Uleb Cup| Galatasaray: 83 - Joventut Badalona: 90

Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

maç kaçta bu arada bende galatasaray-ts maçını izlemeyi düşünüyodum ama maç saatleri çakışıyosa bende futbolu izlemeyiveririm maç saatini söylerseniz..
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Mustafa Varol Aşıbol' Alıntı:
Maç TSİ 19:30'da... Çok kötü oldu çook... :(
üüf ya iki koldanda şampiyonluğa giden 2 takımımız var maç saatleri çakıştı ama aslında buna üzülmeyelim ne güzel şampiyonluğa oynuyoruz tabi arada futbol maçınada bakarım int. den böylede güzel Milyonlarca Taraftarın Yanyana
Bağırıyorlar Hep Beraber Kolkola .....Adınla Takımınla Taraftarınla..En Büyük Sensin CİMBOMBOM
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Bjk'ı yendik,Badalona'yıda yeneceğiz.Teknik detayları arkadaşlar güzel yazmış.Çok güçlüler,bizden daha iyi bir kadroları var hepsine okey.Ama bu maçların birde bambaşka bir havası var.Yeter ki çok top kaybı yapmayalım.Ben Dee'den bu maç patlama bekliyorum.Kim daha hızlıymış görücez.

Ah be Hüseyin şu maçta tam randımanla olsaydın görürdüm ben Badalonayı.Ona rağmen yenicez.Kimseden korkumuz yok.Umarım Badalona'da bazı aklı eveller gibi bizi küçümser!!!!.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

1 gün ara güzel oldu. Ne kadar inansanda favori olmadığın bir karşılaşmayı kazanmak daha da büyük sevinç yaratıyor takımda. 1 gün ara oyuncuların dinlenmesi, Hüseyin'in 1 gün de olsa daha iyi duruma gelme şansı yakalaması, Badalona üzerine yoğunlaşmak için yeterli vaktin olması açısından iyi oldu.

Yine favori değiliz ama burası artık Yarı Final. Hiçbir takım yarı finalde geri vites yapmaz. Takımımız yine inanarak oynar, telaş yapmaz ve daha az hata ile oynarsa Final'e kalırız.

Hepsine Yarı Final maçında başarılar.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Çok korktuğum bir ekip ama biz beklenenden çok fazlasını verdik.Mateja Kezman'ın da dediği gibi "Biz burda elenirsek bize kimse bir şey demez ama üst turada çıkarsak adımız altın harflerle yazılır" ;).
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

gerçekten artık bu saatten sonra maçın favorsisi olmaz bence ama kötü olan iki maçın aynı saatte gelmesi ama ben basket maçınnı ilziycem :)
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Uleb de Yarı-Final ve rakip Joventut Badalona,Avrupanın sayılı takımlarından.Bu anı yaşamak gerçekten heyecan verici.Bize bu heyacanı yaşattıkları için emeğe geçen herkese sonsuz teşekkürler.Dile kolay 10 senedir Avrupada olmayan bir takım ve onun muteşem dönüşü...Yarı finalin ilk maçına yani Galatasarayımızın maçına dönersek,Badalona bu kupanın bence 1 numaralı favorisi (Dinamo Moskova 2.sırada bana göre).Sezon başından bu yana da herkesin 2 favorisinden biriydi.Onlarda favori gösterilmelerine yakışır bir biçimde buraya kadar rahat şekilde geldiler diyebiliriz.Sanırım Ankaradaki telekom maçı hariç (o maçı da son anlarda 2 sayı ile kaybettiler) ulebde oynadıkları tüm maçları kısmen rahat kazanarak yarı finale yükseldiler.Aslına bakılırsa yarınki rakibimiz ulebden öte euroleaguede final-four oynayacak kapasitede bir takım.Şuan İspanya Liginde 2.sıradalar ve geçen senede ligi 3.sırada bitirip play-off yarı finalinde daha sonra finalde barca yı geçip şampiyon olacak olan son ispanya ve uleb şampiyonu real madrid le kafa kafaya maçlar oynayıp 3-2 kaybettiler.(madrid bu 3 maçın 2 sini 2 farkla diğerini de ancak 4 sayı farkla alabildi).Yeri gelmişken ispanyada avrupa kupalarına katılan takımların nasıl belirlendiğini pek anlayabilmiş değilim.Geçen sezonu acb de 8.bitirip play-off çeyrek finalinde tau ya kaybeden Unicaja euroleague de oynarken lig 3.sü ve play-off da yarı final oynayan Badalona ulebde!! Neyse, yeniden konumuza dönecek olursak Badalona kendi ligi ve ulebdeki başarısının yanı sıra İspanya kupasında da bu sezon tıpki Ulebde olduğu gibi çeyrek finalde Pamesa ile karşılaştı ve açık farkla kazandık sonra,yarı finalde Real i ve finalde de Tau yu geçerek kupayı aldı.Yarın da yine Pamesa ile başlayan zincir de tek maçlı sistem de ispanya kupasında yaptıkları gibi 2 maçı da alıp kupayı kazanmak isteyeceklerdir.Sonuç olarak yarın Barca,Real,Tau Maccabi ayarında Avrupanın en iyi 5-6 takımından biriyle,müthiş güçlü bir rakibe karşı oynayacağız.O yüzden yarın işimiz çok zor olacak ancak biz de buraya kadar gücümüzle,yüreğimizle ve inancımızla geldik.Juventut gibi İspanyol olan rakipleri yendik,belki yarın ki rakibimiz kadar güçlü değillerdi ama onlar da yarın ki rakibimiz kadar olmasa da favori gösteriliyorlardı bize karşı.Biz de favori sevdiğimize göre:p neden olmasın? Basketbol tarihimizde neden yeni bir tarih yazılmasın?
Öyle zannediyorum 99 yılıydı.Avrupa da final-four oynayan takımlar belirlenmişti.4 takımdan biri de kağıt üstünde çok da fazla şans tanınmayan Zalgris Kaunastı.2 Bologna nın ve Olimpiakos un olduğu yerde onlar beklenmeyeni yaptılar ve kupayı alıp tarih yazdılar.Ele avuca sığmaz guard tyus edney önderliğinde...Galatasarayımızın neden yapmasın? Haydi aslanlar bir tarih daha yazın,Türkiye ye efes ten sonra bir Avrupa kupası da siz getirin.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Herkes verebileceğinin maksimumunu vermeli ve iyi savunma yapmalıyız.Rotasyonu daha geniş tutmalıyız,Erdem,Murat da oyunda verim verebilmeliler.

Dee,inşallah bu maçta daha iyi oynar.


Herşey için,bize yaşattıkları sonsuz gurur için kendilerine çok teşekkür ederiz......
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Murat Özyer umutlu
ULEB Kupası'nda Beşiktaş'ı eleyerek final-four'a kalan Galatasaray Cafe Crown'da antrenör Özyer, Joventut Badolona'yı da geçmeyi umut ettiklerini belirterek, ''Hedefimizde final var. Doğru şeyleri yaptığımız taktirde turu geçip final oynayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonlarından birisi olan ULEB Kupası'nda yarın İspanyol takımlarından DKV Joventut Badalona'yla yarı final oynayacak olan Galatasaray Cafe Crown'ın Antrenörü Murat Özyer, Torino'daki Le Meridien Otelinde, Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır ve sarı-kırmızılı oyuncularından Cüneyt Erden ve Hüseyin Beşok'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

Antrenör Özyer, ULEB Kupası yarı finalinde DKV Joventut Badolona'yı da geçmeyi umut ettiklerini belirterek, ''Hedefimizde final var. Yarı finalde doğru şeyleri yaptığımız taktirde turu geçip final oynayabileceğimizi düşünüyorum. Bizi çok zor bir maç bekliyor. Bugünden itibaren o maça konsantre olacağız'' dedi.

Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır ise, ''Galatasaray futbol takımı UEFA Kupası şampiyonu. Şimdi basketbol takımı olarak bizler de inşallah İstanbul'a ULEB Kupası'yla döneceğiz'' diye konuştu.

''Buraya Beşiktaş'ı yenmeye değil, kupayı almaya geldik'' diyen Dedehayır, siyah-beyazlıları elemelerinin kendileri açısından sürpriz olmadığını da kaydederek, ''Maçla ilgili olarak, benim en ufak bir şüphem yoktu. Çok iyi inanmıştı çocuklar. Hepimiz çok iyi inanmıştık. Gayet iyi bir oyun ortaya koyduk. Zaten maçı başından sonuna kadar hep önde götürdük. Beşiktaş sadece son 1 dakikada öne geçebildi. Ama onun akabinde de, Cüneyt eksik olmasın, sonucu tayin etti'' dedi.

"BAŞARIYA AÇ OLMAK AVANTAJIMIZ''
Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Murat Özyer, ULEB Kupası'nda 54 takım arasından sıyrılarak son 4'e kalmanın önemli bir başarı olduğuna dikkati çekerek, ''Başarıya aç olmak, bizim en büyük avantajımız. Çeyrek finali unuttuk. Bunu küçümseyemeyiz ama bizim için bu yeterli değil. Artık yarı finale bakıyoruz. Zaten biz buraya gelene kadar, hiç uzun vadeli hedefler belirlemedik. Hep o sırada oynayacağımız maça, tek hedef olarak konsantre olduk. Kazana, kazana geldik'' değerlendirmesinde bulundu.

Özyer, yarı finaldeki rakipleri DKV Joventut Badalona hakkında bilgi topladıklarına da değinerek, ''Badalona, bu kupada 16 maç yaptı. Sadece tek yenilgisi var. Onu da bizim Türk Telekom'dan aldı. Bu nedenle Türk Telekom'un antrenörü Ercüment Sunter'le konuştum. Bana kazandığı maçın kasetini gonderdi. Diğer 3 kasetle bilikte, dersimize çalışıp, kazanmak için konsantre oluyoruz'' şeklinde konuştu.

Özyer, DKV Joventut Badalona'yı İspanya liginde iki kez yenmiş olan Pamesa Valencia antrenörüyle de Torino'da görüştüğünü belirterek, ''Kendisinden, rakibimiz hakkında kazanma taktikleri konusunda bilgi aldım. Sonuçta bu bilgileri görüntülerle değerlendireceğiz ve de oyuncu yapımızı da dikkate alarak kendi taktiğimizi belirleyeceğiz ve işi bitireceğiz. Badalona'yı eleyip, yarı finale çıkmaktan başka şey düşünmüyoruz'' dedi.

Özyer, İspanya'da basketbol oynayan oyunculardan Gaines ile de konuştuğunu anlatarak, ''Kendisine, rakip takıma bizim hakkımızda bilgi vermemesi için tembihte bulundum. Söz aldım. Doğal olarak herkes, birbirine ilişkin bilgi peşinde. Galatasaray'ın başarısı için çalışıyoruz. Bizim de tabii ki şampiyonluk hedefimiz var'' diye konuştu.

CÜNEYT'TEN BROWN'A TEŞEKKÜR
Beşiktaş'la oynadıkları karşılaşmada son 7 saniyedeki 3 sayılık atışıyla Galatasaray'ı yarı finale taşıyan Galatasaray'ın skorer guardı Cüneyt ise basın toplantısında takım arkadaşlarına müteşekkir olduğunu belirterek, ''Özellikle Brown'a teşekkür ediyorum. Çünkü, hücum setini o yönetiyordu ve o ana kadar 7 şut atıp, sıfır çekmiş bir adama güvenip, pas verdi'' dedi.

Cüneyt, takımına galibiyeti getiren atış anı konusunda ise, ''Bana Brown'un verdiği pas geldiğinde, aklıma attığım 7 boşu getirmedim. Geçmişte, genç iken bile böyle deli cesaretlerim vardı. Kısacası bir delilik yaptım. Çünkü 7 boştan sonra, 8. şutu kullanmak delilikti. İyi ki de bu deliliği yapmışım'' diye konuştu.

HÜSEYİN: VERİLEN GÖREVE BAKARIM
İki hafta önce fıtık ameliyatı olan ve Beşiktaş'la oynanan karşılaşmaya sadece 2 idmanla çıkan Hüseyin Beşok ise, ''Sakatlık bahane değil. Ben sakatlığımın getirdiği acılara değil, bana verilen göreve bakarım. Görev verildiğinde elimden geleni yaparım'' dedi.

Hüseyin, hep birlikte takımın başarısı için ellerinden geleni yaptıklarına değinerek, ''Sadece ULEB Kupası'ndaki başarılar değil, gelecek yıl Euroleague'e katılmanın hesapları da önemli. Galatasaray bunu hak ediyor'' diye konuştu.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Evet en büyük avantajımız başarıya açlığımız ve bundan kaynaklanan motivasyonla mücadelemiz.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Bu mac dee nın macı olucak bu seferde içimde öle bir his var 90lık veledi durdurup ben senden daha iyiyim dicektir :) bu sefer cenk e büyük sorumluluk düsücek sanırım; 2, 3 numaralarda bolca adamları var cenkden iyi savunma bekliyorum hite zaten formda charles da bildigimiz cılgın charles gibi oynarsa neden olmasın yenilmicek takım yok yeterki yürekle oynayalım!!!
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Bencede Badalona'yo sete sette yenmemiz nerdeyse imkansız.Çünkü set oyununu EL'deki birçok takımdan çok daha iyi yapıyorlar.Zaten Galatasaray'ın oyun taktiğinde her zaman hız var.Anca böyle oynayabiliyoruz.Ne demişler takımı tanımak istiyorsan ilk önce oyun kurucusuna bakıcaksın ;).
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Badalona çok pas yapan ve pas sonucunda boş atışlar bulan bir takım bu takıma tam saha pires yapmalıyız !
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

...Karşımızdaki takım bu kupanın favorisiyse hemen maçı kaybettik gibi bir düşünceyi bir kere unutmak lazım...Zaten yenilgiyi baştan kabullenirsek maça çıkmayalaım daha iyi...Evet rakip bu sefer Bejeka'dan daha sağlam bir rakip...Ama bizde en az onlar kadar sağlam olduğumuzu düşünüyorum...Şimdi burda Rubio-Murat/Rudy-Dee gibi eşleşmeler yapıp kadroları bizden çok daha iyi gibi gösterirsek yanmışız demektir...Takımımıza sonuna kadar güveniyoruz...İsterse karşısında 3 tane Joventut olsun...
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Şu bir gerçek ki Badalona Euroleague seviyesinde hatta orada çok rahat Top 8 yapabilecek bir ekip. Hücumları çok akıcı. Fakat bu saatten sonra teknik detayların vs. önemi kalmadı. O gün kim iyiyse, maçı daha çok istediyse, yüreğini ortaya koyduysa maçı alacaktır. Bu maçta elimizden gelenden fazlasını yapmamız lazım. Zor fakat imkansız değil. Biz istiyoruz bunu yapabiliriz...
Buraya kadar mücadele eden ve yüreklerini ortaya koyan 10 sene aradan sonra bu başarıyı bize yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum...
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray - Joventut Badalona

Kazanırsak efsane olur.Yakın geçip kaybedersek aylarca dövünürüz.Fark yersek buruluruz ama takıma birşey söyleyemeyiz.En temizi kazanmak yani. :)
Dünkü oyunla geçtim kazanmayı,karşılarında duramayız.Umarım dünkü oyunumuzu baz alırlar.Tama herkes ekstra oynayacak ama en kilitler Gaines vee Dee.Gaines eski takım gazı yapabilir.Dee-Rubio eşleşmesi şansımızı belirleyecek zaten.
Şu maçın sounucu ne olursa olsun gruptan çıkmak amacıyla başladığımız kupada yarı finali gördük,takım görevini fazlasıyla yapmıştır.Bize Çarşamba Selçuk maçında yanlarında olmak düşer.
 

Üst