Ufuk Ceylan

• Konbuyu başlatan Erdal Can İçelli
  • Başlangıç tarihi
Salih Coskun' Alıntı:
Mourinho da futbolculuk kariyerinde hic birsey yapamamis ona bakarsaniz. Ben Nezihi hoca iyi demiyorum ama bu oynculuk kariyeri ölcü degil bence. Mesela adam nerede ne yapmasi gerektigini cok iyi biliyordur ama uygulayamiyordur o yüzden kötü kalecidir.

Salih, sapla samanı ayırmak lazım. Einstein büyük bir bilim adamıydı ama çıksın bir okulda fizik anlatsın bakalım hangi öğrenci anlar ? :))

Mourinho taktisyen, teknik adam. O öğretmez uygulatır. Antrenörler ise eğitir öğretir. Yani Nezihi, belki Mourinho kadar biliyordur futbolu. Belki Mourinho'dan daha iyi teknik adam da olabilir. Şenol Güneş gibi mesela ya da tercümanlıktan hocalığa geçen Ahmet Akcan gibi:) Ama Nezihi iyi bir GS'lı olsa bile, sanırım iyi bir öğretici değil. Nezihi'nin kaleciliği bilip bilmediğini de tartışmıyorum. Onun, bildiklerini öğretme konusunda sıkıntıları olduğunu düşünüyorum.

Futbolda hocaya TEKNİK direktör denmesinin ama altındaki çalışan ekiptekilere KOÇ denmesinin bir nedeni var elbet Salih.

Neyse zaten gerekeni Sühan Abi yazmış benim yazacağım her şey tekrara girer.

Ben de bu söylediklerinize katilmiyorum Sühan abi ve Dogan.

Dedigim gibi Nezihi hoca kötü bir kaleci antrenörü olabilir, ben zaten iyi demedim, ama futbolculuk kariyerinde iyi kaleci degildi diye otomatik olarak ha bundan kaleci antrenörü de olmaz anlami cikmaz, cikmamali. Bu benim kendi fikrim.

Salih Coskun' Alıntı:
Ben de bu söylediklerinize katilmiyorum Sühan abi ve Dogan.

Dedigim gibi Nezihi hoca kötü bir kaleci antrenörü olabilir, ben zaten iyi demedim, ama futbolculuk kariyerinde iyi kaleci degildi diye otomatik olarak ha bundan kaleci antrenörü de olmaz anlami cikmaz, cikmamali. Bu benim kendi fikrim.

Bu dediklerin aynen doğru Salih:) Bende bunu söylüyorum. Nezihi'nin kalecilik kariyerine girmedim hiç. Sanırım iyi öğretici değil dedim.

Ben hala iddiamın arkasındayım.Özellikle kaleci antrenörlüğünde kariyeri oluşmammış,silik oyuncuların başarılı kaleci antrenörleri olduğunu,olacağına inanmıyorum.

Kalecilik eğitiminin çok önemli bir bölümü tecrübe paylaşımı ve mental destektir.Nezihi hangi eğitimi ile mental destek verecek? Kulübede oturmayı normal bir şey olarak kabullenmiş bir kaleci antrenör olarak ne gibi bir destek verecek oyuncusuna.

Tecrübe paylaşımı konusuna hiç girmiyorum.Nezihi'nin öyle bir lüksü yok zaten.Afedersiniz bende sporculuk yaptım 8 yıl yüzücülük yaptım hayatında madalya kazanmamış koçların gelipte yarıştan önce ahkam kesmelerini anca biyerimle dinlerdim.Bu sadece benim için geçerli değil tüm takım arkadaşlarımda aynı durumdaydı.

Nezihi kondüsyoner olsa,teknik direktör olsa,yardımcı olsa anlarım ozaman derimki kariyerin bununla bir ilgisi yok.Ama kaleci antrenörlüğü çok farklı bir durum.

Nezihi'nin bir Vanspor deplasmında çataldan çıkardığı ve de İstanbul'da oynanan rövanş maçında Sparta Prag maçında Nedved'in sutunda ellerinin üstünden giden topu içeri almasını unutamam...

Yedigi gollere bak..Hicte pisecek,uzun yillar GS kalesinde oynayacak sinyaller vermiyor..Sinan Bolat alinmali Ufuk ise kiraya verilmeli..Oyle gol mu yenir.Kumbara Hayrettin'in yolunda ilerliyor.

Nobre´yi o topla buluşturursan, o gölü de yersin kardeşim !
Ama birde Antep in Litvanya´lı kalecisinin çıkardığı topu gördüm aynı şekilde.. Biraz da refleks ile alakalı sanırım...

Sen cezamısın yahu bu foruma. Cidden küfür edip ceza alıcam senin yüzünden az kaldı. Sabrımı zorluyosun. Zaten aşırı derecede sinirliyim. Hasta etme adamı.

Moralimiz bozuk zaten ve burada Emir Kalyoncuyu çekmek zorunda kalıyoruz. Forum yönetimi de bunu izliyor günlerdir. Birkaç gün önce aynı tartışmalar yine yaşandı ve yaşanacak. Buyrun;

viewtopic.php?f=7&t=8418&start=2355

Bu sürekli böyle. Tahammül etmek zorunda isek söyleyin ona göre sabır ilaçları alıp girelim foruma...

Bence de Galatasaray'in kalecisi degil artik iyice emin olmaya basladim. Ufuk'u biraz 2009 model Franco'nun 2010 sürümüne benzetiyorum, biraz gelismisi yani daha az hata yapiyor. Ama kesinlikle mac kurtarmak diye bir özellik yok yine bu sürümde de.
Mesela bugün Guti oldukca kötü bir penalti atisi kullandi, Volkan olsaydi eminim kurtarmisti. Ya da Niang'in penaltisini Belediye kalecisi kurtardi. Yanlis anlasilmasin sirf penaltiyi kurtaramadi diye asip kesmiyorum burda. Ama hic bir ekstra özelligi yok maalesef Ufuk'un. Nobre'nin golünü her kaleci yiyebilir ve yedigi icin elestirilmez, ama her zaman da yemez arada bir kurtardigi da olur. Spikerlerin zaman zaman "Inanilmaz bir kurtaris Ufuk'tan" demesi gerekir.

Mesela bugün Guti oldukca kötü bir penalti atisi kullandi, Volkan olsaydi eminim kurtarmisti

yok aynısını yedi 8 hafta önce hemde aynı kişiden.. 8 yıl önce de daha beter golleri yiyordu şu an ufuk yaşındaki volkan.. ne yaptılar sabrettiler dimi volkan'a ?.. belki bizim de bi 8 yıl sabretmeyi denememiz lazım dimi Ufuk'a.. yok ama ona da sabır göstermemek lazım o da gitsin.. o da Galatasaray büyüklüğünün farkında değil..

Gelişimi ne seviyede olur bilmiyorum ama şu ana kadar 1 tane bile ekstra top çıkarmadı. Tamam belki yediği çoğu golde çaresizdi ama insan 1-2 tane de güzel top çıkartır be kardeşim ya..

Ufuk'un reflekslerinin iyi olduğunu düşünmüyorum.

Geri kalan her golü tecrübesizlik,heyecan vs der geçeriz ama birde bu işin sınırlar bölümü var.

Levent Öktener' Alıntı:
Mesela bugün Guti oldukca kötü bir penalti atisi kullandi, Volkan olsaydi eminim kurtarmisti

yok aynısını yedi 8 hafta önce hemde aynı kişiden.. 8 yıl önce de daha beter golleri yiyordu şu an ufuk yaşındaki volkan.. ne yaptılar sabrettiler dimi volkan'a ?.. belki bizim de bi 8 yıl sabretmeyi denememiz lazım dimi Ufuk'a.. yok ama ona da sabır göstermemek lazım o da gitsin.. o da Galatasaray büyüklüğünün farkında değil..
Kalecinde yetenek varsa hatalarina sabredersin, ama burda bahsettigim sey hata yapmasi degil, yetenek eksikligi. Volkan atiyorum 2 müthis kurtaris yapiyordu sonra acemiliginden dolayi hata yapiyordu. Ama yetenek vardi. Ufuk'ta o yok iste.

Kaleye gelen her topu seyredersen bu forma üzerinde çok kalmaz .

Senden ümitli çok insan var ama sende bir iki kritik kurtarış yap yani yap artık. Kaleye gelen her zor topu seyrediyorsun ,en ufak bir refleksin yok o toplara .

Takım çok kötü ama sen takımdan farklı olarak bir direniş gösterebilirsin.