Filenin Sultanları

Santarelli kötü hoca len.

"Galatasaray neden öncelikle kadın voleybola yatırım yapmalı?" sorusunun cevabını aldığımız bir yaz oldu. İki turnuva, iki şampiyonluk.

Popülarite, gelir potansiyeli, taraftar, genç kuşağın çığ gibi büyüyen ilgisi... Her açıdan bu branşa lig ve CL şampiyonluğu hedefiyle yatırım yapmak bir seçenek değil "zorunluluk" artık.

Daha kaç kez tekrar etmek zorunda kalacağız bakalım.

Antropova ile Syllayı oynatalım smaçör evet.
Antropova smaçör değil zaten sylla ise sahadaki en iyi smaçördü ilkin ve handeden çok daha büyük bir smaçör olduğu da kesin.

Yine yeni yeniden şampiyonuz ülkenin yüzünü güldüren tek branş.

Hande ve ilkin gibi smaçörlerin bu seviyeler için ne derece vasat olduklarını bir kez daha yaşayarak öğrendik. Amacı 4.lük olan takımlar içinse gayet ideal tercihler :)
Keşke İlkin bütün yaz şov yaparken VNL finalerinde gösterdiği performansda da tebrik mesajı atsaydın İlkinin kötü olduğı ilk maçta laf sokmak için yazdın bütün yaz İlkin iyi oynarken yorum yapmadın kötü oynadı hemen yine gelmişsin yapma böyle.İlkin bugün kötüydü kötü demek çok normal bugün özelinde ama yaz boyu 2 ay süper oynadı o maçlarda da tebrik için gelseydin keşke.Ama bugün güzel gün polemiğe gerek yok sende buna cevap verme sadece sitem için yazdım.

İlkin hem omzu hem bacağında sakatlıkla sarılı şekilde buz uygulaması ile Hande ise karın kasında ciddi ağrı ile çıktı bunuda belirtmek isterim.VNL finalerinde sağlıklı iken neler yaptıklarını gördük Brezilya koçu bile smaçörleri aldı maçı gibi bir açıklama yapmıştı.Bir maç kötüydüşer diye bütün yazı unutmamak lazım ki ikiside yazın yorgunluğundan dolayı sakat sakat çıktı.

2023 tekrarı oldu 2029 da da aynısı olur umarım.

Keşke İlkin bütün yaz şov yaparken VNL finalerinde gösterdiği performansda da tebrik mesajı atsaydın İlkinin kötü olduğı ilk maçta laf sokmak için yazdın bütün yaz İlkin iyi oynarken yorum yapmadın kötü oynadı hemen yine gelmişsin yapma böyle.İlkin bugün kötüydü kötü demek çok normal bugün özelinde ama yaz boyu 2 ay süper oynadı o maçlarda da tebrik için gelseydin keşke.Ama bugün güzel gün polemiğe gerek yok sende buna cevap verme sadece sitem için yazdım.
Vnl anlamsız bir turnuva onu baz almam. Kimseye tebrik borcum yok. İlkinin ya da handenin nasıl smaçörler olduğunu herkes görüyor zaten. Derya kadar olamadılar. Tebrik edeceğim biri varsa o da böyle gergin bir maçta böyle güçlü bir takıma karşı kendi takımını ayağa kaldıran Deryadır. Bu maçları oynamak farklı iş herkes yapamaz

Kızların, koçun tüm teknik ekibin eline sağlık olmayacak şeyi oldurdular bu İtalya'yı yemiyorsanız çifte Avrupa şampiyonu okuyorsanız bundan ötesi yoktur. Hepsine helal olsun.

Burada şunu da ifade etmek lazım kimse belirgin şekilde Pasörleri, ortaları liberoları eleştirmiyor da smaçörlere yönelik ortak eleştiriler varsa bu görünen bir durum zaten antrenörün gelir gelmez Ebrar'ı smaçöre çekiyorsa, Markova'yı devşirmek istiyorsak mesela bu sorunu sadece biz görmüyoruz demektir bu. Hatta Vargas'ın devşirilme sürecinde Sırbistan ile FIVB ile bir mücadele veriliyorsa bu eksikler görüldüğü içindir. Burada her ne kadar tartışıldı ise de takımın ana hücum gücü o Sırbistan'ın da Vargas için mücadele etme sebebi bu.
Sylla Antropova oynatalım yazılmış millî takımda markova'yı devşirmek isteyerek buna benzer bir şey yapmak istiyoruz zaten, Markova pasör çaprazı olmasa da kulüp olarak deniyor ise Sylla zaten bizde Antropova'yı Eczacıbaşı'ndan önce alabilsek oynatmamızın önünde bir engel yoktu yani öyle çok komik ironik imkansız bir olay değil.

İstatistiksel olarak bütün yaz sezonunda milli takımımızda en skorer smaçör en çok ace atan smaçör en çok blok yapan smaçör en çok oyun içi defans yapan smaçör ve en iyi 2. manşet alan smaçör olmayı başaran komple bir katkı gösteren İlkin Aydını da bu güzel yazın sonunda tebrik ederim nice başarılarımız olur umarım bu milli takımın daha alacağı çok kupa var.Bu yazın açık ara en iyi takımı bizdik.

Galatasaray taraftarı olan normal bir insan milli takımın Avrupa Şampiyonu olduğu gece , üstelikte omuzundan sakatlığı bulunan Galatasaray Voleybol Takımı kaptanına sallamaz. Normal bir Galatasaray taraftarının aklına bu gelmez.

Vasat smaçörlerine rağmen VNL ve Avrupa Şampiyonu olan takımımızı tekrar kutluyorum. Zira bu smaçrler ile en fazla dördüncü olunurmuş çok bilmişler öyle diyor.. :ROFLMAO: 😂🙃

Galatasaray taraftarı olan normal bir insan milli takımın Avrupa Şampiyonu olduğu gece , üstelikte omuzundan sakatlığı bulunan Galatasaray Voleybol Takımı kaptanına sallamaz. Normal bir Galatasaray taraftarının aklına bu gelmez.
Bahsettiklerin normal Galatasaray taraftarı değil, o kisve altında yazanlar veya kişilere besledikleri kini takımının önünde tutan kişilikler. Bırakalım yazsınlar, kussunlar nefretlerini ki bizler de gereken yanıtları verelim, belki şekle girerler...

Bu şahane takımdaki her kızımızın teker teker alınlarından öpüyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Bu altın kızlarla daha yaşayacak, görecek çok güzel günlerimiz olacak, olimpiyat şampiyonluğu da dahil buna...

İlkine karşı bir kinim yok benim derdim ilkini üst seviye smaçör olarak kabul ederek onun üstüne plan yaparak başarılı olacağını zirveye gideceğini düşünen anlayış. Benim derdim Galatasaray ve evet normal bir gsli değilim anormal bir Gsliyim bu kesin :) neredeyse tüm Avrupa şampiyonasını kötü oynarak geçiren smaçörler ile şampiyon olduğumuzu düşünenlere sadece gülerim. Avrupa şampiyonasında smaçörlere ihtiyacımızın olduğu rakip 2 tane. Ama bizim smaçörlerimiz o kadar vasat kalıyor ki turnuvadaki neredeyse her takım kendilerini durdurmayı başarıyor. Yarı final ve final istatistikleri vasat bile değil üstelik. En iyi smaçörümüz yaprak ama kendisi en ufak düşüşte kenara alındı ve doğru dürüst oynatılmadı. Yaprak dünya yıldızı bir smaçör mü değil ama milli takımdaki en iyi smaçör kumaşına sahip oyuncu.
Dün derya ve yaprak girip katkı vermeseydi görürdük şampiyonluğu tabi(!) bir de şu var; milli takım turnuvaları kulüp turnuvalarından her zaman daha rahattır. Ülkeler elinde kim varsa onla oynar ama kulüp seviyesi bambaşka. Vasat oyuncular en çok da kulüp seviyesinde çok rahat düşerler oyundan çünkü onları maksimumlarıyla oynasalar da alt edecek kaliteye sahip oluyorlar.

İlkine karşı bir kinim yok benim derdim ilkini üst seviye smaçör olarak kabul ederek onun üstüne plan yaparak başarılı olacağını zirveye gideceğini düşünen anlayış. Benim derdim Galatasaray ve evet normal bir gsli değilim anormal bir Gsliyim bu kesin :) neredeyse tüm Avrupa şampiyonasını kötü oynarak geçiren smaçörler ile şampiyon olduğumuzu düşünenlere sadece gülerim. Avrupa şampiyonasında smaçörlere ihtiyacımızın olduğu rakip 2 tane. Ama bizim smaçörlerimiz o kadar vasat kalıyor ki turnuvadaki neredeyse her takım kendilerini durdurmayı başarıyor. Yarı final ve final istatistikleri vasat bile değil üstelik. En iyi smaçörümüz yaprak ama kendisi en ufak düşüşte kenara alındı ve doğru dürüst oynatılmadı. Yaprak dünya yıldızı bir smaçör mü değil ama milli takımdaki en iyi smaçör kumaşına sahip oyuncu.
Dün derya ve yaprak girip katkı vermeseydi görürdük şampiyonluğu tabi(!) bir de şu var; milli takım turnuvaları kulüp turnuvalarından her zaman daha rahattır. Ülkeler elinde kim varsa onla oynar ama kulüp seviyesi bambaşka. Vasat oyuncular en çok da kulüp seviyesinde çok rahat düşerler oyundan çünkü onları maksimumlarıyla oynasalar da alt edecek kaliteye sahip oluyorlar.
Hadi itiraf et, şampiyon olmamıza çok üzüldün, değil mi? Halbuki İtalya bizi yenseydi, ne güzel bu foruma gelip özellikle İlkin'e şöyle sağlam bir giydirip her zamanki fikirlerini yine ballandıra ballandıra insanlara "ben zaten söylemiştim, hep söyledim, işte gördünüz mü" tarzında sallayacaktın, doğru mu? Dünyanın en iyi takımını yenip Avrupa şampiyonu olduğumuz şöyle bir günde bile smaçörlere giydirmekten zevk alan garip bir yapın var. Boşver, sal biraz ya, günün keyfini yaşa, tadını çıkar, en azından Atatürk'ün kızları adına sen de bir kadın olarak gurur duy. Bundan çekinme... Şampiyona boyunca özellikle İlkin'in çok iyi oynadığı maçlar varken böyle günlerde tek bir övgü yapmayıp, fırsat bulduğunda habire "vurun abalıya " tarzı davranıyor olman, iyi niyetinin sorgulanmasına sebep oluyor.

Helal olsun Filenin Sultanlarına.. Onlarla gurur duyuyoruz.. Değişik nedenlerden dolayı mutsuz, moralsiz olan milletimizim yüzünü güldürdüler.. Moral verdiler..

Sonra düşündüm : Biz genelde futbolu çok seven bir milletiz (ben dahil).

Futbolu bu kadar çok sevmemize rağmen takım sporu olarak (Milli Takım ve kulup takımları dahil) Voleyboldeki gibi başarımız var mı? 26 yıl önceki Galatasaray'ın UEFA ve Super kupası dışında yok..

Voleybol çok daha heyecanlı, seyir zevki güzel, aksiyon dolu, zaman geçirme derdi olmayan, hak edenin kazandığı bir spor. Futbol gibi temaslı spor olmadığı için de penaltı ve kırmızı kart tartışmaları olmayan bir spor. Maç boyu ve maç sonu hakeme yönelik kotu tezahüratların veya yönetici demeçlerinin olmadığı bir spor. Oyuncular da çok daha eğitimli, kültürlü ve dil bilen oyuncular..

Futbol değil voleybol bizim 1. sporumuz olmalı..

Geri