İLYAS TÜFEKÇİ:
Altay?da 2004?te A takımın, genç takımla maçı vardı. O zaman Ufuk genç takımın kalesinde ydi ve daha 17?sine bile girmemişti. Hemen profesyon el yaptık. Bir hafta sonra da U-17 Milli Takımı?nın hocası olan arkadaşım Osman Denizci?ye ondan bahsettim . Türkiye-Belçika U-17 maçında görev aldı ve başarılı oldu. Ufuk sadece sahadaki yönüyle değil, düzgün aile yapısı ve okuldaki başarısıyla da beğendiğim biriydi. Okulunun en çalışkan öğrencilerinden bir tanesiydi . Galatasar ay kalesini emin ellere emanet ederken, Türk Milli Takımı?nda da Ufuk uzun süre forma giyecekti r.
GİRAY BULAK:
Eski bir hocası olarak söylüyorum, bence doğru değil, tam doğru transfer. Ufuk Ceylan önümüzdeki yıllarda mutlaka Galatasar ay?dan, Avrupa?ya sıçrayacaktır. Hem kişisel perfomansı, hem takım performan sı önde olan birisi. Yabancı lisan bilen, kolej okuyan, iyi eğitim almış bir çocuk. Büyüğüne, küçüğüne saygısı olan, müthiş kaleciliğinin yanı sıra karizması ve dengeli yaşamıyla benim çok takdir ettiğim bir yetenek. Çok şanssız şekilde geçmişte kolu kırılmasaydı bugün çok daha erken yaşlarda bu aşamaları geçmiş olabilird i.
YILMAZ VURAL:
Galatasar ay en iyi transferi yaptı. Genç, pırıl pırıl tertemiz bir futbolcu. Başarıya aç olması onun artı bir özelliği. Fakat bana göre henüz kişisel gelişimini tamamlaya madı. Taktiksel anlamda üzerine bir şeyler koyması gerekiyor . Burada kaleci antrenörüne çok iş düşüyor.
ERSUN YANAL:
Galatasar ay uzun vadede başarılı sonuçlarını alacağı bir adım attı. Ufuk beklemesi ni de bilen ve bu konuda huzursuzl uk çıkarmayacak karakterd e bir insan. Maliyeti kulübün bileceği bir konudur. Ancak yararlanm ayacağın futbolcul arı gönderip böyle bir operasyon yapıyorsan o zaman doğru yapmışsındır.
LEVENT ERİŞ:
Ufuk, Türk futbolu için çok önemli bir kaleci. Galatasar ay?ı kutlarım. Önünde Franco?nun olması, üzerine bir şeyler koyacağı ve yeni şeyler öğreneceği anlamına geliyor. Bu yatırımın karşılığını hem Galatasar ay hem Türk futbolu alacaktır. Karakterl i, korkusuz bir kaleci olan Ufuk, şansını en iyi şekilde kullanaca ktır.
?En iyi Türk kaleci olacak?
Başkan Adnan Polat, Ufuk Ceylan?dan çok umutlu olduklarını belirtere k iddialı konuştu. Genç file bekçisini transfer etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Polat, ?Ufuk?un gelecekte Türkiye?nin en büyük kalecisi olacağına inanıyorum. Galatasaray ve A Milli Takım?ın vazgeçilmezi olacak. Yalnızca futbolcu olarak değil, karakter olarak da böyle bir ismi kadromuza kattığımız için mutluyum? ifadeleri ni kullandı.