Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, bu sezon yarışacakları THY Avrupa Ligi, Türkiye Basketbol Ligi ve Türkiye Kupası’nda iddialı olduklarını söyledi.
Özyer, sarı-kırmızılı takımın durumu, mücadele edecekleri kulvarlardaki hedefleri ve yeni sezon öncesindeki dilekleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Yeni transferlerle güzel bir takım kurduklarını belirterek, “Şimdi takımlar kağıt üzerinde değerlendiriliyor ama hangi ekiplerin ön plana çıkacağı kasım ayının ortasında daha net belli olacak” dedi.
Son yıllarda basketbolda önemli bir çıkış yakaladıklarını anlatan Özyer, bu çıkışı devam ettirmek istediklerini vurguladı. Murat Özyer, “Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı oynamaya hak kazanamadık. Türkiye Kupası, Türkiye Basketbol Ligi ve THY Avrupa Ligi’nde mücadele edeceğiz. Her zamanki gibi yarıştığımız her kulvarda başarılı olmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz sezonlara baktığımızda bir çıkış yakaladık. Bu çıkışı koruyarak, üzerine ekleyeceğimizi düşünüyorum. Öncelikle takımın bir arada nasıl oynadığını görmemiz lazım. Sonra galibiyetler arka arkaya gelecektir. Uzun süreli takım birlikteliği yakalayan ekiplerin başarılı olacağı bir sezon olacak” diye konuştu.
“Daha ekonomik bütçeyle kurduğumuz bir takım var”
Özyer, kulüp başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu ile teknik ve idari ekibin uyumlu çalıştığını aktararak, geçen yıllara oranla daha ekonomik bir takım kurduklarını söyledi.
Takımda genç ve tecrübeli isimlerin yer aldığına değinen Özyer, “Bizim teknik ve idari ekibimiz, Avrupa Ligi anlamında çok tecrübeli. Bir defa çok iyi anlaşıyoruz. Bunun takıma pozitif yansıdığını düşünüyorum. Kulübümüzü cephesinde yönetim kurulu ve başkanımızın bizlere destek olması, bir bütün şeklinde hareket etmemiz, bir takım şeyleri kolaylaştırıyor. Geçen senelere göre daha ekonomik bütçeyle kurduğumuz bir takım var. Fakat, oyuncuların arasında çok üst düzey seviyede oynayanlar ile ilk defa Avrupa Ligi’ne adım atacak olanlar var” diye konuştu.
Murat Özyer, enerji ile tecrübenin birleştiği bir takım oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Takımın kaynaşmasının biraz zaman alacağını düşünüyorum. Forma girmemize ve takım olmamıza engel olacak bir konu var. O da hem başantrenörümüzün hem de bazı oyuncularımızın Dünya Kupası’ndan geç gelmesi. Bunun artıları da var eksileri de var ancak eksiler, takım olma sürecimizi uzatacak. Takımımız, şimdi birbirlerini tanıma periyodunda. İyi bir takım olacağımızı düşünüyorum. En az geçen sezonlar kadar iddialıyız. Ligin başlamasını ve seyircimizle buluşmayı heyecanla bekliyorum.”
“Bütün takımlar adına sakatlıksız bir lig diliyorum”
Geçen sezonlarda birçok oyucunun ağır sakatlıklar yaşadığına değinen Murat Özyer, bütün takımlar adına ağır sakatlıkların olmadığı bir lig dilediğini kaydetti. THY Avrupa Ligi ve Türkiye Basketbol Ligi maçlarının yüksek tempoda geçtiğini ifade eden Özyer, sözlerini şöyle tamamladı: “Son iki sezonda çok fazla sakatlık yaşadık. Avrupa’da bazı Avrupa Ligi takımlarda da bu şanssızlık vardı. Hatta Türk takımlarda ağır sakatlıktan dönemeyen oyuncuları gördük. Bu, istemediğimiz bir şey ama Avrupa Ligi’nde perşembe ve cuma, Türkiye Basketbol Ligi’nde cumartesi ve pazar günleri oynuyoruz. Belli bir yaştan sonra bu tempoda ayakta kalmak çok zor. Bütün takımlar için bu sezonu basketbolun içinde olan ufak sakatlıklarla geçmesini diliyorum. Çünkü ağır sakatlıklar, hem bizler hem de oyuncular için çok üzücü ve yıpratıcı oluyor. Sakatlık mutlaka olacak ama ağır ve kalıcı sakatlıkların olmadığı bir lig diliyorum.”