Ünal Aysal

Herkes cebinin derdinde,biz de burda boş boş yorumlaşıyoruz işte...
 
Hiçbir futbolcuyu ya da bir başka kişiyi, daha bir şey yapmadan beğenmezdim. İlk önce görmek isterdim yapacaklarını. Ama Ünal Aysal bir heyecan yaratmıştı herkeste olduğu gibi, bende de. Önceki yıllardan sonra hakkımızı arayacak birisine ihtiyaç duyduğumuzdandı bu. Bu olayıyla kaybetti bunu kendisi.
 
3 büyüklerin kurmuş olduğu bir ittifak olduğunu düşünüyorum,birbirleriyle çatışırken çıkarlarını korumakdanda geri kalmıyorlar.
Görünen oki, senelerdir dillere pelesenk olan 3büyük kavramı rekabetin yanında kardeşliğide doğurmuş
Yönetimin tavrı bunu işaret ediyor bence,bu batıklıkları kurutmak ve yeşertmek gerekiyosa,bu ittifakı yıkmak gerek.
Biz bu renklere bir koalisyonun çıkarları için değil sahadaki 18 aslanın mücadelesi için gönül verdik.
Bundan böyle 3büyük 4büyük vs saçmalıkları dile getirirsem en fanatik fenerli olayım işte bukadar büyük konuşuyorum nokta
 
cemal nalga olayında herşeyin takipçisi olan fb ye gerekli ayar verilmiş galiba :) teşekkür edip hiçbir şeyi geçiştiremezler...
"
Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ünal Aysal"
 
Bu yönetimin eleştirilmeyecek tek şeyi taraftarının söylemlerine değer vermesi. Geri kalan herşeyi eleştirebiliriz.

Açıklamaya gelirsek, işte istediğimiz buydu. Dün keşke 18 klüp ortak açıklama yerine 17 klüp olsaydı da biz onlardan farklı yerde durduğumuzu gösterseydik.

Bizden güç bulacak 1-2 klüp daha çıkabilir. Başta Bursaspor.

Ben şimdi bu açıklamayla aynı paralellikte ama daha ağır bir açıklama bekliyorum Ultraslandan.
 
Öyle yada böyle geç de olsa bu açıklamayı, bu duruşu, bu tavrı görmek güzel. Dünden bu yana taraftarın hemen hemen her forumda, her platformda verdiği tepkinin de etkili olduğunu düşünüyorum. Ünal Aysal kendisinden beklediğimiz, istediğimiz duruşu gösterdiği sürece problem yok, her zaman arkasındayız. Yeter ki şikecilere destek olmayalım, hakkın, adaletin takipçisi olalım. Kimsenin yakasına yapışalım, dalga geçelim, hukuka uymayalım demiyoruz, şikeyi ve şikeciyi aklama, unutturma çalışmalarına katılmayalım, göz yummayalım, destek vermeyelim, karşı duralım istiyoruz.

Galatasaray'a yakışan para, güç, vaatler uğruna şikeciye destek olmak, hak yiyenin yanında olmak değil, hakkı yenenin, mağdurun yanında olmak, adalet için duruş göstermektir.
 
Başkanın bu tepkisini sevinçle karşıladım.Bu süreçte sessiz kalması büyük bir yanlıştı.Ancak Ünal Aysal yaptığı yanlıştan geri döndü.Bu ilk tepkiyi yerinde karşıladım ama fenerasyon üzerinde daha büyük baskılar oluşturmamız gerekebilir önümüzdeki süreçte.Bu olaylardan sonra,adı şikeye karışmış bu şerefli(!) kulüpler ile Galatasaray adının aynı ligde olması ve suçlu olanların cezasını çekmemesi düşünülemez.Herkes yaptığının bedelini ödemeli artık.Ünal Aysal'ı yanlış tutumundan döndüğü için tebrik ediyorum.Umarım haklarımızı korumak için elinden geleni yapar bundan sonra.
 
Açıklamalardan sonra çevremde ve forumdaki tepkiye anlam veremiyorum. Acaba nesinden tatmin oldunuz bu açıklamanın ? Dün kulüpler birliği toplandığında ve TFF açıklama yapmadan önce neden bu tür bir açıklama yapamadı kulübümüz ? Sanki olacaklardan kimsenin haberi yoktu.. Aksine herkes biliyordu ve buna alet oldu. Dün Fenerbahçe ve TFF, bugün ise taraftara şirin gözükme vaktiydi. Başarılı olduklarını söyleyebilirim manzaraya bakacak olursak..

Sözlükte bir renktaş yazmış, çok da güzel yazmış; Galatasaray taraftarı an itibariyle gazla çalışıyor. M.Ali Aydınlar dolduruyor, Ünal Aysal boşaltıyor.

Web sitesinde göz boyama maksadıyla yapılan iki kelam açıklamaya tav olduysak eğer, bu lig aynı şekilde oynansın, Fenerbahçe düşmesin, gerekli cezalar verilmesin, istemem..
 
Açıklamalardan sonra çevremde ve forumdaki tepkiye anlam veremiyorum. Acaba nesinden tatmin oldunuz bu açıklamanın ? Dün kulüpler birliği toplandığında ve TFF açıklama yapmadan önce neden bu tür bir açıklama yapamadı kulübümüz ? Sanki olacaklardan kimsenin haberi yoktu.. Aksine herkes biliyordu ve buna alet oldu. Dün Fenerbahçe ve TFF, bugün ise taraftara şirin gözükme vaktiydi. Başarılı olduklarını söyleyebilirim manzaraya bakacak olursak..

Sözlükte bir renktaş yazmış, çok da güzel yazmış; Galatasaray taraftarı an itibariyle gazla çalışıyor. M.Ali Aydınlar dolduruyor, Ünal Aysal boşaltıyor.

Web sitesinde göz boyama maksadıyla yapılan iki kelam açıklamaya tav olduysak eğer, bu lig aynı şekilde oynansın, Fenerbahçe düşmesin, gerekli cezalar verilmesin, istemem..

Yanlışın neresinden dönülürse kardır. Açıklamayı baştan sona dikkatli okuyunca kesinlikle gaz verme/alma anlamı çıkmıyor. Bu süreci istediğiniz doğrultuda götürmenize izin vermeyeceğiz, kararlarınızı dikkatle takip ediyoruz denmeye çalışılıyor.

Ayrıca TFF'nin verdiği kararı şuanki ortamda (soruşturma devam ediyor ve TS, BJK de dahil oluyor) doğru bulmakla beraber, dün gece Kanaltürkte M.Ali Aydınlar'ın dediklerini kabul etmek imkansızdı. Bu açıklama Kanaltürkteki açıklamalardan dolayı yapıldı.

Tam yerinde bence.
 
Nihayet beklenen açıklama geldi. Sayın Başkan bizim bu forumları okuyor mu bilmiyorum ama 'bir şekilde müdahale etmesi' gerekiyordu. Yapılan açıklama beni mutlu etti şahsen. Kararın takipçisi olunacağı, delillerin bir an önce federasyona iletilmesi gerektiği ve etik değerlere yapılan vurgu tatmin edici. Dilerim bu sözde kalmaz ve Galatasaray kulübü tarihinin grektirdiklerini yerine getirerek tüm bu sürecin takipçisi olur.
 
Bence gaz almadan ziyade biz çoğunluğa uyduk ama taraftarın tepkisi asıl önemli olan denildi bu açıklama ile beraber.

Açıkçası dünkü yaratılan havadan,kimsenin tepki göstermeyişinden çok şikayetçiydim ancak bu açıklama en azından başkana olan güvenimi bir nebze yerine getirdi.

Gerçekten bu yönetim için taraftarın toplu tepkisi çok önemli,yakından takip ediyorlar.
 
Federasyon açıklamamıza cevap vermiş '' Ünal Aysalı sağduyuya davet ediyoruz yoksa disiplin kurulu işleyecektir demiş '' sen kalk disiplin kurulunu şike yapan adi pislik heriflerine işlet. Biri çıkıp doğruları söyleyince fenerasyona fena şekilde batmış durumda var mı böyle bir şey fb.orgdan yapılmış bir açıklama sanki nasıl bir taraflılıktır bu ya .
 
TFF'den Açıklama

3 Temmuz'dan bu yana ülkemizin gündeminde olan şike soruşturmasından, Türk futbolunun en az zararla çıkması için Türkiye Futbol Federasyonu olarak yoğun bir emek ve çaba harcıyoruz. Bu kritik süreçte; kamuoyunun, Kulüpler Birliği'nin ve futbol ailemizin karşılıksız ve samimi destekleri bizi yüreklendiriyor.

Ancak bugün Galatasaray Kulübü'nün Başkan Ünal Aysal imzası ile yaptığı açıklama, açık söylemek gerekirse bizleri şaşırttı ve üzdü.

Çok değil sadece 24 saat önce yapılan TFF-Kulüpler Birliği toplantısına katılan Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst, o toplantıdaki görüşleri benimsemiş ve TFF'nin alacağı her kararı destekleyeceğini belirtmiştir.

Türk futbolunun geleceğini planlayacak bu toplantıya, mazereti nedeniyle katılamayan Galatasaray Kulübü Başkanı, bugün yaptığı bu açıklama ile 106 yıllık bir camiayı temsil eden 2. Başkanı'nı da oldukça güç bir duruma düşürmektedir.

Sonuçları nereye kadar ulaşacağı belli olmayan bu kriz üzerinden "bu ateş üfleyerek sönmez" diyerek fırsatçılık yapmak, elde herhangi bir belge ve delil olmadan hukuka ve adalete aykırı sonuçlar yaratabilecek nitelikte alelacele karar verilmesini beklemek, yüzlerce yıllık bir eğitim kurumunun temelleri üzerine yükselmiş olan Galatasaray Spor Kulübü'nün Başkanı'na hiç yakışmamaktadır. Kişi ve kurumları zan altında bırakan bu açıklamayı, Türk Futbolunun karar organı olan Türkiye Futbol Federasyonu olarak kınıyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu, en doğru ve en adil kararı verebilmek adına hukuki süreci beklemektedir. Buna başka bir anlam yüklemeye çalışmak, en hafif ifadesiyle insafsızlıktır.

Hatırlatmak isteriz ki, 29 Haziran 2011 tarihi ile birlikte sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetimi değişmemiş, futbolumuzda yeni bir dönem de başlamıştır.

Bambaşka bir yönetim anlayışının egemen olacağı bu düzende, eski alışkanlıklarını devam ettireceğini düşünen tüm paydaşlarımızın yanılacağını bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz.

Bu kapsamda, Galatasaray Kulübü'nü ve açıklamada imzası olan Sayın Başkan'ı, bu konuda sağduyulu davranmaya davet ediyor, benzeri açıklamaların devam etmesi halinde ise Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili hükümlerinin işletileceğini hatırlatıyoruz.

Saygılarımızla

Türkiye Futbol Federasyonu

Bu tepkileri almamız daha da içimi rahatlatıyor. Başkanımız doğru olanı yapmıştır, cümle alem karşımıza geçse de, doğrunun ve adaletin yanında olduğumuzu bildikçe, bu taraftar sizin her hareketinizin arkasında olacaktır, Sayın Başkanım...
 
Birde başkanı tehdit ediyorlar utanmadan. Aziz´den daha fanatik fb´li olan adamı desteklersen seçimde olacağı budur. Bu satılmış tff´ nin tarafsız falan olması mümkün değil. Ne olduklarını gösteriyorlar apaçık.
 
Şu açıklamayı yaptın ya Ünal Aysal, biz yanınızda değiliz dedin ya bunlara bu açıklamyı yaptırdın ya artık transfer bile yapmasan gözümde değerin kat kat arttı . Ne dersiniz bu açıklama için küme düşürülür müyüz !!
 
Herkes geçsin karşımıza başkan devam etsin konuşmaya, dik durmaya hiç canını sıkmasın arkasındayız Başkan'ın dediğim gibi yeterki bir olmasın şikecilerle, onların destekçileri ile. Şu olay soğuduktan 2 hafta sonra bütün lig takımları bizim etrafımızda toplanır.

İlhan Cavcav'da gitsin check-up'ını yaptırsın şimdiden, sıra onda çünkü.
 

Üst