Büyük bütçelerle oynayıp para saçan takımların akıl edemediği şey olan "kısa oyuncularla hızlı voleybol" oynayarak onları geçemiyor muyduk? Bütçe bahaneleri tekrar ortaya çıkmışken merak etmedik değil.
Eczacıbaşı geçen sezon başı ben dahil çoğu kişinin hemfikir olduğu üzere çok yavaş, modern voleybolda defoları olduğu söylenen bir takım kurdu mesela ama coaching farkı ile CL finaline ulaştılar. Madem bütçe bahane ediliyor o zaman bu farkı yaratacak teknik ekip kurulmalı ama Cev cup finalini kaybetme korkusu baş gösterene kadar Hollanda'nın yedek pasörünü oyundan almayı akıl edemeyenlere takım emanet ederseniz o bütçe bahanelerine gülerim sadece. Koskoca Naz Aydemir Akyol maçtan önce geleceği görmüş gibi "Ben hazırım, oynayabilirim" demek zorunda kalıyorsa, bütçeden daha büyük problemler var demektir.
Asıl odak bence de yönetim/teknik ekip düzeyindeki hataların göz ardı edilmesi. Bizden daha düşük bütçeyle kurulmuş Chieri'ye karşı -Naz oyuna girmese maçı vermek üzereyken- kazanılan bir kupa gözlere perde indirmesin. Kupanın yarı finalinde lise takımından hallice bir rakiple oynadık, seviye bu.