Yarı Final 1. Maç | Banvit 57 - 79 Galatasaray CC

Maç günleri bana acayip ters kaldı sınavlarımdan dolayı ama 2. maça bir Bandırma baskını durumu olursa bi fedakarlık yapıp katılacağım mutlaka :)

Seriye gelince, ilk maç mı olur bilemem ama ilk 2 maçın birini bence kazanacağız. Yeter ki pota altı üstünlüklerini biraz olsun aşağıya çekelim..

ilk maç için org. yok sanırım dediklerinize göre ama 2. maç mutlaka gidelim bi alınacak rövanşımız vardı alalım. İlk maçı bizsiz alırlarsa totem yapıp gitmemeye de hazırım :)

Arkadaşlar, Bandırma'da her türlü pisliğin yapılmasına hazırmıyız?

Yıllar önce yapılanların bir benzeri bu seride tekrar edebilir, o zaman GS taraftarı çok örgütlü olmamasına rağmen, büyük tepki göstermişti, eğer Banvit o dönem yaptıklarının benzerini yaparsa, GS taraftarının tepkisini çekecekler, umarım Banvit yapacağı pislikler ile milyonlarca GS taraftarını karşısına almak gibi bir hataya düşmez. Fahiş bilet fiyatları, bilet satmama veya az satma, salona geç sokma, bütün tribünlerden küfür etme vs.... gibi, bütün bunlar olabilir buna hazırlıklı olalım.

2. konu Fener formalı insanlar, son lig maçında Fener taraftarları Banvit maçına gelip, pislik yapmıştı, son Edirne maçında da salonda çok fazla Fener formalı insan vardı, inşallah bu seride ki maçlara Fener formalı insanlar gelmez, Galatasaray taraftarlarını tahrik etmeye çalışmazlar.

Ve 3. konu bence en önemlisi, hakemler ve R.Ankaralı!
Ben son maçta yanlışmı gördüm bilmiyorum ama R.Ankaralı Banvit'e turu getiren kişi oldu, Samardziski ve Davud'a her harekette faul çalarak, bu oyuncuları bitirdi, pozisyonları dikkatle izleyin, resmen R.Ankaralı adamları etkisiz hale getiriyor.

Hafızamızı tazeleyelim, son Banvit-GS maçına gidelim, Banvit taraftarları iyiki doğdun Receppp diye bağırmadımı ve o maçı kaybetmemizde Recep'in payı çok fazla değilmiydi?

Bu seride R.Ankaralı maç yönetmemeli, özellikle son maça vs... kalırsa R.Ankaralı maçın hakemi olursa, o zaman infazımız gerçekleşir.

Son nokta O.Ene!
Milli takım koçu oldu ve finale çıkması federasyonu mutlu edecektir, ne kadar doğru karar vermişiz vs... diye övünecekler, ayrıca Olin'in son maçta doğranmısının nedenide bence O.Ene nin çeyrek finalde elenirse tartışılacak olmasıydı, düşünsenize O.Ene büyük bütçeli takımı ile G.Taştimur'un küçük bütçeli takımına elenmiş olacaktı, eleştirileri düşünebiliyormusunuz?

Banvit kulübünün yapacağı pisliklere!
Federasyonun tezgahlarına!
Doğum günü çocuğu R.Ankaralı nın düdüklerine!
Ve Milli Takım koçu O.Ene'nin finale çıkarılması için arkadan itilmesine!

HAZIRMIYIZ?

FİNAL İÇİN SALDIR GALATASARAY BİR ARKANDAYIZ!

Sevgili Selim ve Tugay,
söyleyeceklerim, kesinlikle sizleri eleştirmek veya düşüncelerinizin karşısında olmuş olmak için değil, gerçekten böyle düşündüğüm için yazacağım.
R.Ankaralı dediğiniz hakem, FİBA hakemi ve Dünya Şampiyonası'nda, FİBA'nın şampiyonalarında ve sayısız kez maç yönetmiş bir tecrübe.Hakem gününde olmayabilir bu kabul edilebilir, ama hiç bir hakem taraflı değildir.Şimdi bir örnek verelim, diyelim ki sizler hakemsiniz ve bir maça gittiniz.Maç sırasında A takımının seyircisi size, lehinizde tezahüratta bulundu.Siz maçınızı yönetmeye devam ediyorsunuz, bir pozisyonla karşı karşıya kaldınız ve topun gerçekten A takımında olmasına karar verdiniz.(Gerçekten de doğru karar bu olsun.) Diğer takımın/takımların taraftarının, tezahüratta bulundular adamlar da lehlerinde çaldılar diye bir hüküm vermesi sizce ne kadar doğru?Unutmayın hakemlerin psikolojisi biraz daha farklıdır, hakem kesinlikle taraftarın etkisinde kalmamaya çalışır.Ayrıca bir başka bakış açısı, hakemler kendilerinin lehine tezahüratta bulunan takımın lehine düdük çalmayı neden istesinler ki?Belki de aksini düşünerek, ''şimdi lehimize tezahürat edenlerin lehinde düdük çalarsak diğer taraftan tepki toplar mıyız'' diye de düşünebilirler.Hakemler garip düşüncelerde boğulmazlar, çıkarlar ellerinden gelenin en iyisini yaparlar.
Samardziski'nin bok vurduğu pozisyonda faul çalan hakem, bence ülkenin en iyi hakemlerinden biri olan Ersan Ergüler ki inanın göründüğü gibi değil gerçekten fauldü.Pozisyonun tekrarını izleme fırsatınız olursa el üste çıkarken dirsek nereye temas etmiş ona bakmak lazım.
Bu arada amacım hakemleri koruma, laf söylemem vs. kesinlikle değil, anlatmaya çalıştığım nokta düşünülmesi ve üzerinde yoğunlaşılması gereken noktalar bunlar değil.Rakibin oyuncularının iyi analiz edilerek, sahada bunların uygulanması olduğunu düşünüyorum.Tabi bunlar benim nacizhane fikirlerim.
Saygılarımla,

Benimde hep merak ettiğim birşey vardır, hakemlerin artniyetli gibi görünen kararlarını gördükçe acaba kendilerine küfredilmesinden zevk mi alıyorlar diye düşünürüm. :)

Yönetim 3.maçın biletlerini şimdiden çıkarsa ya.

İlgi normalinden daha fazla olur.

Gelenler ile Bandırma'da görüşmek üzere.

Onur Yavuz bir bomba daha patlatırmı acaba salon önünde soğukkanlı bir şekilde ''merhaba'' diyerek. :) :)

İki tane kritik nokta var bence bu seri için. Birincisi Tutku-Barış eşleşmesi. Bu iki ismi oyun zekası olarak Kerem'in arkasına koyabiliriz bence Türkiye'de. Barış son dönemlerde kendisini inanılmaz geliştirdi. Oyun görüşünü geliştirdi, şutunu geliştirdi vs. Tutku zaten sezon boyunca bizim en önemli isimlerimizden biri oldu. Bu iki isimden hangisi diğerine üstünlük sağlarsa o takım seride bir adım öne geçecektir. İkinci nokta ise pota altı savunması. İki takımda pota altında sağlam skorerlere sahip ancak savunma için aynı şeyleri söylemek zor. Bu yüzden pota altı savunmasını kim daha iyi yaparsa, yine o takım önemli bir avantaj sağlayacak.

Ayrıca extra isimlerden olabildiğince az sayı yemeliyiz. Son derece düşük skorlu geçecektir maçlar. İki takım da ligin önemli savunma takımlarından. Bu yüzden tamamlayıcı parçalardan mutlaka maximum katkıyı alıp, Banvit'in yan parçalarına mümkün olduğunca sayı şansı vermemeliyiz. Böyle düşük skorlu geçmesi beklenen serilerde kaderi rol oyuncularından gelen extra katkılar belirleyebilir.

İlk maç çok önemli herkesin vurgu yaptığı gibi. İlk maçı kaybedersek muhtemelen seri son maça -üst üste 3 maç kazanacağımızı sanmıyorum- uzar.

Rakibin pota altı rotasyonu bize göre daha iyi, dolayısıyla hakemlerin sertliğe ne ölçüde prim tanıyacağı önem kazanıyor. Uzunlarımız maçın başında faul problemiyle karşı karşıya kalmazsa rahat galibiyetler alırız. Aksi takdirde seri bizim açımızdan zorlu geçer.

Gelenler ile Bandırma'da görüşmek üzere.

Onur Yavuz bir bomba daha patlatırmı acaba salon önünde soğukkanlı bir şekilde ''merhaba'' diyerek. :) :)

Mustafa, yok öyle bir ihtimal. : ) Ama seri 5. maça kalırsa Bandırma bizi bekler. Ne de olsa cumartesi gününe denk geliyor son maç.

Cimbom basket atar, fenerasyon keseratar durumu olmaz inşallah :)

Hakan Ustunberk cok iyi bir yonetici ve cok iyi bir insan olabilir ama bu federasyona karsi mucadele verecek GS basketbol subesinin yonetimi icin cok pasif.Bize hakkimiz yenildiginde kosesinden seyreden degil direk olaya dahil olabilecek yoneticiler gerekli.

Yarın sabah 10 da İncirli Boyner'in önünden Banvit - GALATASARAY CAFE CROWN maçına ücretsiz otobüsler kalkacaktır. Haberiniz olsun.
Kaynak: GS Basketbol fan sayfası.