Yönetim neden susuyor?

Başarısızlıktan sonra birilerine faturayı kesip yollamak kolay. Ya da tarihi Euroleague maçlarında salonda gövde gösterisi yapmak da. Önemli ve esas olan başarı için mücadele veren, ter döken, emek harcayan takımının hakkını yedirmemek ve hakkını vermek. (Bu maaş problemi çokça konuşuluyor zaten, üzerinde durmayacağım.)

2010-2011 sezonunun ardından patlayan şike soruşturması iddianamesinde onlarca skandal tapeden biri de basketbolla ilgiliydi. FB ile oynadığımız final serisi sırasında Semih Özsoy, Recep Ankaralı'yla maçtan hemen önce diyaloğa giriyor ve hakemin "her şey kontrol altında"sı kayıtlara geçiyordu. Galatasaray yönetimi bu skandal tape karşısında ortalığı ayağa kaldırmalıydı. Peki yönetim ne yaptı, hiç bir şey! Tek bir tepki bile gelmedi, üstü kapatıldı, "ateş üfledikleri gibi söndü"!

Geçen sezon kupa yarı finalinde BJK ile oynadığımız maçta verilen ve verilmeyen hücum faulleri yüzünden maçı kaybettik ve skandal son dakika kararlarına tek bir tepki dahi gelmedi.

Yine geçen sezonki lig yarı final serisinin son maçında yine son dakikalarda hakemler devreye girdi ve Andric'e çalınan kolay teknik faul ve düdüklerin standardının bir anda aleyhimize dönmesi finale, belki de şampiyonluğa mal oldu. Peki yönetim ne yaptı? Faturayı hocaya kesti, hakemlere ve federasyona tek bir laf edilmedi yine.

Ve bir çok şanssızlık ve zorluk içerisinde tırnaklarımızla kazıya kazıya, alın terimizle çıktığımız final maçında yine hakemlerin son dakika kararlarıyla katledildik. Bo'nun nizami olmayan basketi, Oğuz'un daha erken beşlemesine neden olacak ama hakemlerin görmek istemediği faul maçın kaderine etki etti. Jamont Gordon diskalifiye edildi ama her nedense ortalığı karıştıran Andersen es geçildi!

Ben artık bu hataların tesadüfi olduğuna inanmıyorum ve binlerce Galatasaraylı basketbolseverin de böyle düşündüğüne eminim. Bu iş Murat Özyer'in tepki vermesiyle çözülecek iş değil. Ama yönetim ısrarla susuyor, sebebini anlamak mümkün değil! Galatasaray'ı temsil eden başkan masaya yumruğunu vurmalı ve çalınan kupamızın hesabını sormalı. Hocamızın emeklerine yazıktır, basketbolcularımızın olağanüstü mücadelesine yazıktır, biz taraftara yazıktır.

Ünal Aysal görevinin sorumluluklarını hatırlamalı. Sabrımız taştı artık!

Abi Drogba'ya yıllık 4 milyon euro verip,basketbolcusunun maaşını ödeyemeyen yönetim konuşsa ne olacak konuşmasa ne olacak. Ûvey evlat olarak devam edecek basketbol şubesi her zaman. Hakan Üstünberkle biraz toparlanmıştık ama onu gidişinden sonra yine amatörce yönetilmeye başlandık. Ben koçlara acıyorum. Örneğin Ergin Hoca Allah korusun bu sene lig şampiyonu olamayıp Euroleague'ye gôtûremezse takımı Ûnal Başkan gönderecektir muhtemelen. He hakemler olmazsa evelAllah bizi ligte yenecek takım yok. Ülker ve Efes dahil. Bunu kupa da çok net gôrdük. Yeterki Fenerasyon ve hakemler etki etmesin...

Abi Drogba'ya yıllık 4 milyon euro verip,basketbolcusunun maaşını ödeyemeyen yönetim konuşsa ne olacak konuşmasa ne olacak. Ûvey evlat olarak devam edecek basketbol şubesi her zaman. Hakan Üstünberkle biraz toparlanmıştık ama onu gidişinden sonra yine amatörce yönetilmeye başlandık. Ben koçlara acıyorum. Örneğin Ergin Hoca Allah korusun bu sene lig şampiyonu olamayıp Euroleague'ye gôtûremezse takımı Ûnal Başkan gönderecektir muhtemelen. He hakemler olmazsa evelAllah bizi ligte yenecek takım yok. Ülker ve Efes dahil. Bunu kupa da çok net gôrdük. Yeterki Fenerasyon ve hakemler etki etmesin...

hatırlatmakta fayda var. uefa kriterleri gibi klüplerin uymak zorunda olduğu yeni kurallar gereği, bundan sonra futbol gelirleri kesinlikle baskete veya diğer branşlara aktarılamayacak ve buralarda kullanılamayacak. o yüzden drogba ya verilen parayla basketçilere verilemeyen maaşları aynı kefede düşünmemek gerekir. eskiden olsa futbol gelirleri rahatça harcanabiliyordu ama artık sıkı kurallar kanunlar var klüplerin başında. hakemler konusunda ise evet daha sert önlemler almak gerekir artık o doğru.

Hakemler gerçekten dün çok önemli anlarda inanılmaz taraf tuttular. Hele o 2 sayıyı haksız yere vermeleri. Gordon'un atılmasında Andersen'in de kışkırtmasını görmezden geldiler onun da bir teknik faul alması gerekiyordu. FbÜlker sayı attığında dikkat ettim bençteki oyuncular potaya kadar gidip seviniyorlardı hakem uyarmadı bile. Ya bir ton olay var burada yazamadığımız. Yazık gerçekten böyle krtik denk güçlerin maçlarından bir hata maçı döndürür. Ki döndürdü de Son 3 dakikaya kadar biz öndeydik çünkü.

Basketbol şubesinde idarecimi var? Onlar ancak oyuncuları kaçırsın, türlü rezaletlere imza atsın. Ne güzel para kazanıyorsunuz değilmi? O sıcak koltukları sakın bırakmayın!

Fenerbahçe'nin TBF'yi ele geçirmesi yeni bir olay değil. En az 7-8 yıllık bir konu. Özellikle Ülker ile birleşmeleri ve 100. yıl süreçlerinde masa başında çok güçlü hamleler yaptılar. Fenerbahçe taraftarının Aziz Yıldırım'ı yıllarca el üstünde tutmasının sebebi de bu. Federasyonları, hakemleri, basını sindirip, istediği gibi yönlendirdiği bir korku imparatorluğu kurdu. Bakınız, Türk Milli Basketbol takımı Fenerbahçe'nin istediği gibi organize edilmiştir. Tanjevic ile başlayan sürecin içinde Fenerbahçe vardır ve bu yapılanma hala gücünü korumaktadır.

Galatasaray yönetiminin bu derin yapılanmaya müdahale etme ihtimali oldukça zayıf bir ihtimaldir bana göre. Galatasaray saha içinde, dış etkenlerle de mücadele etme durumunda bırakılmıştır.

hatırlatmakta fayda var. uefa kriterleri gibi klüplerin uymak zorunda olduğu yeni kurallar gereği, bundan sonra futbol gelirleri kesinlikle baskete veya diğer branşlara aktarılamayacak ve buralarda kullanılamayacak. o yüzden drogba ya verilen parayla basketçilere verilemeyen maaşları aynı kefede düşünmemek gerekir. eskiden olsa futbol gelirleri rahatça harcanabiliyordu ama artık sıkı kurallar kanunlar var klüplerin başında. hakemler konusunda ise evet daha sert önlemler almak gerekir artık o doğru.

Şinasi Ağabey,merhabalar.

Ağabey dediğiniz hususu daha önce forumdaki ağabeylerin yazılarından biliyorum. Ben Futbolda ki gelirlerin basketbola aktarılmasından bahsetmedim. Futbolda bir oyuncuya yıllık 4 milyon veren yönetim neden basketbolcularımızın maaşlarını ödemiyorlar. Maddi anlamda iyi durumdayız diyoruz ama hala oyuncularımız maaşlarını almadığı gerekçesiyle takımdan gidiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu !!!

Çok net görünen o ki bu Basketbol yöneticileri bu takımı yönetemez.
Başkan geçen yıl "başarısızlığa prim vermem" deyip Mahmuti ile yolları ayırmıştı.
Şu gelinen durum yöneticilik başarısızlığı değil midir?
O zaman Başkan'dan beklediğiiz başarısızlığa prim vermemesi ve faturayı bir an evvel kesmesi.

Galatasaray Spor kulübü amatör şubelerini yönetemiyor. Yönetememişti ve yönetemeyecek. Turgay Demireli Federasyon başkanıyken bir de şubeye yönetici yapsalar yine masa da eziliriz. Basketboldan para akışı başlamış sponsorluklar buluyorsun Galatasaray tarihinde görülmemiş bir olay Taraftar Basketbol forması alıyori özel üç boyutlu kareografiler düzenleniyor ama sen bu işi beceremiyorsun yine.

En başarısız başkan dediğimiz rahmetli Canaydın da başaramadı, En başarılı başkan dediğimiz Aysal da. şahıslarla alakası yok şunu anladım ki bu kulübün yapısı Amatör şubeleri idare edecek destekleyecek büyütecek seviyede değil.bilmem kaç yıl önceki basketbolun bilinmediği yıllardaki alınan şampiyonlukla avunup gideriz. Ya da bir iyilik yapın cidden kapatın şubeleri.

Galatasaray Spor kulübü amatör şubelerini yönetemiyor. Yönetememişti ve yönetemeyecek. Turgay Demireli Federasyon başkanıyken bir de şubeye yönetici yapsalar yine masa da eziliriz. Basketboldan para akışı başlamış sponsorluklar buluyorsun Galatasaray tarihinde görülmemiş bir olay Taraftar Basketbol forması alıyori özel üç boyutlu kareografiler düzenleniyor ama sen bu işi beceremiyorsun yine.

En başarısız başkan dediğimiz rahmetli Canaydın da başaramadı, En başarılı başkan dediğimiz Aysal da. şahıslarla alakası yok şunu anladım ki bu kulübün yapısı Amatör şubeleri idare edecek destekleyecek büyütecek seviyede değil.bilmem kaç yıl önceki basketbolun bilinmediği yıllardaki alınan şampiyonlukla avunup gideriz. Ya da bir iyilik yapın cidden kapatın şubeleri.

Amatör şubelerin nasıl iyi yönetildiğini görmek için Voleybol şubesine bakmak yeterli, hem yaptıkları transferler hemde aldıkları organizasyonlar ile, iyi Yönetici ve Profesyoneller olduktan sonra problem olmaz, Kadın Voleybol takımımıza Daikin gibi dünya devi bir sponsor bulabiliyorsan Basketbol takımlarına hayli hayli bulman lazım..

Galatasaray Spor Kulübünûn futboldan ibaret olmadığını yöneticilerimiz ve başkanlarımız ne zaman anlayacak !! Rezillik tek kelimeyle...

Takimimiz bu aksam kazan a hareket edip carsamba gunu cok onemli bir eurocup maci oynayacaktir. Takimda sakatlik disi bir kriz yoktur.

@erginataman

Buyur burdan yak. Kim yalan söylüyor ?

Hatırlayanlar olur yakın tarihte Khimki çok ciddi bir ücret sorunu ile karşılaştı.

Sezon başında da Euroleague'e katılması için U.Olimpija'nın ödemesi gereken bir borcu vardı.

Özellikle Khimki olayını çok merak ettim ve yakından takip ettim. Adamlar hem resmi sitelerinden hem twitter hesaplarından bu olayı gün gün aktardılar. Oyuncuların isimlerini de açık açık verdiler. Rivers'a bu kadar borcumuz var, Loncar şuraya başvurdu, Planinic'e şu kadar ödeme yapılamadı, şu tarihe kadar parayı bulmaya çalışacağız vs... diye her gün ya tweet atıldı ya açıklama geldi.

Mesela eski oyuncularına da ücretlerinin verilmediği falan haberleri çıkmıştı onları da yalanladılar; kısacası taraftarlarının aklında en ufak soru işareti kalmadı.

Ben asıl bundan şikayetçiyim. Hakem hatalarından sonra falan çıkıp konuşmak o kadar kolay ki. Dünyada en aptal herifin bile kolayca yapabileceği şeydir hakemden şikayet etmek.

Ama ben oyuncularımızın takımdan ayrıldığını, sakatlıkları, çektikleri kokainleri, transferleri, ödenmeyen paraları da İsmail Şenol veya Can İşbakan'dan falan öğrenmek zorunda mıyım?

E o zaman resmi sitede basketbol kısmının ne görevi var? Neden bu kadar anti-şeffaf bir basketbol politikası izleniyor? Neden ben oyuncuların aldığı maaşı, sıkıntıları, transferleri göremiyorum resmi sitede?

Mesela, neden bu konu hakkında bir açıklama gelmiyor hala resmi siteden?

Ergin hoca doğal olarak kriz yok demek zorunda kaldı, 2 gün sonra önemli maç var sebebiyle, paraların ödeneceği sözünü alıp yukarıdakilere güvenip yapmıştır açıklamayı, inşallah koçu yarı yolda bırakmazlar.

Basketboldaki bu yönetim zaafiyetinin ardında ahbap çavuş ilişkisinin rolü nedir acaba?
Kombine döneminde sıkça dile getirilen peşkeş uygulamaları ile doğrudan olmasa da dolaylı olarak bağlantısı var mı?
Tüm şubelerde mi bu oluyor yoksa basketbol şubesinde daha mı belirgin?
Birilerinin koltuğu değişik sebeplerden dolayı sağlam olduğu için mi müdahale edilmiyor?
"FB Sneijder'i alamadı, randevu bile vermediler" diye gereksiz yorumlar yapanlar basketbol takımının emeklerinin yıllardır çalınmasına neden ses çıkarmıyor?
Endişe, korku varsa sebebi nedir?

Soruların sonu gelmez ama bizlerin hissettiği rahatsızlığı bu işten para kazananlar hissetmiyorsa büyük sorun var demek!!!

Ne yapsın yönetim ben olsam hep dağıtırım yıllardır oynuyoruz bize nazar boncuğu hesabı arada bir kupa almamıza izin veriyorlar ama esas finallere geldimi fener lobisi devreye giriyor ve şampiyon olamıyoruz yaşamadıkmı bunları.

Alsak ne olsacak feneri bu sene şampiyon yapacak bence bu federasyon biz sadece bu ligde figüranlık yapıyoruz. Euroligde adam gibi düdük çalındımı neler bşarabiliyoruz ordada oluyor ama burdaki gibi değil.

Benim anlamadığım paramız mı yok?Var da ödenmiyor mu?Bütçe aşıldıysa neden hala bonservisli oyuncu geliyor?

Ki bu olaylarla başkanın falan zerre haberi ilgisi olmadığına eminim.Olumsuz anlamda söylüyorum bunu