2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Nba de bir türlü kontrat alamayıp G-League de 2 senedir harikalar yaratarak feci istatistikler yapan Mac McClung kendine güvenemediği için (tabi Avrupa' nın elit takımları da karşılıklı olarak kendisine güvenemiyor) Girona gibi İspanya' da Barcelona şehrine coğrafi olarak yakınlığından başka herhangi bir albenisi olmayan bir takım ile anlaştı. Bakalım stressiz ortamda neler yapacak G-League efsanemiz.

Ki ben şahsen McClung' un tarzını ve oyun bilgisini beğenen biriyimdir ancak yine de Avrupa' da başarı arayan bir takımda neler yapabileceği büyük soru işareti. Bu doğrultuda G-League orijinli oyuncuları göklere çıkarıp büyük katkılar sağlayacağını öngörmek bir hayli zor.

Nba de bir türlü kontrat alamayıp G-League de 2 senedir harikalar yaratarak feci istatistikler yapan Mac McClung kendine güvenemediği için (tabi Avrupa' nın elit takımları da karşılıklı olarak kendisine güvenemiyor) Girona gibi İspanya' da Barcelona şehrine coğrafi olarak yakınlığından başka herhangi bir albenisi olmayan bir takım ile anlaştı. Bakalım stressiz ortamda neler yapacak G-League efsanemiz.

Ki ben şahsen McClung' un tarzını ve oyun bilgisini beğenen biriyimdir ancak yine de Avrupa' da başarı arayan bir takımda neler yapabileceği büyük soru işareti. Bu doğrultuda G-League orijinli oyuncuları göklere çıkarıp büyük katkılar sağlayacağını öngörmek bir hayli zor.
G-League’den gelecek bir çok oyuncu için direkt eurolig çok iyi bir tercih olmayabilir fakat gleague’den gelecek her oyuncu için o kadar da karamsar değilim. Nba ve gleague pazarından gelip fark yaratacak oyuncular da olacaktır ama sadece gleague bende de soru işareti yaratabilir fakat kolej kariyeri NBA’de ne yaptığı, draft edildiği yer vs gibi metriklerde oyuncunun potansiyelini değerlendirmek açısından önemli.

Bu arada bizim artık hamleyi yapmamız lazım yakında lig başlayacak.

Burada 2-3 hafta önce yazdığım oyunculardan olan Nick Smith Jr Real Madrid ile anlaşmış. Potansiyelli bir oyuncu, EL'de neler yapıcak görmek lazım.

Nba pazarında hala boşta olan bazı pg-sg'ler..
Belli bir yaşın üstünde olanları getirmenin çok mantıklı olacağını düşünmüyorum, daha genç oyuncular başarıya ve daha hedefli olacaklardır fakat hedefleri olan aç bir oyuncuyu da BCL'ye getirmek çok kolay olmayabilir. Burada yöneticinin işlevi önemli.. Galatasaray'ın büyüklüğünü ve potansiyelini anlatmalı.. Buraya gelen oyuncu sıradan bir BCL takımına gelmeyecek..

Gabe Vincent- pg,sg-30 yaşında son kontratı 11 milyon dolar.. 30 yaşında parayla problemi olmayan biri avrupa'ya gelir mi emin değilim. 40 milyon dolar kazanmış şu ana kadar nba'den..
Bruce Brown jr-sg- 30 yaşında nba'den 63 milyon dolar para kazanmış son kontratı 3 milyon dolar.. Normalde avrupa'ya gelecek motivasyonu olmaz diye düşünüyorum ama şube yöneticisi iddialı işleri sevdiği için yazdım. Aaron Holiday'in son kontratı 4.7 milyon dolar ama maxima Roma'ya imza atıp avrupa'ya geldi.

Blake Wesley- sg-23 yaşında potansiyelli bir oyuncu 1. tur seçimi.. Nba'de son kontratı 2.4 milyon dolar.
Bryce Mcgowens sg-sf 24 yaşında potansiyelli bir oyuncu.. nba'de son kontratı 2.5 milyon dolar
Jamal Shead- pg- 24 yaşında.. nba'de son kontratı 2.3 milyon dolar

Jahmir young-pg- 26 yaşında.. nba'de son kontratı 1.2 milyon dolar
Sharife Cooper-pg- 25 yaşında
Kevin Mccullar jr-25 yaşında- iyi bir kolej kariyeri var, potansiyeli de fena değil.

ilk iki oyuncu nba'de iyi paralar kazanmış veteran diyebileceğimiz oyuncular.. Sonraki 3 oyuncu için nba rotasyon oyuncusu diyebiliriz. Son 3 oyuncu ise daha g-league oyuncusu kıvamında şu anda.. Son üç oyuncuyu istersek getirebiliriz diye düşünüyorum ama fark yaratır mı emin değilim. Orta bölgedeki üç oyuncu ise getirebilirsek fark yaratır görüşündeyim.

Geri