Re: TBL´de Finalin Adı: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker
Şu seri final döneminin tam ortasına denk gelmek zorunda mıydı sanki ?
Ayhan Şahenk'deki ikinci maçtan sonra, son saniye basketi ile kaybedince Efes'in ayağa kalkabileceğini düşünmüyordum açıkçası. Gerçekten zor bir psikolojik durum ama bunun altından kalkmayı başardılar hem de farkın 15'lere gittiği, son 10 dakikaya 10 sayı geride girdikleri bir maçta. Takdiri hakediyorlar kesinlikle. Ergin Ataman maç sonunda son dönemdeki en mantıklı açıklamasını yaptı, stres artık Fenerbahçe Ülker tarafında da olucak, biz biraz olsun rahatladık dedi.
Ama.. Bir garip bu seride Ergin Ataman, buraların ağırlığını kaldıramıyor desek hoş olmayacak kariyerine ama garip bir hali var isimlendiremediğim. Yoksa beş saniye kala son pozisyonda moladan dönerken Semih'in başına Thornton'u vermesinin mantıklı bir açıklaması yok. 2.maçta son topta 5 kısaya dönmesi, Solomon'un bilerek kaçırması da büyük bir hataydı bence.
Bütün sezon benchde havlu sallayan Sinan'ın maçı kazandıran isim olması ise ayrıca güzeldi. Savunmada Solomon'un sinirlerini bozdu Sinan, gerçi son pozisyonda biraz faul var gibi geldi bana ama serinin kaderidir o top çalma. Psikolojik olarak da büyük bir avantaj sağladı Efes Pilsen, yenebileceğini gördü. Ki bunu Charles Smith rezil, Kerem Tunçeri kötü oynarken yaptılar. Thornton ve Shumpert'ın yüzdeli oyunu sayesinde, Charles Smith demişken sezonda %50 atana adamın seride 1/12 atması da garip tabii.
Son olarak hakemlerle bitirelim.. Sezon boyunca basket sonrası topa dokunma konusunda hassassiyetlerini gördük ama dün Semih tekme atarken düdük çıkmaması enteresandı, Kerem Tunçeri'nin çıldırdığı kadar vardı yani. Aynı şekilde içine şeytan kaçmış gibi oynayan Rasim'in Kasun'a aleni şekilde attığı dirseği Erşan Kartal göz göre göre çalmadı. Tanjevic de bu kıyağı pas geçmedi tabii, çıkardı hemen Rasim'i. Kasun da aynı şekilde çok hırslıydı dün, hele bir smaçtan sonra bir saat konuştu resmen, hem Semih'le hem de diğer uzunlarla serinin ilerleyen kısmında bir sorun olacağını düşünüyorum ben, hakemler bunları es geçtikçe patlama eşiği de yükseliyor bence. Nedim Karakaş'ın kabadayı gibi Ergin Ataman'ın üstüne yürümesi de cabası tabii, nasıl izin veriliyor anlamak mümkün değil.