİP İTALYA
Türkiye, İtalya'nın Monza kentinde yapılacak (B) Grubu maçlarında, Azerbaycan, Hırvatistan ve İtalya ile karşılaşacak.

(A) Milli Takım'ın rakipleri arasında şampiyona karnesi en iyi olan ülke, son iki şampiyonanın altın madalyalı ekibi İtalya. 2007 ve 2009 yıllarında Avrupa şampiyonu olan İtalya'nın, 2001 ve 2005 yıllarında gümüş, 1991 ve 1993'te de bronz olmak üzere toplamda 6 madalyası bulunuyor.

Öte yandan Hırvatistan, son 5 organizasyonda ilk 4'e giremese de 1995, 1997 ve 1999 yıllarında 3 kere gümüş madalyanın sahibi olarak dikkati çekiyor.

Azerbaycan'ın ise 2005 yılındaki dördüncülüğünün dışında herhangi bir derecesi bulunmuyor.

Şampiyonada, gruplarda yer alan ülkeler ve Türkiye'nin de yer aldığı (B) Grubu'ndaki maç programı şöyle:
GRUPLAR

(A) Grubu: Almanya, Ukrayna, Fransa, Sırbistan
(B) Grubu: Türkiye, Azerbaycan, Hırvatistan, İtalya
(C) Grubu: İsrail, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti
(D) Grubu: Hollanda, İspanya, Bulgaristan, Rusya

MİLLİ TAKIMIN MAÇ PROGRAMI

23.09.2011 - TSİ 18.30: Türkiye-Azerbaycan (NTV SPOR)
24.09.2011 - TSİ 18.30: Hırvatistan-Türkiye (NTV SPOR)
25.09.2011 - TSİ 21.30: İtalya-Türkiye (NTV SPOR)
 
Milli takımımız ilk maçında Azerbaycan'ı 3-1 ile geçti.
Grubumuzun diğer takımları olan Lo Bianco'lu İtalya ile Poljak'lı Hırvatistan'ın maçı da az önce başladı.
 
Bugün Türkiye-Hırvatistan maçını izleme şanssızlığına sahip oldum..

Türk milli takımlarının başındaki teknik adam problemleri azalacağına artıyor.. Hiddink geliyor, kariyer full, performans sıfır..Tanjevic-Orhun Ene olayları zaten malum.Şeytanın aklına gelmeyecek dümenler.. Sonuç ortada..

Bayan takımının başında Reşat Yazıcıoğulları varken işler tıkırındaydı.. Sonra hocalar değişmeye başladı. Bedestenlioğlu geldi, gitti.. Sonra İtalyan hocalar gelmeye başladı ve gerçekten sıvadılar. Takımımız kapasitesinin yarısını bile oynayamaz halde..

Bugün 4 set boyunca Neriman madenini işledi Hırvatlar.. Hiç bir önlem yok. 30 tane manşet hatası yaptı kız, hala değiştirmiyor. Set gitti, maç gitti, büyük ihtimalle gruptan çıkma şansı gitti, kız hala sahada. Ben bile takip etmememe rağmen Neriman'ın manşet özürlü olduğunu biliyorum. Zaten kadın voleybolu morale dayalı, manşet alamadıkça üstüne attılar, attıkça yine alamadı..Coach da benimle beraber izledi..

Polen diye bir kızı Türk yapmışlar, eyvallah da Neslihan en sakat haliyle ondan iyi oyuncu. Neslihan herkesten iyi oyuncu. Tek bacakla oynasa, diğer elinde koltuk değneği olsa Polen'den iyidir ve gördük de.. Esra tamamen kenarda unutulmuş.. Binmiş Gözde ile Neriman'ın trenine gidiyor hoca.. Gördük smaçörlerinizi. Neriman'ı kenara çekseydi zamanında biz kolay kazanırdık..

Son maçta İtalya'yı yenmek veya set falan alma zorunluluğu var.. Yalan olur, eleniriz. Şu takımla, şu grupta sonuncu olmak için uğraşmak lazımdı, uğraştık başardık. Nerden bulmuşlar bu koçu anlamadım gitti. Deli etti beni. İyi bir teknik adam da olsa bizim milli takımın başına geçenler sapıtıyor..
 
Bir de aklıma gelmişken. Cenk Akyol kaybedeni ile beraber olan Naz Aydemir'e mutluluklar.. Milli takıma çağırılmasına rağmen sakatlık gerekçesi ile gitmemiş kampa.. Federasyon da disiplin kuruluna sevketmiş..

Ne güzel..90 doğumlu, gelecek vaadeden pasörün var.. Cenk Akyol gibi ne olduğu belli olmayan bir basketbolcu eskisi ile takılıyor. Ona da eyvallah. Bizi ilgilendirmez.. Sonra sakatım diye milli takıma gitmiyor. Federasyon sakat bile olsan gel, sağlık kurulumuz inceleyip karar versin demiş ama gelmemiş hanımefendi..

Bir tarafında Cenk Akyol. Bir tarafta Fenerbahçe, bir tarafta M.A.Aydınlar.. Bu çemberin içinde bir şey beklemek de doğru olmazdı.. Ona da geçmiş olsun.
 
Polen diye bir kızı Türk yapmışlar, eyvallah da Neslihan en sakat haliyle ondan iyi oyuncu. Neslihan herkesten iyi oyuncu. Tek bacakla oynasa, diğer elinde koltuk değneği olsa Polen'den iyidir ve gördük de.. Esra tamamen kenarda unutulmuş.. Binmiş Gözde ile Neriman'ın trenine gidiyor hoca.. Gördük smaçörlerinizi. Neriman'ı kenara çekseydi zamanında biz kolay kazanırdık..

.

Polen Türk değil mi ? Daha doğrusu doğumundan itibaren TC vatandaşı değil mi ki ?
 
Polene laf söylemek yanlış olur ..Yaşı daha genç ve tecrübesiz..Polen çok daha iyi olacak...

milli takımlar oyuncu yetiştirmez. hazır oyuncuları alır, karma yapar, en üst performansı yakalamaya çabalar.. yetişmemiş oyuncular, yetişsin sonra gelsin.. izzet türkyılmaz'ı milli takıma almak gibi bir şey bu da..

tabi suç kızda değil, coachta.. neyse.. bugünkü italya maçından sonra bol bol oyuncu yetiştirir artık hoca. zaman çok.
 
Dün Hırvatistan a karşı bizim takımı tanıyamadım.Hırvatistan a nasıl yenilmeyi başardı anlamak mümkün değil.Ölümüz bile en fazla 3-2 ile maçı almalıydı.Özellikle bloklarımız çok etkisiz kaldı.Böyle maçlarda genellikle Neslihan çıkar tek başına sürüklerdi bizi ama onunda antreman eksikliğii tam hazır olmaması iyice sıkıntı yarattı.Polen çok yetenekli,geleceği çok parlak bir oyuncu ama tecrübesiz.Keşke Seda Tokatlıoğlu takımda olabilseydi ama onunda bu yıl için af istediği söyleniyordu.Yine de bence en büyük sorun yapılan antrenör değişikliğinde.Mehmet hoca niye kovuldu ben bilmiyorum ve çok merak ediyorum.Yıldız takımla dünya 2.liği kazanmış,2009 da ki Avr. Şamp. 5. olmuş hem de şu jenerasyonun tamamını en iyi tanıyan isim iken niye hoca değişikliğine gidildi acaba?

Naz konusu daha da ilginç.Federasyon Naz ın kendi takımda idmana çıktığını söylüyor.Naz da ameliyat olacağını söyleyip katılmadı kadroya.Keşke bir orta yol bulunsaydı Naz da tedavi sürecini milli takım doktorlarıyla geçirseydi.Açıkcası bu olaylarla en çok Naz kendine zarar veriyor.Jenerasyonun en büyük yıldız adaylarından olan,genç takımlardan tut bütün klasmanlarda bir çok ödül,madalya alan Naz beklenilen yere doğru ilerliyor mu bence hiç değil.Bunda kulübünün de payı var.Umarım kariyerinde loser Cenk Akyol u örnek almaz yazık olmasın böyle bir yeteneğe.
 
Eğer Naz konusunda iddialar doğruysa bir daha milli takıma alınmasın. Zaten Nilay'dan da Özge'den de fazlası yok. Neslihan gibi vazgeçilmez bir oyuncu değil.

Bunun dışında milli takıma gelirsek sorunlar saymakla bitmez. Eskiden Neslihan sayesinde iyi kötü idare ediyorduk ama sakatlığı sayesinde takımın gerçek halini herkes görmüş oldu.
 
3-2 yendik İtalya'yı. Hiç beklenmedik skor. Eda ve Neriman çok iyiydi. Neriman'a helal olsun Avrupa'ya giderek ne kadar doğru iş yaptığını gösterdi herkese.
 
Son Dünya Şampiyonu Rusya'yı sildik resmen. Kosheleva'sız ve en önemlisi manşet, defans + hücum anlamında takımın en kilit ismi olan Sokolova'sız Rusya bu. Gamova, Goncharova gibi silahların olsa bile manşet alamıyorsan anlamı yok işte. Bizde bunu çok iyi kullandık, iyi servis attık, hücumda hızlı oynadık, Özge takımı çok iyi yönetti ve neticede yarı finaldeyiz. Tebrikler ve devamı için de başarılar.
 

Üst