Yollar neden ayrıldı? (Murat Özyer röportaj)

Olur valla.Yeterki Turk coach yonetici olmasin..

Kalli geldi futbolda icime ferahlık geldi.Alt yapıdan gencler simdi alman ekoluyle yetisiyor ve gelecekleri cok parlak olacak.

Aynı sekilde Sırp veya Hırvat ekolunu temsilen bir yabancı coach gelmeli.Bu da Jasmin Repesa olmalı.Yap 5 senelik kontrat getir italyan sırp kondisyoner,bakın 2-3 sene kadar ne oyuncular yetisiyor alt yapıdan.Turk antrenolerin durumu,hali meydanda..Hep aynı,sıradan antreman sistemi..Messina'yı,Ivkovici,Repesayı,Tanjevici,Blatti ornek alsalar fazla bir sey kaybetmeyecekler.

Artık Reha Ozler,Bora Sancarlar,Erdemler,Nedimler degil klas kaliteli turkler yetismeli!

Alperen Kaplan' Alıntı:
Dışarıdan oyuncu hocası getireceğine,kondisyoner getireceğine kondisyonerlerine,antrenörlerine iyi eğitim ver...
Önce bu mantık olmadıktan sonra daha çok yabancı koç eskitiriz işte.Onun yerine yabancı koç antrenörü getirsek biz koç ihraç etsek.Bunu düşündük mü hiç acaba?
Ayrıca Blatt müdafaa geleneği olan Efes'den hücüm takımı yaratmak istedi olmadı çekti gitti.Aynısını Türk Hoca yapsa neler derdik onun hakkında?
Spor tarihimizdeki en büyük başarılar hep türk antrenörler ve oyuncalar eşliğinde geldi.Efes'in başında Aydın Örs, Glatasaray'ın başında Fatih Terim yokmuydu?

Iyı egitim icin Yurt disina yollanmali T.C vatandasi kondisyonerler,antrenorler.Turkiyede uzum uzume baka baka kararıyor.Gecen senelerde okudum gazetede sormuslar Sakaryasporun eski antrenoru Saban Yıldırıma kimi ornek aliyorsun diye.Verdigi cevap su:Ornek aldigim bir cok antrenor var Turkiyede,mesela bir Ersun Yanal bir Samet Aybaba cok degerli isimler.

Bunu okuyunca zaten dedim icimden sen Samet Aybabayı ornek aliyorsan vah haline..Kume dusmeye oynayan takımlari calistirir durursun hayatın boyunca.

Bizim bu antrenorler basketbol icin konusmak gerekirse yurt disina egitime gondermek lazım.Gonder Cska'nin Messinanın yardimciligina gonder Fransaya Le Mansa yardimci coach olarak.Bilgi,deneyim,tecrube Avrupada!

Aydın Ors'un yanında Murat Ozyer staj gordu de ne oldu??
Soyle Messina,Repesa,Obradovic gibi coachlarin yanına sıkı bir calismaya yollamalıyız gelecek vaadeden isimleri.

Birde oyuncu konusunda sunu yıllardır anlamam..Kiraya verilecek oyuncular olur,gideriz Dackaya,Kepeze,Ted'e kiralik yollarız.Hic kimsenin aklına gelmezmi Yunanistan Liginden bir takıma kiraya vermek,veya Ispanya 2.liginden bir takıma yollamak..??

Genc oyuncuları Avrupanın ust duzey liglerinde pisireceksin.Sadece oynayacagı takımı orta-alt duzey sececeksin.Alicanı mesela seneye kirala Yunan liginden Maroussi'ye! En azından cocuk Diamantidislere,Mike Batiste'lere karsi oynayacak.Bora Sancarlara,Reha Ozlere karsi oynadigi icin zaten gelisemiyorlar!!!!

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Röportajı da Ümit Avcı yapmış, Özyer konusunda tarafsızlığına inanmıyorum zaten.

Skytürkte yayınlanan basketbol programında belli etti zaten tarafsızlığını orada şüphen olmasın , röportaj sözünü almıştı herhalde verdi veriştirdi.Bende diyorumki ne oluyo bu kadar arkasınada röportaj yayınlanmış manidar.

Hiç tartışmaya bile değmez benim için istediği kadar konuşsun Özyer'de anlatsın nasıl olsa gündeme çıkmaya ihtiyacı var şu an keyfini sürsün biraz

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Aydın Ors'un yanında Murat Ozyer staj gordu de ne oldu??
Soyle Messina,Repesa,Obradovic gibi coachlarin yanına sıkı bir calismaya yollamalıyız gelecek vaadeden isimleri.

Birde oyuncu konusunda sunu yıllardır anlamam..Kiraya verilecek oyuncular olur,gideriz Dackaya,Kepeze,Ted'e kiralik yollarız.Hic kimsenin aklına gelmezmi Yunanistan Liginden bir takıma kiraya vermek,veya Ispanya 2.liginden bir takıma yollamak..??

Genc oyuncuları Avrupanın ust duzey liglerinde pisireceksin.Sadece oynayacagı takımı orta-alt duzey sececeksin.Alicanı mesela seneye kirala Yunan liginden Maroussi'ye! En azından cocuk Diamantidislere,Mike Batiste'lere karsi oynayacak.Bora Sancarlara,Reha Ozlere karsi oynadigi icin zaten gelisemiyorlar!!!!

bAK TAM yazacaktım ki son dediklerine katılıyorum,son sözlerini görmemişim... Bu ligde kaliteli oyuncuların babaları var...

Alican'ı Gonder seneye Maroussi'ye,gonder Teomanı AEL 1964'e..Gonder diger gencleri farkli ulkelerin takımlarina kiraya..Oynasınlar Jaskevicius-Navarro-Basilelere karsi kendilerine bir gelsinler,basketbol zekaları gelissin..Sonra donduklerinde Turkiye ligi cok hafif gelecektir..15-20 sayi atmay baslayacaklar o tecrube ve guvenle..Sen genclerini Kepeze,Ted'e Banvite kiralarsan 10 sene bile gecse oyuncudan bir gelisim bekleme..

Emir Kalyoncu' Alıntı:
.Alicanı mesela seneye kirala Yunan liginden Maroussi'ye! !!!!

Hakikaten Maroussi'nin kollarını açmış Alican'ı beklediği kanısında mısın?

O arada; Murat hoca konusuna gelirsek; daha önceden de demiştik; bazı şeyler bitmesi gerektiği gibi bitmedi diye; görüşüm odur ki; Galatasaray basketbol şubesi aynı ekiplerle devam ettiği sürece; hoca hiç konuşsun; konuşması; başka takıma gitsin; evde oturup çocuğunu sevsin; kısaca ne yaparsa yapsın yeni gelecek antrenörün üzerinde bir gölge olacaktır. Galatasaray'ın basketbol algılamasında toptan bir değişime ihtiyaç olduğu kanısındayım seççilmiş-atanmış ayırt etmeden.

Emir Bey kusura bakmayın ama Maroussi Avrupa'da bizden çok daha iyi bilinir basketbolda. 2001 yılında 2 numaralı kupayı almış bir takımı altyapı takımın mı yapacaksın :)

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Pilot takımını Avrupadan sececeksin! Turkiyeden Bora Sancarların,Reha Ozlerin oynadıgı takımlardan degil!!

hakkaten bora sancar hala basketbol oynuyor dimi...bir coachın yada sorumlu boradan daha ne beklerki onu rotasyona dahil eder...biri kardeş sen 20 senedir hala 95deki basketbolu oynuyosun bırak artık demiyormu?
ondan sonra türk basketbolundan oyuncu neden yetişmiyor...nese konuyla pek alakası yok durumun :)

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Pilot takımını Avrupadan sececeksin! Turkiyeden Bora Sancarların,Reha Ozlerin oynadıgı takımlardan degil!!

Galatasarayın bir pilot takımı olabileceği; hele hele bunun Yunansitan 6. sı olabileceği kanısına nereden vardın ki?

Bu Maroussi olmazda AEL 1964 olur..O olmazda Egaleo olur..Sonucta Oli,Pana,Aris olacak hali yok.
Futbolda bile anlamıyorum Aydını Sivasa kiraya vermeler falan.Ver Aydını Brezilya,Arjantin liginden zayif bir takımaorada oynasın kendini oralarda gelistirsin.Oranın teknigini kapsın.Ne isi var Sivaslarda buzun uzerinde,siradan antrenorlerle,geri kalmis dusunce yapısıyla adammı gelisir?

lobi konusunda nasıl bir arka plana sahip kendisi bilmiyorum ama helal olsun diyorum bu konuda.çıkan her olumsuz haberden sonra hayatında basketbol yazmamış yazarlara bile basketbol yazısı yazma sebebi oldu.bugün yıllardır telekom u çalıştıran ercüment sunter görevden alınsa inanın ki bu kadar haber olmaz.
eyüp bey birde hüseyin olayından dolayı bazı kişiler özür dilesin demişsiniz ben o konuda yorum yapmadığım için birşey diyemeyeceğim ama şunu söyleyebilirm ki forumda murat özyer'in hüseyin'e sana bu sene fazla süre vermeyeceğiz demesi eleştiriliyordu.hüseyin'in sezon başında yönetim tarafından gönderilmek istendiğini söylemesi şu durumda ne kadar doğru?ayrıca takımın şuan en formda oyuncusu ve takımın liderliğini yaparak takımı şahlandıran hüseyin'in moralini bozmak yönetim ile arasını açmaya çalışması benim için şuan kendisinden nefret etme sebebidir.eskiden saygı duyuyordum artık onuda duymuyorum.

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Bu Maroussi olmazda AEL 1964 olur..O olmazda Egaleo olur..Sonucta Oli,Pana,Aris olacak hali yok.
Futbolda bile anlamıyorum Aydını Sivasa kiraya vermeler falan.Ver Aydını Brezilya,Arjantin liginden zayif bir takımaorada oynasın kendini oralarda gelistirsin.Oranın teknigini kapsın.Ne isi var Sivaslarda buzun uzerinde,siradan antrenorlerle,geri kalmis dusunce yapısıyla adammı gelisir?
Emir kardeşim bunlar o kadar kolay şeylermiş gibi yazıyosun ki Andersenden masallar kategorisine girecek neredeyse.Biz daha yeni çift rakamlı basketbol bütçelerine çıkmışken, daha kendi ülkemizde altyapıya para harcayamıyoken nerede yabancı takıma para verip pilot takım yapacağız.Hangi takım bizde süre bulamayan adamı kadrosuna alır.en fazla Adriyatik amatör basketb ol ligi alır.Kendi oyuncu varken başka oyuncuları ile işi ne?
Ayrıca Ender Arslan avrupada forma giydi ama kendisinde bir gelişme yok.Yani hadi gönderdik bak bu adam 2 yıl sonra acayip olacak diye birşeyde yok.Litvanya gibi altyapını kur hem oyuncu hem koç yetiştir böyle fantezilere hiç gerek kalmaz.Ayrıca hadi Özyer Aydın Örs'ün yanından çıktı birşey olamadı.Engin Ataman, Oktay Mahmudi.. bunlarda mı birşey olamadı...?