2026 FIFA DÜNYA KUPASI

Fildişi özellikle ikinci yarı Almanya'yı ezdi. Çok güzel futbol oynayıp karşı karşıya pozisyonlar da kaçırdı. Özellikle maçın sonlarında karşı karşıya pozisyonda salak adamları şut çekmeden kontrol etmek istedi ve topu kaybetti. Akabinde Deniz Undav güzel bir golle maçı kazandırdı Almanlara. Çok kalp kırıcı bir maç oldu onlar adına.
Asıl kalp kırıcı olan çok iyi bir maç ve turnuva geçiren Singo'nun aynı yerden sakatlanıp çıkması.
Çok iyi sağ bek ama bu kas hastalığı ile olmaz. Sağ stopere geçmesi gerekir.
Ya da tez elden 55 60 demeden elden çıkarmak gerekiyor.

Milli takım batırınca X teki voleybol hesapları coşmuş. İyice ayar oldum. Halbuki uzak ara en başarısız milli takım kadın voleybol milli takımıdır. Neden?

Açıp herhangi bir yapay zekaya şu soruları sorun;

Türkiye A milli kadın voleybol takımının yaklaşık piyasa değeri nedir? (Gemini : 15-20 milyon Euro arası )
İtalya A milli kadın voleybol takımın yaklaşık piyasa değeri nedir? (Gemini: 7-10 milyon dolar)
İsterseniz Brezilya, ABD, Çin, Sırbistan, Japonya'yı falan da sorun. Türkiye'nin yanına yaklaşamıyor hiç biri.

Türkiye A milli erkek futbol takımının yaklaşık piyasa değeri ve dünyada sırası yaklaşık nedir? (Gemini: 440-530 milyon Euro ve Avrupa'da 10, Dünyada 15. sıradayız. O da Arda ve Kenan sayesinde. İkisini çıkar ilk 30 a giremeyiz.

Uzak ara dünyanın en şok kazanan voleybolcularının kazandığı madalyalar dünyada hiç ilk 30 a girememiş futbolcuların kazandığından bir kaç tane fazla o kadar. Vargas devşirilmese o da olmayacak. 2 A. Ş. ikinciliği bir de Milletler ligi ikinciliği. Hepsi bu.
Yahu ne uyduruyorsun hocam sen futbol milli takımında oynayan her oyuncunun minimum maaşı 1-2m € aralığındadır, Bayan voleyvolda öyle paralar mı var, bol keseden sallamayın kerem denilen çapsız bile sadece 7M€ kazanıyor. Çamur attığın takıma bak başarılarına bak, bir de futbol daki gelen ağır turnuva başarısızlıklara bak. Fiyat/Performans uzaktan yakından ALAKASI YOK.

Yahu ne uyduruyorsun hocam sen futbol milli takımında oynayan her oyuncunun minimum maaşı 1-2m € aralığındadır, Bayan voleyvolda öyle paralar mı var, bol keseden sallamayın kerem denilen çapsız bile sadece 7M€ kazanıyor. Çamur attığın takıma bak başarılarına bak, bir de futbol daki gelen ağır turnuva başarısızlıklara bak. Fiyat/Performans uzaktan yakından ALAKASI YOK.
Yazdıklarımdan zerre bir şey anlamamışsın. Ben Voleybolcular daha şok kazanıyor mu dedim? Tabii ki futbolcular daha çok kazanıyor. Zira futbolda yılda dönen para 40 milyar dolar. Voleybolda 1 milyar dolar. Herhalde futbolcular daha çok kazanacak.

Diyorum ki; Türkiye milli futbol takımının maaşları toplamı 50-60 milyon Euro. 30 kişi ve ortalama 2 milyon Euro'dan salladım. Fransa, İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, Brezilya, ARjantin takımlarının toplam maaşı en az 200 milyon euro. Çok iyimser bir tahminle adam başı ortalama 7 milyon Euro dedim. Türk futbol milli takımı bu takımlar ile mücadele ediyor. Kadın voleybol takımı ise kendisinin yarısı kadar yıllık geliri olan oyuncular ile. Ki bu da benim iddiam değil, aç bütün yapay zeka yazılımlarına sor. Bak bakılım herhangi bir milli takım bizimkiler kadar totalde maaş alabiliyor muymuş?

Kusura bakma! Ya F/P nedir hiç bir fikrin yok, ya da kafa basmıyor.

Açıkçası 24 sene sonra burada olmak güzeldi ve önemli bir başarıydı.

Avustralya ve Paraguay gibi iki mütevazı takıma gol bile atamadan, sayıca 50 dakika üstün olduğun halde üst üste mağlubiyetler alarak eleniyorsan bu da net başarısızlıktır.

Hep söylüyorum, Galatasaray ve biraz da Samsunspor dışında Avrupa'da başarılı takımımız yok. Onlar da bu sezon başarılı oldu. Diğerleri köy ve kasaba takımlarına karşı sapır sapır dökülüyorlar. Oyuncularımızın çoğu overpaid. Barış Alper yıllık dört milyon euro para alacak. Bizden başka kim verir ona bu ücreti? Araplar verecekti, satmadık ve sezonun yarısında kapris çektik. Turnuvada keyif veren takımlara bakıldığında Japonya, Güney Kore, Fas gibi takımlar var. Bunlar da kulüpler bazında iyi olmasalar da iyi oyuncular yetiştiriyorlar. Hiçbirinin de bizim kadar prim dağıtacağını sanmıyorum. Ülkemizde futbola siyaset ve para girişi arttıkça başarı artmıyor. Şansımıza yurt dışında oynayan iyi oyuncularımız vardı ama mevcut TFF yönetiminin vizyonu Brezilya'yı bile grupta bırakır.

Geri