Yollar neden ayrıldı? (Murat Özyer röportaj)

Basketbolun ''b''sini bilmeyen bir adamı Şube Sorumlusu yaptığı için Adnan Babaya teessüf ediyorum .

1- İlk sene neden sakat olduğunu bildiğiniz halde Holmann ı transfer ettiniz.?

Bu soruya cevabım basit.Holmann Karşıyaka'da çok iyi işler çıkarmıştı ve Karşıyaka'nın o sene Türkiye Kupasında finale çıkmasında çok büyük etken sağlamıştı.Bunun yanı sıra bir sene sonra bu üstün performansıyla Ergin Ataman'ın başında olduğu Ülker takımı tarafından transfer edildi ve sakatlandığı için gönderildi.Galatasaray bu oyuncuyu transfer ederken riskli bir hamle de bulundu.Ya tam iyileşmediyse diye çekingeler vardı ve ne yazık ki bunlar doğru çıktı.Holman'ın kötü oyuncu olduğunu iddaa edemezsiniz, eğer ederseniz bende size Tufan Ersöz çok kötü oyuncu derim teziniz çürür.

2- İstikrardan bahsediyorsunuz neden 3 sezon hiçbir yabancınız kalmadı her sene ayrı yabancılarla çalıştınız.??

Katıldığım yer de var katılmadığım yer de var.İstikrar konusuna katılıyorum ancak her sene bütçemiz artıyor ve bununla birlikte hedefler büyüyor, o yüzden de daha kariyerle isimlere yönenildi.Guroviç-Milojeviç-Zizic-Graves Sitede herkes tarafından çok beğenildi ve tutuldu.
Türk kadro bakımından da istikrar sağlandı, Cemal 3. senesi, Tufan 3. senesi, Cücü 2. senesi, Hüseyin 2. senesi, Erdem 2. senesi, Murat Kaya 3. senesi.Ancak Türk rotasyonunu güçlendirememek çok kötü oldu bu yönetimin sucu.
Hocayla geç anlaşılmasının sonucu.

3- Bu sene başında neden ısrarla Marshall tranferini istediniz???

BAkın bu konuyla ilgili Sayın Özyer ne demiş ; Belki tek eleştirilebileceğim konu vardır. Onu da Levent ile çok düşündük, çok araştırdık, oyunculuğunda guard olduğu için onun da fikirlerine güvendim. Biz öncelikle çok önemli 3 oyun kurucuya teklif götürdük, bütçemizin önemli kısmını guarda yatırmayı planladık. Ama sizin istediğiniz oyuncular her zaman sizi kabul etmeyebiliyor.

Cenk Abi başka soru varsa cevaplandırabilirim.

Öncelikle cevaplandırdığın için teşekkür ederim.

Şimdi 1.sorunun cevabına gelelim;Ben Holmann Kötü oyuncu demedim sadece sakat olduğunu biliyordu neden bile bile aldı dedim bunu da neye dayanarak söyledim çünkü kendisi de o sene ÜLKER dey di ,doğrum mu?? Ya iyileştiyse masallarıyla Galatasarayın parası sokağa atılmaz.

2.sorunun cevabı ; Ben yabancı oyunculardan bahsettim sen yerlileri söylüyorsun peki o zaman senin tezine cevap vereyim yerli oyuncularla 3 er sene kontrat yaptılar ve maliyeti 3 -3,5 mio USD. Bir de üstüne gelen ve ertesi sene giden yabancıları say ne demek istediğimi anlarsın.

3.soru ; Buna zaten söyleyecek bişey bulamıyorum sadece skandal diyorum çünkü o da Ülkerin bize kazığıdır unutmayın Alpella Trabzon olunca bütçeleri yetmedi bize verdilerrrrrrrrr....

Bilmem anlatabildim mi????

Türkiye'de ki tüm takımlar yanlış transferler yapmıştır.
Efes'in kadrosunu hatırlayalım, Bjk'nin halini görüyorsunuz, Fb'nin Giricek'i nerede ?
Sorun o değil.Hangi bakış açısıyla baktığınızdır, siz bakarsınız hata yapıyor dersiniz, ben bakarım şans yanımızda değil derim.
Geçen sene Briton geldiğinde forumda üzülen yoktu herkes çok mutluydu.Dee Brown gittiğinde herkes çok mutluydu,başarılı olmak için kariyerli ve iyi oyunculara ihtiyac vardı ve büyük ölçüde sağlanıldı.Holman düşünceme göre iyi bir oyuncuydu ve çok büyük beklentiler vardı ne yazık ki karşılayamadı.
Avrupa Şampiyon'u David Blatt'te Efes'te beklentileri karşılayamadı, şu anda Efes Euroleauge'den elendi.
Bakış açımız çok öenmli.
Bu sene saha içinde kötü yönetim gösterdiği çok maç olmuştur sözüm yok ancak saha dışı organizasyonunu eleştirmeye hocadan değil yönetimden başlamalıyız.

Evet yönetimin hatası var tabi ki baştan onunla çalışmayacaktı :))))) Neyse sana iyi geceler diliyorum.Sonra istersen tartışırız gene bu konuyu..

CENK SEVER' Alıntı:
Evet yönetimin hatası var tabi ki baştan onunla çalışmayacaktı :))))) Neyse sana iyi geceler diliyorum.Sonra istersen tartışırız gene bu konuyu..

İyi geceler abi, gene bakış acısı :)
Sizce Yönetim onla çalışmakla hata yaptı bence Özyer bu yönetimle çalışmakla hata yaptı :)

mustafa_güler' Alıntı:
* Galatasaray taraftarının Murat Özyer konusunda ikiye bölünmesini neye bağlıyorsunuz. Takım içinde takım gibi olmuştunuz, bir sizi tutanlar, bir de tutmayanlar...

Benim gördüğüm tek taraftar vardı. Tribünde sürekli arkamızda olanlar. Ben sanal ortama çok güvenmiyorum. Orada gerçek kimlikler saklandığı için kimin ne yazdığını bilemezsiniz. Benim için taraftarın görüşleri önemli. Ben UltraAslan'a da diğer taraftarlara da şu teşekkürü ettim. Yendiğimiz gün zaten problem yok, ama yenildiğimiz gün de bizim arkamızda oldukları için onlara minnettarlığımı ilettim. O çok önemliydi, yenildiğiniz gün sırtınızı yaslayabileceğiniz birilerini arıyorsunuz ve o taraftar grupları hep oradaydı. Benim onlara borcum var. Takım da bunu hissediyordu. O vefakar taraftarla doğru bir empati kurduğumuza inanıyorum ve aramızdaki bağ sonuca bağlı değildi.

Lütfen kendilerini gerçek kimliklerimizi saklayıp eleştirmeyelim. Zaten destekleyen taraftar dışında kimseyi görmüyormuş kendileri.Kendisini takımın başında istemeyip de maça gelip takımını destekleyen yok sanki.

Sayın Özyer sizin bu takımın başında olmamanız gerektiğini düşünen biri olarak hiç merak etmeyin ki gerçek kimliğimle burada bulunuyorum .Benim gibi eleştirel tutum izleyen birçok üye de kimliğini gizlemeyecek kadar kendine güvenli ve karakter sahibidir hiç merak etmeyiniz.
Kimin ne yazdığı bellidir kaldı ki sizi eleştirmek için neden kimliklerimizi gizleme ihtiyacı hissedelim. Bilmeden tehlikeli birşeyler mi yapıyoruz yoksa !!

O arada; bilgi kirlenmesi yaratmamak adına; Jerry Holman Galatasaray'a sakat gelmedi. Gayet detaylı bir medical checkden sonra geldi. Transferin doğru yanlış olup olamdığını tartışabiliriz; ama Holman,2ın Galatasarayda tutmasının tek sebebi sakatlığı- ki dediğim gibi fiziksel oalrak sapasağlamdı; sadece eskisi gibi değildi- değil- Holmanınki kadar ciddi sakatlıklardan sonra sahalara çok daha iyi dönen oyuncular var- bazı başka özel problemleri vardı.

Ünsal Y.' Alıntı:
O arada; bilgi kirlenmesi yaratmamak adına; Jerry Holman Galatasaray'a sakat gelmedi. Gayet detaylı bir medical checkden sonra geldi. Transferin doğru yanlış olup olamdığını tartışabiliriz; ama Holman,2ın Galatasarayda tutmasının tek sebebi sakatlığı- ki dediğim gibi fiziksel oalrak sapasağlamdı; sadece eskisi gibi değildi- değil- Holmanınki kadar ciddi sakatlıklardan sonra sahalara çok daha iyi dönen oyuncular var- bazı başka özel problemleri vardı.

Gözünüzü seveyim bu detaylı check-up masallarına inanmayın çünkü sadece o anki durumunu inceliyorlar örneğin Emre BELEZOĞLU İngilterede kontrolden geçmedi mi yada Bu sene ismi lazım olmayan takıma kontrolden geçmeden mi transfer oldu??? Adam sürekli aynı saktlığı yaşıyor ,benimde demek istediğim buydu Holmann'ın saktlığı ciddiydi ve bu BİLİNİYORDUU.

La Fontane den masallar olmuş, ne eneteresanki sezon başı maşa olarak yazılar yazan Ümit Avcı bey ile röpörtaj yapılmış...

Ayrıca Ülkeri ve Liseli bir grubu arkasında alarak şubede kendi sağlama almak istemesinden bahsetmemiş... İlk koç olurken çıkartılan Yunanistana koç oluyor asparagas'ı gibi bu sezon başı Beşiktaş ismini kullandığını söyleyemiyor..

Şube kendisi ile beraber bu 3 sezon en büyük parayı harcadı. Bundan bahsetmemiş. Bu sezonda 2.sezonu gören bir yabancı bulmadı buda yok...

Erman Kunter'in 45.000 euro'luk teklifini şubenin neden kabul etmediğini. Yiğit ŞARDAN ın bir anda devereye nasıl girdiğinden bahsetmemiş.. Kendisinin 700.000 TL'lik kontratından bahsetmemiş..

Tuğrul DEMİR geldiği günden beri koçluğuna muhalefetdir, çok gücü olsa Tuğrul DEMİR'in Murat ÖZYER 3.sezonu göremezdi herhalde.. Bunu iktidar savaşı olarak nitelendirmiş.. Fakat kendisinin iktidarda kalma çalışmalarından bahsetmemiş.. Bu sezon başında Gökmen, Ümit, Yalçın, Sn. Badem'in köşelerinde Tuğrul DEMİR'e ithafen yazdıkları yazıları kimin tarafından yazdırıldığından bahsetmemiş.

Ne kadar enteresandır ki Tuğrul DEMİR in yakınları ile konuştum anladığım kadarı ile etrafındakiler Tuğrul DEMİR'i yönlendiriyor demiş... Yakınlarını arayacağına Tuğrul DEMİR'i arayıp neden konuşmamış.. Yalçın GRANİT ile herzaman konuşabilen biri Tuğrul DEMİR'ede ulaşabilir herhalde...

Ahmet DEDEHAYIR'ın basketboldan anlamadığından da bahsetmeye çalışmış, buna katılmamak elde değil ama... Bunu bilip bundan rahatsızlık duyuyorsan bu görevi kabul etmeyeceksin...

Hüseyin konusu tam bir muamma, oynatılınca neler olabileceğini kendiside görmüştür ve naptım ben diye hayıflanıyordur herhalde..

Oyuncu ücretleri kendisi döneminde yapılan transfelerle yükseldi.. Tufan, Cemal NALGA.. vs.. İlk sezon Burak SEZGİN gitsin diye verdiği mücadele bundan da bahsetmemiş..

35 sayılık tarihi FENERBAHÇE mağlubiyetinden de bahsetmemiş.. Kendisi kalırsa 7 milyon Euro, başka koç gelirse 3.5 milyon Euro yazılarının nasıl çıktığında da bahsetmemiş...

Aklıma geldiği kadarı ile yazmaya çalıştım..

Bu tip danışıklı yazılar, röpörtajlar biz bunları çok gördük.. Bunlar bile verilen koç değişikliği kararının ne kadar güzel olduğunu gösterir nitelikte..

Saygılarımla,,

Biz senelerdir Galatasaray'ın her branşında abileri ve de abicileri bütün çıplaklığıyla görüyoruz, biraz da Murat Özyer'i görsek ne olacak ki ?

Ben hala Fatih olayına takıldım...
Geçen sene oynatmadığı bir oyuncu için nasıl "Fatih gibi bir oyuncu elde tutulamaz" der.
Daha önce bu şekilde kesinlikle düşünmüyordum ve sadece koçing hataları için eleştirdim ama şimdi röpartajdan sonra şunu diyorum, M.Özyer'den kurtulduk sırada Ülker var...

Ahmet Son' Alıntı:
Biz senelerdir Galatasaray'ın her branşında abileri ve de abicileri bütün çıplaklığıyla görüyoruz, biraz da Murat Özyer'i görsek ne olacak ki ?

Ahmet bey ben bir deyim kullandım,ama siz bunu hakarete çevirdiniz,bu tarz söylemlere hiç gerek yok.Lütfen seviyeyi düşürmeyelim.

Bide şu abilerin adını da söyleseler de biz de bilsek tamam Tuğrul DEMİR'i anladık "LER " kısmı nerde????

Anlaşılan Sn.ÖZYER mekteb-i sultani'den hiç birşey almamış,yakışmamış bu tür beyanatlar kendisine...

Murat Ozyeri CASA TED KOLEJLILERE havale ediyorum! Dusmeye oynayan takımlarla ugrassa fena olmayacak.ILK 4 takım calistirma arzusu hayalcilikten ote!

CENK SEVER' Alıntı:
[quote="Ünsal Y.":30up2hkq]O arada; bilgi kirlenmesi yaratmamak adına; Jerry Holman Galatasaray'a sakat gelmedi. Gayet detaylı bir medical checkden sonra geldi. Transferin doğru yanlış olup olamdığını tartışabiliriz; ama Holman,2ın Galatasarayda tutmasının tek sebebi sakatlığı- ki dediğim gibi fiziksel oalrak sapasağlamdı; sadece eskisi gibi değildi- değil- Holmanınki kadar ciddi sakatlıklardan sonra sahalara çok daha iyi dönen oyuncular var- bazı başka özel problemleri vardı.

Gözünüzü seveyim bu detaylı check-up masallarına inanmayın çünkü sadece o anki durumunu inceliyorlar örneğin Emre BELEZOĞLU İngilterede kontrolden geçmedi mi yada Bu sene ismi lazım olmayan takıma kontrolden geçmeden mi transfer oldu??? Adam sürekli aynı saktlığı yaşıyor ,benimde demek istediğim buydu Holmann'ın saktlığı ciddiydi ve bu BİLİNİYORDUU.[/quote:30up2hkq]

Cenk bey; detaylı check-up denen şeyin masal olmadığını bilecek kadar işin içindeyim.Jerry Holman Ülkerdeyken sağ diz bağlarında %85 oranında bir yırtık meydana geldi. Bu sakatlığın tarihin 24 Eylül 2005. Ve bu denli ciddi sakatlık; düzenli bir tedavi ve güçlendirme çalışmasıyla 5.5-6 ay; daha kötü şartlardaki bir tedaviyle- Ülker grubu tedavisini en iyi şartlarda gerçekleştirdi - is maksimum 9 ayda tamamen düzelir. Holman2ın Galatasaray'la yaptığı sözleşme ise 6 Eylül 2006; yani sakatlandıktan 1 yıl sonra. Ve evet; bu sakatlığın ve de bağlardaki onarımın ne durumda; sakatlığın terar rsikinin de ne durumda olduğunu o şartlardaki duruma bakarak anlamak son derece mümkün; hatta tıp fakültesi 6. sınıf öğrencileri bile biliyor. Holman transferinin risk olduğu konusunda hemfikiriz; ama bunun sebebi; sakat olarak Galatasaray'a gelmiş olması değil; fiyatınının Ülker'den aldığının 4 de biri olması dolayısıyla; kişisel bazı özel problemlerinin rehabilite edilebileceğine dair olan inançtır. Sonuç olarak tutmadı ve başarısız bir transfer oldu; evet. Ama Murat Özyer sakat adamı alacak kadar birilerinin sözünde çıkmıyordu; hayır o kısım öyle değil...Eğer; o transferi araştırırsanız işlerin sizin değil; benim dediğim gibi olduğunu göreceksiniz.

Kimseye neden son günlerde yazmaya başladınız gibi bir şey söyleme hakkım yok ama diyorum ki; Keşke 2,5 sene önce taraftarın sesine kulak verseydiniz, forumda Ülker grubuyla yapılan anlaşmaya verilen tepkileri, Özyer yerine Kunter´in getirilmesi isteğini ağabeylere, yöneticilere aktarsaydınız.

Şubemiz şu anda çok daha farklı noktada olurdu. Şube içinde yaşananları öğrendikçe, son cümlem bana da pek inandırıcı gelmedi ya neyse...

Hollmanın sakatlığı dizinde değil başka yerindeydi. :)
Birlikte olduğu biri vardı belki hatırlayanlar vardır. Onu bile soyup kaçmıştı adam. Boşverin basketbol hayatını.