2026-2027 Trendyol Süper Lig (Futbol)

4 senedir ezdiğimiz bir lig vardı bu sene de ben şampiyon olup 5 de 5 yapacağımıza inanıyorum ama bu sene çok daha rekabetçi olacak Fenerbahçe bizimle kadro anlamında seviye farkını kapadı Beşiktaş Trabzon iyi isimler aldı günün sonunda yine bizim takım bence kupaya en yakını ama diğer seneler gibi kesin bakamıyoruz kupaya Fenerde iyi takım

Trabzon'dan bağımsız ; Türkiye Liginde oynayan ''büyük'' takımların Edirne'den sonra karşılaştıkları herhangi bir rakibe karşı bulundukları vaziyetin bu olması çok acınası. Adını ilk kez duyduğumuz takımlar bile ezici skorlar yapabiliyor. Demek ki bu lig de bu takımlar da yeterince büyük değilmiş.

4 senedir ezdiğimiz bir lig vardı bu sene de ben şampiyon olup 5 de 5 yapacağımıza inanıyorum ama bu sene çok daha rekabetçi olacak Fenerbahçe bizimle kadro anlamında seviye farkını kapadı Beşiktaş Trabzon iyi isimler aldı günün sonunda yine bizim takım bence kupaya en yakını ama diğer seneler gibi kesin bakamıyoruz kupaya Fenerde iyi takım
Daha 3 ay önce Samsun'dan 4 yiyen, 33.haftaya kadar şampiyonluğu şüphede bir takım vardı. Aynı ligi mi izliyoruz ? Nasıl ezdik ?
Geçen sezondan ders almazsak -almamışız ki kadro aynı- işimiz yine çok zor.

Talisca'yı Araplara geri postalamışlar. Zerre haz etmesem de skorbord yapan bir isimdi. O mevkide ne halt yiyeceği meçhul, sakatlığı da olan Asensio kaldı. Yine bir transfer dönemini saçmalıklarla geçirmeyi başardılar.

Talisca bu ligin hilesiydi. Büyük hata yaptılar.

Bu arada bedavaya, bonservissiz göndermişler. Bu daha da ilginç. Dünya para verip , rekor maaşlar ödedikleri adamı bedavaya vermişler :D Araplardan dünya paraya oyuncular alıp , Yusuf Akçiçek gibi enteresan ismi de 20 küsura satmışlardı. Bir hile hurda akla gelmiyor değil.

Beni burada asıl düşündüren konu Leao. Oyuncu fizik olarak çok güçlü olmasının yanında bir o kadar da hızlı ve dikine adam eksilterek gidebiliyor. Şikecilere gitmesini şahsen istemediğim gibi , kendi takımımda tam ihtiyaç olan bir profil olduğunu düşünüyorum.
Leao için neredeyse 1 ay önceki mesajım. Allah'tan o bölgeyi Kerem-Nene'yle geçme saçmalığını tercih ettiler.

Trabzonspor başkanının birazcık futbol aklı varsa tıpkı Fatih Tekke'nin etik olmayan bir şekilde yönetimle bile konuşmadan canlı yayında istifa etmesi gibi,kendisine haber bile vermeden karşılıklı yolları ayırdık açıklaması yaptırması gerekiyor.

Kasımpaşa maçıyla beraber dağınık,ne olduğu belli olmayan takım var.Stoper tandemini sürekli değiştiriyor,kararsız.Bekler konusunda kararsız.Kanatta kimle başlayacağı konusunda kararsız.

Melih Kabasakal denen adama 90 dakika sabreden birisinin spor yorumculuğu bile yapmaması gerekir.Kendine ait bir dijital kanal bile açıp futbol konuşmaması lazım.

Geçen sezon denk geldi,iyi sezon geçirdi ama o kadar.90 dakika boyunca ne oynadığı belli olmayan takım var.Gökhan Dinç'in viral olan videosu gibi sürekli kaleye dön dur.İlk yarının hemen başında öne geçen ve kadro kalitesi daha güçlü olan bir takımın kalan 35 dakikada 1 tane şutu yok,1 tane pozisyonu yok,çünkü 1 kere bile orta sahayı geçtiği an yok.Bir takım 35 dakika boyunca sürekli kaleye döner mi ? Garip olan bir noktada ayağındaki topu bile saklarken topu kaybeden bir takım var.Fiziksel olarak bu takımın hali ne ?

Bazı teknik direktörler seviye atlayamıyorlar.Bu Trabzonspor kadrosunun başına Okan Buruğu koy,bugün öne geçtikten sonra 3-4 tane atmadan gelmez.Arda Turan'ı koy çok iyi top oynatır.Fatih Tekke'nin ruh hali sürekli 0-0'ı koruyayım,öne geçersem skoru koruyayım,gol yersem skoru koruyayım şeklinde.Böyle teknik direktör mü olur ?

Trabzonspor başkanının birazcık futbol aklı varsa tıpkı Fatih Tekke'nin etik olmayan bir şekilde yönetimle bile konuşmadan canlı yayında istifa etmesi gibi,kendisine haber bile vermeden karşılıklı yolları ayırdık açıklaması yaptırması gerekiyor.

Kasımpaşa maçıyla beraber dağınık,ne olduğu belli olmayan takım var.Stoper tandemini sürekli değiştiriyor,kararsız.Bekler konusunda kararsız.Kanatta kimle başlayacağı konusunda kararsız.

Melih Kabasakal denen adama 90 dakika sabreden birisinin spor yorumculuğu bile yapmaması gerekir.Kendine ait bir dijital kanal bile açıp futbol konuşmaması lazım.

Geçen sezon denk geldi,iyi sezon geçirdi ama o kadar.90 dakika boyunca ne oynadığı belli olmayan takım var.Gökhan Dinç'in viral olan videosu gibi sürekli kaleye dön dur.İlk yarının hemen başında öne geçen ve kadro kalitesi daha güçlü olan bir takımın kalan 35 dakikada 1 tane şutu yok,1 tane pozisyonu yok,çünkü 1 kere bile orta sahayı geçtiği an yok.Bir takım 35 dakika boyunca sürekli kaleye döner mi ? Garip olan bir noktada ayağındaki topu bile saklarken topu kaybeden bir takım var.Fiziksel olarak bu takımın hali ne ?

Bazı teknik direktörler seviye atlayamıyorlar.Bu Trabzonspor kadrosunun başına Okan Buruğu koy,bugün öne geçtikten sonra 3-4 tane atmadan gelmez.Arda Turan'ı koy çok iyi top oynatır.Fatih Tekke'nin ruh hali sürekli 0-0'ı koruyayım,öne geçersem skoru koruyayım,gol yersem skoru koruyayım şeklinde.Böyle teknik direktör mü olur ?
Geçen sezon da çok kötü maçlar oynuyordu, oyun anlamında hiçbir şey yoktu. Onuachu ve Oulai kurtarıyordu ama herkes iyi hoca sandı. Fatih Tekke hiçbir zaman büyük takım hocası olamaz. Çünkü dediğin gibi dengeli oyunu seviyor, “1-0 olsun, benim olsun” kafasında. Risk almayı sevmiyor ve korkak bir antrenör.

Geçen sezon da çok kötü maçlar oynuyordu, oyun anlamında hiçbir şey yoktu. Onuachu ve Oulai kurtarıyordu ama herkes iyi hoca sandı. Fatih Tekke hiçbir zaman büyük takım hocası olamaz. Çünkü dediğin gibi dengeli oyunu seviyor, “1-0 olsun, benim olsun” kafasında. Risk almayı sevmiyor ve korkak bir antrenör.

Bende aynı şekilde geçen sezonda hiç beğenmiyordum,kazanırken bile çokça kez diyordum korkak oyun,kötü oyun diye.Bizim insanımız malesef hakedene hakettiği değeri vermezken,bir yandanda bazı td'leri abartmayı çok seviyor.Ya sonuçta Trabzonspor zaman zaman,üst sırayı kovalayan takımların kendi içindeki durumlarındanda faydalanarak bu ligde sezonu 2.veya 3.bitirebilir bu anormal bir şeyde değil.

Bizim 20 Eylül'deki maça kadar kalsın,sonra kovulsun isterim :)

Dünkü maçta özellikle orta sahada Oulai gibi bir oyuncunun eksikliği çok net belli oluyor. Keşke geçen sezon adı çıkınca alsaydık.

Ligde 10 hafta baremi var her sezon olduğu gibi. 10.haftaya gelmeden yapılan her yorum ve analiz havada kalıyor. Genelde 10.haftada oluşan puan durumu da sezon sonunda pek değişmiyor.

Trabzonspor bu sezon ciddi anlamda kabuk değiştirdi. Genç, yetenekli oyunculardan verim alıp yüksek fiyatlara satmak yerine direkt sonuç odaklı ve yaşlı yıldızlara gittiler. Bu strateji değişikliğini de bir anda yaptılar ne hikmetse. Belediye başkanlarının çıkıp sokak ve caddelere Mohammed Salah ismini verip toprak satmak istemesi de tesadüf müdür bilemedim.

Fatih Tekke'nin teknik direktörlüğünü çok analiz edemedim ama böyle bireysel yetenek tavanı yüksek bir takımı en iyi hocayla oynatmak mecburiyetindesin.

Salah gibi bir ismin şu rezilliklere maruz kalması çok acınası bir durum.

Geri