Ünal Aysal Bunların Hesabını Soracak mı?

Ahmet bey yanlış olan şeyi lütfen bana özel mesajla belirtebilir misiniz ?

Ayrıca ben söylediklerimin arkasındayım. O Çevik Kuvvet mensubu , inanılmaz bir nefretle bakıyordu ! Eğer bu lafımdan Çevik Kuvvet pkklıdır anlamını çıkardıysanız pes , Çevik Kuvvet bizi pkklı olarak görüyor anlamını çıkardıysanız 2katı pes. Bunlar değilse neyin rahatsızlık verdiğini ben anlamadım :)

önemi yok, ben sözümün arkasında durarak artık yazmayacağımı bildirdim. size iyi eğlenceler dilerim.

Dün taraftarlarımıza karşı yapılan büyük yanlışlar var . Bunu hepimiz kabül ediyoruz ve tepki gösteriyoruz. Fakat kendi yanlışlarımızdan hiç bahsetmiyoruz .
- Maçın bitiş düdüğüyle beraber sahaya atılan yabancı maddeler kendi basketbolcularımıza ve saha içindeki taraftarlarımıza zarar verebilirdi. Hele o sahaya atılan koltuk inanılır gibi değil di.
- Yabancı maddeler ve küfürlü tezahüratın bize saha kapatma cezası olarak geri döneceğini düşünen sayısı çok az malesef.
- sezon içinde 3000-4000 kişiye oynuyoruz ama karşımızda FB yi görünce salon full doluyor. Bu takım her maç desteği hak ediyor. umarım gelecek sezon her maçımızda salonda 7000 - 8000 kişi görebiliriz....

Bu takımın kesinlikle en fazlasını hakettiğini en baştan söyleyeyim, sonrada benimde rahatsız olduğum bir nokta var bunu belirtmek istiyorum. Galatasaray taraftarının bu 4000 5000 sayısını küçümsemesi beni öldürüyor biz daha dün Ahmet Cömerttemi yoksa Şahnk'temi oynayalım derkenşim o sayı Akatlar'a sığmıyor Banvit'in salonuna sığmıyor Edirne'nin salonunu iki kere dolduruyor. BU kadar küçümsemeyin arkadaş o sayıyı tabiki üstüne koyacağız 8000 ortalamayada oynayacağız ama şu an bulunduğumuz noktada çok iyi bana sorarsanız.

Fener 1000 kişi ortalamaya oynadı efes Bjk Va Galatasaray maçları dışında, çok maç 300 500 kişiye oynadılar Karşıyaka deplasman yaşattı bunlara. İyiyiz biz iyiyiz hem nitelik hem Nicelik olarak.

2 tane sahaya birşey atmış adam burada bazıları ahlak polisi kesildi uzatmayın artık adamlar 3 günde vancouveri bağdata çevirdiler ,olayları bilmeyende zannedecek korkunç olaylar çıktı Gs-Fb final maçından bahsediyoruz az bile çıkmıştır bence şaşırdım gerçekten,başka bizim medeni dediğimiz ülkelerde adam ölüyor şu pozisyonda onlarca sayarım şimdi örnek polisede fazla yüklenmeyin adamlar iki jopla boşaltmışlar salonu ne olmuş yani bu ülkede karakollarda hala işkence edilip öldürülen gençlere ayıp olur eğer mızmızlanırsak dünkü olaylar için
ceza falan en fazla 1 maç alırız

Galatasaray, taraftarını destekle ilgili eleştiren taş olur taş!

Elbette bende isterim her maç 12 bin kişi olsun, ama bu ülkenin gerçeklikleri var, buna bakarak yorum yapacak insan.

Senin ezeli rakibin, 20 milyon dolarlık takımı ile, taraftar olarak senin çok gerinde kalıyorsa, sadece final maçlarında salonu doluyorsa, geri kalan normal maçlarda 300-500 kişiyi zor topluyorsa, böyle bir ortamda Galatasaray taraftarı salonların efendisidir!

Bu sezon vasat maçları 3-5 bin kişiye oynadık, Banvit, Olin, EP ve BJK gibi önemli maçlarda ise, salonda 7-8 bin kişi vardı, dahada önemlisi play off larda seyirci rekoru kırdık, son maçtada salonda 20 bin kişi olduğu söyleniyor.

Bunlarla gurur duymalıyız, övünmeliyiz!

Başkanımızdan, H.Üstünberk'ten tek isteğim, GS taraftarı görevini yapıyor, yöneticilerimizinde taraftara daha fazla sahip çıkması ve desteğin artmasını sağlayacak uygulamalar yapması.

TAKIMIMLA VE TARAFTARIMIZLA GURUR DUYUYORUM!

Maç başlığında yazdığım yazacağımı..
O kadar doluyum ki, bugün gördüklerimden sonra o kadar doluyum ki yazıyorum yazıyorum siliyorum her seferinde..

Benim Galatasaray başkanından beklentim transfer falan değil..
Benim Galatasaray başkanından beklentim o koltuğa giydiği kostümle yakışması falan değil..

Ünal Aysan benim çok umutlu olduğum biriyidi.. son 10 yıldır başkanlarımıza bakıp gelecekten heycanlanmayı unutmuşken hemde..

Bugün kucağında ufak kızı bir taraftarımız polisin jopunu 3 kez kafasına yedi.. ağzı burnu kanadı, herkesin ortasında elde kızı travma geçirdi.. o polis durmadı bağıra bağıra küfürler etti diğer taraftarlara saldırdı..

-siktir olun gidin tribünlerden- dediler..

ve sen aldın eline mikrafon çıkın arkadaşlar dedin.. bir değil iki kez..
Hayatımda bir Galatasaray başkanına 3 metre mesafeden bu koltuğa yakışmıyorsunuz sayın başkan diyeceğimi hayal etmezdim..

Bugün bunu benden duydun ya.. bugün sana bunları diyen taraftara yüzün tutmadı bıraktın gittin ya..
Yazıklar olsun..

Taraftar olarak da bunların hesabını sormazsak.. bugün dünyanın hiç bir yerinde olmayan biletli taraftarı seremoniden jopla şutlamak saçmalığının hesabını sormazsak bir o kadar da yazıklar olsun bize..

Harfiyen katılıyorum,Galatasaray başkanı önce taraftarının hakkını koruyacak,taraftarını ciğeri beş para etmez,gücünü belindeki silahtan alan heriflere(asla bütün polisleri kastetmiyorum) ezdirmeyecek.

Ünal Aysal an itibariyle beklentilerin çok altında kaldı,söylediği bir çok şey maalesef havada kaldı ve en son kap'a bildirdiği transfeleri nihayetlendiremez ise asıl şenliği o zaman görmek lazım..Basketbol şubesiyle ilgili vaadlerini gerçekleştirmesi benim için herşeyden önemli,hedefi şampiyonluk olan,avrupa çapında yıldız oyuncular gelecek mi görücez..

Diğer taraftan Ünal aysal,başkanlığı bırakırsa da şaşırmam..Çünkü şu anda hiç bişeyin düşündüğü gibi olmadığını,dışarıdan göründüğü gibi olmadığını görüyor ve yapamamanın verdiği hayal kırıklığı suratına çarpıyor..

Şimdi şu mesele anlaşılmıştır sanırım,Galatasaray kulübü,şirket yönetilir gibi de yönetilmez,eski başkanın yaptığı gibi bakkal dükkanı yönetilir gibi de yönetilmez..

Arkadaslar kizginliginizda size hak veriyorum. Ancak baskanimiz bu konularda acemi biliyorsunuz. Onu iyi yonlendiren biri yok sanirim. Umarim ileride bu durumu duzeltir.

gerekirse inip dövcen ki her gelişinde dizleri titresin şerefsizlerin korkarak oynasınlar . maç sonu yıne sacma sacma acıklamalar yapıyorlar , ömer bey mac oncesı yapamadı heralde kayanın durumuna duscegınden korktu .

Arkadaslar kizginliginizda size hak veriyorum. Ancak baskanimiz bu konularda acemi biliyorsunuz. Onu iyi yonlendiren biri yok sanirim. Umarim ileride bu durumu duzeltir.

Bu yoruma kesinlikle dikkat edilmeli. Çok iyi bir noktaya değinmişsin Nilay abla.

Gerçekten başkanımız Türkiye'deki ortamı, taraftarlığı, derbilerdeki ortamı çok iyi bilmiyor.
Bu konularda daha fazla tecrübelenmesi lazım, tecrübeli yöneticilerimizin de başkanı daha iyi yönlendirmesi lazım.

Tabiki de hepinize katılıyorum ve hak veriyorum arkadaşlar.
Başkan o gün taraftarına sahip çıkmalıydı.
Ama eminim ki bu durum bir şekilde başkanın kulağına gidiyordur. Bu yaşananlar bir ders olacaktır herkese.
Ben öyle bir kalemde herkesi silmeyi yanlış buluyorum.

Tekrar söylüyorum, haklısınız arkadaşlar. Yaşananları duyunca ve görünce bende çok kızdım başkana.
Ama lütfen biraz daha sakin olalım.
Şu an camia olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmek zorundayız, bu zor günleri atlatabilmek adına..

Şunuda eklemek lazım. DÜn başkana yüksek mercilerden bu rica gelmiştir. Başkanda sahaya indiğinde (bence de gereksizdi) Taraftarla konuştuğunda taraftara gidin demedi boşaltın demedi. GS misafirperverliğne yakışır bir şekilde olun dedi. Yani aslında başkanda diplomatik olarak taraftarın yanında yer aldı. GS'lıların FBÜ'lilere misafirperverliği dünyaca bilinir biz de onu gösterdik.

Öte yandan o standı sahanın ortasına kurmak için acele etmeselerdi zaten 30 dakika sonra tribün boşalacak ve atel düşecekti. İnatları yüzünden 2 saat beklemek zorunda kaldılar. Onların bu ısrarının sebebi hala Saraçoğlunun ortasına dikilen bayrağın acısıdır. 19 Mayıs 2007'deki maçta da maç sonrası FB şampiyon olmuş aynı şeyi ALi sAMiyen'e yapmak istemelerine rağmen taraftar buna izin vermemiştir saatlerce stadda kalarak. Kolay değil o işler o bayrak saraçoğlundan çıktı ama acısı çıkmadı çıkmayacak da tarih boyunca.

Polisin küfür etmesi bi yana,kendi mesleğinden kişilerle taraftarı tehdit etmesi de ayrı bi trajikomik..Hani devleti falan geçtim,polis polise güvenip küfür ediyo artık..mahalle kavgasında abilerini çağıran küçük çocuklar gibi..

Orda iyi niyetli bir polis taraftarla el sıkışıyor, diğer bir polis geliyor ve araya elini sokuyor.

Bu da aslında polisin taraftarlara bakış açısının bir özetidir

polis gerekli eğitimi almamış,gerekli önlemleri almamış işgüzarlık yapıp tehdit ediyor. yıllarca sami yen'de de oldu bunlar,hatta hatırlayan vardır televizyonlar göstermişti bir polis suçsuz yere 15-16 yaşındaki çocuğa tekme tokat dalıyordu, sonra ne oldu? isyan oldu o tribünlerde,polisler kaçacak delik aradılar, arada kalanlar darp edildi,bunların hepsi ektikleri tohumların ürünleriydi.

şimdi taraftarı orayı doldursa 20000 kişi ve aynı anda bu yaptıkları taraftarın içinde birikip dışa vurulsa ne olacak?kim kimi tehdit edecek? toplumsal travmaya yol açıyorlar!görevlerini iyi yapamıyorlar ama kime anlatacağız bunu? tufan adlı şeflerine karşı bütün istanbul takımlarının taraftarlarında kin var,o kin bir gün açığa çıkarsa? görevlerine kötüye kullanarak türk polis'inin otoritesini de sarsıyorlar.

Ünal Aysal bu zihniyeti yıkacak işte. Bir başkan sporcusuna elleriyle baklava yedirmeyecek. Herkes profesyonel olacak, Başkanlık kişiye bağlı olmayacak, o koltuk kimsenin kaba etine yapışmayacak. Ve başkan malesef taraftar peşinde karakol karakol dolaşmayacak... Bitti o devir arkadaşlar...