Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

sonunda 5 takımı tamamladım, ilerleyen sürelerde belk 3-4 tane daha yaparım.

guard olarak : Sloukas, Colom, Granger, Dixon, Larkin

sg&sf olarak : Milaknis, Cooney, Landsberg, Clyburn, Kubanov, Higgins, Lojeski, Anderson, Bryce Cotton, Coty Clarke, Cedi, DJ Seeley. Milaknis, Cooney, Landsberg ucuz kontenjanından takıma aldığım isimler, Clyburn ise gsbasket :)

pivot bölgesi için de : Zirbes, Augustin, Moerman, Raduljica, Claver, Birch, Bjelica, Shengelia, Pleiss, Macvan, Daye.

Sloukas, Granger, Anderson, Cotton, Moerman ı belki ilerleyen günlerde değiştiririm ama sakatlık vs olmazsa %90 kadrolarımda bu isimler olacak.

Shengelia son maçlarda baya iyi görünüyor ama benim çok tuttuğum bir adam değil. Romantik bakmayanlar tarafından tercih edilebilir.

Dün gece yaptığım iki kadroyu geçen sezon en başarılı olan takımlarımın ismiyle kurdum ve de Zebercet ve Lloyd Daniels takımlarıyla lige katıldım, hafta içi üç takım daha yapacağım

Kadrolarımı şimdilik şu şekilde kurdum

Zebercet: Luka Doncic, Quino Colom / Coty Clarke, Marko Guduric, Will Clyburn, Krunoslav Simon / Austin Daye, Adrien Moerman, James Augustine, Toko Shengelia

Lloyd Daniels: Shane Larkin, Russ Smith / Evgeny Voronov, Trevor Cooney, Will Clyburn, Marko Guduric / Art Parakhouski, Tibor Pleiss, James Augustine, Gustavo Ayon

Şimdilik bu iki takımı kurdum ama bazı değişiklikler yapabilirim, özellikle ilk takımda Moerman konusunda bazı şüphelerim var,ikinci takımda da acaba şimdilik Ayon yerine daha düşük kredili Reyes, Jankunas gibi birine mi yönelsem diye düşünüyorum, bir de Guduric'i takımlardan birinden çıkarıp yerine bir başkasını da alabilirim, şimdilik bu kadar, herkese başarılar dilerim

Ayon da çok emin olamadım ben. Randolph ve Hunter süresini nasıl etkileyecek bilemiyorum.

Bu yüzden uzunlar içinde en uygun tercih James Augustine.

Ayrıca sadece Galatasaray değil hiçbir takımdan 3 oyuncu aynı takıma alınmamalı. En azından ben almam.

Bence, CSKA karşısında Galatasaraydan 2 si pivot 3 kişi riskli olur.
Carroll ı almak, bana göre 50 küsür için riskli ama zaten en sıkıntılı bölge de bursaı oyunda. De colo dışında kimse göremiyorum, 80 lere Bogdan, Spanoulis, Gentile.. o kadar kredi yok malesef takım kuracak.
Shengelia geçen sene sakatlık geçirene kadar iyiydi, Tillie de f4 de etkili olmuştu.

Bu yüzden uzunlar içinde en uygun tercih James Augustine.

Ayrıca sadece Galatasaray değil hiçbir takımdan 3 oyuncu aynı takıma alınmamalı. En azından ben almam.

Bende 3 oyuncu almak istemedim aslında ancak pleissın rib ve sayı açısından double double a cok yatkın oldugunu düşünüyorum bence kredi kazanılabilecek bir oyuncu kesinlikle. Keza serbest atış yüzdeside iyi kendisinin ve içerden oldukça yüzdeli oynuyor. Russ smith çok fazla faul alıp isabet bulabilcek biri olarak görünüyor tek korkum top kayıpları. Daye ise bu krediden denenir bence zaman zaman +20 pır bile yapabilecek kapasitede. Sezon geneli için olmasa bile bu üç oyuncuyu erkenden alıp duruma gore kredi kazanmayı düşündüm. görüşleriniz için teşekkür ederim. Bu arada Hunter için ne düşünüyorsunuz kerem bey ?

Hunter bazen güzel istatistikler yapabilir ama Ayon'un kaptırıp gittiği maçlarda da sönük kalır. Biraz daha takip etmekte fayda var ama ben kendi kadromda pek düşünmem.

Hunter, Olympiacos da tek seçenekken bile beklenenden az sure alıyordu bazen. Bence tek etkisi Ayondan 4-5 dakika çalmak olur bizim açımızdan.

Dentmon in geçmişten de gelen en az +18 sayı potansiyeli var eurolig maçlarında ben ondan dolayı aldım :D tabi inşallah ikisi de yüksek verimlilik puanı ile oynar da galip geliriz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hunter, Olympiacos da tek seçenekken bile beklenenden az sure alıyordu bazen. Bence tek etkisi Ayondan 4-5 dakika çalmak olur bizim açımızdan.

Katılmıyorum. Hunter, şu an Ayon'dan daha iyi durumda. Tek Ayon'la geçen sezon zaten başarılı olsa olurdu Madrid. Hunter, fırsatları da iyi değerlendiriyor, dakikalarını artıracaktır. Ayon'un da düşecektir.
Geçen seneki gibi bir Ayon performansı bekleyerek kadrolarına alanlar çok pişman olur. 60'lara iner Ayon.

Ayon da çok emin olamadım ben. Randolph ve Hunter süresini nasıl etkileyecek bilemiyorum.

Bence o takımda Ayon'un süresini etkileyecek pek kimse yok, nasıl ki herkes eninde sonunda De Colo'yu kadrolarına dahil edecekse aynı şey uzun bölgesinde de Ayon, Vesely, Udoh gibi oyuncular için geçerli, ben sadece bu krediden almalı mıyım, yoksa bir iki hafta bekleyip öyle mi almalıyım ondan emin değilim, ama bu bölgede kredisi itibariyle ilk haftadan itibaren alınması gereken bir numaralı oyuncu tabi ki Augustine, Daye ve Pleiss de kredilerinin düşük olması sebebiyle takımlarda bolca yer alacaktır. Ben bazı oyuncuları bir iki haftalığına kadrolarıma aldım, mesela Shengelia'yı da uzun süre takımda tutmayı düşünmüyorum, kısa süre içinde çıkarırım büyük ihtimalle, Zirbes de uygun kredide ama Maccabi'de Kızılyıldızdaki performansını gösterecek mi emin değilim, en azından bir maç görmek lazım.

Guard pozisyonunda düşük kredili en makul oyuncular Larkin ve Colom, daha da düşük kredili Doncic de kredi kazandıracak bir oyuncu, hatta Larkin sezon sonuna kadar takımda tutulabilecek bir oyuncu olur, Burada onun yanına Teodosic, Heurtel gibi oyunculardan birini alabilecek krediyi toplamak önemli olacak, Rice de dengesiz bir oyuncu olduğu için şu anki kredisinden aşağılara düşeceğini ve kredisi düştükten sonra da kadrolara dahil edilebilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum

Forvet bölgesinde de kredisi düşük olup sezonun sonuna kadar kadroda tutulabilecek yegane oyuncu Clyburn gibi duruyor, Clyburn kadar olmasa da Coty Clarke için de belki aynı şeyi söyleyebiliriz, Bunların dışında sezonun sonuna doğru herkesin kadrolarında olacak oyuncular De Colo, Gentile, Langford olur, Bu tayfadan sonra da Bogdanovic, Datome, Weems gibi arkadaşlar gelir zaten. Bu pozisyonda düşük kredili alınabilecek diğer oyuncular olarak Kurbanov, Cooney, Guduric, Milaknis, Voronov gibi oyuncular dikkatimi çekenler...

Katılmıyorum. Hunter, şu an Ayon'dan daha iyi durumda. Tek Ayon'la geçen sezon zaten başarılı olsa olurdu Madrid. Hunter, fırsatları da iyi değerlendiriyor, dakikalarını artıracaktır. Ayon'un da düşecektir.
Geçen seneki gibi bir Ayon performansı bekleyerek kadrolarına alanlar çok pişman olur. 60'lara iner Ayon.

Tamamen aynı görüşteyiz. Bende hunterın ayondan daha etkili olacağına inanıyorum.

Arkadaşlar merhaba geçen yıl bu ligi 1.bitirmiştim (bekojaan), ama bu sene format değişikliği nedeniyle iddialı değilim. önceki 2 sene top16'ya iyi kredi ile girip ondan sonra ilerlemiştim. yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 800. sıra civarında başlayıp 16. bitirmiştim sezon sonunda. bu yılki statü değişiklilği ile beraber şansım da epey düştü gibi. bu arada hediye önemli değil, maksat beraberce eğlenmek:) herkese başarılar şimdiden.