2008-2009 TBL Şampiyonu Efes Pilsen

Re: TBL´de Finalin Adı: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker

Toplu bir şekilde küfür ediyorlar anons manons yok.
Taa bizim salondan duydum bir fener insanının Ercüment Sunter'e galiz küfürlerini. Turgay Demirel'de yürek yok. Vermez ceza falan. İşin ucunda hem fener hem ülker var ne de olsa. Biz hala kafekrawnla devam edelim yolumuza...
Kerem Gönlüm, gönlümdeki yerin boşuna değilmiş :)

Efes baştan itibaren maçı üstün götürdü..Ender'in oynadığı dönemlerde her ne kadar Fener durumu toparlasa da Kerem Tunçeri oyunda kaldığı dönemlerde sazı eline aldı ve maç Efes lehine bitti.Shumpert de çok kaliteli bir oyun çıkardı ortaya..Keza Kaya ile Kerem çok başarılı oynadılar..Kasun'lu bir Efes ile Kasun'suz bir Efes'in arasındaki farkı da anlamış olduk bu iki maç itibariyle..

Efes takımı bugün pota altına inerek hep doğru hücumlar yaptı..Hücumun savunmadan başladığını bir kez daha ispatladılar..Ek olarak , Smith konusundaki hamleleri de çok doğru..Bana kalırsa önümüzdeki maç onu kenarıdan başlatırlarsa belki daha yararlı olacaktır Smith için de..

Sonuç olarak Efes'i tebrik eder , şampiyonluk yolunda başarılar dileriz..

*Bu arada çıkacak kararı çok merak ediyorum diyeceğim ama eminim ki para cezası ile geçiştirecektir bu Federasyon..Yazıklar olsun eğer böyle bir karar verirlerse..

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Sahanın kapanmasından bahsediyodu yorumcular Yürek varsa o federasyonda kapatırlar ama nerde ne zaman hakedene hakettiği gibi davrandılarki.
Şamil, bu kadar olayın üstüne Fener´in sahası kapanır, ama o kurul toplanana kadar sezon bitmiş olur. Yani gelecek sezon evindeki ilk maçı seyircisiz oynar Fener Ülker. Bu da çok adilane bir karar olur!

Onur abi antu.com'dan alıntı yapan arkadaşa uyarıda bulundum sadece,onların seviyesine inmememizi söyledim.Mesajım silinmiş,yanlış bir şey mi söyledim acaba?

O mesajı silince senin uyarını da sildim. Nedeni silinen mesajın nedeninde açıktır.

Tamam Kerem Abi,açıklaman için teşekkürler.Alıntı yapınca doğal olarak onun mesajının da gözükeceğini düşünemedim bi an.

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Şamil Turançiftçi":16vqdim3]Sahanın kapanmasından bahsediyodu yorumcular Yürek varsa o federasyonda kapatırlar ama nerde ne zaman hakedene hakettiği gibi davrandılarki.
Şamil, bu kadar olayın üstüne Fener´in sahası kapanır, ama o kurul toplanana kadar sezon bitmiş olur. Yani gelecek sezon evindeki ilk maçı seyircisiz oynar Fener Ülker. Bu da çok adilane bir karar olur![/quote:16vqdim3]

:) Ben bu şekilde düşünmedim hiç Onur abi doğru söylüyosun böyle de karaktersiz bi yönetim tarzı var bizim federasyonumuzun.

İkinci yarıya başlayan Green, Smith ve Rasim'in bulunduğu beş sayı bulmakta epey zorlandı. Efes'in uzunlarından birinin show -up yapması ile Green Ömer Aşık'a güzel bir asist yaptı, o kadar. Yani Mirsad, her ne kadar verimsiz oynasa da Solomon, Oğuz, Semih, sahada herşeyini veren Damir hepsi kenarda izliyordu bu sırada, anlaşılmaz bir tercih bu. Rakibin iyi bir başlangıç yapmış, çok yüzdeli hücum etmiş, onu bertaraf etmeyi başarmışken hücum gücü kısıtlı bu beşle birşeyler yapmak zordu bana göre.

Evinde iki maçı kaybedip ki ikisi de son anda verilmiş maçlar, hele ikincisi öldürücü bir üçlükle gelen mağlubiyet.. Buradan ayağa kalkmayı başarmak gerçekten taktire şayan, son dönemin en güzel serisi olduğu kesin bu serinin. 3. maçı kazanmasıyla play-off'larda Fenerbahçe Ülker'e karşı son iki yıldaki ilk galibiyetini almıştı Efes Pilsen dahası yenebiliriz havasını yaratmışlardı, belki de ilk kez. Bugün gördük ki bu durum Fenerbahçe Ülker'li oyuncuları da epeyce etkilemiş, serinin en kritik maçındaki bu ruh hallerini başka şekilde açıklamak mümkün değil. Efes hakederek, baştan sona üstün götürerek seri için çok kritik bir galibiyet aldı. Büyük bir duruş gösterdi dersem abartmış olmam herhalde.

Kasun gene ilk çeyrekte ikiledi, Fenerbahçe Ülker gene pota altını kullanmadı şaka gibi. Eldeki uzunlarla her an dinç kalmayı başarabilecek bir pota altı rotasyonu var ki rakibinizin de zayıf karnı burası ama inatla kullanmayıp Solomon'un zorlama üçlüklerine bel bağlıyorsanız kaybetmeyi de kabullenmiş oluyorsunuz. Ki Solomon'un da bu dönüşünde sıkıntıları olduğu ortada.

Fenerbahçe Ülker cephesinde ise oyuncularda bir mutsuzluk havası var gibi 3. maçtan bu yana. Verilen reaksiyonlardan benim çıkarımım bu yönde en azından, mesela geçen maç Ömer Onan'da görmüştüm bunu, bugün Damir aynı şekildeydi. Oğuz Savaş ha keza öyle.

Üç anonsta seyircisiz oynama cezası geliyor, bugün iki anons yapıldı ve maçtan sonra sahaya ve Efes seyircisine şişler yağdı. Ceza ne olacak bakalım?

Aynı olaylar Şahenk'te olsa polislerin çok daha ağır müdahale edeceğini kestirmek hiç de güç değil. Seneye neler çekeceğiz bakalım?

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Üç anonsta seyircisiz oynama cezası geliyor, bugün iki anons yapıldı ve maçtan sonra sahaya ve Efes seyircisine şişler yağdı. Ceza ne olacak bakalım?

Aynı olaylar Şahenk'te olsa polislerin çok daha ağır müdahale edeceğini kestirmek hiç de güç değil. Seneye neler çekeceğiz bakalım?

Seneye Abdi İpekçi'deyiz Sarp büyük ihtimalle ama tabi bu polislerin bize eskisine oranla daha ılımlı yaklaşmayacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Serinin bu biçime gelmesi bile Efes adına üzücü bir durumdur benim fikrime göre.

Fenerliler maç kazandıklarında ejderha gibi ağızlarından alev çıkararak yaygara yapıyorlar fakat yenildiklerinde devekuşuna bürünüyorlar.

Kadro kalitesi ile Efes'in maksimum 1 maç vererek seriyi 4-1 alması gerekirken yayıncı kuruluşa kıyağını yapıp seriyi 2-2 'ye getirmesi de ilginç bir görüntü oldu. İlginç şeylerden birisi de iki takımında sahalarındaki maçları kaybetmeleri oldu. Umarım Efes bu teoremi yıkarak seriyi 3-2 'ye getirir...

Bayan takımı playoff final serisinde Ahmet Önder abi bilir yanımızdaki bi bayan sahaya su şişesi attı başka atılan birşey yok koskoca salonda, Polis hemen aldı arkadaşımızı, bakıyorum şimdi dünkü maça sahayı suladılar resmen varmı Polis'in aldığı herhangi bir kişi yok, varmı bi yaptırım yok ben Emniyetin tarafsızlğına inanmıyorum Spor da salonlarda, statlarda görev alan polisler taraflı davranıyorlar bu durumda aldıkları maaşın hakkını verdiklerinide düşünmüyorum işlerini layıkıyla yaptıklarını düşünmüyorum.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Bayan takımı playoff final serisinde Ahmet Önder abi bilir yanımızdaki bi bayan sahaya su şişesi attı başka atılan birşey yok koskoca salonda, Polis hemen aldı arkadaşımızı, bakıyorum şimdi dünkü maça sahayı suladılar resmen varmı Polis'in aldığı herhangi bir kişi yok, varmı bi yaptırım yok ben Emniyetin tarafsızlğına inanmıyorum Spor da salonlarda, statlarda görev alan polisler taraflı davranıyorlar bu durumda aldıkları maaşın hakkını verdiklerinide düşünmüyorum işlerini layıkıyla yaptıklarını düşünmüyorum.

Ahmet Cömert'te ''Çişimiz Geldi'' pankartları ile tempo tutanlar da bizler değilmiydik abi...

Efes Pilsen bu kez çok rahat kazandı ve avantajı geri aldı... Aziz Yıldırım şimdiden soyunma odası baskını provalarına başlamış. Geçtiğimiz aylarda futbol takımı için "gerekirse soyunma odasına da ineceğim!" demişti... Daha evvel basketbol takımına müdahil olmazdı, şimdi onlara da taktik verecek galiba...

Ömer Onan ve Preldzic haricinde hiçbir oyuncuları itiraz etmezken -hatta Rasim bile pozisyonlara tepki göstermedi- yöneticiler maç boyunca hakemin her kararına el-kol hareketi yaptı. Halbuki maç içinde en az 2-3 pozisyonda F.bahçeli oyuncuların teknik faul alması lazımdı. Sahaya atılan şişe vb. maddeler hasebiyle bakalım FB Ülker ne tür bir ceza alacak?

Bende seri 4-0 yada 4-1 Fb Ülker alır demiştim.Am Efes beni yanılttı.Bundanda çok memnunum.Umarım tekrar ele geçirdikleri saha avantajını kaybetmezler.Bizim maçın Lebron James'i olan Smıth'ten artık iyi bir oyun bekliyoruz.

Mor ve ötesi grubunu şeref tribününde görmekte çok güzel oldu. :)

fülker ne ceza alır? geçmiş yıllarda daha beter yaptıkları çirkefliklere 10 milyar para cezası geldiğine göre dünkü çirkefliklerinden dolayı da fazla bir ceza alacaklarını düşünmüyorum. fenerasyonda fülker tarafında olduğuna göre biz 4-5 yıl daha kayrılmış fülkerli finaller izleriz

Fenerbahçe Ülker'e 5 Bin TL ceza Tarih: 12 Haziran 2009 Cuma

Fenerbahçe Ülker'e Efes Pilsen maçındaki olaylar nedeniyle 5 Bin TL ceza verildi.

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Ülker'e, Beko Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile yapılan play-off final maçında taraftarlarının sahaya attıkları yabancı maddeler ve bu nedenle anons yapılması nedeniyle 5 bin TL para cezası verdi. Akın Süel başkanlığında bugün toplanan kurul, 9 Haziran Salı günü oynanan karşılaşmada, enerbahçe Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş'a da rakip takım antrenörü Ergin Ataman'a yönelik agresif davranışlarda bulunması nedeniyle ihtarda bulundu. Bu arada, Efes Pilsen'in yardımcı antrenörü Ufuk Sarıca, basketbolcu Kaya Peker ve kulüp doktoru Erşan Ateş de maç sırasında karşılaşmanın lig komiserine yönelik, eleştiriyi aşar şekilde bağırarak agresif davranışta bulundukları gerekçesiyle ihtar cezası aldı.

rezalet!...