Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Düşük kredili forvet arayanlar için Milano'dan Awudu Abass'ı da dikkate almalarını öneririm, ben bir iki takımıma dahil ettim kendisini ;)
 
daruşşafaka-maccabi maçı sonrası:

maccabi, ne tür bir basketbol oynuyor hiç belli değil. giren çıkan belli değil. düzen belli değil. hiçbir şey, hiçbir rol belli değil. çok şişkin kadro. kadronun sürekliliği yok. ne rudd, ne zirbes, ne seeley, ne mekel, ne iverson... her maç kimin ne yapacağı belli değil. düzenleri oturana kadar ya da hocaları kovulana kadar bu takımdan uzak durmak gerek.
 
daruşşafaka-maccabi maçı sonrası:

maccabi, ne tür bir basketbol oynuyor hiç belli değil. giren çıkan belli değil. düzen belli değil. hiçbir şey, hiçbir rol belli değil. çok şişkin kadro. kadronun sürekliliği yok. ne rudd, ne zirbes, ne seeley, ne mekel, ne iverson... her maç kimin ne yapacağı belli değil. düzenleri oturana kadar ya da hocaları kovulana kadar bu takımdan uzak durmak gerek.

Katılıyorum, şu ana kadar hiç bir takımıma herhangi bir oyuncusunu da almamıştım, güvenilecek bir oyuncuları yok henüz, Zirbes Kızılyıldızda devam ediyor olsaydı bu krediyle gözü kapalı alırdım ama Maccabi'de biraz bekleyip görmek lazım...
 
Bir bilgi de ben vereyim.Fabian Causeur brose'nin hazırlık maçlarında hem en çok süre alan hem de ranking en yüksek oyuncu oldu ortalama 30 dk sahada kaldı ve 4-5 maçın en yüksek rankingli oyuncusu oldu.57 krediden bu hafta alınabilir.
 
Ligimizdeki takım sayısı 500'ü aştı.

Takım sınırlamamız 5 olduğu için henüz ayıklama yapma fırsatı bulamadım ama takım sayısı çok diye 5'ten fazla takımla lige katılan varsa şimdiden söylesin yoksa hepsini ligden çıkarabiliriz.

Adaletli bir yarışma olsun istiyoruz.

Bakalım 1 hafta kala sayıyı ne kadar yukarı çekebileceğiz.

Hatırlatalım;

Lig Adı: GSBasket
Şifre: VladMicov5
http://fantasychallenge.euroleague.net/
 
Ben de toplam 5 takımla lige katıldım, daha önce kurduğum ve burada paylaştığım iki takımdan sadece Lloyd Daniels'da bir iki değişiklik yaptım, en azından bu iki takıma son halini verdim gibi, sakatlık vb bir sorun olmazsa değişiklik yapacağımı sanmıyorum

Zebercet: Luka Doncic, Quino Colom / Coty Clarke, Marko Guduric, Will Clyburn, Krunoslav Simon / Austin Daye, Adrien Moerman, James Augustine, Toko Shengelia

Lloyd Daniels:
Shane Larkin, Russ Smith / Nikita Kurbanov, Trevor Cooney, Will Clyburn, Awudu Abass / Art Parakhouski, Tibor Pleiss, James Augustine, Adrien Moerman
 
Katılmıyorum. Hunter, şu an Ayon'dan daha iyi durumda. Tek Ayon'la geçen sezon zaten başarılı olsa olurdu Madrid. Hunter, fırsatları da iyi değerlendiriyor, dakikalarını artıracaktır. Ayon'un da düşecektir.
Geçen seneki gibi bir Ayon performansı bekleyerek kadrolarına alanlar çok pişman olur. 60'lara iner Ayon.

Bence o takımda Ayon'un süresini etkileyecek pek kimse yok, nasıl ki herkes eninde sonunda De Colo'yu kadrolarına dahil edecekse aynı şey uzun bölgesinde de Ayon, Vesely, Udoh gibi oyuncular için geçerli, ben sadece bu krediden almalı mıyım, yoksa bir iki hafta bekleyip öyle mi almalıyım ondan emin değilim, ama bu bölgede kredisi itibariyle ilk haftadan itibaren alınması gereken bir numaralı oyuncu tabi ki Augustine, Daye ve Pleiss de kredilerinin düşük olması sebebiyle takımlarda bolca yer alacaktır. Ben bazı oyuncuları bir iki haftalığına kadrolarıma aldım, mesela Shengelia'yı da uzun süre takımda tutmayı düşünmüyorum, kısa süre içinde çıkarırım büyük ihtimalle, Zirbes de uygun kredide ama Maccabi'de Kızılyıldızdaki performansını gösterecek mi emin değilim, en azından bir maç görmek lazım.

Guard pozisyonunda düşük kredili en makul oyuncular Larkin ve Colom, daha da düşük kredili Doncic de kredi kazandıracak bir oyuncu, hatta Larkin sezon sonuna kadar takımda tutulabilecek bir oyuncu olur, Burada onun yanına Teodosic, Heurtel gibi oyunculardan birini alabilecek krediyi toplamak önemli olacak, Rice de dengesiz bir oyuncu olduğu için şu anki kredisinden aşağılara düşeceğini ve kredisi düştükten sonra da kadrolara dahil edilebilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum

Forvet bölgesinde de kredisi düşük olup sezonun sonuna kadar kadroda tutulabilecek yegane oyuncu Clyburn gibi duruyor, Clyburn kadar olmasa da Coty Clarke için de belki aynı şeyi söyleyebiliriz, Bunların dışında sezonun sonuna doğru herkesin kadrolarında olacak oyuncular De Colo, Gentile, Langford olur, Bu tayfadan sonra da Bogdanovic, Datome, Weems gibi arkadaşlar gelir zaten. Bu pozisyonda düşük kredili alınabilecek diğer oyuncular olarak Kurbanov, Cooney, Guduric, Milaknis, Voronov gibi oyuncular dikkatimi çekenler...

Aynı konuda iki farklı yorum, ikiside ustalardan :)

Benim görüşüm ikisinin ortasında. Hunter konusunda Oklahoma maçını referans almıyorum, bence kesinlikle daha fazla motive olmuştur kendisini göstermek için.
Ayondan dakikaları almaya başlasa bile bu ilk maçlarda olmayacak bence. Ayon ilk beş başlar, ve eğer maça iyi başlarsa da devam eder, Hunter sonradan oyuna girer.

ilk5-6 hafta mümkün olduğunca kredi toplamaya çalışmak lazım, ilerleyen haftalarda kadrosunda Teodosic, Heurtel, Rice, Calathes, Wanamaker, De Colo, Gentile, Langford, Gudelock, Bogdanovic, Datome, Anderson, Weems, Bourousis, Ayon, Udoh, Vesely, Tomic, Randolph, Melli, Raduljica gibi isimlerden 7-8 tanden azı kadrosunda olanların şansı pek olmayacak.
 
Düşük kredili forvet arayanlar için Milano'dan Awudu Abass'ı da dikkate almalarını öneririm, ben bir iki takımıma dahil ettim kendisini ;)

41 krediymiş, bana pek düşük gelmedi açıkçası :)
Birde milanoda Gentile, Simon, Sanders, Dragic varken riskli olmaz mı ?

Ben bu pozisyondaki ucuz oyuncu şansımı Milaknis ve Cooney i deneyerek değerlendirmek istiyorum.
Guduric, Dangubic ve Landesberg de diğer alternatiflerim olabilir.
 
Merhaba renktaşlar destiny41 olarak katılıyorum.

L.Doncic 29
S.Jovic 55

N.De Colo 100
D.Thomas 47
G.Köksal 26
Z.Dragic 52


K.Brich 44
A.Daye 48
A.Tyus 53
K.Tillie 45

K.Tillie sakat ilk maçı kaçırma olasılığı var ama sitede bununla ilgili sakat işareti yok...Ben genede işi sağlama almak istiyorum. Birde Moerman'nın formu var :)

L.Doncic 29
S.Jovic 55

N.De Colo 100
D.Thomas 47
G.Köksal 26
Z.Dragic 52


K.Brich 44
A.Moerman 46
A.Tyus 53
J.Dorsey 43

495 kredi :cool: Göksenin eksi getirmezse ilk 5 garanti :)
 
Ben Göksenin'in pek bir şey kazandırmayacağını düşünüyorum. Belki oyuna girip bir kaç üçlük atıp tempoyu artıracaktır veya gerekli olduğu anda iyi savunmalar yapacaktır ancak Fantasy oyuncusu olamayacak ve kredi/puan kazandırmayacaktır. Onun yerine Zalgris'te oynayan ve formda olan Arturas Milaknis i 35 kredisi ile öneririm. Tyus yerine Daye'yi tercih ederseniz Milaknisi alabilirsiniz..
Barcelona'da ilk maça hangi kısalar forma giyecek merak ediyorum. Navarro ilk maçta oynayacak mı ki?
 
Yeni başlayanlar için biraz oyuncu önerisi yapalım. Bildiğiniz gibi kasanızda 500 kredi bulunuyor. Oyuncuların değerlerinin düşme ihtimaline karşı 500 kredinin tamamını kullanmamak ilk haftalar için güzel bir taktik oluyor. Bu sezon açıklanan oyuncu değerlerine göre de 500 kredinin çok altına çok güzel kadrolar kurulabiliyor. Ben bugün size 500 kredinin tamamına kurulabilecek bir kadro hazırladım. İsterseniz takımınızın birini doğrudan bu oyunculardan da oluşturabilirsiniz. Oyuncular hakkında bilgi vermeden önce ligimize bir kez daha davet ediyorum herkesi. Ligimize Private Leagues sekmesi altından Join a private league seçeneğini seçip GSBasket ligini bularak ve VladMicov5 olarak belirlediğimiz şifreyi girerek ulaşabilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi her oyuncu maksimum 5 adet takımla ligimize katılabilir.

Şimdi sizin için hazırladığım kadroya bakalım.

Shane Larkin (48 - Baskonia)

Baskonia'nın bu sezon NBA'den transfer ettiği Larkin bir çok EFC oyuncusunun kadrosunda yer alacaktır. Avrupa basketboluna uyumu konusunda endişeler de bulunan Larkin'in ilk haftada +15 rkg yapması sürpriz olmaz. Ayrıca Larkin sezon boyunca kadroda tutulabilecek bir isim olarak da dikkat çekiyor. Larkin ACB'nin ilk maçında 24 rkg ile takımının en dikkat çeken oyuncusu oldu. Bu formunu sürdürecektir. Larkin ilk maçında sahasında Anadolu Efes karşısında olacak.

Luka Doncic (29 - Real Madrid)


Real Madrid'in henüz 17 yaşındaki guardı Doncic geçen sezon az da olsa aldığı süreleri bir hayli iyi kullanmıştı. Sergio Rodriguez'in takımdan ayrılması ve yerine fazla sorumluluk alması düşünülmeyen Draper'ın gelmesi Doncic için büyük şans oldu. Doncic hazırlık maçlarında bu sezona damga vuran oyunculardan olacağını gösterdi. Tabi Doncic'ten beklenti +15 rkg olmamalı. Getireceği 8-9 rkg ve uygun fiyatından dolayı diğer pozisyonlarda alacağımız oyuncuların getireceği krediler ile en azından bu hafta faydalı olacaktır. Ben sahasında oynayacakları Olympiacos maçında Doncic'ten +10 rkg bekliyorum.

Krunoslav Simon (59 - EA Milano)


EFC oyuncularının yıllardır dikkat ettiği detaylardan biri EA Milano gibi toplama takımlardan oyuncu almamak oluyor ama ben bu takımdan Simon'u takımımın değişmez isimlerinden biri yapıyorum. Dağınık yapıda sahada her şeyi yapan bir oyuncu olması ve istatistik kağıdının her yerini doldurması onun en büyük avantajlarından. Bu sebeple Simon kadrolardaki yerini almalı. Sahasında oynayacakları Maccabi maçına damga vuracaktır. +15 rkg bekliyorum.

Will Clyburn (53 - Darüşşafaka)


Darüşşafaka'nın bu sezon İsrail Liginden transfer ettiği ve hazırlık maçlarında izleyene dek çok kişinin vasat bir oyuncu olarak değerlendirdiği Clyburn EFC'de de adını duyuracaktır. Ribaund dışında ekstra katkısı yok gibi görünse de özellikle penetrelerinden kazanacağı fauller ile rahatlıkla EFC oyuncusu olacaktır. Kendisinden bu hafta Kızılyıldız deplasmanında +15 rkg bekliyorum.

DeShaun Thomas (47 - Anadolu Efes)


Anadolu Efes Thomas'ı aldığında Clyburn'de olduğu gibi çok kişi memnun olmamıştı ama hazırlık maçlarında Thomas bu takımın önemli parçalarından biri olacağını gösterdi. Sırtı dönük oyunuyla Avrupa'da birçok oyuncuya ters gelebilecek bir oyun tarzına sahip Thomas Efes tarafından sık sık hücumda ilk tercih olarak kullanılacaktır. Sürpriz gelebilir ama DeShaun Thomas'ı kadrolarda değerlendiriyorum. Bu hafta yine +15 rkg beklediğim isimlerden. Thomas ilk hafta Baskonia deplasmanında olacak.

Coty Clarke (45 - UNICS)

Daha önce forumda ismini birkaç kez duyduğum ama kendisini pek tanımadığım Clarke Euroleague'de bu sezon adından sık söz ettirecek oyunculardan olacak. Takımından beklentinin az olması ona avantaj mı sağlar bilemiyorum ama aptalca yüzdelerle oynamadığı sürece her hafta 15 rkg yapabilir diye düşünüyorum. Takımı bu hafta sahasında Barcelona'yı ağırlayacak.

Maik Zirbes (60 - Maccabi)

Geçen sezon Kızılyıldız formasıyla Euroleague'in en dikkat çeken uzunlarından olan Zirbes bu sezon Maccabi ile yeni bir maceraya atılıyor. Hazırlık maçlarından takip ettiğimiz kadarıyla da formuna devam ediyor. İlk hafta maçında Milano deplasmanında olacak Zirbes double double'a yakın bir performansla +17 rkg yapar. Kadroda olması gerekiyor mutlaka. Değeri korkutmasın.

James Augustine (58 - CSKA)

Galatasaray'a karşı kadroda oyuncu olsun istemezdim ama Augustine değeri ve alacağı süre ile mutlaka kadroda olması gereken isimlerden. Eğer bu hafta kadroya alınmazsa muhtemelen değeri yükselecek ve yavaş yavaş üst sıralara çıkacaktır. Augustine sakatlıklar yaşayan CSKA uzun bölgesinde takıma yeni de katılsa tecrübesini konuşturacaktır. Kendisinden malesef +18 rkg bekliyorum. Umarım yapamaz.

Victor Claver (53 - Barcelona)

Geçen sezon düşük fiyatla başlayıp sezon sonuna kadar herkesin kadrosunda yer alan Claver bu sezona da fısat değeriyle başlıyor. Yeni takımında hazırlık maçlarında da güzel bir performans sergileyen Claver ilk hafta UNICS deplasmanında gösterişsiz oyunuyla çaktırmadan +15 rkg yapacaktır. Almayan pişman olur kendisini.

Austin Daye (48 - Galatasaray)

Oyuncu değerleri açıklandığında herkesin dikkatini çeken oyuncu Austin Daye'di. İlk hazırlık maçlarında skorer kimliği ve ribaundlara etkisi ile dikkat çeken Daye kadrolarda yer almayı hak ediyor. Her ne kadar benim aklım guard bölgesinde Russ Smith'e kaysa da en azından ilk hafta Daye ile başlamak istiyorum. CSKA maçında 15 rkg yapar mutlaka ve pişman etmez. Umarım bize galibiyeti de getirir.

Bu takımdan beklentim minimum 160 puan. İsteyen kadroyu tamamen kendi takımı da yapabilir. Başarılar herkese.

Çok güzel yazı olmuş. Beklentilerime benzer yalnız Deshaun Thoması hazırlık performansına bakarak ben de bi süre düşünsem de sonradan almaktan vazgeçtim. Ne alma riskine degecek süresi var ne de garanti bir şutu. Çok yüzdeli atmadıkça yüksek skorlar yapması zor geliyor bana. Hiçbir kadroya almamaya karar verdim.
Bu arada ilk hafta sürpriz isimlerimden birini de yazayım. Nikita Kurbanov. Gs'nin savunma anlamında sıkıntıları, tempolu bir maç derken hem ribo sayıları hem de cutlardan yüzdeli skoruyla iyi bir puan bekliyorum kendisinden. Kadrolarda düşünülebilir.
 
Ben Göksenin'in pek bir şey kazandırmayacağını düşünüyorum. Belki oyuna girip bir kaç üçlük atıp tempoyu artıracaktır veya gerekli olduğu anda iyi savunmalar yapacaktır ancak Fantasy oyuncusu olamayacak ve kredi/puan kazandırmayacaktır. Onun yerine Zalgris'te oynayan ve formda olan Arturas Milaknis i 35 kredisi ile öneririm. Tyus yerine Daye'yi tercih ederseniz Milaknisi alabilirsiniz..
Barcelona'da ilk maça hangi kısalar forma giyecek merak ediyorum. Navarro ilk maçta oynayacak mı ki?

Ali bey Göksenin konusunda bu kadar karamsar olmayalım.Tamam yüksek puan getirmesini beklemiyorum.Zaten kredisi 26 ! Bunun yanında geçen seneki Göksenin'i unutalım derim.Geçen sene Ergin hoca ondan Sinan'ın yaptığı sıçramayı yapmasını beklemiş olabileceğinden şut konusunda çok rahatlık verdi.O da bunu birkaç maç hariç açıkçası iyi kullanamadı.Bu sene ise ve tabi bu maç ondan alacağı sınırlı dakikalarda 2/3 ribaunt (özellikle hücumdaki takipçiliğ sayesinde) 3/5 sayı(gününde olduğu gün elbet olacaktır belki 2 tanede 3 lük sokar) belki 1/2 top çalma yapabileceği yönünde.Temenni'de diyebiliriz :) Tek korkum,alacağı faul'ler ile top kayıpları olacak...Daye'nin ise kırılgan bir yapısı olduğunu gördüm, bu maç bir görelim bakalım baskıdan nasıl kalkacak...Tyus tecrübesi ile pota altımızda elbett varlığını hissettirecektir...Bol şans (y)
 
Bu oyunda deneyimli olanlara bir sorum var.

Eğer takımınıza bu haftadan +75 kredili bi oyuncu alıcak olsanız tercihiniz ne yönde olurdu ?

Yani dahada yükselmeden almanın mantıklı olduğu bir oyuncu soruyorum. Örneğin Rice olabilirmi ?
 
De Colo, Teodosic, Bourousis, ve belki Heurtel i aşırdım. Rice çok dengesiz. Bu hafta 4-5 yapıp haftaya 30 yapabilir, üstelik bir de sakatlığı vardı diye hatırlıyorum.
 
Ali bey Göksenin konusunda bu kadar karamsar olmayalım.Tamam yüksek puan getirmesini beklemiyorum.Zaten kredisi 26 ! Bunun yanında geçen seneki Göksenin'i unutalım derim.Geçen sene Ergin hoca ondan Sinan'ın yaptığı sıçramayı yapmasını beklemiş olabileceğinden şut konusunda çok rahatlık verdi.O da bunu birkaç maç hariç açıkçası iyi kullanamadı.Bu sene ise ve tabi bu maç ondan alacağı sınırlı dakikalarda 2/3 ribaunt (özellikle hücumdaki takipçiliğ sayesinde) 3/5 sayı(gününde olduğu gün elbet olacaktır belki 2 tanede 3 lük sokar) belki 1/2 top çalma yapabileceği yönünde.Temenni'de diyebiliriz :) Tek korkum,alacağı faul'ler ile top kayıpları olacak...Daye'nin ise kırılgan bir yapısı olduğunu gördüm, bu maç bir görelim bakalım baskıdan nasıl kalkacak...Tyus tecrübesi ile pota altımızda elbett varlığını hissettirecektir...Bol şans (y)

Bence, Semih ve Cedi dışında yerli oyuncuları pek kullanmayın, ve birde yerli sayarsanız Dixon.
Russ, Dentmon, Micov, Emir, Schilb, Sinan, Diebler varken Göksenin in süre alabileceğinden emin değilim. 1-2 maç bekleyip görmek lazım. Dediğiniz 2-3 ribaund, 1-2 top çalma zaten 3-5 pir getiriyor. 2 üçlük falan da eklenince yüzdeye bağlı çift basamaklara gelir ki bence büyük sürpriz olur. Ben Melih den bile 2 üçlük beklemiyorum normal maçlarda. Ancak fark 20-30 lara çıkacakda, son 5-6 dakika oynayacak...
Belli de olmaz tabi ama, ben tavsiye etmem.
 

Üst