Yarı Final 2. Maç | Galatasaray MP 72 - 81 Beşiktaş Milangaz

Mahmuti bugünkü yönetimi ile saç baş yoldurup kafalarda soru işareti bıraktı! Sanırım sözleşmeyi uzatma kararı alırken acele ettik!..

Not: Fikirlerinizi paylaşırken mahalle ağzıyla değil de Türkçemize özen göstererek ileti yazmak daha hoş olur.

bence yenildik diyee hemen erken davrandı demiyelimm..hele ki siz bu forumun adminlerinden siniz yanlış bilmiyosam...vee unutmasın ki kimse hangi şampiyonluk hocamızın yüreğinden daha değerlii.....sonuna kadar MAHMUTİ...

Beşiktaş önce şutlarıyla ayakta kaldı, sonra da bizim oyundan kopmamızla içeriden de sayı buldular. Son zamanlarda oyunumuzda bariz bir düşüş var. Herkes savunmasını aksatıyor. İyice bir silkelenmemiz lazım ki bu konuda koçumuza ve takımın karakterine inanıyorum.

Ne Buckman'ın çılgın atması, Ne Sloukas'ın uzaydan gönderdiği üçlüğü hiçbiri bu maçta dört dakika kala salondan çıkan yüzlerce insan kadar şoke etmedi. Mottosu "son topa kadar" olan takımın taraftarları dört dakika kala fark on sayı iken salondan ayrılmaya başlıyorlar. Cidden çok yazık.

[video=dailymotion;xpfitw]http://www.dailymotion.com/video/xpfitw_2005-yylyndan-bir-gs-bjk-basket-macy_sport?search_algo=1[/video]

şu yukardaki yoruma katılmamak mümkün değil. illa fener ya da euroleague maçı mı oynanması lazım ateşli destek vermek için. hala bu serinin önemini kavrayamayan insanlar var. finale kalamazsak euroleague hayal olur ve ciddi yatırımlar söz konusu olamaz.

Takım kötüydü,hakemler i.neydi,skorun 55-58'den 55-61'e geldiği pozisyonsa her anıyla küfür gibiydi.
Toteme başvuranları anlıyorum,türlü sıkıntılardan muzdarip olanları ayırıyorum.Salonu 4 dakika terk edenlerin geri kalanına ise yazık diyorum.Sizin hayat algınıza yazık,bu algı paralelinde yaşadığınız hayata yazık.

Son topa kadar sözünü kendine yakıştırmış bir takımın taraftarına yakışmıyor salonu nasıl olsa yenildik diyerek terk etmek, bazen seviniyorum basketbol seyircisi ve kültürü oluşuyor diye ama bizim için çok zor galiba. Bir maç kaybedebiliriz ama önümüzde iki maç daha varken havlu atmak ilk önce kendimize inanmamaktır. Ben şahsen Oktay Hocamızın yada takımın havlu attığını düşünmüyorum, erken çıkıp trafik çilesi çekmeyip eve rahat gitmenin peşinde olan kardeşlerimiz için üzülüyorum. Geçen sene final serisinde sinan erdemde fb yi nasıl yendiysek bu senede bjk yi yenerek istediğimizi ve özlediğimizi a l a c a ğ ı z. Aslan gibi savaş Galatasaray...

bence yenildik diyee hemen erken davrandı demiyelimm..hele ki siz bu forumun adminlerinden siniz yanlış bilmiyosam...vee unutmasın ki kimse hangi şampiyonluk hocamızın yüreğinden daha değerlii.....sonuna kadar MAHMUTİ...

üstad Onur yavuz bey'in yazısı üst yoruma tepki gibiydi bencede haklı olarak,sanırım yanlış anladın sen zira forumda Oktay hocayı veya geleceğini sorgulayan bir arkadaş olacağını zannetmiyorum...Maç içinse umarım nazar boncuğu olur bu mağlubiyet bize,kişiselleştiriyormuşum gibi olucak ama ender arslan oyunda kaldığı süre içinde oyunumuzun geriye gittiğini düşünüyorum,son iki maçtır tecrübesine yakışmayacak hatalar yaptı özellikle erceg'e yaptığı faulden sonra sinir harbi geçirdim ama maçı kaybetmemiz buna bağlı değil elbet,takım geriye düştüğü sürece takım farketmeksizin strese giriyor aynı oyunumuzu devam ettirebilsek belki rakibi yakalayacağız ama bir an önce yakalama çabası bize hata üstüne hata yaptırıyor,arkadaşların yorumlarına katılıyorum maç içinde oldukça ters eşleşmelere kaldı takım,belki oktay hocanın taktiğiydi fakat,örneğin ercegle ender eşleşti erceg post up yaptığı anda andric'in yardıma gelmesi gerekirken çok gec kaldı hep bunlar ince ayrıntı ama Oktay hocanın asla tahammül edemeyeceği pozisyonlar,seneyi asla kaybetmedik bende inanıyorum en azından seriyi abdi ipekçiye taşıyacağımıza,takımda bu tarz baskıları rahatça kaldırabilecek oyuncular mevcut(lakovic,ender, vs) ama artık onlarında taşın altına elini sokması gerekiyor,bünyemizde bu kadar delici oyuncumuz varken ki rakibin rotasyonunun dar olduğunu düşünüyorken niye maç boyunca penetre etmeyi denemiyoruz bilemiyorum tabi bunlar sadece bizim dışardan görebildiklerimiz,coch herşeyin en iyisini bilir..buraya kadar gelmişken pes etmek bize yakışmaz,takıma herkezin güveni tam yeterki en azından bir galibiyetle dönelim abdi ipekçiye zaten ondan sonra ne kadar şanslı olurlarsa olsunlar salondan çıkamayacaklar... ALLAH'ın izniyle ilk önce finale sonrada Şampiyonluğa yürüyeceğiz...yolunuz açık olsun başarılar GALATASARAY...

arkadaşlar takımımızın genel olarak düşmesinin tek bir nedene indirgemek doğru olmaz ama en büyük nedeni shipp'in sakatlığıdır. Maalesef shipp'in sakatlığı inanılmaz etkiliyor. Dedoviç çok mu kötü, hayır vasatın üstü diyebiliriz ama shipp hem hücumda hem de özellikle maçın görünmeyen yerlerinde, savunma, ribaunt adamını takip etme, boş atış imkanı vermeme, switch'lerde ve yardım savunmasında çok çok iyi bir oyuncu. Shipp varken Hawkins bu kadar etkili oynayabilir miydi sizce? hawkins bizim 3 numarayı savunmak zorunda olmadığı için bu sefer gordon ve tutkunun savunmasını yapıyor ve bu daha çok zorluyor bizi. mutlaka bu ters eşleşmede bizim hücumda 3 numaramızı kullanmamız lazım, ama dedoviç daha çok sorumluluk alması gerekiyor, fakat o da çok fazla top kaybı riski taşıyor. topu yere sağlam vurup rahat paslar atamıyor. Umarım şanssız bir shipp sakatlığı çok ağır sonuçlar doğurmaz. bu seriyi geçen %99'dan ihtimalle şampiyon olacak. çok iyi direnmemiz lazım.

Basket maçlarını izleyemiyorum malum ligtv iptal kampanyası. Şimdi birkere şunu kabul edelimki bjk şuan ligin en iyi 3 takımından biri bence ligin en iyi 3 takımı benim gözümde gs - banvit-bjk dir fener ve efes busene kadro olarak iyi olsada moral olarak çöktüler zaten fenerde elendi. Birkere beşiktaşa çok zorlanacağımızı tahmin ediyor ve hatta çoğu arkadaş eler gözü ile bakarken ben işin açıkçası bunu dün akşam yenildik diye yazmiyorum şansların yüzde 49 biz yüzde 51 de onları şanslı görüyordum yani finali banvit-bjk diye tahmin ediyordum galiba öylede olacak.

Beşiktaş milangaz onlara maddi olarak çok iyi imkan sağladı aldıkları yabancılar çok iyi bizim dikkat ederseniz aldığımız yabancılar genelde fizik olarak zayıflar çok banvitte yabancıları fizik olarak çok iyiler işte böyle oluncada rakip pota altı birebir yapınca hep basket yiyoruz sonra bu takımlardan defans hamlesi gelince bire birlerde fizik olarak zayıf olunca bire bir basket bulamıyorsun adam seni potaya yaklaştırmıyor hep dış atışa gidiyorsun atamayınca dönüşlerde 1-2 basket yemeye başladınmı kopuyorsun sonrada skoru bulmaya çalışıyorsun.

İşte takım bazen iyi giderken şişirmek yerine bazı tespitleri doğru yapmak lazım her yıl böyle kadro yapılarımızlan finale kadar gidip sonunu getiremiyoruz bakın olimpiyakosa yaptıkları agresif defans ile şampiyon oldular.

Oktay mahmutiyi asla eleştirmiyorum ama seneye eğer ona iyibir bütçe sunulursa lütfen skorer değil fizik ve boy olarak iyi basketçiler seçmeli.

Birde şimdi bjk efes ile birleşecek iddaaları varkı ben çok yüksek ihtimal görüyorum galatasarayın seyircisini gören efes demekki bu işler para harcama ile değil taraftar desteğininde ne kadar önemli olduğunu gördülerki onlarda sıcak bakacaktır bu birleşmeye.

Biz yıllardır bu konuda hiçbir hamle yapamadık eğer bizde böyle bir birleşme yapamazssak maalesef rekabet edemeyiz onlarla .

Herkes umutsuzluğa bağlamış, benimde umudum kırılıyor.

CSKA maçında da salondaydım bu maçta da öyle. İki maçında önemi aynıydı ama arada çok büyük bir fark vardı.

Serinin ilk maçında yaptığımız doğruları neden bu maçta yapmadık -ya da denemedik- özellikle merak ediyorum.

1- Hızlı hücuma çıktığımızı nadiren gördüm ya da görmedim hiç hatırlamıyorum çünkü.
2- Uzunlarımızı neden unuttuk?
3- Savunmada takım olarak neden bu kadar yavaştık?
4- Tribün tam anlamıyla felaketti.

Maçı kaybetmemizin nedenlerinin en başında bunlar geliyor. İlk madde bizim daha kolay sayı bulmamızı ya da rakibi faul problemine girmeye zorlayacaktı. Her hücum sete sete kalınca mental olarak pek sakin değildik ne yazık ki. Sürekli üçlük denememizin özellikle ikinci yarıda bir izahı olamaz. İlk maçta rakibi faul problemine sokmamızı sağlayan ve onları kitleyen temel unsurlardan birisiydi bu.

İkinci madde uzunları hiç kullanmadık. Tutku ve Jaka yanlış hatırlamıyorsam 2 ya da 3 pozisyon pick'n roll oynadı ve onda da Furkan ve Luksa ikilisiyle sayılar bulduk. Sonra bunu ikinci yarı hiç denemedik. İlk yarı uzunlarımız biraz daha oyun içinde olduğu için dengeli geçmişti. Furkan hücum ribauntlarını dahi zorlamış ve almıştı. İkinci yarı tamamen boyalı alandan soyutlandık.

Üçüncü madde maçın denge unsuruydu. Savunma olarak da pek iç açıcı değildik. Maçın iki iyi oyuncusu vardı. Birisi Göksenin diğeri Savovic'ti. İlk yarıda ikiside oyunun iki bölümünde gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Tam hatırlamıyorum ama ikinci yarıda bu ikili oyunda yokken Beşiktaş en az 3-4 hücumda boş pozisyonda sayı buldu. Şutu kullanan isimler Arroyo, Serhat ve Erceg'di. Başka bir deyişle şutunu riske ettiğimiz oyunculardı. Beşiktaş takımında şutlarına en çok güvenen isimlerden başında geliyor bu üçlü. Ve biz şutlarına el dahi gösteremedik. Bu farkı kapatamamızın en büyük nedeniydi.

Dördüncü madde ve belki de en çok üzülmemiz gereken konu. Maçın bitmesine dört dakika kala tribünlerin bir kısmının salondan ayrılmasıydı. O dört dakika da her şey değişebilirdi. Taraftar eğer buna inansaydı. Taraftarların 2/3'si sadece maçı izlemek için salondaydı. Tribünlerden ses nazlı bir şekilde geliyordu. Maç boyunca olması gereken destek en fazla bir ya da iki dakika devam edebiliyordu. Bununda en büyük nedeni hâlâ tam anlamıyla basketbol tribününe sahip olamamamız. Basketbol'u sahiplenmek sadece salonu doldurmak değildir!

Sonraki iki maç Sinan Erdem'de. Herkesin aksine ben seriyi orada dâhi biterebileceğimize inanıyorum. Göstermemiz gereken bir ruh ve karakter var! En az bir maç aldığımız da tur Abdi İpekçi'ye kalıyor. O maç öncesi yapılacak duyurular çok önemli olacak. Takıma inanıyorum ve başarabileceklerinden şüphem yok. Son topa kadar "TÜKENMEEZ UMUDUM!"

Canları sağ olsun. Giderler orda kazanırlar en kötü seriyi İpekçi'ye taşırlar. Beni üzen nokta şampiyonluğa ne kadar yakın olduğumuz sezon başından belliyken iyi niyetle de olsa muhafazakar transfer politikasının izlenmesidir. Bugün dar rotasyonu var diye eleşitirilen Beşiktaş sezonun bir bölümünü 6 yabancıyla oynadı. Biz Euroleague oynamamıza rağmen kadroyu güçlendirmedik , piyasada oyuncu yok bahanesine sığındık.Umarım bu politika yüzünden şampiyonluğu kaybedip Euroleague dışında kalmayız. Eurocup oynamak bu saatten sonra yıkım olur.

Bu takim bu sene seve sevr sampiyon! Merak etmeyin bizi ust uste 3 defa yenebilecek takim sayisi Avrupa'da bile yok, mutlaka 1 maci kapar geliriz gerekli uyariyi sert sekilde almistir herkes.

4 dakika kala salondan çıkanlara kızabilirsiniz ama salona gelmeyen-gelemeyen kimseye kızamazsınız. Yönetim basketbol şubesine sahip çıkıyor çıkmasına ama nasıl ?
Yarı finalde ilk 2 maçı evimizde haftaiçi oynadık. Bu maçların başlama saatleri de 20:30 ve 20:00

Öğrenci olanlar için sorun olmayabilir ki onlar için de kimi zaman problem olabiliyor. Fakat çalışan biri için bahsettiğimiz saatler çok erken. Salona 2 vasıta değiştirmeden gitmek zaten çok zor. Anadolu yakasından işten çıkıp bir insanın maça yetişmesi imkansız gibi birşey. Metrobüs diyoruz da metrobüs salonun içinden geçmiyor yani..

Haftaiçi günü değiştiremezdik bari saatte bir değişiklik yaptırabilirdik. Şimdi izleyin 3. maçta Sinan Erdem'i Pazar Günü saat 17:00'de. Beşiktaşlılara sorup ayarlayasan bu kadar güzel bir zaman seçemezlerdi.

Bunlar hep kader,yazgı değil. Şampiyonluğa gidiyorsan sahada mücadele edeceğin gibi sahadışında da mücadele edeceksin.

4 dakika kala salondan çıkanlara kızabilirsiniz ama salona gelmeyen-gelemeyen kimseye kızamazsınız. Yönetim basketbol şubesine sahip çıkıyor çıkmasına ama nasıl ?
Yarı finalde ilk 2 maçı evimizde haftaiçi oynadık. Bu maçların başlama saatleri de 20:30 ve 20:00

Öğrenci olanlar için sorun olmayabilir ki onlar için de kimi zaman problem olabiliyor. Fakat çalışan biri için bahsettiğimiz saatler çok erken. Salona 2 vasıta değiştirmeden gitmek zaten çok zor. Anadolu yakasından işten çıkıp bir insanın maça yetişmesi imkansız gibi birşey. Metrobüs diyoruz da metrobüs salonun içinden geçmiyor yani..

Haftaiçi günü değiştiremezdik bari saatte bir değişiklik yaptırabilirdik. Şimdi izleyin 3. maçta Sinan Erdem'i Pazar Günü saat 17:00'de. Beşiktaşlılara sorup ayarlayasan bu kadar güzel bir zaman seçemezlerdi.

Bunlar hep kader,yazgı değil. Şampiyonluğa gidiyorsan sahada mücadele edeceğin gibi sahadışında da mücadele edeceksin.

son cümlen başta olmak üzere,yorumuna imzamı atarım,hep anlatmaya çalıştığım düşündüğüm konu bu saha dışı ama yetersiz kalıyor yönetim,belki çok dikkat çekmiyor 2 maçtır ama hakemler dantel gibi işlediler yine maçları !! konuşucam,yorum yapıcam ama terbiyem müsade etmiyor,susup kalıyor sinir harbi geçirmekten başka bir şey yapamıyorum...

Teknik ayrıntılara hiç girmeyeceğim Oktay hocamız ve kurmayları en iyisini bilir. Bırakın seriyi son maça taşımayı, bizim takımımızın bu seriyi Sinan Erdem'de bitirme gücü var. Ben bu gücü sezon içerisinde defalarca gördüm, izledim, yaşadım. Tek yapmamız gereken temiz bir sayfa açıp kimliğimizi, takım ruhumuzu, inancımızı sahaya yansıtmak. Pazar günü gerçek GALATASARAY'ı sahada izleyeceğimize olan inancım tam. Hep beraber kenetlenip ayağa kalkmalıyız !

Twitter'dada dedim sadece şu iki maçı iyi analiz edip 3 saniye koridorunda yaptıkları savunmaya çözüm ürettiğimiz taktirde bu seri Sinan Erdem'de biter arkadaşlar.

Takım 4-5 maçtır kendi gibi oynamıyor,şutlar girmiyor, açık şekilde takımın üstünde baskı var bu görülüyor.

Serinin Sinan Erdem'e taşınması ve burada dahi bjk'nin favori konuma geldiğinin konulması bence takımın avantajına olacak bir durum.