2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

10-15 milyon dolar buraya ayrılsın, 10'ar da erkek kadın voleybol kadın baskete ayrılsın. Her sene 50 milyon dolara yakın para harcayalım buralara yani??? Bunu gerçekten istiyor muyuz?

10-15 milyon dolar buraya ayrılsın, 10'ar da erkek kadın voleybol kadın baskete ayrılsın. Her sene 50 milyon dolara yakın para harcayalım buralara yani??? Bunu gerçekten istiyor muyuz?
Para dönüyorsa ki güncel durum bunu gösteriyor, evet harcanabilir ve harcanmalı.

Kadın basketbol ve voleybolda ise o paraları harcamaya gerek yok kupa kazanmak için, durumu egzajere etmeyelim. Yıllarca basketbolda Eurocup, voleybolda Cev/Challenge Cup'ta gayet yeterli bütçelerle alınması gereken kupalar alınamadı mesela. Sorun yönetim ve planlama, başarısızlığın bedelinin ödenmemesi.

Para dönüyorsa ki güncel durum bunu gösteriyor, evet harcanabilir ve harcanmalı.

Kadın basketbol ve voleybolda ise o paraları harcamaya gerek yok kupa kazanmak için, durumu egzajere etmeyelim. Yıllarca basketbolda Eurocup, voleybolda Cev/Challenge Cup'ta gayet yeterli bütçelerle alınması gereken kupalar alınamadı mesela. Sorun yönetim ve planlama, başarısızlığın bedelinin ödenmemesi.
Parayı döndüren futbol. Oradan kısıp buraya mı aktaralım yani?

size göre hakediyor olabilir ama bu birlikteliğin sonu bir yere gitmeyecek. Senin Lakovic gibi ibon navarro gibi ergin ataman gibi biriyle 3 senelik bir planlama yapman gerekiyor ve bu planlamanın da sonu bir yere gitmeli. Lig şampiyonluğu mu başka bir şey mi bir yere varmalı..

Yoldan çevirdiğin adamı koç yapıyorsun. Bir iki maç iyi giderse takım kurmayı hakediyor diyorsunuz. Bu bir planlama değil.
Bunun adı DENEME YANILMA.
3 senelik plan mi? Neredeyiz abi İsviçrede'mi? Biz degilmiyiz Pistiolis geldiğinde göklere çıkarıp ömürlük kontrat verelim diyen sonrada gazı kaçtı diye yollayan , berbat kadro planlamasi ile sezona başladıktan sonra herkese kafayı yediren negatif yakuptan sonra pozzecco Bahçeşehir ve bjk maçını enerjisi ile alınca aynı şeyleri söylemedik mi. Geçin bu uzun süreli kontrat olaylarini yeri gelince ilk bunu diyenler yol veriyor.

Amatör branşlar zarar ediyor kafasından bir çıkın artık. Tek kuruş zarar etmedikleri gibi aksine amatör branşlardan safi kar ediyor kulüpler. O amatör branşları finanse eden devlet. Kulüpler değil. Öğrenin artık şunu.

Kulüpler amatör branşlara tek kuruş para harcamıyor. Nasıl mı? 100 milyon Euro maaş bütçesi olan futbol takımının iade edilecek tevkifat vergisi 20 milyon Euro ediyor. Gelir vergisi de kullanılabiliyorsa 27.5 milyon Euro da orada vergi var. Ama gelir vergisi aktarılabiliyor mu emin değilim. Benim bildiğim stopaj direk amatör şubelere aktarılabiliyor ve vergiden düşülüyor. Öte yandan amatör branşlarda sponsorluk veren firmaların bu harcamalarının tamamı yani her kuruşu devlete ödeyeceği vergiden düşülüyor.... Kar eden firma için amatör şubelere sponsor olmanın tek kuruş maliyeti yok yani. Hatta o branş kupa getirirse de bedava reklam.

Kulüplerin zarar ediyoruz dediği şey bu branşların getirdiği gelirlerin harcanan parayı karşılamamasından ibaret. Sanki bir kuruşun var içinde.... Ne zararı? Zararı eden devlet, sen değilsin.

Vel hasılı kelam net 100 milyon Euro futbol oyuncu maaşı gideri olan kulübün ödeceyeceği stopaj vergisi 25 milyon Euro. Eğer gelir vergisi de amatör branşlara aktarılabiliyorsa tıplam 47.5 milyon Euro eder. Üstüne bu branşlara bulunan sponsorluklarına da 22.5 milyon Euro desek toplam 50 ila 77.5 milyon Euro bütçe eder ve bu paranın tamamı devletindir. Kulübün tek kuruşu yoktur içinde. Tekrara soruyorum; Hangi zarar?

Vergi iadesi kalkacaktı ya da sınırlanacaktı

Amatör branşlar zarar ediyor kafasından bir çıkın artık. Tek kuruş zarar etmedikleri gibi aksine amatör branşlardan safi kar ediyor kulüpler. O amatör branşları finanse eden devlet. Kulüpler değil. Öğrenin artık şunu.

Kulüpler amatör branşlara tek kuruş para harcamıyor. Nasıl mı? 100 milyon Euro maaş bütçesi olan futbol takımının iade edilecek tevkifat vergisi 20 milyon Euro ediyor. Gelir vergisi de kullanılabiliyorsa 27.5 milyon Euro da orada vergi var. Ama gelir vergisi aktarılabiliyor mu emin değilim. Benim bildiğim stopaj direk amatör şubelere aktarılabiliyor ve vergiden düşülüyor. Öte yandan amatör branşlarda sponsorluk veren firmaların bu harcamalarının tamamı yani her kuruşu devlete ödeyeceği vergiden düşülüyor.... Kar eden firma için amatör şubelere sponsor olmanın tek kuruş maliyeti yok yani. Hatta o branş kupa getirirse de bedava reklam.

Kulüplerin zarar ediyoruz dediği şey bu branşların getirdiği gelirlerin harcanan parayı karşılamamasından ibaret. Sanki bir kuruşun var içinde.... Ne zararı? Zararı eden devlet, sen değilsin.

Vel hasılı kelam net 100 milyon Euro futbol oyuncu maaşı gideri olan kulübün ödeceyeceği stopaj vergisi 25 milyon Euro. Eğer gelir vergisi de amatör branşlara aktarılabiliyorsa tıplam 47.5 milyon Euro eder. Üstüne bu branşlara bulunan sponsorluklarına da 22.5 milyon Euro desek toplam 50 ila 77.5 milyon Euro bütçe eder ve bu paranın tamamı devletindir. Kulübün tek kuruşu yoktur içinde. Tekrara soruyorum; Hangi zarar?
kupa ve şampiyonluk bizim için paradan ön planda olmalı, amatör branşlara giden 3-5 kuruşun heaabı yapılmamalı. Hatta bu branşların ''amatör'' denilip değersizleştirilmeside kötü ''yan branş'' demek daha doğru olur. yan branşlar az paraya birçok kupa kazandırıyor kulübe. biri şu yan branl düşmanı cahil arkadaşlara yan branşlar olmasa müzeye yıllık girecek kupa sayısının max 3-4 olacağını ve yan branşlar olmasa müzemizde yalnızca 2 uluslararası kupa olacağını hatırlatsın. Yan branşlar olmasa maksadı Türk olmayan kulüpleri yenmek olan Galatasaray Türk olmayan kulüplere karşı yalnızca 2 kupa almış olacaktı yan branşlar sayesinde 27 uluslararası kupamız var

1778868304771.webp

Yan branşlara kulüp cebinden tek kuruş ödemiyor diyorum hala 3-5 kuruş diyorsunuz yahu pes!. Tek kuruş ödemedikleri gibi bu branşlardaki tüm gelirler (Başarı ödülü, bilet, yayın, iddaa, reklam, mağaza satış, kombine, altyapı okulları vs) kılçıksız kâr! Kulüplerin sırf Türk gençliğine faydamız olsun diye senelerdir bu zararlara katlandığını sanacak kadar saf değiksinizdir umarım.. Amatör branşları sırf futbolu daha iyi finanse edebilmek için kapatmıyorlar. Oradan ne kadar çok gelirse futbolun doğan zarar o kadar azalır zira.

Özet olarak kulüplerin zarar ediyor olmasının yegane nedeni futboldur.. Yan branşların zarar etme ihtimali bildiğin sıfırdır! Bilançolarda gördüğünüz ya da okuduğunuz kar zarar ifadeleri tamamen muhasebesel ifadelerdir. Yani atıyorum; Erkek Basketbol için şu kadar gelir bu kadar gider denir ve zarar gösterilir. Ama gerçekte reel gider sıfırdır. Zira o şube olmaz ise o gider yine olacaktı ama vergi olarak ödenecekti fakat açıklanan gelir olmayacaktı... İşte bu sebeple asla bu branşları kapatmayı akıllarından bile geçirmez kulüpler. Ama bir gün bu vergi avantajı kalkar ise hiç bir bülüp Türk gençliğine hizmet falan dinlemez anında zarar eden şubeyi kapatır. İşte o zaman görürüz gerçek taraftar olan şirketleri. :D

Daha geçen Aziz Yıldırım kongrede bu işi ben başlattım ama her sene en az 20 milyon euro zarar yazıyor bu branşlar dedi. Nasıl zarar yazmıyor bütçeler bile ortada!

Daha geçen Aziz Yıldırım kongrede bu işi ben başlattım ama her sene en az 20 milyon euro zarar yazıyor bu branşlar dedi. Nasıl zarar yazmıyor bütçeler bile ortada!
Zarar varsa bile minimum düzeyde olmalı stopaj iadesi sebebiyle. Stopaj iadesi yalnızca amatör branşlarda kullanılacak şeklinde bir yasa çıkarılmıştı. Hatta bu işte Mustafa Cengiz'in emeği büyüktü. Bu yasaya uyuyorlarsa zarar etmiyor olmaları ya da minimum zarar ediyor olmaları gerekir. Aziz yıldırım uzak kaldı bayadır bu anlamda kendini güncellemesi gerekebilir. Ayrıca senin bütçenle fenerinki bir değil.

Geri