Ben yerlilerin çok da yetersiz olduğunu düşünmüyorum...
Ceyhun Hoca'nın hücumda oynattığı oyun bu. Milli takımda da Birsel, Nevriye ve Nevlin dışında şut kullanan bir oyuncu var mıydı (Birazda Şaziye) ? Tüm oyunlar bu üçlünün üzerineydi. Geri kalanları sadece savunma yaptı. Artık demode olmuş bir sistem. Belki şampiyona da başarılı oldu, biraz şans, biraz hırs, biraz istek ve bireysel yetenekler bizi finale taşıdı ama kimse bu kadro bir daha finale çıkar diyemez...
Bizde de sistem tamamen Dee, Charles, Prince ve Anna'nın üzerine kurulu. Biri olmayınca olmuyor. Çünkü oyun tamamen bu dörtlünün bireysel yeteneklerine dayanıyor. Sistem demeye dilim varmıyor, çünkü bunun bir sistem olduğunu düşünmüyorum...
Ayrıca savunmamızda son iki maçtır çöktü......
Ceyhun Hoca'nın bize acilen yerli oyuncu kazandırması lazım. Yasemen olur, Ayşe olur, Melek olur. En azından ligde bu oyuncuların aktif olarak sorumluluk lazım. Ama bu konuda yeterli bir çabası yok.
Yerli oyuncularımız yetersiz demek çok kolay (ne kadar yetersiz olsalarda toplamda 6 sayıda kalacak kadar da değiller) ama piyasada yerli oyuncu başka yok. En iyiler Karşıyakada. En iyinin bir altları ise bizde. Eğer yerli katkısı yoksa mecburen biz yaratıcağız. Ancak Ceyhun Hoca'nın mevcut sistemiyle katkı verecek yeni bir oyuncunun çıkması pek olası değil.
Bu yüzden ben de Ceyhun Hoca ile başarı geleceğine inanmıyorum...