Türkiye'de Kadın Basketbolu ve Galatasaray

Kaski! Kayseri takımı biz İstanbul nasıl olacak bu! Ayrıca GS neden para veriyor? Nerden baksan deli saçmalığı gibi birşey bu! Ayrıca Galatasaray'ın Kadın basket şubesinin Kayseri'ye taşınması mı demek oluyor bu birleşme anlamş değilim böyle bir şey düşünülmüşse yüzyılın rezilliği olarak ilk sıraya geçer. Şubenin küme düşmesi bile daha hafif kaçardı.

1-) Galatasaray, futbol hariç diğer şubelerindeki zararı yok etme amacıyla bazı kulüplerle masaya oturacak.
2-) Bunun sebebi, UEFA kriterleri gereği futboldan gelen gelirin artık branşlara aktarılamayacak olması.
3-) Bunun ilk aşaması kadın basketbol takımını Kayseri' ye taşımak. Bunun daimi mi süreli mi olacağına henüz karar verilmedi. Pazarlık var.
4-) Erkek voleybol takımı için Arkas gibi kulüplerle görüşülecek. Anlaşma olursa erkek voleybol takımı İzmir' e taşınacak.
5-) Erkek basketbol takımı için de kulüplerle görüşülüyor. Ankara ve İzmir' deki kulüpler alternatifli olarak değerlendiriliyor.
6-) Bunun getirisi, şubelerin zararlarının ortadan kalkacak olması ve kendi yağıyla kavrulan şubeler yaratılması.
7-) Kulübün asıl hedefi, Anadolu' daki Galatasaraylılar ile Galatasaray' ı buluşturmak.
8) Bu sayede İstanbul' da ilgi görmeyen bu branşlara Anadolu' daki Galatasaray' lıların sahip çıkması sağlanacak.
9-) Anadolu' daki illerde bu şubeleri güçlendirme amacıyla yeni store' lar açılacak. Şubelere "özel store" açılması söz konusu olacak.
10-) Başkanımız Ünal Aysal bu radikal tedbirlerin alınması için yoğun mesai harcatıyor profosyonellerine.

Hadi şu bilgilerden üzerinden tartışalım. UEFA kriterleri ciddi sorun yaratacak gibi.

Hakkı bu bilgiler kimden? Kim yazmış merak ettim.

Bu nedir abi yemin ediyorum okurken sinirden başıma ağrı girdi. Dünya spor tarihinin en ilkesiz, en rezil, en aciz şeyleri bu maddeler.

Hakkı bu bilgiler kimden? Kim yazmış merak ettim.

Bu nedir abi yemin ediyorum okurken sinirden başıma ağrı girdi. Dünya spor tarihinin en ilkesiz, en rezil, en aciz şeyleri bu maddeler.

Bunu yazan arkadaş; Galatasaray_sun ona sorabilirsin.

Ayrıca beklentileri yüksek tutmasak daha iyi;

Galatasaray'ın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı

Galatasaray'ın basketbol ve voleybol şubelerinin maliyetlerine dikkati çeken Ünal Aysal, gideri azaltacak ancak başarı hedefinde geri adım arttırmayacak bir formül için çalıştıklarını dile getirdi.
Her iki şubeye bu sezon için 43,4 milyon lira bütçe ayrıldığını aktaran Aysal, "Son 5 yılda bu iki branşa ayrılan kaynaklar, toplam borcumuzun yüzde 27,8'ini oluşturmaktadır. Her yıl ortalama 21 milyon lira harcamışız. İki branşında son 5 yılda 106,4 milyon lira gelir gider farkı vardır" diye konuştu.

UEFA Mali Fair-Play uygulamaları nedeniyle bu şubelere olan desteklerini düşürmek zorunda kalacaklarını anlatan Aysal, "Bize yakışmayan çözüm, kaynakları kısıp, başa yarışan takımlardan vazgeçmek olur. Anlattığım yaklaşım Galatasaray'ın misyonuna ters düşer. Bu kısır döngüyü kırmak ve geri adım atmadan mali baskıyı azaltacak bir yöntem bulmanın zamanı gelmiştir. 2013-14 sezonunda en önemli projelerimizden biri bu olacaktır. Ciddi bir ek mali yük getirmeden bu şubelerimizin gurur kaynağımız olmayı sürdürecekleri bir modeli bulup devreye sokacağız" şeklinde konuştu.

Galatasaray tanesi 1200 TL'den 40 bin plaket satacak! - Radikal Spor

Anlaşılacağı üzere bir önceki post'umdaki yazılanlar süpriz olmayacaktır. Alternatifler ya iyi bir sponsor ( erkek basketbol dışında başka bir branşa çok iyi bir sponsor bulmak zor. Maalesef Kaskispor Onursal Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin söyledikleri büyük olasılıkla doğru olabilir) yada birleşmedir.

Ayrıca UEFA Fair Play kuralları gelecek seneden itibaren uygulamaya geçiyor. Bu sefer kurtuluş yok gibi. ( Bu kurallar bizim gibi gelişmekte ve gelişmemiş takımları vurur)

Şunu söyleyeyim de tartışmayı oradan çıkartalım. UEFA Fair Play kuralları GSK'yı bağlamıyor. GS Futbol AŞ'yi bağlıyor. Yani amatör şubelerde 40 milyon Euro da harcasak bu kalemler Futbol AŞ kaleminde gözükmeyeceği için buna sığınılmasın. Genel kurullarda da Başkan konuşurken Futbol AŞ adına değil GSK adına konuşuyor. Zaten Futbol AŞ adına bir genel kurul yapılacaksa çağırılacaklar, GSK üyeleri değil Hisse sahipleri olurdu.

Şimdi konunun özüne dönersek. GS yönetiminin vay efendim Fair play kuralları vay efendim para yok gibi söyleme girmeye hakkı yok. Yönetimler para yok demeye değil parayı yaratmaya gelir zaten. Kulüp tüm branşlarda Hakemler ve kurulları tarafından eziliyor yönetimin gücü yetmiyor. Amatör branşlarda fazla para gidiyor yönetimin gücü yetmiyor. Stadın yanına yapılacak spor salonu Eroğlu'na peşkeş çekildi salonu yapamadık yönetimin gücü yetmiyor. Kardeşim o zaman orada ne duruyorsunuz? Futbolda yaşanılan 2 şampiyonlukla hepimizi tatmin mi ettiğinizi sanıyorsunuz. Okullar olmasa maarifi ne güzel yönetirdim diyen Milli eğitim bakanına benzer açıklamalar bunlar. Ayrıca bu kadar sponsorluk alıyorsun neden o sponsorların verdiği paraların misal belli bir oranını amatör şubelere neden aktarmıyorsun? Neden hala basketbol forması çıkmadı? Amatör şubeler para kazansın diye ne gibi faaliyet yaptınız da para getirmiyor diyorsunuz? Medical Park hem kadın hem erkek takımına sponsor iken ne oldu da sadece Erkek takımına yönlendirdiniz? Cafe Crown daha fazla para veriyordu. Florya'da Arena'da "sporcu sağlık komplexi" yapma peşkeşi karşılığında daha az paraya anlaştık aslında MP ile. O sponsorluk sorununu çözemezseniz zaten durum kritik. Ki Bu sponsorluk anlaşması açıklanmadan daha bunun hata olduğunu söylemiştik. Başkan'a da bunun hata olduğunu söyledim. Başkan çıktı TRT'de Basketbolda da çok yararlı bir sponsorluk anlaşması yaptık diye konuştu. Gelinen noktada MP'dan da kurtulmaya çalışıyoruz. GS kadın voleybol takımı Final Four oynadı. Fİnal Four günleri dışında bir T-Shirt bir hatıra eşyası gördünüz mü bir yerde satılan?

Pek zaman bulamıyorum aslında uzun uzun yazacağım çok sorun var. Ve bende de hata hep üstün körü üzerinden geçiyorum sadece. Ama bilmesi gerekenlere bunu bildiriyorum. Taraftar kadar aklı olmayan adamlar amatör şubelerin başında duruyor. Esas o masraflardan kurtulmak lazım. Murat Özyer'i gönder al sana bir yabancı parası tasarrufsa al sana en yararlı tasarruf

KASKI GS olayında da durum anlatıldığı gibi değildir sanırım. Misal "Biz 2.5 milyon verelim kalan bütçeyi siz koyun GS Kaski olsun takımın adı" denmiş olabilir ama KAyseri'ye taşımak mümkün değil. GS yönetimi bunu yapmak için GK'dan izin almalı. TT Arena kira sözleşmesini elden geçirmeli. Ki böyle durumda GS yönetimi UEFA mali Fair Play kuralları diye demogojiyi kesin yapar ama bunu en başta belirttim o konu Futbol AŞ'nin sorunu. Arena'nın hasılatını nereye koydunuz? MAlum futbol gelirleri arasında sayılmıyor o gelirler ve 47200 kombine satıldı o paraları dolaylı yoldan bile olsa futbol gelirlerine harcadıysanız bu da yanlış!

Yapılacak basit zengin Galatasaray'lılar voleybol ve basketbola sahip çıkacak. Bir kişiden beklemiyorum 100 kişi bir araya gelsin hepsi 100 bin dolar verse Kadın Basketbol ve Erkek ve Kadın Voleybola yeter. Ayrıca Dernek ile Sportif A.Ş. başka. UEFA sportif A.Ş.'ye bakar.

böyle güzel,net tespitler yapan renkdaşlarımızn olması ne mutlu ama sanırım şubeyi ve klübü yönetenler bizim kadar amatör şubelere sahip çıkmıyor fikir üretmiyorlar dün akşamki maçtan beri hala üzüntüm sıkıntım sinirim geçmedi bu yazılanları okudukça da geçmeyecek ... artık bişeyler yapmanın zamanı gelmedi mi bu kadar kayıp yıldan sonra hala doğru yapılanma içine ne zaman girecegiz erkek voleybol bayan voleybol erkek basketbol kadın basketbol takımlarının artık doğru yönetilip sürekli başarılar yakalamsı için ne kadar daha sabredeceğiz kaç yılı daha feda edeceğiz...

Bunları bir fenerli şaka dahi söylese en galiz küfürleri ederdim ama bunu düşünen maalesef bizim yönetim. (doğru ise) Tabi bunları yaparsa bizde bu yönetimi asla tanımayacağız!

Ünal Aysal kendine başkan demesin! (söylenenler doğru ise)

Haberlere %100 inanmıyorum.Hiçbir başkan yada yönetici böyle saçma bir işe girişmez Kadın Basketbol bütçemiz 4.5 Milyon Euro'ydu.Bu parayı bile ortaya koyamıyorsan yada harcamak zor geliyorsa kapatalım tüm amatör branşları Galatasaray FC yapın ismi de kimseyi kahretmeyin boşuna hiçbir Galatasaray'lı Kayseri'de İzmir'de yer alan bir şubeyi desteklemez.Yada kendi adıma konuşayım umurumda bile olmaz.

Şubeyi Kayseri'ye taşıyacağız ne için bu olacak çok büyük bir taraftar grubumuz mu varmış orada?
Daha kendi takımlarını destekleyemeyen bir şehir.
Bunun anlamı Kaski Yöneticilerine biz uğraşmak istemiyoruz alın siz yöneticiliğini yapın bizim ismimiz olsun demektir.

Bu yola girileceğine 2.5 Milyon Euro Kaski'ye ödeneceğine senin bütçen bu olsun Eski Sporcuların Yöneticisi olduğu maliyeti az bir kadro kurun daha iyi 6-7 Kişilik bir rotasyon gerisi Gençlerden oluşsun en azından bu küçük düşürücü olmayacaktır.

Galatasaraydan kaski kayseriye birleşme teklifi.

Galatasary'ın, avrupa kadınlar kupası'nda ikinci olan kayseri kaskispor kadın takımına yeni sezonda kaski Galatasary olarak mücadele etmek için sözlü öneride bulunduğu açıklandı. Kaskispor onursal başkanı kayseri büyük şehir belediye başkanı Mehmet özhaseki, kadın basketbol takımının geçen sezon ortada kalmaması için belediye birimlerinden kaski bünyesine aldıklarını belirtirken şöyle dedi; ''Galatatasaray kulübü, bize kadın basketbol takımının Kaski Galatasaray olarak ligde mücadele etmesi için 2,5 milyon tl önerdi. Galatasaray sportif aş genel müdürü Lütfi Arıboğan tarafından yapılan bu sözlü teklifi düşünüyoruz.'' Bu arada Kaski spor'un oyuncularından Evnthia maltsi, Nuria martinez, Dımıtrakou zoi ve Asjha jones, yeni kulüplerle anlaşarak Kayseri'den koptu.

Arena'nın yanına yeni salon yapmaya hazırlanan bir yönetim, şubeleri başka şehirlere taşımayı düşünüyor olamaz. Kaski ile olan mevzu, FB ile Ülker arasındakine benzer bir birleşme olabilir. Ne kadar faydalı olur, bilemem. Arkas konusu daha önce de (Şubat ayında) gündeme gelmişti ve hem Arkas hem GS idaecileri bunu yalanlamışlardı.

Arkas-G.Saray Birleşmesi Yalanlandı @ Mackolik.com

Galatasaray'ın herhangi bir şubesini Anadoluya taşırsan o şubenin adı Galatasaray olmaz Galatasaray her kulübüyle İstanbul takımıdır. Şahsen Ben Kayseri'ye taşınmış Kaski GS adında bir takımı asla desteklemem belki renkleri bile mavi beyaz felan olur herhalde :) ya tamamen komedi deli saçmalığı! Kulübü kapatsan daha az rencide edici bir durum olur inanın. Koskoca Galatasaray'da böyle şeylerin konuşulması olacak şey değil. Şu takımlar adam gibi yönetilse yüksek bütçelere de gerek yok iyi bir yapılanma ile başarılar yine gelir. Ama biz işi bilmeyen adamları şubeye getirip tonla maaş veriyoruz. Artı bu insanların maaş harici rantlar elde ettiğini de düşünüyorum. Yani bunların hiç birisi taraftar gibi samimi bakmıyor olaya

Beni en çok şaşırtan bu haberin yalanlanmamış olması hadi gerçekten böyle bir düşünceye girdiniz.Ayıp değilmi final serisi oynayacak oyuncuları şimdi motive etsinler onları yabancılara desinler seneye Kayseriye gidicez diye bakalım cevap ne olacak.Bitsede gitsek diye bakmazmı tüm yabancılar.

Yada Yönetim utanmadı mı acaba Bayan Basketbol Efsanelerini Abdi İpekçiye çağırmaya bugün Efsaneleri anıyoruz yarın şubeyi kapatıyoruz.Onlara söylendi mi acaba 13 yılda yaptıklarını tek kalemde sileceğimiz.

Galatasaray'ın 108 yıllık tarihi, hangi şehirde kurulduğu, hangi şehrin SPOR kulübü olduğu bellidir. Tarihimizdeki bu değişmez gerçekliklere zarar verecek olan her kim olursa olsun haindir. Bu kadar da açığım bu konuda.

Biz Fenerbahçe taraftarına benzemeyiz, başarıya tapacak halimiz yok. Kendi salonunda Ülker şampiyonluklarının flamalarına yer verenler gibi geniş mideli olduklarımızı düşünüyorlarsa çok beklerler.

Aklını başına al ey yönetim.

Böyle önemli bir playoff serisi sırasında böyle rezil bir teklifin dillendirilmesi hainliktir, Galatasaray tarihini bilmemektir, midesizliktir.

Bu şekilde rezillikler yaşayacağımıza adam gibi şubeyi kapatalım. Yeter artık be.

Galatasaray Türkiye Cumhuriyetinin bir kulübüdür! Türkiye'nin en fazla taraftarına sahip olan kulübüdür. En az 40 şehirde taraftarı en fazla olan kulüptür.

Kadın takımımız için;

Sezon boyunca 12 bin kişilik salonda 50-100 kişiye oynuyorsa.

12-15 milyonluk bir şehirde , final serisinde bile, üstelik ezeli rakibine karşı, 5-6 bin kişiye oynuyorsa.

Ultraslan bile bu kadar az ilgi gösteriyorsa.

Kulübün başka bir şehre taşınması o kadar büyütülecek bir şey değil hatta denenebilir.

Ama

İsmini , armasını , renklerini değiştirmek... bunun tarifi bile olamaz...

Galatasaray Türkiye Cumhuriyetinin bir kulübüdür! Türkiye'nin en fazla taraftarına sahip olan kulübüdür. En az 40 şehirde taraftarı en fazla olan kulüptür.

Kadın takımımız için;

Sezon boyunca 12 bin kişilik salonda 50-100 kişiye oynuyorsa.

12-15 milyonluk bir şehirde , final serisinde bile, üstelik ezeli rakibine karşı, 5-6 bin kişiye oynuyorsa.

Ultraslan bile bu kadar az ilgi gösteriyorsa.

Kulübün başka bir şehre taşınması o kadar büyütülecek bir şey değil hatta denenebilir.

Ama

İsmini , armasını , renklerini değiştirmek... bunun tarifi bile olamaz...

Değerli renktaşım..Sitemlerini ve ortaya koyduğun portreyi anlamakla birlikte itirazımı yineliyorum...Galatasaray tabiki Türkiye'nin klübüdür...Ama adını sponsor gibi ikinci kelimeye koyacak, üstüne para verip onun bunun kapısına gidecek, UEFA kriterlerini bahane edip kaynak bulamamaktan yakınıp şube merkezini değiştirecek bir klüpte değildir... Kaldıki gittiği yerde bu eksikliklerin hiçbiride tam olacak değil..Gittiği yerdede binlerce kişiye oynamayacak bütün sezon...
He gerçekten büyük külfetmi futbol takımına , Kayseriye vereceğin 2.5 milyonla sponsordan alacağın 3-5 kuruşla bir takım yaparsın ...Bunun mali sebeplerinide şubeyle ilgilenen kişilere açıklarsın detaylı bir şekilde olur biter... En kötü ihtimali söylüyorum senin çizdiğin portreden yola çıkarak...Yoksa bu camianın başkanı yöneticisi olarak yola çıkıyorsan...İlgiyi arttıracak, kaynak yaratacak pek çok proje üretebilirsin...Saygılarımla

Ya bu Kayseri'nin Kaski olalı kaç yıl dolu zaten bir ara kayseri Şeker adıyla oynuyorlardı. Hatta bu yıl kapanacak sponsor bulunamayacak gibi söylentiler çıkıyordu Kayseri takımıyla ilgili! Yani onlar zaten maddi sorunlar yaşıyorlar Belediye parasıyla ayakta duruyorlar bunu görmeyip birleşelim demek bir kadar saçma zaten :) Bu konuyu fazla tartışmaya bile gerek yok. Boşuna gerilmeye hiç gerek yok. Gitsinler adam gibi bir sponsor bulsunlar sonra da şubenin başına işi bilen rant kovalamayan Üstünberk gibi bir insanı getirsinler bu takım Ekrem hocayla büyük başarılar kazanır.

"GALATASARAY SPOR KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

Madde 1: Galatasaray Lisesi öğrencileri ile bu Tüzük hükümlerine göre üye kaydedilmiş bulunanların sportif gelişmelerini sağlamak, spor eğitimi ve ahlâkını geliştirmek ve üyeleri arasında sevgi ve dayanışmayı arttırmak amacı ile İstanbul Beyoğlu Hasnun Galip Sokak No: 9-11 adresinde “Galatasaray Spor Kulübü" adında bir dernek kurulmuştur. Derneğin merkezi İstanbul’dadır. Galatasaray Spor Kulübü Derneği bu Tüzük'te “Kulüp" olarak anılacaktır.

...

Kulübün hiçbir yerde şubesi yoktur.

Madde 2: Kulübün renkleri sarı-kırmızı;...

Madde 3: Kulübün adı, amacı, renkleri ve alameti farikası hiçbir nedenle değiştirilemez.

GENEL KURUL GÖREV VE YETKİLERİ

Madde 24: Genel Kurulun görev ve yetkileri şunlardır:

...

24.11) Spor dallarının kurulmasına veya kapatılmasına karar vermek

..."

Yukarıda yer alan hükümleri kısa bir araştırmanın ardından Kulüp Tüzüğünden aldım. Vaktim kısıtlı olduğu için detaylı araştırma yapamadım, belki tüzükte konuyla ilişkilendirilebilecek farklı hükümler de vardır.

Konuşulan proje: Galatasaray Kadın Basketbol Takımının Kayseriye taşınması ve KASKİ Galatasaray adı altında faaliyet göstermesi. Bunun için bir de 2,5 Milyon TL teklif ettiğimiz ifade ediliyor. Bu durumda takımın yönetimi de KASKİ'nin insiyatifinde olacaktır. Çünkü bu durumda takımın bundan sonraki dönemdeki masraflarının KASKİ tarafından karşılanacağı anlamına geliyor.

Bu ne demektir;

Bu Galatasaray'ı KASKİ'ye satmak demektir!

Bir de üzerine para vermektir!

Bu Galatasaray'ın İstanbul dışına taşınması demektir ve bu tüzüğün 1. Maddesine aykırıdır. Maddenin sadece lafzından hareketle aksini iddia edenler olacaktır ama konu bir bütün olarak değerlendirildiğinde 1. Maddeye aykırıdır!

Bu şubeyi kapatmaktan daha beterdir!

Ki şubeyi kapatma yetkisi Genel Kurul'dadır!

Bu "Biz beceremiyoruz, para da vermek istemiyoruz, alın siz uğraşın" demektir!

Yapılması gereken nettir;

Eğer beceremiyorsanız yapılması gereken bellidir!

Galatasaray'ı yönetmek demek şirket yönetmek değildir!

Galatasaray bir spor kulübüdür, sporun beşiğidir; futbolun ve borsanın değil!

Galatasaray satılamaz, Galatasaray taşınamaz, Galatasaray pazarlanamaz!

GALATASARAY!