Zorlu Viraj Öncesi Takımımız

Bu hafta ligde 9.hafta maçları oynandı ve ligin %30'luk bölümü tamamlanmış oldu. Takımımız ligin bu ilk bölümünü 8 galibiyet ve 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamladı. Türk Telekom ve Fenerbahçe gibi rakiplerinin önünde yer aldı ama taraftar takımdan hiç memnun kalmadı. Şüphesiz ki bunda çok zorlu maçlar oynamayaşımızın etkisi de vardı.

Dokuz haftalık bölüm sonunda takımımız tek yenilgisini lig lideri Efes Pilsen'e karşı aldı. Zorlu diyebileceğimiz diğer maçta ise lig üçüncüsü Banvitspor'u deplasmanda mağlup etti. Diğer rakipler ise kağıt üzerinde bize kafa tutacak ekipler değildi.

İlk maçlarımızın kolay olduğuna dair birçok yorum gelirken olaya farklı bir bakış açısı getirmek istedim. Geçen sezon takımımız CASA, Darüşşafaka, Oyak Renault ve Alpella gibi takımlara yenilmişti. Bunun dışında bütçe ve kadro olarak kendisinden altta bulunan Karşıyaka, Antalya ve Mersin'e de yenilmişti. Şampiyonluk yolundaki rakiplerine karşı ise birer galibiyet ve mağlubiyet almıştı. Kısacası beşinci sırada yer almasının sebebi küçük maçları kaybetmesiydi.

Takımımızın bu seneki gerçek gücünü gösterecek maçlar ise bu haftadan itibaren geliyor. Gerçekten güçlü rakiplere karşı koyacak gücümüz yok mu yoksa bu maçlarda kendimizi gösterecek miyiz bunu göreceğiz.

Bu konuyu açmamın asıl nedeni de bu zorlu maçlar öncesinde takımımızın durumunu değerlendirmek, bu maçlarla ilgili tahminlerde bulunmak ve ilk yarıyı nerede tamamlayacağımız yönünde fikir beyan etmek.

Zorlu viraj diye adlandırdığımız maçlar ise şöyle;

Mersin BŞB (Deplasman)

Mersin BŞB 5 galibiyet ile altıncı sırada bulunuyor. Kendi sahasında Beşiktaş, Aliağa ve Darüşşafaka'yı mağlup etti, Banvitspor'a yenildi. Yabancıları Lofton, Ffriend, Basden ve McCalebb üzerine kurulu olan Mersin'de İnanç Koç, Onur Aydın ve Altan Erol da takıma büyük katkı veriyor.

Oyak Renault

Sahamızda oynayacağımız Oyak Renault maçı geçen seneki sürpriz mağlubiyetten sonra daha da önem kazandı. Oyak Renault'nun en büyük gücü takımı çok iyi şekilde sahaya süren Yücel Platin. Oyak Renault 3 galibiyetinden 2'sini deplasmanda aldı. Sahasında ise Fenerbahçe, Telekom ve Antalya'ya çok ufak farklarla kaybetti. Kısacası maçı bırakmayan bir ekip.

Beşiktaş (Deplasman)

Büyük hedeflerle sezona giren ve Türkiye Kupası'nda da bizi rahat geçen Beşiktaş, başlangıcı ise pek iyi yapamadı. Yönetim yanlışlarından doğan birçok problem yüzünden Austin, Stanojevic ve Faison'ı kaybeden Beşiktaş, Chatman, Cevher, Adem ve Baxter'ın katkılarıyla tekrar çıkışa geçti ve tehlikeli bir takım haline geldi. Sahasında bu sezon Oyak Renault ve Aliağa'ya kaybetti.

Fenerbahçe

TBL ve Euroleague'e önemli sakatlıklara rağmen çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, son haftalarda ise düşüş yaşıyor. Guard ve uzun forvet konusunda sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe'ye karşı en büyük avantajımız ise Ayhan Şahenk. İlginçtir ama şuta dayalı bir oyun sergileyen Fenerbahçe Ayhan Şahenk'te oynadığı son 3 maçı kaybetti. Darüşşafaka'ya karşı ise önceki senelerde hep zorlandı. Ben Ayhan Şahenk'in Fenerbahçe'ye karşı en büyük kozumuz olduğunu düşünüyorum.

Aliağa Bld. (Deplasman)

Ligin yeni ekiplerinden Aliağa Bld. aldığı sürpriz sonuçlarla dikkat çekiyor. Son dört maçında Efes Pilsen'e karşı yenilgi yüzü görürken, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Türk Telekom'u ise mağlup etti. Çok zor bir deplasman olacağı kesin.

Türk Telekom

Geçen sezon çeyrek finalde elendiğimiz Türk Telekom, geniş kadrosuyla ligde ön plana çıkmasına rağmen coaching zaafiyetlerinden ortaya çıkan kötü oyununu bir türlü düzeltemiyor. Telekom kadrosuyla üstün ama oynadığı oyunla pek pek ümit vermiyor.

Benim kendi görüşüm bu 6 maçın en az dördünü kazanırız ve ilk yarıyı iyi bir yerde tamamlarız.

Savunmada bazı sorunlarımız bulunuyor. Bunlardan biri dış şutlara karşı önlem alamamamız. İkincisi ise içeride sert adamlara karşı direnç gösterememiz. Aslında bunların çözümü basit. Çünkü benim görüşüm dış şutlardaki zaafiyetin asıl kaynağı sertlik sorunu yaşadığımız için içeriye doğru kaymamız ve dış adamları bu yüzden boş bırakmamız.

Çözümü ise çok da zor değil. Mental olarak Galatasaray defterini kapatan Zizic'in satılması ve pota altına bir oyuncunun alınması. Bu oyuncu bana göre Mario Austin olabilir. Şu anda herhangi bir takımla anlaşmadığını sanıyorum. Bu transfer sonunda elimizde para kalırsa ise gerekirse bonservis ödeyip bir yerli alınması. Dış savunmada da katkıda bulunacağını düşündüğüm bu transfer ise Oyak'tan Evren Büker olabilir.
 
Gerçekten çok zor bir döneme girdik.Takımımızın durumu malum fakat karamsarlığında luzümu yok.Seninde belirttiğin gibi genel olarak memnun değiliz takımdan ama ligde iyi bir durumdayız.Kepez galibiyetiyle birlikte takımımızın toparlanacağını düşünüyorum ( en azından ümit ediyorum. )

Maçlara baktığımız zaman beni derbiler kadar korkutan takım Aliağa.Gerçekten çok iyi bir takım ve aldıkları galibiyetlerle özgüvenleride oluştu.Belirtiğin gibi bu maçlardan 4 tanesini kazanırsak.İstediğimiz bir konumda bitiririz ilk yarıyı.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Çözümü ise çok da zor değil. Mental olarak Galatasaray defterini kapatan Zizic'in satılması ve pota altına bir oyuncunun alınması. Bu oyuncu bana göre Mario Austin olabilir. Şu anda herhangi bir takımla anlaşmadığını sanıyorum. Bu transfer sonunda elimizde para kalırsa ise gerekirse bonservis ödeyip bir yerli alınması. Dış savunmada da katkıda bulunacağını düşündüğüm bu transfer ise Oyak'tan Evren Büker olabilir.

Bu yazdıklarına imzamı atarım.Pota altı oyuncuları çeşitlenebilir ama sen en olası kişi yazdığın iin buda gerçekçi bir yaklaşım olmuş.
Evren Büker ismi gerçekten iyi bir yatırım olur bugün ve özellikle gelecek için.
Takımın bir ance sorunlarından arınması ve guardlı sisteme dönemsi lazım.Defans ciddi SOS veriyor bu hataları şu ana kadar oynadığımız takımlara karşı telafi edebildik fakat bundan sonrakiler bunu affetmicek takımlar bunun bilincinde olmalıyız.
 
görüşlerin hepsine katılıyorum ayrıca atkinsin bugünkü oyunu ümitlerimi arttırdı açıçası.Ziziç konusunu bir an önce halledip oralarda hakimiyet kuracak bir uzunu bünyemize katarsak önümüz açık...
Önümüzdeki 3 maçı alırsak(mersin,oyak,bjk) kendimize güvenimizin geri geleceğini düşünüyorum bizim büyük takımlara göre eksiğimiz mücadele ve özgüven zaten...
 
Telekomu çok küçümsemişsin.Yıllarda beri bize ters gelen bir basketbol oynuyorlar.Ayrıca bu sene Mersin ve Aliağa maçlarını bir kenara bırakırsak geçen senelerden farklı olarak iyi savunmada yapan bir ekip haline geldiler.F.Ülker maçında hakemler düdüklerde adil olsaydı o maçıda alacaklardı.
Reno dışarıda evindeki kadar etkili değil.O maçı alırız.
Mersin ilginç bir takım.Ne zaman ne yapacakları özellikle Mersinde belli olmaz.Ama hala üst düzey takımlara karşı yeterince iyi değiller.
BJK ligi en iyi oyun kurucusuna sahip,bizim maça kadar bir uzun daha alırlar.Özellikle yerli kadrosu yürekten ve hırslı oynuyor.Akatlarda çok dikkat etmemiz gerekli.
F.Ülker sene başından bu yana balon gibi şişirildi.Özellikle pota altlarında yorumları okuyan ve dinleyenler Shaq,Amare,Howard var sandı.Elbette tehlikeli ve Türkiyenin en iyi kadrolarından birine sahip ama tek silahları dış şut olmuş durumda.Pota altında Oğuz dışında bir tehditleri yok.Şu anki oyunla başa baş oynarız çünkü onlarda çok kötü oynuyor.Umarım o maça kadar çok daha iyi oluruz.
Evren ve Ausitin konusunda %100 katılıyorum. Ama dün birkez daha izledikten sonra bu senenin en formda yerli PG'sinin Soner olduğuna kanaat ettim.Keşke o gelse...
 
burda zor olarak bakacağımız 2 maç var ülker ve telekom...
o maçlarda motivasyon maçıdır...
bence iki maçıda kazanacak ve burdan 6 da 6 yapacak gücümüz var...
kaldı ki maçları tek tek düşünmemiz gerekir...
şimdi sırada mersin b.ş.b var...
 
Emrah abi,

Küçümseme değil de onların çözülemeyecek bir sistemleri olduğunu düşünmüyorum. Belirli bir sistemleri vardır, bize ters de gelebilir ama maç içinde maçı değiştirecek hamleler konusunda Ercüment Sunter ligin en kötü hocası bana göre. Bu yüzden oyunlarını bozabilirsek geri dönüş yapmaları kolay olmayacaktır.
 
Valla ben 6 maçdan en fazla 3 galibiyet çıkarırız diye düşünüyorum.Çünkü takımın şu andaki durumu rezalet.Ancak o zamana kadar Atkins'in göstereceği performans belirleyici olabilir.Ama özellikle Aliağa'dan tırsmaya başladım.Çok düzgün basketbol oynuyorlar.Bence biraz daha zaman geçtikten sonra yani Atkins'in göstereceği performansdan sonra daha sağlıklı yorumlar yazabiliriz.
 
Benim kendi görüşüm bu 6 maçın en az dördünü kazanırız ve ilk yarıyı iyi bir yerde tamamlarız

K.Secer

Kerem abi sence kimleri yeneriz , kimlere yeniliriz ..

Bence Aliağa ve Telekom'a yeniliriz . Fener dahil diğer macları kazanırız . Fener maclarının havası baska oluyor . Tabiki dileğimiz 6 macıda kazanmamız yönünde .
 
6 maçıda kazanacağız inş bizi en çok zorlıcak takım telekom bence.
 
Gerçekten çok zor bir dönem. Eğer dediğin gibi bu 6 maçtan 4 galibiyet gelirse bence Galatasaray adına büyük başarıdır. Çünkü Efes dışında ligdeki en kaliteli takımlar diyebiliriz. Bir tek Oyak Renault kadro olarak biraz sıkıntılı, diğerleri çok önemli ekipler..
 
Bu periyotta sadece Oyak Renault maçının kazanılacağını, diğerlerinde sezonbaşı yapılan keyfi kararların faturasını katmerli olarak ödeyeceğimizi düşünüyorum.

Bu koç ve otorite boşluğu ile büyük maçların çoğunu kaybederiz. İlk yarıyı da 4.5. sırada tamamlarız.
 
Ali Demirci' Alıntı:
Bu periyotta sadece Oyak Renault maçının kazanılacağını, diğerlerinde sezonbaşı yapılan keyfi kararların faturasını katmerli olarak ödeyeceğimizi düşünüyorum.

Bu koç ve otorite boşluğu ile büyük maçların çoğunu kaybederiz. İlk yarıyı da 4.5. sırada tamamlarız.
Bu kadar karamsar olmak yerine bu zorlu virajda omuz omuza takımımızı destekleyelim . Çünkü bu kadar karamsar olmak büyük Galatasaray taraftarına yakısmıyor . Hatta takıma zarar veriyor

Unutmayalım

HOCAMIZIN VE ASLANLARIMIZIN YANINDAYIZ
 
Emin sitede felaket tellallığı yapınca gerçekçi,iki iyi laf dedin mi aşırı iyimser oluyorsun.Ben herkesten gerçekçi olayım hiç galibiyet alamayacağız diyim(!).

Yazı baştan sona çok güzel olmuş Kerem Abi'nin eline sağlık...
 
Bu konu için teşekkürler Kerem Abi.Uzun günler sonra basketbol konuşabileceğimiz bir topik olmuş gerçekten.

Bence 6 maçtan yalnızca 1 tanesini kazanacağız.
Çoğu kişi bana kızacaktır belki ancak inandığım budur.
Nedenleri ise oynayacağımız tüm takımların bize çok ters gelen tarafları bulunmakta.
Mersin;Pota altları çok hareketli oyunculardan kurulu olduğu için pota altında çok çabuk faul problemine girebiliriz ve bu da bizi mağlubiyete itecek ilk güç olacaktır ki ayrıca Ahmet Kandemir gibi hocanın takımı bizim eksiklerimizi çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum.Mağlubiyet gelir.

Oyak;Alacağımız tek maçın bu olduğunu düşünüyorum onlara karşı içerde çok zor olsa da kazanmayı biliyoruz.Deplasman olsa kazanırız diyemezdim ancak Ayhan Şahenk'te kazanırız.

Beşiktaş; Emin olamadığım bir karşılaşma daha.Cevher,Adem,Baxter bize çok ters gelebilir ki ellerinde Haluk ve Chatman gibi ne yapacakları belli olmayan oyuncular var kaybetme olasılığımı yüksek.

Fenerbahçe;Bu maç şu 6 maça bedel bir mücadele olur ancak biz mücadele fakiri olduğumuz için Fb kazanır gibi geliyor.

Aliağa Petkim;Hızlı oynayan bir takım Reese ve Davis herkese olduğu gibi bize de çok zorluk çıkaracaklar kendi sahalarında bizi yenme olasılıkları yüksek.

Türk Telekom; Eğer 3 maç üst üste kaybedersek Telekom maçına belki de yeni hocayla çıkarız toparlanma falandı derken onu da kaybetme olasılığımız fazla...

Yapmamız gereken bu tabloyu değiştirmek için Zizic olayını olumlu ya da olumsuz çözümleyip sakat oyuncularımızdan tam verim alabilmek.
Bakalım göreceğiz pek umutlu değilim...

Takımımızın destekçisi olacağız ancak kağıt üzerinde bakınca malesef durum budur arkadaşlar.
 
Eren Aydın' Alıntı:
Emin sitede felaket tellallığı yapınca gerçekçi,iki iyi laf dedin mi aşırı iyimser oluyorsun.Ben herkesten gerçekçi olayım hiç galibiyet alamayacağız diyim(!).

Yazı baştan sona çok güzel olmuş Kerem Abi'nin eline sağlık...
Pardon , eğer gecmiste karamsarlık yaptıysam özür dilerim . Ama bil ki suan durum cok ciddi
 
En kötü 2 mağlubiyet alırız, en iyi full kazanırız(totem yaptım)
 
Savunmadaki sıkıntıdan bahsediyoruz bende katılıyorum buna gerekli sertlik yok ama bakıyorum F.ülker den sonra ligin en az sayı yiyen takımıyız.
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Savunmadaki sıkıntıdan bahsediyoruz bende katılıyorum buna gerekli sertlik yok ama bakıyorum F.ülker den sonra ligin en az yiyen takımıyız.
Hatta onlar bizden 21 sayı daha az yemis . Eritilmeyecek bir fark değil bu
 

Üst