Yakup Sekizkök

Pistolis'le zamansız yapılan kontrat uzatımı Mitrovic'i takımda tutan etmendi. Yakup hoca daha önce gelse belki BCL'de devam ederdik.

Tabi Daçka 'nın takımı dağıtması şansımız oldu.
Ben Yakup Sekizkök'ün Pistiolis'ten daha iyi bir koç olduğunu düşünmüyorum. Alınacak sonuçlar ve zaman bize bunu gösterecektir.
Yeni sezonun bütçesi iyi görünüyor. Ben olsam daha iyi bir yabancı koç bakarım yeni sezon için..
 
“Ama kendi takimini kurmadi”’cilar gelmeden hemen yazayim.Sonra zaten bu arkadaslar gelip sanki Phil Jackson’i elestiriyormusuz gibi elestirdigimiz icin bizlere veryansin ediyorlar.

Kendisi bugun 2 bucuk yabanciyla ve Tbl 2’den gelen Turk oyunculardan kurulu Karsiyaka’ya 10 bin taraftarinin onunde maci veren “koc” olmustur.

Kendisi ne buyuk bir Gs efsanesi ne buyuk bir Gsli ne de kocluk meziyetleri yukarida olan bir isimdir.Yeni sezona da kendisiyle baslansin.Ona lafim yok.Nasil olsa yine bu takimdan bir halt olmayacagi icin ben umudu artik kestim.Bu sefer de Yakup Sekizkokle surunelim ne olacak sanki.En azindan kendisini neden oldugunu anlayamadigim sekilde bu denli savunanlari mutlu ederiz.
 
Her sene aynı yolu deniyoruz, baslanan bir coach sezon ortasi degisim ve onun kurdugu takımı baska bir coacha teslim edip basari bekleme..
Yakup Hoca iyi niyetli ve belirli seviye bir isim ama hedefler doğrultusunda ne kadar yeterli iyice olcup bicmek lazim
 
Sadık'ın sürelerinden büyük ölçüde kısması bize olmayacak seride yakın oyun getirdi. Sezonu 3 uzunla bitirdiği 2-3 maçla birlikte gördüğüm en önemli antrenörlük dokunuşu bu, o yüzden tebrik etmek lazım. Yeboah gibi bale takımı gibi kurulmuş ekibe az biraz sertlik ve saha içi rotasyonu getiren adamını da aptallığa kaybedince yapacak çok bir şeyi kalmadı. Mccollum gene skorunu yapardı ama en azından geri kalan Fenerbahçe Alagöz Holding fizikli kısalarımıza karşı Kenan şoparı Lebron James gibi takılamazdı. Karşıyaka'da hakkıyla oynatsın, yenilirse de canı sağolsun. Bu kulüp bu yönetimi 2. kez tek çare kabul ediyorsa Yakup hoca da kendi kurmadığı kadroyla gösterdiği mücadeleden ötürü yeni sezona istediği şekilde başlamayı hak ediyor.
 
999 yıl koçluk yapmasa bile Oktay Mahmuti mesela bu adamdan iyi koçtur. Uzun süredir vasata alıştırıldık. Her sene birkaç tane vasat koç değiştiriyoruz ortada ne hedef var ne vizyon..

Pistiolisin ilk dönemi dışında heyecan da veremedi hiçbiri.. seneye bütçe çok kötü olmayacak gibi önce iyi bir koç bulmalı ve ligde bir şeyler yapamıyorsak bile en azından Avrupa’da net bir şeyler yapmalıyız. Beğenilmeyen Murat Özyer-ki ben de hep daha iyisini isterdim- bile o dönemin uleb cup’ında f4 oynatmıştı.

Süheyl Batum diyor ki ben Ergin atamanın olduğu bir Galatasaray hayal ediyorum. Hatta Ünal başkan görüştü eğer pana f4 yapmasaydı ve biz seçilirsek vs diye nabız yokladık demeye çalıştı.. nitekim vizyon önemli bir şey ve o dursun Özbek’te hiç yok.

Büyük ihtimalle şampiyonluk sebebiyle dursun’u seçerler. Galatasaray camiası sağduyuludur umarım bir sürpriz yaparlar. Ergin ataman bu şartlarda olmaz evet ama bir vizyona ihtiyacımız olduğu kesin!!
 
Ben bu kulübe bir şey vermeye geldim diyorsa İzmir'deki maça yabancısız çıkar, yok memur zihniyetiyle alır paramı takılırım diyorsa gider kazanmaya çalışır. Bunun aksi bir düşünce olmamalı kimsede ama biz hala Bost şöyle iyi acaba tutsak mı, Yeboah'ın şurda faydası var diyip duruyoruz.. Tam bize yakışır bir şube burası.
 
Yahu dolar 2 lirayken 12 milyon dolara takım kurup kimseye 1 kuruş ödemeden kaçıp giden adam euro 35'e dayanmış da Ergin Ataman'la görüşmüş :) Şuna nasıl inanıp bunu düşünebiliyorsunuz ben anlamıyorum. Ha mesele isim söylemek vizyonsa ben de Popovic'le görüştüm diyeyim beni başkan yapsınlar o zaman.
 
Ben Yakup Sekizkök'ün Pistiolis'ten daha iyi bir koç olduğunu düşünmüyorum. Alınacak sonuçlar ve zaman bize bunu gösterecektir.
Yeni sezonun bütçesi iyi görünüyor. Ben olsam daha iyi bir yabancı koç bakarım yeni sezon için..
Sürekli baştan başlamaktan risk. 15-20 yıl önce baskette futbolda oyuncular koçlar daha isrikrarliydi. Şimdi iyi dediğin adam 6 ay sonra basketi unutuyor.

Misal strateji olarak ilk kez yerliye ciddi para harcadık ancak takım kimyası oyunu oturmadı sonrasında Buğrahan İsmet vs tam verimli olmaya başladı derken 5+0 dan 4+3 gibi çok büyük bir değişiklik geldi eğer değişmezse bütün takımların ve yerlilerin kompozisyonu baştan değişir herkes için.

Verimli bile olsa 5 kaliteli yerli gereksiz 4+3 te. Burası Türkiye yaz ortası 4+2 ye dönerse ne olacak? Bence 4+2 olmalıydı. 4+3 te 7 yabancı sonrası 3-4 yerli yeterli. Ki biri ya da ikisi nispeten rol oyuncusu olsa yeter misal Göksenin gibi.
7 iyi yabancı bulan vasat yerlilerle şampiyonluğu bile zorlar. Rekabet zaten yüksekti iyice yükselir. Arayı bulamadık yine ülkece.
 
Yahu dolar 2 lirayken 12 milyon dolara takım kurup kimseye 1 kuruş ödemeden kaçıp giden adam euro 35'e dayanmış da Ergin Ataman'la görüşmüş :) Şuna nasıl inanıp bunu düşünebiliyorsunuz ben anlamıyorum. Ha mesele isim söylemek vizyonsa ben de Popovic'le görüştüm diyeyim beni başkan yapsınlar o zaman.
Bu Ünal Aysal'ı karalama mevzusu da hiç bitmiyor. yok kaçmış vs tuhaf tuhaf yorumlar.
Ünal Aysal döneminde ne olduğuna bakmak isteyen kulübün müzesine bakabilir. basketbol özelinde ise erkek takımı 23 yıl sonra lig şampiyonluğu yaşadı ve kadınlarda Euroleague şampiyonu olundu.

Adam bana rahatça başkanlık yaptırmıyorsunuz dedi ve zirvede bıraktı..Bu ülke koltuğa yapışanların ülkesi olduğu için tuhaf geliyor tabi ama Ünal Aysal'ı karalayan bu zihniyete Erden Timur yokken patır patır bırakacak Dursun Aydın Özbek yaraşır.
 
Ünal Aysal’a vermedikleri yetkiyi dursun özbek’e verenlere, baskette süper ligde mücadele etmek bile fazla.
Amatör branş da neymiş? Futbol neyinize yetmiyor?
 

Üst