Ümit Sonkol

evet, pota altından sayı üretecek bir oyuncu transferi düşündüğümüz şu günlerde bence bu undersized arkadaş resmen "ben buradayım" diye bağırıyor. hem türk oyuncu olduğu için takıma daha çabuk adapte olabileceğini düşünüyorum. şimdi bu sezonki istatistiklerine bakalım.

14 maçlık ortalaması 15,36 sayı, 10,4 ribaunt, 1,2 asist, 0,4 blok, 0,9 top çalma. istatistiklerden de anlaşılacağı gibi skorer, ribauntçu bir oyuncu. fakat savunması konusunda vasat bir oyuncu özellikle bire bir savunmada. ama pivotlarımızın da savunma ağırlıklı olduğunu düşünürsek pota altının da yol geçen hanına dönmesi gibi bir sonuç olacağını düşünmüyorum.

ayrıca maç başına 12 top kullanıp bunları da %50 isabetle sayıya çevirmesi başka bir artısı.

maç maç düşünecek olursak, büyük maçlardaki artı başarısıyla dikkat çekiyor ki bizim de bu sene büyük takımlara karşı oynadığımız oyun ortada. lafı fazla uzatmadan istatistikleri paylaşıyorum

efes maçı: 7\10 saha içi 1\2 serbest atışla 15 sayı 9 ribaunt 2 asist
fb ülker maçı: 4\7 saha içi 6\8 serbest atışla 14 sayı 8 ribaunt 1 blok
ted maçı: 3\9 iki sayı 2\3 üç sayı ile 12 sayı 11 ribaunt 4 asist 3 top çalma
daçka (büyük maç değil ama yenildiğimiz takım diye aldım): 9\15 saha içi 2\3 serbest atışla 20 sayı 16 ribaunt

sezonun en parlak maçını bjk karşısında çıkardı:
40 dakika sahada kalarak 12\17 saha içi 1\4 serbest atışla 26 sayı 15 ribaunt

sezonun en rezil maçını ise bize karşı oynadı
4\12 isabetle 8 sayı 7 ribaunt 2 asist. ki bu istatistik de onun sert savunmalara karşı (fatih-holman) etkili olamadığının bir göstergesi. bu onun belki de undersized olmasının yanında nadir olan zayıf yönlerinden biri ama bu da aşılamayacak bir handikap değil. (ama undersized olması malesef aşılamayacak bir handikap :))

izlediğim mersin maçlarından da istatistik harici birşeyler söylemek gerekirse, sene boyunca ürettiği sayıların yarısını hücum ribauntu yarısını da post-up ile üretti. bu da bizim aradığımız bir özellik. transferi takıma sınıf atlatır. ayrıca takımın kimyasını bozacak birine de benzemiyor. madem büyük kulübüz, paraysa para, bize lazım olan bu adamı alalım.
 
Faydalı bir oyuncu Ümit,her gittiği takımda özellikle mücadelesi ve azmiyle,ribaundlara katkısıyla sivrilir.Kadroda bulunması gereken oyuncu tiplerinden biridir.4 numarada alternatif olabilir rahatlıkla.

Ancak öyle post-up yapan,birebiri kuvvetli,sayı üretecek tipte bir oyuncu değildir.Ya hücum ribaundu ile sayı bulur,ya da son senelerde çok geliştirdiği orta mesafe şutuyla.

İstatistikleri incelerken oynadığı takım ve kadro da dikkate alınmalı tabi öncelikle.
 
Ümit'in yarım hookları hakikaten çok isabetli. Çok savaşçı, vesayre ama yabancı kontejanımız varken son tercih olmalı bence. Çünkü sırtı dönük oynayamaz, ama gelen asistleri de harcamaz..
 
Ömer' Alıntı:
Ümit'in yarım hookları hakikaten çok isabetli. Çok savaşçı, vesayre ama yabancı kontejanımız varken son tercih olmalı bence. Çünkü sırtı dönük oynayamaz, ama gelen asistleri de harcamaz..
Pota altına ümiti alsak 3 numaraya bir yabancı alsak cok mu zor olur ömercigim
 
Ne çok zor mu? Ben diyorum ki, hemen hemen Ümit'in yaptığı işleri yapabilecek 4 tane oyuncumuz varken, Ümit çok gerekli değil. Ümit'e harcayacağımız parayla, iyi bir yabancı da bulabiliriz pekala. Bize sırtı dönük oynayabilecek 4 numara lazım kararında hemfikir forumda herkes. İlla da Türk olacak bu diyorsan, Türk olup da adam gibi sırtı dönük oynayabilen adamlar; Ermal Kuqo, Oğuz Savaş, Ümit Türkoğlu falan filan.. Onları da alır mıyız, bence hayal.. :)
 
o zaman ben de söle diom uzun 4 numara degil de gecen sene ki fener de ki stevenson gibi bir adam alsak bize daha mı cok yarar sağlar :? pota altı her nekadar sırtı dönük oynayan oyuncumuz yok dense de bence bu daha cok oyun seklimizden kaynaklanıo holman bence yeterince iyi oynar ama top gelirse alpella macında dikkat ettim mi bilmiom ama her aldıgı topu potaya bırakabildi sırtı dönükte oynadı holmana güvenim sonsuz hele şu bikac mactan sonra
 
Holman iyi güzel ama hala sakatlığı atlatamadı. Dolayısıyla tam güveni veremiyor, tam olarak sakat olmasa da veremez zaten. Holman'ın yüksek posttan şutlarından başka çok büyük bir artısı yok esasen Fatih'ten. Ha, bir de vücudunu kullanmasını biliyor; orası ayrı. Ama Holman kesinlikle her maç en az 10 - 15 top indirebileceğimiz güveni verebilecek bir adam değil. Ama bizim istediğimiz öyle bir adam. Yani o dediğin sistem biraz da bizim uzunlarımızın yetersizliğinden kaynaklanıyor, biraz da tabii ki sistemden.
 
bilmiyorum banvit turnuvasını ve türkiye kupasını seyrettin mi sırtı dönük her aldıgını attı baturabi de verin su adama sayı garanti evet tam güven vermiyor ama fitch yokken bi alternatifimizde o hucum sekliydi fitch hicbir zaman lafım yoktur ama bence biraz holmanı kullanmalıyız bence fatihten cok daha iyi bir sırtı dönük oynu var ve fatih gibi smac vurmaktan kacmıyor her erden vurabiliyor ama evet daha iyi bir 4 numara da cok etkin rol oynıyabilir bu takımda hele bir de istikrarlı bir dış şutu olursa deme keyfimize
 
İstikrarlı dış şuta gerek yok ki Burak kaptan varken. Rakibini potaya götürüp sayı atabilecek, her maç elimiz titremeden 10 - 15 top indirebileceğimiz, alçak postta en iyi yerde top alabilmesi için üzerinden setler kurabileceğimiz bir uzun lazım.
 
dış şuttan kastım daha cok yüksek post bölgesiydi ömer cünkü artık sadece sırtı dayıyıp potaya kadar gitmek kalmadı basketbolda repertüarında kesinlikle de orta sut olmsli ki savunmalar daha zorlansın mesafe bırakamasınn benim kastım buydu yoksa kaptanı tek gecerim sutlarda :)
 
ömer uzar gider bu tartışma ben bi tane kevin garnett istiom oldu mu :D ama mutlu kg ha ona göre fitch onu mutlu edermi ki :D
 
aslında duncan ilk tercihimdi ama cok serbest atış kacırıyor bizde de ne fatih ne holman ne cemal ona bunu unutturup iyi serbes atıcı yapabilir :D o yüzden kg daha iyi :)
 
istatistikleri güzel ama bize gerek yok bu oyuncu diye düşünüyorum.hollman ribauntlarla gerekli görevi yapıyor zaten.burak'ta 3lüklerle gerekli katkıyı yapıyor..ama tabi ileride neler olur bilinmez?türk uzun ihiyacımız olursa ileride neden gelmesinki bizim takıma?
 
gökce başaran' Alıntı:
aslında duncan ilk tercihimdi ama cok serbest atış kacırıyor bizde de ne fatih ne holman ne cemal ona bunu unutturup iyi serbes atıcı yapabilir :D o yüzden kg daha iyi :)
O zaman en gencinden Dwight Howard verelim biz :) Bunların yaşı da geçti anca Howard paklar bizi :)
 
Nba'de Bucks forması altında fazla şans bulamayan milli oyuncumuz Ersan İlyasova'nın Türkiye'ye geri döneceği iddia edildi.

Ersan'ın yakın çevresine dönüş sinyalleri verdiği öğrenilirken Fenerbahçe ve Efes'in bu oyuncunun peşine düştüğü de gelen haberler arasında

Ya lütfen galatasarayımız ilgilensin bu haberle ersan gelirse inanılmaz olur düşenemiyorum bile 3 numara hata istedigimiz 4 numara bile olabilir nekadar da sırtı dönük oynu olmasa da ERSANDAN bahsediyoruz.
 

Üst