2025-2026 Basketbol Süper Ligi

Efes Fener maçında ne olmuş öyle? 65 faul çalınmış takımlar 90 kereden fazla çizgiye gitmiş. 6 kişi faul problemi nedeni ile maçı tamamlayamamış. 3 saat falan sürmüştür maç. OKB hastası olan hakem mi atadılar maça ne yaptılar? :D

3.periyotta denk geldim, sonuna kadar izledim. Aradan çokça zaman geçmesine rağmen periyotlar bir türlü ilerlemedi. Ben de çok sıkıldım artık izlerken. Sanırım 2 buçuk saat civarı sürdü maç.
2 takım aleyhine de saçma sapan faul düdükleri izledim ama bazıları da gerçekten fauldü. Beko zaten pek bir şey oynamadı. Tarık gününde olduğu için şansa uzaktan salladıkları bile girince skorda kalabildiler. Larkin biraz kafaya koyunca büyük etki ediyor maça.

beşiktaş da bahçeşehir de maçı birbirine ikram etti ama sonunda bahçeşehir kazandı ve 2-1 öne geçti.

Dusan Alimpijevic beğendiğim bir koç daha iyi yerlere gelecektir. Sanki Oktay Mahmuti 20 yaş genç bir bedende yeniden doğmuş gibi.. Mahmuti'yi de çok severdim Alimpijevic'i de beğeniyorum. Fakat ikisi de tuhaf bir şekilde loser.

beşiktaş da bahçeşehir de maçı birbirine ikram etti ama sonunda bahçeşehir kazandı ve 2-1 öne geçti.

Dusan Alimpijevic beğendiğim bir koç daha iyi yerlere gelecektir. Sanki Oktay Mahmuti 20 yaş genç bir bedende yeniden doğmuş gibi.. Mahmuti'yi de çok severdim Alimpijevic'i de beğeniyorum. Fakat ikisi de tuhaf bir şekilde loser.
Loser Oktay mahmudinin 4 şampiyonluk 4 Türkiye kupası 1 vb kupası var. Tabikide bütçesel anlamda kıyaslanamaz mahmudi Efes'te yaptı bu işleri ancak şu andaki Efes'te deli gibi harcayıp havaya taş atıyor.

Loser Oktay mahmudinin 4 şampiyonluk 4 Türkiye kupası 1 vb kupası var. Tabikide bütçesel anlamda kıyaslanamaz mahmudi Efes'te yaptı bu işleri ancak şu andaki Efes'te deli gibi harcayıp havaya taş atıyor.
Mahmuti'yi gömmek için söylemedi. Can Akan, Mahmuti'nin bu hayatta ki en büyük hayranlarından biridir ☺️ Ergin Ataman karşısında biraz geri kalmışlığı var. Ondan bahsediyor sanırım.

Alimpievic'e de loser demek ne kadar doğru bilemedim. Adamın kaybettiği bütün finaller FB ye karşı. Kendisinde 3 kat yüksek bütçeli bir EL takımına karşı. Bir tek son Bourg finalini gerçekten kayıp hanesine yazarım ben.

Alimpievic'e de loser demek ne kadar doğru bilemedim. Adamın kaybettiği bütün finaller FB ye karşı. Kendisinde 3 kat yüksek bütçeli bir EL takımına karşı. Bir tek son Bourg finalini gerçekten kayıp hanesine yazarım ben.
Finallere gelmek, oynattığı oyun çok iyi bir koç olduğunu şüphesiz gösteriyor fakat finallerde o eşiği geçememek biraz loser olmakla en azından winner olmamakla ilgili olabilir.

Bursa ile de kaybettiği bir eurocup finali vardı sanırım. Bu finalleri kazanma olayı kariyeriyle ilgili önemli bir eşik 1986 doğumlu genç bir koç olduğu için bu eşiği de aşınca çok daha iyi bir kariyeri olacaktır.

Bazı koçlar ise daha kısmetlidir. Finale geldi mi bir şekilde kazanırlar. Ergin ataman Fatih terim Okan buruk Ekrem memnun bu konuya örnek olabilirler.-tabi ki Galatasaray’ın da ayrı bir winner kimliği var. Bu kulüpte Okan çevik bile Avrupa kupası kazandı.

BJK'nin yerel ligde sürekli final yapmasındaki en önemli faktörlerden 2 tanesi Bahçeşehir ve bizim parayı sürekli çarçur etmemiz ve Efes'in motivasyonsuzluğu.

Bu yüzdendir ki yerel kupalarda baya güçlü görünen BJK, son 2 yıldır yarı bütçesine kurulan Cedevita ve Bourg'a eleniyor. Kaybettikleri Bourg yokluktan Euroleague'e gidemiyor.

Koyunun olmadığı yerdeki Abdurrahman Çelebi'den fazlası değiller.

Son düzenleme:
Allah aşkına neyle ne istiyorsunuz kurban olayım ya? Efes, Ergin hocayla şampiyon olan takım gibi olsa, Fener bu seviyede olsa, Bahçeşehir parayı muazzam kullanıp bütçesinin de üstünde iş yapsa BJK bir zahmet geçemesin zaten böyle mantık mı olur?

Bunun için diyorum Bourg da senden daha düşük bütçeyle senden daha iyisini yapabilir bu senin kötü olduğun anlamına gelmez. Bazen denk gelir tek senede kazanırsın işte Efes gibi Fener'de tözkezler şampiyon bile olabilirsin o tek senede, bazen 5 senede kazanırsın bir şeyleri. Önemli olan her sene doğruları yapmaya devam edip etmediğin. BJK şuan bir standart buldu, devam ediyor. Lütfen ya BJK'nin yaptıklarını bizim yapsak burada başarısız mı deriz yoksa o takımla gurur mu duyarız?

Pistolis'in ilk senesi yarı finalde Efes'e 5. maçta kaybederken o takım başarısız oldu mu dedik yoksa gurur mu duyduk? Kupalar kazanmak isteriz, herkes ister ama o her zaman sana bağlı da olmayabiliyor. Bizim bütçelerde öncelik kesinlikle gurur duyulacak takım yapmak olmalı. Sonra bütçe olarak da daha fazlasını isteriz zaten, yonetime de baskı olur daha iyisi için zaten o zaman.

Velhasıl kelam BJK bok atılacak durumda değil olmamız gereken durumda bence.

Allah aşkına neyle ne istiyorsunuz kurban olayım ya? Efes, Ergin hocayla şampiyon olan takım gibi olsa, Fener bu seviyede olsa, Bahçeşehir parayı muazzam kullanıp bütçesinin de üstünde iş yapsa BJK bir zahmet geçemesin zaten böyle mantık mı olur?

Bunun için diyorum Bourg da senden daha düşük bütçeyle senden daha iyisini yapabilir bu senin kötü olduğun anlamına gelmez. Bazen denk gelir tek senede kazanırsın işte Efes gibi Fener'de tözkezler şampiyon bile olabilirsin o tek senede, bazen 5 senede kazanırsın bir şeyleri. Önemli olan her sene doğruları yapmaya devam edip etmediğin. BJK şuan bir standart buldu, devam ediyor. Lütfen ya BJK'nin yaptıklarını bizim yapsak burada başarısız mı deriz yoksa o takımla gurur mu duyarız?

Pistolis'in ilk senesi yarı finalde Efes'e 5. maçta kaybederken o takım başarısız oldu mu dedik yoksa gurur mu duyduk? Kupalar kazanmak isteriz, herkes ister ama o her zaman sana bağlı da olmayabiliyor. Bizim bütçelerde öncelik kesinlikle gurur duyulacak takım yapmak olmalı. Sonra bütçe olarak da daha fazlasını isteriz zaten, yonetime de baskı olur daha iyisi için zaten o zaman.

Velhasıl kelam BJK bok atılacak durumda değil olmamız gereken durumda bence.

Kimsenin bok attığı yok hocam. Sen kendine göre BJK'nin seviyesini belirtiyorsun, ben ise kendime göre. Senin gibi düşünmemenin bok atmak olduğu konusundaki ehliyeti nasıl verdin kendine onu da billmiyorum.

Benim söylediğim şey çok açık. BJK'nin Avrupa'da 3 yıldır seviyesi gitgide düşen Eurocup'ı alamaması benim için turnusoldür. Yarı bütçendeki Bourg seni 2 maçta da yenip gönderiyorsa, geçen sene aynı şeyi Cedevita'ya karşı yaşıyorsan demek ki sen çok da özel bir seviyede değilsin ve ligdeki rakiplerinin ciddi handikapları senin parlamanda ciddi katkı sunuyor. Bahsi geçen Eurocup'un yarı finalinde de 3 Türk takımı var bu arada. Kupanın seviyesi ortada.

Evet, benim için BJK koyunun olmadığı yerdeki Abdurrahman Çelebidir.

Çok karşılıklı konuşmadan yukarida benzerlerini sorduğum bir iki soruya verilecek cevaplardan BJK'nin durumu hakkında herkes kendi fikrini söyleyebilir tabi.

1- Çok iyi Efes, çok iyi Fener, çok iyi Bahçeşehir olsa BJK'nin iyi olma standardını bunları geçmek olarak mı koymalıyız. Yoksa elbette finaller oynamak, kupa kazanmak için onların da kötü olmasına ihtiyaçları var mıdır? Biz lig şampiyonu olurken veya final oynarken mesela Efes ve Fener F4 oynayan senelerindeki günlerinde mıydı?

2- Atıyorum biz bu sene iyi hamleler yaptık finale çıktık, finalde BJK bizi 3-1, 3-2 yendi. Biz Efes ve Fener zaten kötü, BJK bizden düşük bütçeyle bizi yendi ortada bir başarı yok mu demeliyiz?

3- Pistolis'in ilk senesi hiçbir şey kazanmayan bir takımımız vardı ama o takım için başarısız ya da Abdulrahman Çelebi takımıdır ya mı diyoruz yoksa bizim için örnek bir takım mı diyoruz.

Benim bu sorulara cevabım belli olduğu için BJK'nin durumuna söylenen şeylere "bok atmak" diyorum. Benim düşündüğümün tersine cevapları olanlar da benim söylediklerime başka bir şey diyebilir.

Çok karşılıklı konuşmadan yukarida benzerlerini sorduğum bir iki soruya verilecek cevaplardan BJK'nin durumu hakkında herkes kendi fikrini söyleyebilir tabi.

1- Çok iyi Efes, çok iyi Fener, çok iyi Bahçeşehir olsa BJK'nin iyi olma standardını bunları geçmek olarak mı koymalıyız. Yoksa elbette finaller oynamak, kupa kazanmak için onların da kötü olmasına ihtiyaçları var mıdır? Biz lig şampiyonu olurken veya final oynarken mesela Efes ve Fener F4 oynayan senelerindeki günlerinde mıydı?

2- Atıyorum biz bu sene iyi hamleler yaptık finale çıktık, finalde BJK bizi 3-1, 3-2 yendi. Biz Efes ve Fener zaten kötü, BJK bizden düşük bütçeyle bizi yendi ortada bir başarı yok mu demeliyiz?

3- Pistolis'in ilk senesi hiçbir şey kazanmayan bir takımımız vardı ama o takım için başarısız ya da Abdulrahman Çelebi takımıdır ya mı diyoruz yoksa bizim için örnek bir takım mı diyoruz.

Benim bu sorulara cevabım belli olduğu için BJK'nin durumuna söylenen şeylere "bok atmak" diyorum. Benim düşündüğümün tersine cevapları olanlar da benim söylediklerime başka bir şey diyebilir.

1- Koyunun olmadığı yerdeki Abdurrahman Çelebi söylemi tam olarak 1. maddede söylediğinin karşılığı. Başkaları kötü olduğu için sen iyi görünüyorsan Abdurrahman Çelebi derler zaten sana. Kullandığım tabiri gayet güzel açıkladığın için teşekkür ederim.

Bizim şampiyonluğumuza atıfta bulunacaksan bizim o dönemler Avrupa'da 1 şampiyonluğumuz ve 1 de Euroleague Top8'imizin olması başarımızın sadece ligdeki diğer takımların kötülüğüyle açıklanamayacağını ispatlıyor. Bu yüzden Bourg ve Cedevita fiyaskoları benim için Abdurrahman Çelebi tabirini seçmemdeki turnusoldür.

2- Evet, Efes ve FB'nin kötü olduğu sezon finalde bizden düşük bütçeli BJK'ye kaybetsem ortada önemli bir başarı görmezdim. Çünkü topladığım krediyi finalde kaybetmiş olurdum. Daha reel örnek vereceksem şampiyon olduğumuz yıl Banvit'e finalde kaybetsek kendimizi o yıl başarılı kabul etmezdim.

3- Pitsiolis'in takımının hiçbir şeyi kazanamamasının sebebi Pitsiolis ve Canaan transferinin sezonun son bölümünde gerçekleşmesiydi. Dolayısıyla makul bir örnek olarak kabül edemiyorum bunu. Ama bu hamleler başta yapılmış olsa ve Avrupa'da beklenen başarılara ulaşamazsak evet, Pitsiolis'in takımını da başarılı adletmezdim.

Son olarak kimsenin yazdıklarını 'bok atmak'' olarak tabir etmemeni öneriyorum. Başkaları da sana aynı perdeden yazmasın ki forumu bok götürmesin. Tabi ki karar senin...

Son düzenleme:
Beşiktaş bu kadar dar rotasyonla oynarken bir de yılların kaşarı Melli'nin tiyatrolarıyla her maç Sertaç işin dışına bırakılınca çok da yapabilecekleri bir şey kalmıyor. Melli'nin dinlendiği dakikalarda tiyatroya ara verilmesin diye De Colo'yu da buzluktan çıkarıp rotasyona soktular, o da Fener'in yaptığı fiziksel temasın çeyreğini yapmaya çalışan Dotson'ı bile faulde sıkıntıya sokup Lemar'ın yokluğunun iyice acıya döndürmenin çabasında. Beşiktaş'ın içinde Fener'e karşı Galatasaray'a olan komplekslerinin çeyreği olsa belki yokluktan sürekli final oynadıkları Fener'e karşı 1-2 kupa koparabilirlerdi ama geçen yıl ülkenin en büyük spor teröristini yanında ağırlayan başkanları bu yıl da Fenerli oyuncuların madalyalarını takarak sezonu bitirir heralde. Ülke sporunda tek gerçek var o da Galatasaray'ın Fener', Fener'in Galatasaray'dan başka rakibi olamaz. Geri kalan hepsi yokluktan ortaya çıkan sürpriz atlar. Efes'in başında büyük 1 Galatasaraylı hoca olmasaydı son 10 yılda bu branşı da kadın basketbola çevirirlerdi.

Geri