Ümit Sonkol

bence sırtı dönük oyun hala çok etkili, ama sadece sırtı dönük oyunla etkili olmak da artık birkaç oyuncunun kıvırabildiği birşey haline geldi. hatta sadece shaq aklıma geliyor tbl'den de kambala. sırtı dönük oyun bir uzunun hücum repartuarında olmalıdır fakat sadece sırtı dönük de bir yere kadar gidilebilir. nba'den örnek verecek olursak, brandon haywood sırtı dönük oyunu iyi oynar, ama başka birşey yapamadığı için dominant bir oyuncu değildir. radmanovic ise sadece şut atar, bu yüzden iyi sayılmaz. nowitzki, hem sırtı dönük oynar hem çok iyi şut atar hemde ayakları çabuktur. o ise nba'in en önemli hücum gücü.

Basketbol gerçekten kural değişiklikleri vs ile hızlandı ve değişti. Dediğiniz gibi 3,5 ve 4,5 gibi pozisyonlardan bahseder olduk. Bu anlamda söylediklerinizde büyük haklılık payı var.

basketbolda değişmeyen bir kural var. o da "doğru" oyun. Ben Kambala hantallığını da doğru kullanarak günümüz basketbolunda rahatlıkla iş yapılabileceğini düşünüyorum. Doğru bir harmanda kullanılsa Kambala bence çok daha fazla iş yapar.

Fener'in pota altı savunma zaafını tek başına Kambalaya yüklemek bana biraz ağır geliyor. Fener'de solomon ve basden dışında kısa savunma yapan adam yok. Fener'in yediği pota alştı atışlarını bakarsak daha çok ikili oyunlarla olduğunu görürüz. Fast break'den kambala gerşye dönemwdiği için sayı yediklerini ben pek hatırlamıyorum. Yorgunluk ise hantallıktan ziyade bir fitness sorunu olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Tabi ki gönül daha hareketli daha atletik uzunlar ister ama sırtı dönük oynayan babadan kalma pivotların basketbolda hala yeri olduğunu düşünüyorum. Şimdi Gs'da Rashard Griffith olsa fena mı olur?

Ahmet Arif' Alıntı:
Şimdi Gs'da Rashard Griffith olsa fena mı olur?
Ah Rashard Griffith ah david rivers o güzel tofaş kadrosu geldi aklıma evet öle bir adam olsa fena olmazdı ama işte böyle adamlar az kaldı piyasa da,artık oyun kısaların oyunu oldu.Eskiden jabbarlar,divaclar modaydı artık kobeler,t-maclar fitchler :D

Erdal Gündüz' Alıntı:
en az bizim kadar GALATASARAY lı olan Hüesyin Beşoku getirmak bize kaca mal olur ?
Valla baya pahalıya geleceğine eminim ama kariyerinin sonun da ben galatasaraylıyım orada bitirmek istiyorum,derse gelir az bir paraya...

Le Mans’ı Fransa Şampiyonu yapan milli basketbolcu, 2 yıllığına 2.6 milyon euro karşılığında Prokom Trefil takımına transfer oldu.

FORMASINI giydiği Le Mans takımını Fransa Birinci Ligi Şampiyonu yapan Hüseyin Beşok, yılın en büyük transfer anlaşmalarından birine imza attı. Milli basketbolcu, Polonya’nın Prokom Trefil takımı ile 2 yıllığına 2 milyon 600 bin euro karşılığında 2 yıllık sözleşme imzaladı...

ben zaten begenmiyordum Hüseyin Beşoku :) :) :)

Oha yaw senelik 1,3 Milyon Euro, basketboldaki rakamlar bu kadar uçuk muydu? Bir de Hüseyin için ödenen para bu(küçümsemiyorum :) ), daha yıldız olanlar için çok daha fazla ödeniyordur heralde.

Arkadaşlar,Can Akın Banvit'ten ayrılmış bence almamız gereken bir oyuncu.Mitat'dan daha fazla iş yapacağına eminim ve geleceğimizi teslim edebileceğimiz bir guard.Lütfen Arda abi Murat abi bu işe bir el atalım.Kaçırmayalım genç,yetenekli Can'ı.

mithat gibi biri takımda kesinlikle kalmalı.çünkü takımda mithat kadar basketbolu iyi bilen bir oyuncu yok bence.mithat belki saha içinde öyle inanılmaz bir skor oyuncusu değil ama takıma maç dışında antrenmanlarda yararı çoktur diye düşünüyorum.gs'ye tecrübeli adamlar lazım.bide zaten mithat takıma yararlı olmasa hemen gönderilirdi.bence mithat kalmalı.

bide bu can akın olayına ayrı bir topic açılsa daha iyi olur.çünkü burada ümit sonkol tartışılıyor. :)

bencede kalmalı adam almanya milli takımına çağrılııyor can akının hiç bi başarısı yok mithat çok daha kaliteli bi basketbolcu

ya mithat ın takımdan ayrılması için değil ama ne bilim can sağlam bi guard ama mithatın da arka planda rolü büyük
ayrı topic açmamamn nedeni her oyuncu için bi topic açarsak forum özellğini kaybeder

arkadaşlar ümit sonkol bizden uzak allaha yakın olsun ... pek ii bir oyuncu değil diye düşünüyorum sadece ribauntlarıyla ünlü bizimde öle bi sıkıntımız yok fitch mitchell bile ribaunt alıyor :D galatasarayımıza boddicker lazım yada hansen yada jagla gibi adam lazım tek dicem bu :atki