Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ben zaten Vuyukas'ın hücum performansından sene icindede çok memnun olucagımızı düşünüyorum ama bizim için önemli olan savunmadaki performansı olcak. Umarım yüzümüzü kara çıkarmaz

Tarihimizin derinliklerinde bir sürpriz yoksa Panathinaikos'la ilk kez karşılaştık.Resmi maç olmaması sebebiyle kayıtlara pek bir şey geçmeyecek fakat ilk yarı boyunca görüntü ve skor çok keyifliydi.55-30'u gördüğümüz kareyi arşivlemek aklımdan geçmedi değil. :)

Hem Kuban hem de Panathinaikos maçını izledim.
Kuban maçının ilk yarısında, özellikle ilk periyodunda tatmin edici bi oyun ortaya koyduk.Kuban maçında organizasyon anlamında harekete geçen takımımız Panathinaikos maçında potansiyelini ortaya koydu.
Özellikle savunma anlamında endişeye yol açan Vougioukas'ın Panathinaikos pivotlarına karşı daha sağlam durduğu anlar oldu.Bunu görmek sevindirdi.Demek ki istekli ve motive olduğunda savunma yapabiliyormuş.
Nolan düzenden çıkmadığı sürece çok çok faydalı oynuyor.Bu hazırlık maçlarında; geçen yıl hiç yapamadığımız fastbreakleri yapmış olmak sevindirici.Takımın temposunun yükselmesinde Nolan'ın payı büyük.
Pocius ve Micov her zaman belli bir standartta oynayan oyuncular.Bu tarz oyunculara hiç bir zaman "şampiyonluğa taşıyacak oyuncu" gözüyle bakılmaz ama şampiyonluklarda her zaman bu tarz oyuncuların payı fazla olmuştur.
Daha önce de söylemiştim, Erceg'e bence çok fazla haksızlık yapıyoruz.Erceg sandığımızdan da önemli bir parça takımımız için.
Beni en çok sevindiren Furkan'ın hazırlık maçlarındaki isteği ve performansı.Hazırlık döneminin Nolan'la birlikte en dikkat çeken oyuncusuydu Furkan.Böyle devam ettiği sürece 20 dakika ortalamayı yakalayacak ve verimli olacaktır.

Jawai ise hala "umutsuz vaka" görüntüsünde.Umarım yanılırız.
Aradori'yi ben daha evvel tanımıyordum.Onu tanıdığını söyleyenlerin anlattığı kadar dikkat çekmedi hazırlık döneminde.Belki de adaptasyon sürecinden kaynaklanıyordur.Çünkü ben oyuncu özellikleri açısından bir türlü kendisi hakkında fikir edinemedim.

Bu forumda bazı arkadaşlar var malesef. Ne zaman işler kötü gitse piyasaya çıkıp, ne zaman iyi gitse kayboluyorlar. Çok da önemli değil...
Pana maçı ölçü değil, Kuban maçı da. Oynadığımız hiçbir hazırlık maçı ölçü değil...2 hafta önce de biz perişan ettik Kubanı, hemde eksik kadroyla...
Ergin Hoca salak değil, önemli bir maçta takım savunması baltalayan Jawai'ye 20 dakika süre versin...
Yada o gün şutları girmeyen Aradoriye sabretsin...
Ancak hazırlık maçlarında setleri öğrenmeleri, oyuncuların birbirlerini tanımaları nerede ne zaman olacakları, ne zaman hangi oyuncudan pas geleceğini bilmeleri vs. çok önemli. Buda beraber oynayarak olur.
Bu arada, her ne kadar hazırlık maçı olsada Vogouiskas ve Jawai'nin çok zamana ihtiyacı var. İkisininde bizim takım oyuncuları olduğuna dair şüphelerim var... Umarım en az 1'inde yanılırım.
1-2 ay önce forumda linç edilen Furkan bu ikisininden de çok daha iyi bir oyuncu.
Alamayacağımızı biliyorum ama gönül isterki Real'in göndermek isteyeceği Mejr'yi alabilsek ama zor... Ama bu demek değilki Vogoiskas ve Jawai'den hiç verim alamıycaz, yanlış anlaşılmasın...

Nolan'ı hızlı hücumlar ile yüksek post civarında (mümkünse) perde gerisinde kullanmak efektif görünüyor, bu orta mesafe şutlarında isabet oranı hayli yüksek, mümkün olduğunca üçlükten uzak tutmamız gerek, yalnız rakipler alan savunmasına geçtiğinde sıkça Nolan'ı yay gerisinde boş bırakıp üçlüğe zorlayacaktır, umarım bu tip durumlarla sıkça karşılaşmayız, zira kısa/kesik tip şut stili ile üçlük yüzdesini artırması zor görünüyor.

N'Dong tipi bir uzun ile sağlam/hazır Jamont Gordon'u fazlasıyla yeğlerdim, birçokları gibi.

Son yıllardaki kağıt üzerindeki en iyi takıma sahibiz. Kısa rotasyonumuz çok sağlam. Defolu oyuncumuz çok az. Bu kadar kaliteli ve maç öncesi yapacağı katkı aşağı yukarı belli olan bu kadar kaliteli ve kariyerli kısalarımız varken bu pota altı riskine neden girdiğimizi anlamak mümkün değil. Jawainin bu sezon peşpeşe izlediğim 8-9 maçtada tek gördüğüm umutsuz vaka. İnşallah ben yanılırım ama Jawainin şu anki durumu ağır hasarlı bir otobüsü uzun yolda kullanmayı denemek gibi bir şey. Mutlaka yerli bir 4-5 oynayabilen uzun bulmamız lazım. Artık kaliteli uzunun olmadığı bir ortamda işimiz çok zor ama uzunsuz bu kadroya yazık olur...

Son yıllardaki kağıt üzerindeki en iyi takıma sahibiz. Kısa rotasyonumuz çok sağlam. Defolu oyuncumuz çok az. Bu kadar kaliteli ve maç öncesi yapacağı katkı aşağı yukarı belli olan bu kadar kaliteli ve kariyerli kısalarımız varken bu pota altı riskine neden girdiğimizi anlamak mümkün değil. Jawainin bu sezon peşpeşe izlediğim 8-9 maçtada tek gördüğüm umutsuz vaka. İnşallah ben yanılırım ama Jawainin şu anki durumu ağır hasarlı bir otobüsü uzun yolda kullanmayı denemek gibi bir şey. Mutlaka yerli bir 4-5 oynayabilen uzun bulmamız lazım. Artık kaliteli uzunun olmadığı bir ortamda işimiz çok zor ama uzunsuz bu kadroya yazık olur...

Geçenlerde bir arkadaş paylaşmıştı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Jawai bu sene para almadan oynayacakmış. Bir nevi GS'a olan borcunu ödemek istiyormuş. Bedava sirke baldan tatlıdır misali bizde oynatıyoruz. Bu açıdan bakıldığında aslında risk sayılmaz... 4-5 yerli uzuna bende katılıyorum. M.Wright boşta mı acaba ? Aklıma belirli bir kalitede olan başka uzun gelmiyor açıkcası...

Jawai en başta hata idi. Çok karakterli adam gibi adam. Basketbolu bıraksa hemen o gün kulüpte görev veririm yönetici olsam lakin oyuncu olarak artık kadro da yer bulmamalı.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Yanlış hatırlıyorSam düzeltin lütfen.

Sanırım Türkiye Kupası öncesi son hazırlık maçımızi Anadolu Efes ile oynayacağız.

Böyle bir şey hatırlıyorum. Yanlış mı yoksa ?

Ergin Hoca bu kadar süreleri paylaştırarak oynamayı seven bir koç değil. Normal zamanda oyuncuları ritm bulduğunda süreye bakmaksızın sahada tutan, takımın ritmini bozan oyunculara çok da tahammül göstermeyen bir koç. Ama hazırlık döneminde olabildiğince rotasyonunun tamamını eşit kullanmaya çalıştı. Buna bağlı olarak da sıkıntı yaşadığımız dönemler oldu. O yüzden bunu göz önüne almak lazım mesela.

Oyuncu performansları olarak, Aradori ve Jawai dışında hemen hemen her oyuncunun bir şekilde maçların belli bölümlerinde oyunun içine girip, istikrarlı işler yaptığını gördük. Jawai malum nedenlerden ötürü, Aradori ise henüz uyum sağlayamadığından ötürü katkıyı veremedi. Bir şekilde bu ikilinin de olaya dahil edileceğini düşünüyorum. Takım da zamanla o uyumu yakalayacaktır. Ama özellikle Micov'un ne kadar kilit bir isim olduğunu şu dönemde gördüğümüzü düşünüyorum.

Bu arada Pana'da eksik olan isimler; Slaughter, Nelson, Fotsis ve Mavro idi. Ama şu bir gerçek ki bildiğimiz havalarından ve ritmlerinden oldukça uzaktaydılar.