Yarı Final 1. Maç | Banvit 57 - 79 Galatasaray CC

ilk maçta darbeyi vurmamız gerekiyor ilk maç serinin en kritik maçı savunmamızla banviti boğmamız lazım içerde lance williamsı kitlemek gerekiyor gerçekten çok etkili onun dışında bence banvitin kısa oyuncularının formsuzluğu var jerry johnsonın seride çok etkili olacağını düşünüyorum

iyi akşamlar arkadaşlar... öncelikle seriyi inşallah 3-0 alırız diyorum ve sözlerime başlıyorum... serinin ilk iki maçı çok önemli özellikle ilk maçı alırsak seri kopar ama kaybedersek ikinci maçı almamız şart onuda kaybedersek 2-2 ye getirmemiz lazım tabii ki ve son maç... ama bunlar olasılık tabii... ve bizim aleyhimize olan olasılıklar çok fazla bu iyi yani özellikle banvit çookk yorgunn... biz dinlendik,hazırlık maçı yaptık efesle,antreman yaptık rahatça... özellikle seyirci desteğiyle ilk maçı alalım sonrası gelir... HAKEMLERE DİKKAT! ... pota altında iyi olursak sonuca rahatça gideriz.

bjk serisinde olduğu gibi yine ilk maç kritik.. zihnen ve bedenen yorgun çıkacak banviti ilk maçta yenmek önemli.. ilk maçı almak demek final bileti demek.. ipekçide zaten sıkıntı olmaz bandırmada da bir maç alacaksak bu ilk maç olur..

Arkadaşlar maçların hafta içi olması organizasyon yapabilitemizi biraz düşürdü malesef, genede elimizden geleni yapacağız ama şimdilik netleşmiş bir şey yok bu konuda.

Sanırım serinin anahtarı bizim pota altı savunmamız ile alacağımız savunma ribaundlarıyla bulacağımız kolay sayılar olacak. Pota altını savunabilirsek şansımız yüksek, ama gerek Ermal gerekkse Andriç kolay fauller alması (ya da onlara kolay faul çalınması) beni düşündürüyor. Ayrıca Rancik'ten daha fazla katkı almalıyız. İlk maç çok önemli alırsak seriyi kısa sürede bitiririz diye düşünüyorum. Maçların kısa aralıklarla oynanacak olması da yorgun Banvit'e karşı avantajımız olacaktır.

rotasyon sıkıntısı çekecek banviti beklediğimizden kolay eleyecez bence.dixon'ın olmayışı tutkunun önemli maçlarda sazı eline alması ve shumpertın extra 3lükleriyle birlikte çok sağlam pota altı savunmasına dikkat etmemiz lazım chuck tehlikeli çnkü...bi kaç sene önce bize gelecek diye haberi çıkmıştı sonra banvite gitmişti,şimdi o kararı aldığı için başını duvarlara vurdurucaz:)

Edırne takımı ıyı bır takım olmasına ragmen ben banvıtı cok kopuk bır takım olarak ızledım. Macları hep kısısel becerı ıle yendıler. Edırne cok boş sut buldu son ıkı macta. bence yorgunlar ve mental olarak tam hazır degıller.

Fakat mactan sonra Orhun Ene guzel bır acıklama yaptı bız normal sezonun son maclarında daha yumusak bır takımken bu serı ıle beraber oldukca sertlestık dedı. evet bu belkı onlar ıcın bır avantaj olabılır. ılk mac yıne cok cok cok önemli bence serının fınal macı ılk mac. oradan 2-0 la gelmemelıyız en kötu senaryo olur. Kesınlıkle bır galıbıyet cıkartırsak bu ıs bıttı demektır. uzun suredır bızım takımda mac yapmıyor bılmıyorum bılgı dısı kucuk bır hazırlık macı yapıldı mı ama cok sert gırmelıyız daha dınlenmıs odaklanmıs bır takımız ınsallah guzel bır sonucla ılk macı alırız.

Hazırlık maçında Efes, Galatasaray'ı yendi

İki yarı finalistin Sinan Erdem'deki karşılaşmasında Efes Pilsen hücumu daha iyi paylaştı, Galatasaray'da ise Ermal Kurtoğlu ve Preston Shumpert öne çıktı.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı finalinde Fenerbahçe serisine hazırlanan Efes Pilsen, Banvit’in rakibi olan Galatasaray’ı hazırlık maçında 94-92 yendi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 54-50 Galatasaray önde tamamladı.
Evde yemek yaparken eli yanan Galatasaraylı Jerry Johnson eli sarılı olarak sahada yer aldı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Vujcic ve Thornton ile sayılar bulan Efes Pilsen üçüncü dakikayı 9-6 geride geçti. Altıncı dakikada Galatasaray farkı 10 sayıya çıkardıktan sonra Sinan, Kerem Gönlüm ve Cenk ile 10-0’lık bir seri yakalayan Efes Pilsen 8.30’da skora denge getirdi:19-19. İlk çeyreği Galatasaray, Ermal’in etkili oyunu ile 22-21 önde geçti.

İkinci çeyreğe Ender’in üçlüğü ile başlayan Efes Pilsen karşılaşmada ilk kez öne geçti: 24-22. Maçın 16. dakikası 40-40 eşitlik ile geçildi. Shumpert ile sayılar bulan Galatasaray, soyunma odasına 54-50 önde gitti..

İkinci yarıda Sinan ve Vujcic’in basketleri ile 54-54’lük skoru yakalayan lacivert-beyazlılar Kerem Tunçeri’den arka arkaya gelen sayılar ile 24.30’da üstünlüğü yeniden ele aldı: 61-58. Bu dakikadan sonra Rakocevic ve Ersin de skora katkı verince Efes Pilsen bu çeyrekte skoru devamlı önde götürdü ve üçüncü çeyrek 76-73 Efes Pilsen lehine sona erdi.

Rakocevic’in üçlüğü ile 32. dakikada skor 82-75’e geldi. Galatasaray son dakikalarda baskı sonucu kaptığı toplarla yaklaştı ama yetişemedi.
Efes Pilsen’de Igor Rakocevic 13, Lawrence Roberts 10, Kerem Tunçeri 12, Kerem Gönlüm 13, Ender Arslan 14, Ermal Kurtoğlu 24, Preston Shumpert 18 sayıyla oynadı.
Basketfaul.

İyi maç olmuş skor önemli değil
Ezeceğiz önümüzü kim çıkarsa.

Lig de ki maçlar haricinde son 2 ay da Efes le olan bu ikinci hazırlık maçımız galiba iki maçta kafa kafaya bitti. Bizim için iyi maçlar oluyor.

Ayrıca bir bakıma Efesli türk oyuncuların bizimle devamlı iyi niyet içersinde hazırlık maçları yapmaları da transfer sezonu için iyi olabilceğini düşünüyorum

Banvitte Juan Dixon oynamayacak ki bu çok önemli. Davis ile Williams özellikle orta mesafe atışlarda çok etkililer bu durumda Rancik'in göstereceği performasn çok büyük önem kazanıyor. Seride dış skoru bulmamızda önemli Jerry Johnson ile Shipp'in skor katkısı belirleyici olacaktır.