EL 1. Hafta | Asseco Prokom 72 - 76 Galatasaray MP

Haklısınız galibiyetin tadına varalım ama sarhoşluğuna girmeyelim. Maçı kazandık diye yazılan yorumlara "sallamak" tabirini kullanmak biraz ayıp oluyor sanırım. Herkes fikrini söyleyebilir ve yorum yapabilir. Takıma beklenti ölçüsünde katkı vermeyenler için alternatif kanuşmakta bir hata göremiyorum. Sizce bu takım bugün 3 numara pozisyonundan katkı sağlayabildi mi? Yada ben dahil bazı arkadaşlarımızın "salladığı" oyuncular biraz daha katkı verseydi son anları böyle mi oynardık.

Saygılarımla

Yazıma ''Maçtan gerekli dersleri tabi ki çıkarmalıyız ''diye başladım,dikkat ederseniz.
Maç 18 olduğundada shipp oyundaydı,Eleştirenleri shipp den ne beklediğini bilmiyorum.Bana göre görevini yapmıştır.Takımımızın En çok ribaun olan oyucusuna bakmanuz yeterli olur.

Erhan bey, hala ''Euroleague bize büyük geliyor'' görüşünüzün arkasında iseniz, kusura bakmayın ama forum size büyük geliyor.

Yazımda ilk devre için olduğunu belirttim Arca Bey. İkinci devrede ilk 13 dk oldukça iyidik, sonraki kötü döneme rağmen son dakika kazanmayı bildik. Zaten son bölüm ve ilk devrenin sonundaki kötü oyunu birçok kişi kabul ediyor. Benim dikkat çekmek istediğim nokta bu, son anları oynamak konusunda şu anda kötüyüz. Bu hep kötü olacağımız anlamına gelmiyor, bu sıkıntıyı aştığımız anda tam bir takım olacağız.

18 sayılık farktan sonra kabus gibi 5-6 dakika yaşadık ancak toparlanmasını da bilmemiz önemliydi

Zaza'nın 1. tercih, rotasyon veya kenarda oturması çok da önemli değil şahsen.Yanındaki Furkan ve Andric eksikliğini hissettirmedi şimdiye kadar

Bu yürekteki takıma,oyunculara,hocaya,taraftara İstanbul'da Final Four yakışır

Galatasarayımız çok önemli bir galibiyete imza attı.burda beni düşündüren tek olay zazanın 3.maçında da verim verememesi ve daha kötüsü oyuna konsantre görünmemesi.ancak kendisi son derece prof.bir basketbolcu olduğundan bir an önce toparlanmasını ümi ediyorum.ayrıca shipp in hücumda çok etkisiz olması canerin zaten hücüm anlamınd kısıtlı olması bize büyük maçlarda sıkıntı yaratabilir.ben grubu 3.tamamlayabilcek güçte olduğumuzu düşünüyorum .barca,siena ile oynayacağımız 4 maçtan 1 galibiyet alabilirsek bence 3.lük için müthiş bir avantaj elde ederiz.herkesi haftaya formasıyla atkısıyla a.ipekçiye bekliyoruz.
saygılar.

Siz dikkat çekmek istediğiniz noktaları, takıma düpedüz saygısızlık kokan argümanlar ile yapacaksanız, bu tür tepkilere de alışmak durumundasınız. Kötü bölümlerde eleştiri getirmeniz gayet normal ama takımın hakkını vermeden önce ''Euroleague bize büyük geliyor'' derseniz hiç kimse o noktalara bakmaz, doğal olarak.

FB evinde kaybetmiş,biz deplasmanda kazanmışız.Hala memnun olmayanları Hayretle okuyorum.(Geçen sene bizim takımımız Eurolig şampiyonuyduda ben mi kaçırdım..)

Zaza'nın aklını sanırım NBA'deki belirsizlik karıştırıyor. Anlaştılar, anlaşmaya yakınlar, henüz sonuç yok, anlaşmadılar belirsizliği onunda oyununu etkiliyor sanırım. Orada durumun netleşmesi, onunda kendini buraya vermesi anlamına gelecektir. Lock out biterse zaten dönecek.

İyi oynadık denemez maç içinde bize yaışmayacak kadar inişli çıkışlı oynadık üstelik ama iyi günümüzde olmadığımız hale bu sezonun ve dahası tarihimizin ilk Avrupa ligi maçından deplasmanda galibiyetle ayrıldık.İyi günümüzde olmadığımız halde kazanmakla da önemli.

Bu arada Prokom ve Fener maçlarındaki ortamı görünce Euroleague'in sadece seyirci ve ambiyans için bile bize ihtiyacı var .

En kötü oyunumuzu oynadık macın son çeyreklik kısmında fakat kazanmayı bildik...
Önemli olan iyi bir başlangıç yapabilmekti, ben takımımızın yapabildiklerine bakıyorum ve düşmeler yaşadığımız tecrübesiz ve yogun trafikle yorgun olduğumuz donemde bu maçta gördüklerim beni heyecanlandirdi maçta 35 dk biz oynadık ilk yarıda bile bence abartılacak gibi kötü degildik teşekkür ederim kendi adıma aslanlara ve shipp bence güzel bir mac çıkardı tek kötü zaza idi oda toparlar umarım...
Teşekkürler aslanlar bize bu seviyede de mutluluk yaşattığınız için...
18 sayı geriden gelen takımı durdurup yendik her takım dik duramaz o süreçte biz dik durduk bunı görüp sevinmemiz lazım.

Helal olsun oyuncularımıza çok iyi mücadele ettiler.Rakip belki tecrübeli ama bizim kadromuz hocamız daha kaliteli.İlk maçımızda heyecanlıydık,takım rahatladıkça açıldı.Her geçen gün daha iyiye gideceğiz inşallah.Zaza'yı eleştirmek için çok erken bence, herkesin bir maçı vardır Zaza'nın günü gelecek herkes ozaman gerçek Zaza'yı görecek, biraz sabretmek lazım.Ayrıca basketbolun Hagi'sini sanırım bulduk. Lakoviç resmen Hagi gibi takımı ateşledi mütiş oynadı inşallah böyle devam eder.Bundan sonraki maç çok önemli bu maçı şansa kazanmadığımızı göstermeliyiz.Seyircimizle buluşacağımız bu maçta salon hınca hınç dolmalı bence bu oyunculara karşı vazifemizi yerine getirmeliyiz.Muhteşem seyirciyle Kazan'ı da yeneceğiz inşallah.

3.çeyrek muazzam oynadık son çeyrekte tutuk kaldığımız bölüm ders niteliğinde olur umarım ama maçın sonunu yine iyi oynayarak Euroleague'deki ilk maçımızda hemde deplasmanda galip geldik. haftaya F.Ülker taraftarıyla aramızda farkı tüm dünyaya gösterme zamanı.

çok fazla başarılı olmamak gerek demek ki
yoksa iş gözünün üstünde kaşın var a dönüyor.
tamam kötü oynadığımız zamanlar oldu
daha rahat kazanabilirdik ama
geçen seneden bu seneye geldiğimiz noktaya bakıp da biraz keyfini çıkarmak hakkımız bence :)

Aşırı eleştirileri çok manasız buluyorum

Tarihinin ilk EL maçına çıkan ve 15-20 günde 8-9 maç oynayıp hepsini kazanmış bir takımın deplasmanda 5 d.k kötü oynama hakkı vardır elbet

Tabi ki ilerleyen maçlar için ders olmalı bu 5 dakika

Başka takımlar 18 sayıdan gelip sonunu bu kadar kötü bitiremeyebilir

Maçın 18 sayıdan beraberliğe gelmesi tesadüf ama o tesadüfün gerçekleşmemesi için Songaila'nın oyuna girmesi lazımdı. Potaya hiç giremedi Songaila. Ağır kalıyor biraz.

Son 20 senedir sizi bu kadar heyecanlandıran, gurur veren başka bir kadro seyrettiniz mi arkadaşlar? Hatasız kul olmaz, sizin gördüğünüzü Oktay Hoca görmüyor mu? Boşverin şunu bunu, bu kederli günde en azından takımımıza sahip çıkalım!

Maça çok iyi başladık ilk çeyrekten +10 farkı yakalayabilme durumuna getirdik aslında ama Zaza ve Cevher oyuna girince takım tökezledi. 2. çeyrekte de üst üste yapılan top kayıpları ile geride kapadık.

3. çeyrekte savunmada müthiş işler yapınca hücum da çorap söküğü gibi geldi. 11-27 çeyrek skoru ve maçı bize getirdi gibi düşünmüştük hepimiz hele de fark 18'e çıkınca. Fakat daha sonra rakibin üst üste basketleri ve bizim de şutları kaçırmamız maçı ortaya getirdi. Bu dakikadan sonra da Luksa, Lakovic'in sayıları ve Songaila'nın kritik hücum ribaundu ibreyi tekrar bize çevirdi ve maçı aldık.

Maçın adamı kuşkusuz Jaka. Onun dışında ilk yarı top kayıplarında yaptığı 3 top kaybıyla başı çekip kötü oynayan Gordon'un 2. yarı çok iyi oyunu vardı. Luksa gayet iyi işler yaptı. Shumpert ara ara kalitesini gösterdi ve Furkan da aldığı süreleri çok iyi kullandı. Shipp de yine pis işleri çok iyi yaptı.

İlk yarı aldığı 7 dakikada gayet iyi işler yapan Tutku'nun 2. yarı hiç oyuna girmemesine şaşırdım.Bir sakatlığı falan mı oldu acaba? Zaza el freni gibi şu ana kadar, takıma uyumu kötü.

Farkı 18 sayıya kadar çıkardıktan sonra rakibi maça ortak etmemiz iyi değildi. Çok da iyi oynadığımız söylenemez ama ilk euroleague maçında deplasmanda galibiyet ile başlamak çok önemliydi ve biz onu aldık.

Tabiki 18 sayıdan beraberliği gelmesinden ders çıkarılmalı ama,şu eleştirileri görünce insan üzülüyor;maçın bizim adına en çok ribaunt alan oyuncusu shipp.
Toplar kucağına düştü, bu adamdan bişey olmaz diyenler var.

Bence son 15 yılın en iyi takımını oluşturduk.(bireysel olarak değil,takım olarak)

Bu takımın ve hocanın kıymetini bilelim.

biri shipp'in yaptığı pis işlerin ne olduğunundan bahsedebilir mi. teknik bilgim, basketbol jargonum derin değil. googlela uğraşmıyayım öğreneyim hazır burdan :)