#13 Stephane Lasme

Adamın dibi. Hakemlerin bazı ucuz faulleri ile adamın atletizmini ve gücünü tam anlamıyla seyredemiyoruz. İki çeyreği, faul almasın diye totem yaparak geçiriyoruz! Seneye Patric Young gibi aşama yapmak isteyen güçlü ve hızlı bir hizmetçi lazım.

Sent from my A0001 using Tapatalk
 
Öncelikle. Lasme'nin Patric Young'dan iyi olduğunu iddaa edenlerden biri benim. Basketbol bilgimin ne kadar olduğunu da burda herkes Zaza yazarken 2014 Haziran'ında Patric Young'u yazmamdan tartışmıyorum.

Neden iyi konusuna gelirsek, Patric gelişime açık, ancak caydırıcı değil. Ball handlingi düşük, Picklerden sonra yönlendirilmezse devrilemez. Tabi bu sıkıntılarını kolejden direkt olarak Avrupa'ya geldiği için, kapatabilir.

Lasme, Patric'e artı olarak orta mesafe şutuna, caydırıcılığa sahip. İkili oyunlarda her daim elinde bulundurman gereken bir uzun. Pick&Roll savunması gelişmiş. Teori üzerinden gidiyoruz ama ya Patric'e teklif yapıldı, Patric teklifi kabul etmediyse? Adamın kafasında gitmek olduğunu sağır sultan biliyordu zaten.

Lasme'nin tercih edilme sebeplerinden birisi de. 4 numara rotasyonunun darlığı. Rotasyonda zaman zaman Lasme'yi 4'e çekecek ve aldığı ikinci yabancı uzunu da sahada tutacak. İzzet-Ege sadece ismen olacak bir süre.

1 milyon dolar dahi olsa, Lasme isabetli transfer. Dunston'dan da, Young'dan da daha iyi oyuncudur.

Abim gibi seviyorum.
 
Lasme sen nasıl bir karektersin öyle, son pozisyonda eyvah dedim tamam artık bitti. Ama yok arkadaş sendeki savaşçı ruh çok fena çok. Baş tacısın dadaş :)
 
Basketbol bilgin takdire şayan gerçekten.

Lasme büyüksün.
 
Ben uzun zamandır böyle yürekli oyuncu görmedim. Helal olsun aldığı paraya. Aslında daha efektif kullanmalıydık seni ama Dorsey gibi bir oyuncuyla sezona başlamanın bedelini sen ödüyorsun maalesef. Hakkını helal et aslan parçası.
 
Patric young & Lasme pota alti nasil olurdu ?
Gecen sezon euroligde pota altini tek basina domine eden patric ile efsane olurdu be !
 
Bilsek ki Nenad Krstic sağlam dönecek transfer edilip harika ikili olurlardı Efes'ten sonra tekrar beraber oynama fırsatı yakalarlardı. Çok değil bundan 3 sene evvel Avrupa'nın en iyi iki pivotuydular.
 

Üst