NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
NBA Finali GS Warriors ve Toronto oynanacak. Cogunluk Phi veya Bucks takimlarindan birini bekliyordu Dogu konferansinin birincisini ama olmadi.

O degil bir mucize olmazsa eger, Bayca Oral'in takimi yine sampiyon olacak :) Basketbolun butun Tanrilarina buradan rica ediyorum. Torontoya bi el atarmisiniz lutfen :)
 
Ben Bucks'ı ciddi ciddi bekliyordum ama Giannis'in bu seviyelerde ki tecrübesizliği final oynamalarına mani oldu. Raptors fiziken kora kor oynayabilecek bir takım ama Gsw Durant olmadan bile ne kadar iyi bir takım olduğunu kanıtladı.
 
Normal şartlar altında Durant olsa da olmasa da 4-0 süpürür GSW. Bir maç bile çalabilirse Toronto çok başarılı bir final serisi geçirmiş sayarım kendi adıma onları. Ama olur da mucizeler üstü bir durum gerçekleşip Toronto şampiyon olursa Kawhi'yı direkt Jordan'ın yanına koyarım.
 
Baskebolun Tanrilarini goreve cagirdim Toronto icin ama bu kadar hizli da yardim edilmez ki yahu :) Tum Kanada tek yurek olmus sampiyonlugu bekliyor. Gecmiste var mi bilmiyorum Kanada temsilcinin bir sampiyonlugu acaba ?

Bayca Oral Beycigim beni zaten sevmiyordun simdi daha da kara listeye aldin sanirim :) Kiyma bana Bayca Bey :)
 
Ne maç oldu ama. Resmen toronto'nun şampiyonluğuna ramak kalmıştı. Eğer o son hücumda basket bulsaydı toronto o salon, o şehir yıkılırdı kesin. Yalnız Kevin Durant büyük fedakarlık yaptı. Sakatlanma pahasına oynadı ve sakatlandı. Hele o aşil tendonunun kopmasının yakın çekim görüntüsü var, izlemeye dayanamıyorum adam kim bilir ne zaman dönecek. Ama seri dönerse onun bu ilk çeyrekteki performansı çok değerli olacaktır. Attığı 11 sayı belki de dün geceki maçı getirdi. Ben hala aynı yerdeyim gsw şampiyon olur diyorum. İnşallah yedinci maça kalır da müthiş bir şampiyonluk maçı izleriz.
 
Son düzenleme:
Durant'e gercekten cok uzuldum. Hatta oynadigini gorunce ulan ne balli takim su GSW dedim. Nazar degdi benim gibi dusunen binlerce insanin.

7. maca kalacak gibi duruyor kalsin da zaten. Umarim unutulmaz bir Final macina sahne olup heyacanini yasariz hep birlikte.

Not : " 7. maca kalacak gibi duruyor kalsin da zaten " Arkadaslar buradaki kalsin da ayri mi olmali birlikte mi yazilmali. Birlikte hizli soylenmesi lazim gibi gelse de sanki ayri yazilmali gibi geliyor. Kalsinda olmaz di mi arkadaslar, kalsinda, lucinda, vs. vs:)
 
Ayrı yazılır evet. Doğru yazmışsınız.

Yalnız Durant’ın durumunu düşündükçe daha da kahroluyor insan. Adamın kariyeriyle oynadılar. Kendisinin de hatası vardır elbet ama esas ve bence tek suçlu şu bob myers denilen adam. Ne olursa olsun, kendisi oynamak istese bile oynamasına izin vermemeliydi. Bunlar tam tersi oynaması için her türlü baskı ortamını hazırladılar. Bi de maçtan sonra timsah gözyaşları döküyor, sen adamın kariyer zirvesini elinden al sonra zırla. Ne kadar kolay.
 
Ah klay ah. Sakatlanmasaydın yedinci maça giderdi bu seri. Yine de toronto çok büyük iş başardı. Toronto yanıyordur şimdi.
Ve curry. O şutu atacaktın, o şutu atamıyorsan bütün kariyerine gölge düşer işte böyle. Son atışlarda sekizde sıfır olmuş.
 
Son düzenleme:
2014'te Miami Heat hanedanını, 2019'da da Golden State Warriors hanedanını yıkan adam!

Son hanedan bükücü, Kawhi Leonard!
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190614_071920.jpg
    IMG_20190614_071920.jpg
    142.5 KB · Görüntüleme: 2
Klay'in de çapraz bağlar kopmuş. Adam o halde geldi faul atışı attı, koridorda koşular yaptı, neredeyse oyuna devam edecekti, çok ilginç.
Nba için seneye dengeler resmen değişti bu maçla. İki tane ligin kaderine etki edecek oyuncu seneye yok, ondan sonra da nasıl dönebilecekleri belli değil. Birçok takım Durant üzerine planlar yapıyordu. Gerçi konu durant olunca yine o riski alabilirler ama aldıkları riske değer mi bilinmez. Bakalım nasıl transferler olacak. Lebron eğer davis ve irving'i alabilirse önü açık artık.
 
Bir donemin sonu da denilebilinir, son 5-6 yilin Finallerini domine etmis bir takimin sezon finaliydi sanki bugunki Toronto maci. Sakatlanan oyunculara uzuldum ama hayatin icinde var olan seyler bunlar.

Toronto'ya tebrikler, GSW 'ye gecmis olsun.

Not : biktim arkadaslar de-da ayraclarinin ayri yazilmasi veya bitisik olmasi mecbuiyetinden. Istifa ediyorum disiplinden kafama gore takilacam artik :) " Bir donemin sonuda sonu da ahhh beynim ahhh :)
 
Pelicans yönetimini de TEBRİK ETMEK gerekiyor. Zion, Ball, Ingram çekirdeğini oluştururken aldıkları draft haklarına bir bakalım:
♦ 2019: 4. sıra seçim hakkı
♦ 2021: İlk 8 korumalı seçim hakkı
♦ 2023: Değiştirmeli seçim hakkı
♦ 2024: 2025'e devredebilecekleri seçim hakkı

@herseynba
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190616_182707.jpg
    IMG_20190616_182707.jpg
    163.3 KB · Görüntüleme: 6
Daha önceden yazamadım geçte olsa yazayım. Öncelikle Torontoyu kutlarım şampiyonluğu hakettiler. Ama GSW'ye karşı inanılmaz derecede bir düşmanlık söz konusu ligde. Hem çok güçlü olmalarından dolayı hem de çok kere şampiyon olmalarından dolayı. Üst üste gelen Klay ve Durant sakatlıklarından sonra kadroların gücü Toronto lehine kaydı. Torontonun aslında çok formda bir kadrosu vardı. Başta Kawhi, Siakam, Lowry, Gasol, Van Vleet, Ibaka. Belki Kawhi dışında bir süperstarı yok ama savunma ve hücumu kompakt olarak oynayabilen oyuncular. Harika bir seri çıkardılar. Ama eğer GSW tam kadro olsaydı ben eminim GSW seriyi alıp şampiyon olmasını bilirdi.
Şimdi bundan sonra 2 tane önemli oyuncu sakatlandı. O yüzden GSW bence bir dağılma periyoduna girecek ve şampiyonluk bundan sonra daha da zor. Hele seneye playoff yapmak bile sıkıntı bence. Herkesin istediği oldu.
 
Pelicans yönetimini de TEBRİK ETMEK gerekiyor. Zion, Ball, Ingram çekirdeğini oluştururken aldıkları draft haklarına bir bakalım:
♦ 2019: 4. sıra seçim hakkı
♦ 2021: İlk 8 korumalı seçim hakkı
♦ 2023: Değiştirmeli seçim hakkı
♦ 2024: 2025'e devredebilecekleri seçim hakkı

@herseynba

Bence hem Lakers açısından hem de Pelicans açısından çok iyi bir takas oldu. Pelicans uzun vadede harika bir iskelet oluşturabilir. Zion eğer Lebron tarzı bir gelişim gösterirse Pelicans çok iyi yerlere gelebilir. Lakers için ligin en iyi pivotu ANtonio Davis'i almaları harika bir hamle oldu. Kyrie ya da Kemba Walker hamlesiyle Batıda ilk 4 e oynayacak bir takım olabilirler.
 
Boston Celtics, Houston Rockets ve Minnesota Timberwolves'ın üçlü bir takas için görüşme yaptığı belirtildi.

Chris Paul - - > Boston Celtics
Gordon Hayward - - > Minnesota Timberwolves
Andrew Wiggins - - > Houston Rockets
 
Boston'da da garip işler oluyor. Al Horford ayrılıyormuş şimdi de. Yaşlanmıştı ama faydalıydı. Irving gidiyor, Horford gidiyor, Davis alınamadı, Hayward sakatlık sonrası bir türlü toparlayamadı ve toparlaması zor gözüküyor. Aslında iyi bir genç çekirdek hala mevcut ama Boston'dan beklenen bu genç çekirdekle zirveye oynamasıydı. Irving aşısı tutmayınca iki sene geriye gittiler bir anda. Alabilecekleri süperstar da yok ortada. Bakalım ne yapacaklar.
 

Üst