Yarı Final 2. Maç | Galatasaray MP 72 - 81 Beşiktaş Milangaz

Ucuncu macta yapmamiz gereken seyler bence belli.

Madem rotasyon avantajimiz var diyoruz bu avantaji kullanmaliyiz. Besiktas hucumlarinda tam sahada sert pres uygulayarak karsilamalyiz onlari. Her temasta direncleri dusecektir. Sutlarindaki isabet oranlarini da dusururuz boylece.

Hucumda switch ile savunacaklarsa ilk 10 saniye icinde ikili oyunlari oynayip eslesme avantajina gore set dondurmeliyiz. 20 saniye civari edecegimiz her hucumda rakibi yorariz.

3 numurada iki mactir tam olarak savunamiyoruz rakibi. Cevher - Nihad ikilisi 3 numara rotasyonunda size olarak etkili olabilir ama Cevher ile oynadigimizda rakip peneteleri durdurmamiz gerekiyor. Bu sekilde rotasyonda Boris - Shumpert 4 numarada kullanilir. Pota altini pivot hareketleri yerinde olan Boris ile daha etkili kullanir Shumpert dis sutlari buluruz.

Bir de rotasyonda 1-2 bolgelerinde Tutku ile Jaka'yi ayni anda kullanmak daha mantikli olur. Hem dis sutlari daha stabil hem de ikili oyunlarda daha etkikiler.

Allah yardimcimi olsun !

şuanda avantaj onlarda kardeşim de ondan...saha avantajını kaybettik...2maçtır iyi oynamıyoruz üstelik sezon boyunca bize en ters gelen takımla oynuyoruz...

Bize en ters gelen rakibi saha avantajını kaybedip elemek için umuda her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır diye düşünüyorum. Kaybettiğimiz maçta Beşiktaş bizden daha çok istedi maçı kazanmayı. Biz kendi ligimizde bir maçı istediğimiz zaman Sinan Erdem'de veya herhangi bir yerde rakip kim olursa olsun alabilecek bir takımız bu sezon. O yüzden seri başlamadan bu seriden ne kadar umutluysam hala o kadar umutluyum.

GS bu sene büyük başarılar yakaladı erkek basketbol takımı ile. Oynadığı maçlara genel olarak bakarsanız iyi oynadığı tüm maçlarda sahaya favori olarak çıkan takım GS değildi. Barca, Siena elimizden kaçtı keza Kazan da öyle. Prokom maçında ise favori çıktık sahaya ve bildiğiniz gibi maçı kaybediyorduk az kalsın. Aynı durum 2. tur maçlarında da devam etti. Efes deplasmanına seyirci gücü ve favori çıktı ve kaybetti maçı ardından gene favori çıkmadığı CSKA ve Oly maçlarını kazandı.

Bunları anlatıyorum demek istediğim takım favori olmayı kaldıramıyor. Dün maç öncesi oyuncuların surat ifadelerine baktığımda gülen surat göremedim. Oyuncular gergindi. Maça favori çıkmanın stresini yaşadıkları kesin. Ama şu andan itibaren Sİnan Erdem'deki maçların favorisi BJk olacak. Bu da takımın daha iyi oynayacağının önemli göstergesi. Ama Teknik kadronun takımın üzerindekii bu şampiyonluk stresini kaldıracak çalışmalara da gayret göstermesi gerektiği muhakkak.

Bana bir hoca seç deseler ilk soracağım tek maç mı yoksa seri mi? Ergin Ataman tek maçlar için biçilmiş kaftandır. Takımını finale iyi hazırlar o maçı almak için çalıştırır. Ama olay seriye geldiğinde Oktay Mahmuti daha başarılıdır. Nitekim maçın son devresi aynı beşi oynatıp takımını içten içe de baltalamıştır Ergin Ataman. 3 günlük dinlence sonrası kuşkusuz 3. maç BJK takımı dirençli olacaktır ama 4. maçtan itibaren çözülmeler başlayacak. Şu andan itibaren bizim için tehlikeli olan tek oyuncu Bonsu olacaktır. Ona karşı da önlem alacağız. Bunun dışındaki tek rakibimiz, oyuncuların içini kemiren Şampiyonluk stresi!

Olympiakos da swithcing man to man yapıyor ama onları yenmiştik hatta Cska da sıklıkla kullanıyor onları da yendik. Mağlubiyeti buna bağlamak saçma oluyor bence. Takım ve taraftar ciddi bir rahevet içindeydi, seriyi çantada keklik gördük. Sinan Erdem'den mutlaka bir maç çalıp seriyi İpekçi'de bitiririz. Beşiktaş kaybedeceği bir şeyi olmayan bir takım gibi oynuyordu ama artık onların üstünde de baskı olacaktır.

Olympiakos da swithcing man to man yapıyor ama onları yenmiştik hatta Cska da sıklıkla kullanıyor onları da yendik. Mağlubiyeti buna bağlamak saçma oluyor bence. Takım ve taraftar ciddi bir rahevet içindeydi, seriyi çantada keklik gördük. Sinan Erdem'den mutlaka bir maç çalıp seriyi İpekçi'de bitiririz. Beşiktaş kaybedeceği bir şeyi olmayan bir takım gibi oynuyordu ama artık onların üstünde de baskı olacaktır.

Katiliyorum. Hatta sirf bu yuzden finalde Efes gelsin istiyorum karsimiza. İkinci mac iyi bir tokat oldu suratimiza inen. Artik ciddilesmeliyiz tribun ve takim olarak.

her tarafta bir beşiktaş ve ergin ataman sempatisidir gidiyor internette bakıyorum da...sırf ergin ataman işi iyice şova dökemesin maçın içinde rengi kırmızıdan mora dönsün diye gidip sinan erdem'de söküp almalıyız bu turu!!yemin ediyorum sinirlerim bozuldu sagda solda yazılanları okudukça!!!

ha daha çok üzen bazı konularda yazılanlarda haklılık payının olması...örnegin 2. periyotta tutku çok sıcakken lako verimsiz oynuyorken lako yerine tutkuyu kenara alması,ikinci yarı boyunca 3 numaraları kenarda tutması 3 kısayla oyuna devam etmesi vs.

Bir maçtan daha fazlasıydı kaybettiğimiz bence. Maçın 2.yarısı ile birlikte bu maçı kazanamayız duygusu ile izledim. Bilinçsiz bir çaresizlik içindeydik ve durum serinin geleceği açısından çok korkuttu beni.
Demeye çalıştığım şey; bu seneki hiç bir BJK Milangaz maçını iyi oynayamadık. Bir çözümde üretebilecek gibi görünmüyoruz.
Asıl can sıkıcı olan bu.
Rakip Ergin Ataman olunca Oktay Hoca garip bir gerginlik daha doğrusu rahat olamamam durumu var gibi geliyor bana bu da kararlarını etkilyor sanırım. (aşırı motivasyondan kaynaklanan bir durum mu diye sormaktan kendimi alamıyorum)
Bence potaya daha çok penetre etmemiz lazım. Bu nedenle zaman zaman saçmalasada Djedoviç daha çok sahada kalmalı bana kalırsa.

Bu takımın bana sezon boyunca verdiği güven öyle 1-2 maç ile kaybolacak düzeyde değil. Belki favori olma baskısı, ligde bize en ters gelen takım ile oynamamız, beklenen ritmimizden uzak bir oyun oynamamız soru işaretleri ortaya çıkarıyor. Teknik boyutunda Oktay Hoca'nın tercihlerinde sıkıntılar oluşmuş, istenen verim alınamamış olabilir. Ancak ben bunları atlatacak bir teknik heyet ve oyuncu grubuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bundan öte mental olarak biraz daha rahatlamamız lazım. Bu da ibrenin biraz daha Beşiktaş'a dönmüş olması ile sağlanabilir.

Tanju Abi'nin yorumu da çok doğru. Bizi bu ligi geçtim, Avrupa'da bile 3 maç üst üste yenebilecek takım var mıdır, bilemiyorum. Biraz daha sakin olmak ve takıma güvenmek lazım..

Bu takıma ve teknik kadroya güvenmemek, en büyük hakaretlerden biridir kanımca. Hayal ettiğiniz neyi başarmadı bu ekip?

Yıllar sonra TBL´de finale kaldı, "her şeyin kontrol altında" olduğu bu seride ezeli rakibini deplasmanda yendi. 27 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı kazandı, EL ön elemesinde ev sahibini de geçip gruplara kaldı, Son 16´ya kalma hakkını -son maçta- kupayı alan takıma karşı kaybetti. 43 yıl sonra normal sezonu lider tamamladı...

Zafer inananlarındır, inanmayanlar lütfen gölge etmesin!..