Hocanın en iyi olduğu konu yıldızları küstürmemesi onları memnun etmesi zaten ama taktiksel derinlik anlamında zayıf buluyorum kusura bakılmasın. Şampiyonlar ligi söz konusu olduğunda daha taktiksel derinliği olan daha ciddi bir hocaya ihtiyacımız var.Okan Hoca’nın başardıklarını hiçbir yabancı antrenör başaramaz. Üst üste 4 yıl şampiyon yapacak ve Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalacak bir antrenör yok dünyada.
Üstüne bir de TFF ve MHK’nin hakem katliamlarını unutmayın. Bu işin bir de psikolojik tarafı var.
“İcardi vardı, Mertens vardı” diyenlere de şunu söyleyeyim. Bu oyuncular Okan Hoca’nın altında performans verdi. İcardi, Okan Hoca’yı omuzlarına aldı. Başka bir hoca olsaydı belki de bu performansı veremeyecekti. Osimhen de her röportajında Okan Hoca’yı övüyor.
Yani “İcardi vardı, Mertens vardı, Osimhen geldi, ondan böyle oldu” tezi o kadar saçma ki… Bu oyunculardan maksimum verimi alan zaten Okan Hoca. Futbolu kafasında bitirmiş denilen Ziyech ve Zaha’dan bile verim aldı.
“At sahibine göre kişner.” diye boşuna dememişler.
Yürüyedur hocam.
Bu kadro için şampiyonlar liginde son 16'nın çok da başarı olduğunu düşünmüyorum. Başarı benim için Çeyrek final ve üstüdür.
Son iki çeyrek finalde hocalar FT ve Lucescu idi.. İkisinin de dünya çapında hocalar olduğunu konuşmaya gerek yok bence. Okanball bu seviyelerde değil ve çıkması da kolay görünmüyor.