Türkiye'de Kadın Basketbolu ve Galatasaray

Galatasaray'ın 108 yıllık tarihi, hangi şehirde kurulduğu, hangi şehrin SPOR kulübü olduğu bellidir. Tarihimizdeki bu değişmez gerçekliklere zarar verecek olan her kim olursa olsun haindir. Bu kadar da açığım bu konuda.

Biz Fenerbahçe taraftarına benzemeyiz, başarıya tapacak halimiz yok. Kendi salonunda Ülker şampiyonluklarının flamalarına yer verenler gibi geniş mideli olduklarımızı düşünüyorlarsa çok beklerler.

Aklını başına al ey yönetim.

Adamlarla Ülker spor kulübü diye,onların başarılarıyla övünüyorlar diye dalga geçiyoruz.

Başımıza gelene bak,daha beteri bizim başımıza geliyor.

Kadın takımımızın konsantrasyonunu bozmamak için(o zamana kadar yalanlama olmazsa),erkek basketbol çeyrek ve yarı finallerinde bu olaya tüm tribün olarak tepki konulması lazım.

Bu ülkeye kadın basketbolunu getiren kulübün düşürüldüğü hale bak...

Galatasaray'ın herhangi bir şubesini Anadoluya taşırsan o şubenin adı Galatasaray olmaz Galatasaray her kulübüyle İstanbul takımıdır. Şahsen Ben Kayseri'ye taşınmış Kaski GS adında bir takımı asla desteklemem belki renkleri bile mavi beyaz felan olur herhalde :) ya tamamen komedi deli saçmalığı! Kulübü kapatsan daha az rencide edici bir durum olur inanın. Koskoca Galatasaray'da böyle şeylerin konuşulması olacak şey değil. Şu takımlar adam gibi yönetilse yüksek bütçelere de gerek yok iyi bir yapılanma ile başarılar yine gelir. Ama biz işi bilmeyen adamları şubeye getirip tonla maaş veriyoruz. Artı bu insanların maaş harici rantlar elde ettiğini de düşünüyorum. Yani bunların hiç birisi taraftar gibi samimi bakmıyor olaya

Katılmıyorum.Galatasaray İstanbul'un takımı değildir tüm Türkiye'nin takımıdır ben bazı amatör branşların Anadolu'ya taşınması fikrini gayet mantıklı buluyorum Erkek Basketbol hariç tüm amatör branşlar Anadolu'ya taşınabilir böylece takımlarımız dolu salonlar önünde oynamaya başlar.Erkek Basketbol ise İstanbul'da kalmalıdır.

Not:Her şeye tamam ama Kaski Galatasaray olmaz Galatasaray Kaski olur şaşırmasınlar.

Galatasaray'ın KASKI'den gelecek paraya umut bağlaması mı komik, takımı Anadolu'ya taşımayı düşünmesi mi komik yoksa birleşme için Galatasaray'ın KASKI'ye teklif götürmesi mi karar veremedim.

Takım'ın KASKİ'ye satılıyor olması mı, takım yönetiminin KASKİ'ye ait olması mı, Galatasaray'ın sadece adının kalması mı önemli?

Yoksa Galatasaray'ın adının önde ya da arkada olması mı?

Adamlar takımı satıyorken; ismin başta ya da sonda olmasının bir önemi var mı?

Konuşulanlar doğruysa eğer bir sponsorluktan ya da birleşmeden bahsetmiyoruz demektir; bir devirden bahsediyoruz demektir.

Alternatif tüm senaryolar saçmalıktan öte...

Ara ara yanlış bir konuya temas ediliyor ..Galatasaray nerenin klübüdür gibi..Aman yanlış noktalar gitmesin...Galatasaray oranın buranın klübü değildir.. Galatasaray Türkiye Uyrukluğunda (Tüzel kişiler için vatandaşlık yerine uyrukluk kelimesi kullanılır), merkezi ve idari yapılanması İstanbul'da olan, ancak aslında Türkiye sınırları ile de sınırlanamayacak onu seven, destekleyen herkesin klübüdür...Bu konu üzerinden yürüyüpte tartışmanın aslından kopmak bizi yanlış yerlere götürür...Ayrıca, İstanbul dışında yaşayan ve bu renklere yeni gönül vermiş arkadaşlarımızı da yanlış yönlendirebilir...

Galatasaray'ın KASKI'den gelecek paraya umut bağlaması mı komik, takımı Anadolu'ya taşımayı düşünmesi mi komik yoksa birleşme için Galatasaray'ın KASKI'ye teklif götürmesi mi karar veremedim.

KASKİ Onursal Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki;
"Galatasaray Kulübü, bize kadın basketbol takımlarının KASKİ Galatasaray olarak ligde mücadale etmesi için 2.5 milyon TL önerdi. Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü Lütfi Arıboğan tarafından yapılan bu sözlü teklifi düşünüyoruz."

Sanırım ordan gelecek bir para yok. Oraya gideek bir para var. Madem 2.5 milyon liramız vardı neden Whalen gitti? Lütfü Bey bence bıraskın bu işleri. Kadın basketbol branşı kapatılamaz, taşınamaz, SATILAMAZ! madem 2.5 milyon liramız var gitsin Pınar demirokun alsınlar Kaskiden

Lürfi Arıboğan böyle bir fikri Özhaseki'yi kullanarak ortaya attı. Gelen tepkilere bakıcak ona göre hareket edecek. Bence Lütfi Arıboğan'ın derhal görevden alınması gerekir. Bu başlı başına bir ihanettir. Ben böyle bir düşünceyi Galatasaraylılıkla bağdaştıramam. Zaten Arıboğan 3 temmuzdan sonraki tapeleriyle bir çok Galatasaraylının çok sıcak bakmadığı bir kişi.

Ara ara yanlış bir konuya temas ediliyor ..Galatasaray nerenin klübüdür gibi..Aman yanlış noktalar gitmesin...Galatasaray oranın buranın klübü değildir.. Galatasaray Türkiye Uyrukluğunda (Tüzel kişiler için vatandaşlık yerine uyrukluk kelimesi kullanılır), merkezi ve idari yapılanması İstanbul'da olan, ancak aslında Türkiye sınırları ile de sınırlanamayacak onu seven, destekleyen herkesin klübüdür...Bu konu üzerinden yürüyüpte tartışmanın aslından kopmak bizi yanlış yerlere götürür...Ayrıca, İstanbul dışında yaşayan ve bu renklere yeni gönül vermiş arkadaşlarımızı da yanlış yönlendirebilir...

Cem abi tamam ama 108 yıldır bu kulüp branş farketmeksizin iç saha maçlarını hep İstanbul'da oynamış. (küçük istisnalar hariç)

Başka bir kulüple birleşmek için başka bir şehre taşınmak da ne demektir? Böyle rezilce bir şeyin düşünülmesi bile utanç verici.

Galatasaray'ı Suriye'den, Irak'tan, Afrika'dan bile destekleyen olabilir. Olsun da. Ama bu kulübün köklerinin nerede olduğu çok açık.

KAdın basketbolunun başka şehire taşınacağını düşünmüyorum. Hatta neredeyse tüm takımın serbest bırakıldığı Erkek Voleybolunda başka şehire taşınacağını düşünmüyorum. Ama Erkek Voleybol'un Arkas ile birleşme dedikoduları gerçekten üst düzeyde. Ki aynı gelişmelerin KAdın basketbolda da yaşanmayacağının garantisi yok. Gene de İstanbuldan ayrılma ihtimalinin olacağını sanmıyorum. İstanbuldan ayrılma fikrine sıcak bakan arkadaşlara da inanamıyorum. İstanbul dışındaki taraftarlara saygım sonsuz ama onlar da GS'ı tutmaya başladıklarında GS İstanbul takımıydı. "Bİr gün GS benim şehirim de faaliyetine devam eder" diyerek tutmadılar GS'ı.

Bİrleşmek istenen takımın KASKI olması ise ayrı komedi:)) 1- Kaski'nin direk verebileceği bir bütçe yok ulusal bir firma da değil zaten 2- Diyelim Kayseri'de oynuyoruz. Kayseri'de maça kaç kişi gidecek? Yahu Otobüsler bedava maça gelene yarım ekmek köfte ve meyva suyu veriyorlar biletleri Kale arkası 1 yan tribünler 2 TL yapıyorlar da gelen yok o zaman mı gelecekler:))

Cem abi tamam ama 108 yıldır bu kulüp branş farketmeksizin iç saha maçlarını hep İstanbul'da oynamış. (küçük istisnalar hariç)

Başka bir kulüple birleşmek için başka bir şehre taşınmak da ne demektir? Böyle rezilce bir şeyin düşünülmesi bile utanç verici.

Galatasaray'ı Suriye'den, Irak'tan, Afrika'dan bile destekleyen olabilir. Olsun da. Ama bu kulübün köklerinin nerede olduğu çok açık.

Semih'çim şu forumda yazdığın hemen hemen her yazının altına bende imza atarım..İtirazım sadece çok önemli olmayan bir konuda tartışma yaratılınca konunun polemiğe dönüşerek haklılığımızın kaynaması noktasında...Birçok sebep sunuyoruz şubenin taşınmaması için ancak sanki tartışma Galatasaray nerenin takımı noktasına dönecek gibi geldi...Ondan durumun altını çizdim...Bende durumun utanç verici olduğunu bu başlıkta iki kere yazdım ve bende çok kızgınım...Saygılarımla kardeşim...

Semih'çim şu forumda yazdığın hemen hemen her yazının altına bende imza atarım..İtirazım sadece çok önemli olmayan bir konuda tartışma yaratılınca konunun polemiğe dönüşerek haklılığımızın kaynaması noktasında...Birçok sebep sunuyoruz şubenin taşınmaması için ancak sanki tartışma Galatasaray nerenin takımı noktasına dönecek gibi geldi...Ondan durumun altını çizdim...Bende durumun utanç verici olduğunu bu başlıkta iki kere yazdım ve bende çok kızgınım...Saygılarımla kardeşim...

Anladım Cem abi, kusurabakmadın umarım. Selamlar.

Bu haberin doğru olduğuna inanmıyorum ama doğruysa bile bu fikri düşünen derhal defolsun gitsin bu kulupten! Böyle saçma şeylere kafa yoracağınıza Whalen'in kaçmasına izin vermeseydiniz de şimdi şampiyonluğu garantilemiş olsaydık!

Bu haberin KASKİ tarafından bilinçli olarak kamuoyu test etme ve tepkileri görme amaçlı olarak çıkarıldığına ciddi ciddi inanmaya başladım. Hükümetin her zaman yaptığı bir iş bu, biz de örnek almışız sanırım KASKİ ile. Herhangi bir yalanlama gelmemesi buna işaret. Belki takım ismi, şehir ismi değişir ama bu tür modellerin yavaş yavaş önümüze geleceğine inanabiliriz. Bu yüzden bu tür konuların tartışılması, gerekli tepkilerin verilmesi çok önemli.

Şehir değiştirme konusunda iki farklı düşünce var, ikisi de haklı gibi duruyor ama çözüm başka şehire taşınmaktan mı geçiyor ya da sorun taraftarın ilgisizliğinden mi kaynaklanıyor bunun analizinin iyi yapılması lazım. Bu yönden bakınca şehir değiştirme ve birleşme çok mantıklı bir karar gibi görünmüyor.

Çağlar Torun: Kayseri KASKİ, Galatasaray'ın teklifini kabul etmedi. Yola kendi isimleri ve yapılarıyla devam ediyorlar

Çok sevindirici bir haber ama bizimkilerin fikri değişmediği sürece önemi yok malesef.

Kulübe yük olarak görmeye devam ederlerse branşı, şimdide "Galatasaray İstanbul Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği" olarak faaliyet gösterelim fikri ortaya atılır.

Çok sevindirici bir haber ama bizimkilerin fikri değişmediği sürece önemi yok malesef.

Kulübe yük olarak görmeye devam ederlerse branşı, şimdide "Galatasaray İstanbul Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği" olarak faaliyet gösterelim fikri ortaya atılır.

Ben bir takımla birleşmeye karşı değilim aslında, kaynak gelecekse eğer neden olmasın, sadece başka şehire taşınmasına karşıydım, evet Galatasaray Türkiye'nin takımı ama İstanbulda kalmasını istiyordum, neyse ki taşınmadı.

Taraftarın ilgisizliğinden yakınılıyor, evet maalesef ilgi çok az, şampiyon olamamanın da etkisi var. Eğer olabilme imkanı varsa şu yöntem yapılsa, ev sahibi olduğumuz haftalarda, bir maç İstanbul'da ise diğer maç Bursa'da olsun, yine bir maç İstanbul'da, diğer maç İzmir'de olsun. Kadın basket takımlarının olmadığı illerde olsun, hem İstanbuldaki taraftar özler takımı, hem hiç canlı izleyemeyen taraftarımız izler takımlarını ama bu biraz hayal gibi :)