2026-2027 EuroLeague

Ben de farklı bir şey demedim. 3 takım hariç yeri belli olan bir takım bence de yok. Beşiktaş'ı ilk hafta Valencia maçı ve seyirci atmosferi nedeni ile aday görüyorum. Yoksa tabii ki daha çok erken konuşmak için.

Galatasaray tüm planı NBA-Europe üzerine kurmuş. Bekleyip sonucu görmekten başka yapacak bir şey yok.

Efes hem Mike James'i hem maçı kaybettik. Büyük şanssızlık Mike James'i kaybetmek. Bir düşeş gelmezse önlerine en iyi ihtimalde bile iyi oynayan tavanı belli bir takım olacak artık bu sene Efes.

Onun dışında Bologna, Oly'i devirdi son topta. Bence fena oynamıyorlardı zaten ama Fener ve Milano deplasmanlarinda son anlara kadar maçı taşıyıp kaybetmislerdi önemli bir galibiyet aldı Bologna.

Yine galibiyetsiz Paris'de Zalgris'i yendi. Değişik bir akşam oldu EL için

Mike James'e üzüldüm. Efes için sezonun kırılma noktası.

Mike James için kariyerinin sonu olacak bir sakatlık. Bir Euroleague efsanesinin kariyerinin bitişi sedye üzerinde olmamalıydı. 36 yaşında ve zaten bu sezonu kapattı. Gelecek sezon başına da yetişmesi zor görünüyor, bundan sonra bir Euroleague takımı ile anlaşırsa bile gelecek sezonun ilk 10 maçında süre alması bence mümkün değil. Kalan kısmında da 1 yıl basketbol oynamadıktan sonra ve ağır bir sakatlık sonrasında ne kadar süre alabilecek durumda olur muamma. Kendisinin psikolojik olarak buna nasıl tepki vereceği de bir muamma.

Efes için ise sezonu dağıtan bir sakatlık oldu. Hücum gücü çok yüksek bir takımdı Efes ancak bu sakatlık sonrası play-in oynayabilme ihtimali bile bence oldukça düştü. NBA'den çok iyi bir kısa denk gelirse belki ancak ona da bütçe olup olmadığı belirsiz. Rotasyonda olan Fatts Russell ise Euroleague seviyesinde o sorumluluğu sırtlayabilir mi sorusuna bazı maçlarda belki evet ama Mike James'ten boşalan büyük boşluğu herhangi bir oyuncunun doldurma ihtimali zaten düşük.

Büyük bir yıkım oldu Efes adına. Geçen sene Larkin, bu sene Mike James. Büyük bütçeler büyük hüsranlar oluyor.

Takımın gerçekten bir skorere ihtiyacı var. Adam gibi skorer olsa şuan fark +10 olmuştu

Üçlükle yaşayan
Üçlükle ölür
Bu akşam bjk nin özeti

Punter büyük oynuyor

Bjk üçüncü çeyrek de maça tutunamazsa geçmiş olsun

Bingham, Braxton, Sarguinas ve Trent forrest cuk oturmuş transferler. Shields, Clyburn ve henüz oynamamış olsa da Larkin gereksiz masraf olmuş bence. Belki Larkin bir kaç maç kurtarır ama gerekli miydi bilemedim. Shields ise savunması ile şaşırtıyor iki maçtır. Bu rolü devam ettirecekse, ben starım havasına girmeyecekse bu hali ile o da çok yararlı. Bu hafta yenilmesine rağmen, Oly, Pana ve FBT ligin bayağı önündeler gördüğüm kadarı ile.

İlk 3 maç sonrasında Zalgiris, Oly, Pana ve Fener'in şu anki durumlarla ilk 6 yapacağını düşünüyorum.

Dubai ve Hapoel oraları zorlayacaktır.

Real ise mutlaka bir oyuncu alır ve play-in, playoff bandına çeker. Barcelona'dan herhangi bir beklentim yok bu sene. Baskonia'yı izlemedim.

Parkerlı ASVEL ve Virtus Bologna çok iyi oynuyor. Sezonun şu an için beklentileri aşan takımları oldular gözümde.

Valencia ve Paris yaşadıkları değişimlere rağmen tempolu oyundan vazgeçmiyorlar, takımların belli bir oyun tarzı olması hoşuma gidiyor bunlar şu ana kadar lige renk katan takımlar.

Efes'in müthiş bir oyuncu almaması durumunda belki play-in yapabileceğini düşünüyorum ama fazlası zor.

Partizan'ın play-in yapabileceğini düşünüyorum, Kızılyıldız da son haftalara kadar oraları zorlar.

Bayern, Milano, Beşiktaş ve Maccabi ise bence pek bir iddia gösteremez.

Not: Bu yazı ilk üç maç performansı özelinde yazılmış olup, sonradan katılacak/ayrılacak/sakatlanacak oyuncuların her şeyi olmasa da pek çok şeyi değiştireceği unutulmamalıdır.

Geri