2008-2009 TBL Şampiyonu Efes Pilsen

Re: TBL´de Finalin Adı: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker

lens taksın gözüne..o lacivert rengi kırmızı gösterenlerinden..sarıda bir problem yok..ozaman oynar..

birde maçtan bir gece önce temel basketbol teknikleri kitabını okusun..serbest atış sırasında çizgilerdeki son bekleyenin atış atanı savunur maddesini özellikle..

Bize karşı olan o hırsı , yüz ifadesinin çeyreğini Fb maçlarında göremedim.Yazıklar olsun sana be!
Bize karşı öyle bir oyun oynuyordu ki...
Sanki Galatasaray maçları vitrin maçı.

evren bey dış şut balı nedir allah aşkına bir açıklar mısınız bana? lütfen bahane aramayalım.Bu iki maçtan önce çok iddialıydınız fakat iddianız tutmayacağı çok belli.Fenerbahçeli oyuncuların dış şutları daha yüzdeliyse,buna bal demek bence yanlış.Bu zaten fenerbahçe takımının oyununun gereğidir.fenerbahçe genelde hep yüksek yüzdeyle 3lük atar.Ayrıca charles smithin bu maçlardaki performansını da normal buluyorum karşısında ömer onan olunca.

Tesekkurler basketboldan muthıs anlayan yonetıcılerımız sızın sayenızde her sene fenerbahcenın sampıyonlugunu gormek zorunda kalıyoruz ama sız kuculmeye devam edın dogru yoldasınız

Bence bugünkü maçı Efes alacak.Bu maçı kazansalarda şansları az ama ya tamam ya devam maçı onlar için.Şanslarını devam ettirmek isteyecekler.Charles Smith in her fener maçında olduğu gibi bu maçtada eli ayağı titremez inşallah.Üstüste 3. fener şampiyonluğu görmek üzücü olur.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Komplo teorilerini sevmem ama Efes Pilsen li bazı oyuncuların sahadaki tavırlarını görünce bu seriden midem bulandı diyebilirim.

Normal şartlar altında Efes Ülker ile 100 maç yapsa 95 ini Efes alır.5 maç uzatmaya gider sonuc orada belli olur.

Ama dediğim gibi siz sezon boyunca en zayıf rakibe karşı bile % 100 konsantrasyon ve ciddiyet ile oynarken Ülkerfener maçında kaybetsekde bir şey olmaz mantıgıyla oynarsanız rakip ile olan kadro farkı ortadan kalkar ve dış şut balı vs ile de bu birleşince Ülker e yenilirsiniz.

Ben tüm müessese takımlarının kulüp takımları ile birleşmeleri gerektigini düşünüyorum.Ancak bu şekilde temiz bir lig izleyebiliriz.Yoksa bu ortaoyunu sürer gider.

Daha açıklayıcı olması açısından şöyle söyleyeyim Örneğin Efes Beşiktaş ya da Galatasaray ile birleşmiş olsaydı şu kadrosuyla Ülkerfeneri 4:0 yenerdi.
Yani arkasında taraftar destegi olmayan takımlar özellikle final maçlarında ciddiyetle oynayamayabiliyorlar.
Bu da diğer zayıf rakibin işine geliyor doğal olarak.

100 maç olsa 95 ini efes alır demişsiniz.. sizin ciddi yorumlar yaptığınızı sanıyordum ...öyle br olumsuz hava estirmişsiniz ki ne olmasını istiyorsunuz anlamadım play-off lar oynanmasaydı direk kupayı size mi verselerdi o zaman mı tatmin olacaktınız ?.. ayrıca kaybetsekte bir şey olmaz mantığı ligin en önemli final maçlarında kendi sahanızda aranmaz !! emin olun efesli oyuncular sizden daha çok kazanmak istiyorlardır bu seriyi... dış şut balı da demişsiniz mrsic sanırım ilk kez hayatında 3 sayılık atış sokuyor.. yada ben bilmiyorum mrsic kim? .. taraftar konusunda üzüntü duymuşsunuz.. e.ataman normal sezondaki yenilgiden sonra onlarda bizim sahamıza gelecekler demişti sanırmım sizden daha çok güvenmiş kendi taraftarına ... son olarak bu kadar komplo teorilerine kafayı takmayın maçların keyfine bakın elbet birileri kazanacak hep efes yada hep fener şampiyon olsun diye bişey yok...

MHK-Efes-F.Bahçe Ülker

Final serisinin ikinci maçını salondan izlemenin keyfine vardım. Canlı seyrederken insan saha içindeki atmosferi çok daha iyi sindirebiliyor. MHK ve tabii ki hakemlerimizi,?Play-off Finalleri?ndeki sertlik düzeyini yukarı çekmeleri konusundaki kararlılıklarından dolayı kutlarım. Şu ana kadar maçları yöneten 6 hakem de aynı çizgi üzerinde yürüdüler.

Tabii ki final oynayan takımlarımızda, ?temasta? izin verilen sınırları zorlayarak basketbolumuza ayrı bir katkıda bulunuyorlar. Gönül ister ki; hakemlerimizin bu yönetim anlayışı sadece final serisi ile sınırlamayıp, tüm sezona yaysınlar. Bu Avrupa Kupaları'nda ve Milli Takımlar turnuvalarında üst seviyedeki takımlarla daha kolay rekabet etmemizi sağlayacaktır.

Ama eksi yönelerini de söylemeden geçmeyeceğim; sahada (hatta ligde) her oyuncuya aynı şekilde eşit davranmamalılar...
Final serisine geri dönersek; sert temastaki sınırların yukarı çıkması Fenerbahçe Ülker?i şampiyonluğa yaklaştıracağa benziyor.

Kısa Notlar:

Efes Pilsen: Serinin Efes açısından normale dönebilmesi için teknikten önce psikolojik savaşı kazanmaları lazım. Dünkü maçta, 30 dakika civarı Solomon?un Efes Pilsen ?e açtığı psikolojik savaşa bir tek yardımcı antrenör Ufuk Sarıca cevap verdi.
Oyuncuların arasında ?kazanmayı bilen, arzulayan (winner) oyuncu var mı? Bundan sonraki maçların en önemli sorusu bu...
Kerem Tunçeri, Sinan, Kaya?ya saha içindeki savaşta diğer oyunculardan yardım gerekiyor.
Charles Smith sert savunmaya karşı yine skor yapamadı. Ama Shumpert , Thornton, Kaya ve Kerem Tunçeri (7 asist) onun eksiklerini kapatmaya çalışsalar da takım olarak 1. maçtan sadece 7 sayı daha fazla attılar.
Fenerbahçe Ülker: Maçın geneli ilk maça benzedi. Solomon?un etkili oynadığı ilk 30 dakikadan sonra maça damgayı Mrsic ve Mirsad vurdu. Aynı geçen maç Ömer-Mirsad?ın götürdüğü maçı Predzlic ve D.Smith?in noktalaması gibi. Son hücum ribaundundan sonra Mirsad?ın Mrsic?e yaptığı asist, onun nasıl bir oyuncu olduğunun bir kere daha gösterdi.
Ömer Onan az oynasada ?inadı? ve kritik 2 üçlüğü ile final serisinde ki imzasına devam etti.
Ayhan Şahenk?teki ikinci galibiyetleri ile geçen sezonlardan gelen ?psikolojik? üstünlüklerini kuvvetlendirdiler.
Az farkla hep geriden takip etmek misafir takım F.Bahçe?ye yaradı. Efes Pilsen oyuncularının ekstra rezervlerini kullanmalarını engellediler.
Şans faktörünü iyi kullandılar ve kaçan son serbest atış sonrası Efes Pilsen 5 kısasından ribaundu alıp Mirsad?ın mükemmel pası ile Mrsic?e 3 sayılık şut şansı yarattılar.
Kritik Anlar: Ender?in yarı sahayı geçerken 8 saniye kuralına takılıp top kaybetmesi, bundan sonraki Fenerbahçe hücumunda Efes Pilsen?in 5 sayı yemesi.
Moladan gelmelerine rağmen orta sahadan Kakouzis?in topu, gelen 2 şansta da içeri sokamaması ve Efes Pilsen?in top kaybı yapması.
Fenerbahçe?nin hücum ribaundu sonrası karambolde bulduğu 3 sayılık atışı sayıya çevirmesi.

Murat ÖZYER / Turkbasket
07.06.2009

Fener şampiyon olur mu olmaz bilmiyorum ancak bu üçüncü tamamen şahibeler üstüne kurulmuş bir mücadeledir.Maç sonu tüm pozisyonları tek tek anlatacağım.
İstersen 100 milyon dolarlık kadro kur bu şikeci yönetimleri, federasyon arkalarında oldukları sürece hiç birşey olmaz...

Ayıp be !

Fenerliler sevinsinler, Efesliler ise hatayı oyuncu almakta yapmış, ee güzel kardeşim alsana iki tane hakem.Alsana şu Erşan Kartal denilen hakem olmayan hakemi...

Burak,

Kabul etmek lazım. Bizim paçavra olduğumuz maç başına 100 sayı yiyip 70 atabildiğimiz Efesi Fenerbahçe hem psikolojik hem coaching hem kadro derinliği olarak ezdi. Hakemler şu serideki en etkisiz elemanlardı.

Şu Feneri izledikçe bizim şubeyi düşünüp kafayı sıyırma noktasına geliyorum.

Şu efes verdiği hücum ribauntları yüzünden vericek şampiyonluğu.

Berat Akbaba' Alıntı:
evren bey dış şut balı nedir allah aşkına bir açıklar mısınız bana? lütfen bahane aramayalım.Bu iki maçtan önce çok iddialıydınız fakat iddianız tutmayacağı çok belli.Fenerbahçeli oyuncuların dış şutları daha yüzdeliyse,buna bal demek bence yanlış.Bu zaten fenerbahçe takımının oyununun gereğidir.fenerbahçe genelde hep yüksek yüzdeyle 3lük atar.Ayrıca charles smithin bu maçlardaki performansını da normal buluyorum karşısında ömer onan olunca.
Şut balı bu oluyor işte sayın Akbaba :) Ne şans var sizde yaa

su maç ergin ataman ın yüzünden uzatmaya gitmiştir kalmıs 3 saniye 5 kısayla oynuyor orda 3 uzunla oynasa fenerliler ribaunt u alamıycak ve efes maçı alıcak birde fenerbahçe sıkıstığı anda balık üçlükler hep giriyor ilk iki maçta efes tam farkı açıcak ya ömer onan ya da mirsad türkcan ın sansı yanında oluyor su sans bixde olsa finalde biz olabilirdik su anda efes 82-80 önde