Yarı Final 1. Maç | Banvit 57 - 79 Galatasaray CC

Olin istemeden de olsa bize kıyak geçti gerçekten. Banvitli oyuncuların yorgunluğu bırakın hareketlerini yüzlerinden belli oluyordu. Tam tersi olarak da oyuncularımızın diri olması..

Banvitin Olin maçlarını kaçırmayan birisi olarak pota altında vasat üzeri bir takıma karşı zorlanacağını düşünüyordum ve bunu yazmıştım da. Takımımızın da uzun olarak iyi oyunculara sahip olması işi iyice kolaylaştırdı. Kısalara fazla iş düşmedi bu akşam. Ermal Play-offlara süper başladı, umarım sonu da çok güzel olur..

Takımdaki herkes katkı verdi bugün,belki bi jerry gününde değildi.Açıkcası kazanacağımızı düşünüyordum ama bu kadar rahat bir galibiyet beklemiyordum.Oktay hoca iyi hazırlamış takımı,şimdi rehavete kapılmadan 2.maçıda almak gerek.Bence bu sefer biraz daha zorlansakta o maçı da kazanacak güçteyiz.

Bu arada maça giden herkesin ayağına yüreğine sağlık,onların arasında olmak vardı

14. dakikada tükendi Banvit tamamen...
bizde yavaş yavaş tempoyu artırarak gittik hep...
4. çeyreğin son 7 dakikası falan dalgaya vurmasak 40-50 sayı olabilirdi...

Cuma günü kolay olmaz belki ama ilk 3 çeyrekte hiç panik falan yapmadan kafa kafaya gelirsek son çeyrekte rahatlatırız maçı...

Gsbasket ekibi olarak; ben, Şamil abi, Arca, Onur, Furkan beşlisiyle ordaydık. Keyifli geçen yolculuğun ardından salona geçerken aynı Olin deplasmanında olduğu gibi Fenerbahçe formalı kişileri resmen gözümüze soktular. Maç başlamadan önce epey gergin bir ortam oluştu salonda. Hatta orta çaplı bir kavga bile çıktı diyebilirim. Maça klasik deplasmanlarımız gibi başladık.Hücumda son derece verimsiz geçen ilk periyodun ardından takım 2.periyotta gözle görülür bir şekilde vites arttırdı. Bu serinin oluşmasında taraftarın büyük katkısı vardı. Gerçekten gördüğüm en güzel deplasman taraftarlarından biriydi salondaki. 2.yarı için söylenecek hiç birşey yok, biz kaçtıkça onlar kovalamaya çalıştı fakat bu kadar yorgunluk verici bir serinin ardından böyle bir oyuna cevap veremediler haliyle. Hani artık forumun sloganı olmuş bir söz vardı ya, tekrarlamak istiyorum onu.

Onlara karşı koyamayacakları bir savunma yaptık!

Devre arasında kantinde arkadaşlarımıza saldırmışlar, ama sopa yiyip kaçan yine kendileri olmuş, Galatasaray'ı Olin'le karıştırmasınlar :)

Oraya gidip armayı yanlız bırakmayanların hepsine teşekkür ederim, kendi adıma.

Beni bu ekipten saymıyomusun Semih efendi:)

Savunma muazzamdı, hücumda topu inanılmaz paylaştık, taraftar süperdi ve doğal olarak hepsi birleşince yorgun Banvit'i rahat geçtik.

Psikolojik ve fiziksel olarak çok daha yorgun Banvit, 2.maçta sezonun en önemli maçına çıkmalarından dolayı ekstra motivasyon olacaktır ama bu fiziksel yorgunluk ve psikolojik bozgundan çıkmaları çok zor, kendi oyunumuzu oynarsak ve hakemler devreye girmezse 2-0 ile döneriz İstanbul'a.

Devre arasındaki olaylardan Banvit'in esas taraftarını sorumlu tutamam, onların üni banvit dediği grup mu artık bilemiyroum hepsinde Banvit forması var zaten, onların bir pisliği olmadı maça başlarken de aramızda Fener forması giyenleri güvenlik dışarı çıkartacak zaten demişlerdi iyi niyetlilerdi ama Bandırmaspor forması ile gelen kişilerin olduğu, bize göre potanın solundaki grup çok pislik yaptılar sonra dayak yediler maçtan da erkenden kaçtılar:) Tabi fener forması ile maça gelen 2-3 kişi de kendilerine yakışan ve kendilerinden beklenen pisliği yaptılar yeterince...

Ayaklarimizin yere basmasi gerekiyor.

Unutmamamiz gerekirdi Euroleague'de yasanmis bir "Olympiacos" faciasi bulunmakta.

Kosullar, kadro yapilari falan farkli olabilir fakat insan psikolojisi asagi yukari aynidir.

Koca guvenim tam. Aslanlarimiza da... Tek yapmamiz gereken sey ayni konsantrasyon ile, hatta daha fazlasi ile 2. maca asilip seriyi Bandirma'da bitirmek.

Buradaki mac "Finale Hos Geldiniz" partisi olacaktir.

İkinci maçı da alırsak Pazartesi günkü maç kapalı gişe olur ama almasak bile burada işi bitireceğiz. Efsane maçlar bizi bekliyor artık. :)

Cuma günü maç devrede biter. Banvit fizik olarak sürünüyor. Sert savunmamıza karşılık vermeleri çok zor. Beşiktaş serisinde işi nasıl şansa bırakmadıysak bu seride de hiç sanmam bırakıcağımızı.

özellikle takım savunmamıza hayranım...biz böyle takım oldukdan sonra şampiyon olmamamız için hiçbir neden yok.tabi federasyon ve hakemler ''Taurasi'' diyetini erkek takımda da ödetmezse..

tebrikler Galatasarayım.. Maçı izleyemedim acil işim çıktığı için. Tekrarını izleyebilme şansımız var mı?

Arkadaşlar gidenlerden herhangi bir şekilde yaralanan vs olmamıştır umarım??
Bir de olayları Galatasaray seyircisi mi çıkardı acaba? Basında Galatasaray seyircisinin Bandırmalılara vurmaya başladığı söyleniyor da.
http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=176321&cid=0
Geçmiş olsun oradakilere. Biz sakinliğimizi koruyalım, bizim için önemli olan seriyi kazanmak, taraftar olarak onlardan üstün olmak, kavga eden taraftar olarak değil. Ama tabii ki bizleri savunan böyle güçlü sağlam abilere de ihtiyacımız var, sonra sahipsiz sanıyorlar :)

Kavganın başlangıcını göremedim şahsen ama arkadaşlarımız Bandırmasporlu taraftarların başlattığını söylüyorlar o forma ile maça gelenlerin yani, olayları detaylı bilenler yazacaktır. yaralanan da yok çok şükür. Cuma günü bileneceklerdir taraftar bazında da, salona girerken de sıkıntı yaşatabilirler geç alabilirler vs... dikkatli olmamız lazım bir dahaki maçta.