Yakup Sekizkök

Mayıs ayının sonunda göreve başlayacak yeni başkan ve yönetimin Galatasaray Basketbol Takımı için yapması gereken bir numaralı iş Ergin Ataman'ın yamağı ve küçük takım hocası olan bu kişiyi takımdan görevden alması olmalı. Hiçbir şekilde bizde bulunmayı hak etmiyor ve hiçbir şekilde büyük takımda koçluk yapacak kapasitede değil.
 
Dee Bost'un ayrılma durumu yoksa onu dışarda bırakıp Halilovic'le Karşıyaka deplasmanına çıkmak büyük akıl tutulmasıdır. Takımda orijini oyun kurucu tek adam varken Halilovic'in yaptıklarını az buz yapabilecek 2 tane uzun halihazırda var. Bunu göre göre hala Halilovic'in filan fark yaratabileceğine inanıp Karşıyaka'nın uzunlarına kariyer gecesi yaşatmak büyük amatörlük göstergesi.

Ha bugün Bost olsa kazanır mıydık gene kazanamazdık, Galatasaray tarihinin belki en kötü yabancı kadrosuna yılın en zor fikstür zamanında sahip çıktı. Şu zamanda hangi maçı kazanmış, hangisini kaybetmiş çok önemli değil ama bu kadar vasat yabancılar içinden bile doğrusunu seçememek gelecek adına beni kuşkulandırdı. İnşallah Yakup hoca bu maçtan gerekli dersleri çıkarır.
 
Ya hoca tamam takimi sen kurmadin ve bomba gibi kucagina dustu o yuzden bu sezon ozelinde cok buyuk beklentilerimiz yoktu senden.Ama kucucuk bir dokunusu gectim bir kirinti bile serpemedin.Ne kadar dogru ornekler oldugu tartisilir fakat koc degistiren Telekom’da Selcuk Ernak birseyler yapiyor veya yine koc degisikligine giden Manisa’da Hakan Demir’in oynattigi basketbol malum.

Geleli 1 ay oldu ve Efes maci haric her maci daha ilk ceyrekten kaybettik.En dikkat cekici nokta da butun maclarda savunmadan gram eser olmamasiydi.Tabi ki kendi kuracagi takimla gormek lazim ama kendisi bana pek umut vermiyor.
 
Iyi bir koc olduguna ve olacagina inanmiyorum.Linc yemeyeceksem Mitrovic’ten de kotu koc oldugunu dusunuyorum.Insallah beni yaniltir.Ama tabi bu subenin getirebilecegi maksimum koc kendisi veya Mitrovic,Pistiolis gibi isimler oldugu icin cok elestiri hakkimiz da kalmiyor gibi.Yoksa cok fazla “o gitsin bu gelsin” mantiginda olan bir taraftar degilimdir.
 
Şimdiden söyleyeyim. Seneye takımın başında Yakup Sekizkök olacaksa başarılı olmamız zor... İyi koç ama takıma hakim değil. Takımın ihtiyacı olan koç bu değil. Hedef maçların hepsini kaybediyor...
 
Yeni başkan ve yeni yönetimin ilk yapması gereken hamle asla Şampiyonluğa oynayacak ve Galatasaray Basketbol takımını ileriye taşıyamayacak bir koç olan Yakup Sekizkök'ü göndermeleri olacak. O yapılmadan yapılacak bütün hamleler gömleği yanlış şekilde iliklemeye devam etmek olur.
 
Kazanıp kaybetmeyle alâkası yok bunun. Yıllarını Ataman’ın arkasında “sessizce” oturarak geçirdi lâkin pek bir şey kapamamış anlaşılan. Basketbolda başarı için yönetim de değişmeli koç da.
 
Transferleri Yakup hoca yapmadığı için şu ana kadar eleştiri yapmıyordum.
Ama bugünkü performans kabul edilemez.
Özhan hoca gelmelidir diye düşünüyorum.
 
İlk 3 setteki hücum setlerinin akıcılığı çeşitli şablonlar ilerisi için şüphelendirirken 4.çeyrekte tıkanmış olan takıma Prepelic'i sokmayışı Yeboah'nın 3 pozisyon üst üste atakları hiç etmesine Cavanaugh'ya hazırlanan pick-poplara bir kere bile switch yapılmaması coaching anlamında çok düşündürücü ama yeni bir koç Galatasaraylı olarak şu an şube düşük mentaliteye sahip bu nedenle coach'un burda gelişebilmesine göz yumulmalı gelişiminin ne düzeyde olacağını beraber göreceğiz.
 

Üst