2026-2027 Galatasaray Daikin

Kimler geldi
Kimler gitti
Mevcut durum nedir ?
Gidenler:Frantti-Aslı-Lukasik-Naz-Grobelna-Timmerman-Ayçin-Büşra-İremnur-Eylül
Gelenler:Ege Melisa-Ayça-Çerağ-Eylül-Akimova-Janset

Eğer unutuğum biri yoksa böyle şuan bir yerli orta ve bir yabancı smaçör hamlesi daha bekleniyor ben ekstradan bir yabancı daha ya yazın ya da sezon içinde ekleneceğini düşünüyorum.

Kimler geldi
Kimler gitti
Mevcut durum nedir ?
Naz ve Eylül yerlilerden önemli kayıplar oldu ama liberoya iyi bir rotasyon kuruldu bugünkü habere göre.

Naz'ın kaybını ise telafi etmek yerine, blok-defans eksenli kurulan takıma kısa pasör transfer etmek gibi dahiyane (!) bir hamle yapıldı. Pas kalitesi, tecrübe ve liderlik gibi konularda da Naz ile kıyaslanamaz.

Hiçbir şekilde faydalanamadığımız yabancı 2 smaçöre elveda dedik. Üst düzey voleybolun nasıl geliştiği hem CL hem lig finaline çıkan her takımın kaliteli bir çaprazla yetinmeyip uzun, blok geçebilen, hücum gücü yüksek en az 1 smaçöre sahip olmasına bakılarak görülebilecek iken smaçöre henüz bu tip bir oyuncunun haberi dahi çıkmadı. Aynı tas aynı hamam.

Pasördeki zar tutmazsa ki bu hayli yüksek ihtimal; bizim gibi smaçörlerin hücumu taşımakta zorlandığı bir takımda her çeşit orta hücumunu yapabilen, kendi mevkisinde en iyilerden, kulübe kısa sürede büyük bir aidiyet duymuş, 1.sınıf skorer bir orta olan Wang'ı ya da uzun süre sonra -sakatlık problemini dikkate almazsak- transfer edilen en iyi pasör çaprazını yedek oturtmak zorunda kalacaklar. Bu saçmalığı nasıl rasyonalize edeceklerini merakla bekliyoruz.

Bu sorunlar çözülmezse 4-5.sıra bandındayız şu an, ilerleme yok.

Açıkçası ben yerli pasör harici kurulan kadrodan memnunum.Yerli pasörde hep diyorum beklenenden fazla canımızı yakacak çünkü onun yüzünden Akimova da yabancı kuralından yedek kalıyor.Naz tutabilsek ben cidden çok rahat seneye bakacaktım yerli pasör konusu can sıkıyor ama onun dışı ben kadro yapılanmasından mutluyum.

Gizem Çerağ transferi bugün taraftarı bence oldukça mutlu etti.Ayça aksadığı anda direkt oyuna sokabileceğin 3 senedir Aydında ciddi işler yapan çok beğendiğim biri.Ne manşete ne defansta çok aşırı iyi diyemem ama ikisini de çok dengeli bir şekilde iyi yapan ve bunu her maç istikrarla yapan biri libero mevkimiz Ayça-Çerağ çok kaliteli oldu.

Çerağ iyi oynuyordu güzel transfer oldu.

Bu kafa ile kadın voleybolunda bir adım dahi ileri gitmemiz çok zor görünüyor. Cev Cup'ı kazandık diye bu sezon yaşanan her türlü hata ve başarısızlık halının altına süpürüldü. Geldiğimiz bütçeler göz önüne alındığında artık bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Lig'de ilk 2 ve Playoff finali gibi hedefleri telafuz etmemiz en azından hayal etmemiz lazım ama dönüp dolaşıp ligde 4.lük ve Cev Cup finali hedefi gibi kısır bir döngüye takılıp kaldık.

Bu kafa ile kadın voleybolunda bir adım dahi ileri gitmemiz çok zor görünüyor. Cev Cup'ı kazandık diye bu sezon yaşanan her türlü hata ve başarısızlık halının altına süpürüldü. Geldiğimiz bütçeler göz önüne alındığında artık bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Lig'de ilk 2 ve Playoff finali gibi hedefleri telafuz etmemiz en azından hayal etmemiz lazım ama dönüp dolaşıp ligde 4.lük ve Cev Cup finali hedefi gibi kısır bir döngüye takılıp kaldık.
Geldiğimi bütçeler gözetildiğinde takımın en fazla dördüncü olabileceği göz önündeyken hangi başarısızlık? Eczacı, Fener ve Vakıf'ı geçtik de haberimiz mi yok?

Hem bütçe diyor hem bütçe olarak hala bizden çok fazla olan ilk dört takımı geçirip şampiyonluk istiyor. Güzel kafa boş yorum.

Geldiğimiz bütçeler dediğimiz bütçe halla Fener Vakıf Eczacı gibi takımların bütçesinin anca yarısı.Bir gelişme var eskiden bu kulüplerin tek oyuncusu bizim bütün kadrodan fazla alıyordu bütçesel olarak geliştik ama halla bu üç kulüp 2 kat üstümüzde bütçelerle çıkıyor.4. lük konusunda kısır döngü dediğimiz döngüyü 3-4 sene çok bekledik ilk 4 yarışına bile giremiyordur Cev Cup tarihimizde ki ilk Avrupa kupası.Yatırım umarım daha çok artırılır Dursun Özbek tarafından de ama bu bütçelerle nasıl bunları yapamıyoruz dersen saçma olur.

Simdi bence iyi kadro ile yeterli kadro arasında fark var; söylentilere gore
Bongaerts/ Eylül K.
Akimova/Ale
İlkin/Sylla/Ege Melisa_X
Yasemin/Wang Yu/Janset_X
Ayça/Çerağ kadromuz olacak ama senin ligdeki rakiplerin City, Bayern, Barca sen ise Aston Villa olarak kafa tutmaya çalışıyorsun sikinti orada maalesef...

Umarım o bütçelerde bizde bir gün zirvelerde oluruz.Kadın voleybolu futboldan sonra en çok takip edilen branş şuan ülkemizde.

İşin kötüsü geçmek istediğin 3 takım bence dünyanın en iyi 5 takımının içinde.Bunlardan kupa almak çok zor.Bütçen onların seviyesine gelse bile garantisi yok.Her sene üstüne koyarak ve sabrederek gidersek kupalar da zamanla gelecektir.

Bizim takımımızda şuan dünyanın en iyi 10 takımı arasına yazılır ama dünyanın en iyi liginde olunca hep en iyilerle yarışman gerekiyor.

İşin kötüsü geçmek istediğin 3 takım bence dünyanın en iyi 5 takımının içinde.Bunlardan kupa almak çok zor.Bütçen onların seviyesine gelse bile garantisi yok.Her sene üstüne koyarak ve sabrederek gidersek kupalar da zamanla gelecektir.
Zaten önemli olan sürekli tepeye oynayan takımlardan olmak böyle olduğunuzda eninde sonunda kupalar da alıyorsunuz

Büyük bütçelerle oynayıp para saçan takımların akıl edemediği şey olan "kısa oyuncularla hızlı voleybol" oynayarak onları geçemiyor muyduk? Bütçe bahaneleri tekrar ortaya çıkmışken merak etmedik değil.

Eczacıbaşı geçen sezon başı ben dahil çoğu kişinin hemfikir olduğu üzere çok yavaş, modern voleybolda defoları olduğu söylenen bir takım kurdu mesela ama coaching farkı ile CL finaline ulaştılar. Madem bütçe bahane ediliyor o zaman bu farkı yaratacak teknik ekip kurulmalı ama Cev cup finalini kaybetme korkusu baş gösterene kadar Hollanda'nın yedek pasörünü oyundan almayı akıl edemeyenlere takım emanet ederseniz o bütçe bahanelerine gülerim sadece. Koskoca Naz Aydemir Akyol maçtan önce geleceği görmüş gibi "Ben hazırım, oynayabilirim" demek zorunda kalıyorsa, bütçeden daha büyük problemler var demektir.

Asıl odak bence de yönetim/teknik ekip düzeyindeki hataların göz ardı edilmesi. Bizden daha düşük bütçeyle kurulmuş Chieri'ye karşı -Naz oyuna girmese maçı vermek üzereyken- kazanılan bir kupa gözlere perde indirmesin. Kupanın yarı finalinde lise takımından hallice bir rakiple oynadık, seviye bu.

Son düzenleme:
Asıl odak bence de yönetim/teknik ekip düzeyindeki hataların göz ardı edilmesi. Bizden daha düşük bütçeyle kurulmuş Chieri'ye karşı -Naz oyuna girmese maçı vermek üzereyken- kazanılan bir kupa gözlere perde indirmesin. Kupanın yarı finalinde lise takımından hallice bir rakiple oynadık, seviye bu.
Güzel anlatmışsınız, Yukarıda üç takım için de bizle oynadıkları maçlardaki seviye aynen bu işte.

Saygılar.

bu sene Şampiyonlar Ligi Wild Card almayıp CEV Cup veya CEV Challanger Cupda oynarsak bi avrupa kupamız daha olur gibi

Geri