2008 Wnba Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Candice Dupree : Sırtı dönük oynamaz ama atletik ve yetenekli bir oyuncudur. Yanılmıyorsam Rusya'da oynuyor.
Janel McCarville : Geçen sene bir tunurva için Türkiye'ye gelmişti doğu Avrupa ülkelerinden bir takımda oynuyor Euroleague'de vs çok başarılı işler çıkartıyor. Çok büyük beklentiler ile draft edilmişti ancak başlarda bunlara cevap veremedi. Ancak son 1-2 yıldır çok ciddi verimle oynuyor. Beyaz olmasına rağmen ciddi atletik ve kuvvetli

Taj McWilliams-Franklin: Yaşı çok ilerlemiş olmasına rağmen wnba in baba oyuncularındandır. 3lüğü dair vardır. Şuan 2-3 günde bir 35 dakika ortalama ile maç yapıyor ancak avrupa liglerinde napar bilemiyorum malum burda daha fiziksel basketbol oynuyoruz. potaya hem sırtı dönükken hem yüzü dönükken oynıyabiliyor, bayanlarda çok olmayan hookshut ı falan var. wnba web sitesinde maç alıntılarını izleyebilirsiniz. Sanırım Yasemin Bahar ve bir Avrupalı uzunlu kadroda yorgunluğu çok hissetmeden iyi işler yapar. Mücadelecidir, ama bu yaşta sporcu avrupaya gittiğinde çok müdafa yapmaz kendini yaza saklamak için. Ama Işıl gibi bir guardla yerdeki topa atlamadan yapamaz diye düşünüyorum.

Tina Thompson: Taj ile çok benziyorlar ama ondan bir 4-5 yaş daha genç sanırım. Birde birazcık daha kısa yanılmıyorsam. Tina daha çok 4 numara oynuyor, Taja kıyasla. Ama aynı sürelerde Taj daha yüzdeli oynamış bu sezon!

Tamika Whitmore : yukarıdakilere göre daha az istikrarlı Tinanın bir kaç gömlek altı.

Bizim ihtiyaçlarımıza yanıt olarak sıralıyacak olursam:
Taj
Tina
Janel
Candece
Tamika

Genel olarak sıralarsam:
Janel
Taj
Candece
Tina
Tamika

Mevcut kadroda sırtı dönük oynayabilen uzunumuz yok o nedenle yaşını başını bırakıp Taj diyorum ben! Aslında Cheryl Ford'da düşünülebilir!

Kısa olarakda taj ile beraber alana beard düşünülebilir, yada cheryl ford ile deanne nolan...

Bence Ocak ayında gelebilcek bir Sophia bizim için çok gereksiz bir lüks olur, Sophiasız da Vickie'nin çok anlamı kalmaz. Tabiki çok tecrbeli yetenekli vs ama onun sayesinde Sophiadan max verim alıyorduk, bu duurm olmayacaksa minimum 1.80 olan kendi pozisyonunu yaratabilen dış şutu düzgün olan bir 3-2 almak en mantıklısı. Yoksa Nicole karşısında Vickie çok kısa kalır kötü bir mismatch olur!
 
bu 5 oyuncu arasında taj williams ve janel mcCarville dışındakiler 5 numara poziyonunda oynamamaktadır.Ayrıca taj williams 38 yaşında ve 2005 yılından sonra avrupada oynamamıştır.benim seçimim savaşçılığı ve takım oyununa yatkınlığından dolayı janel McCarvilledir.
ayrıca benimde önermek istediğim oyuncular var;
5 numara poziyonu için geçen sene italya levoni taranto takımında oynayan rebekkah brunson istatistikleri inzanılmaz görünce ağzım açık kaldı özellikle ribaunt istatistiği ayrıca takımıda vasat bir italyan takımı euro cup çeyrek finale çıkamamamış yani rahatça alınabilecek bir seçenek.benim fikrimce kesin alınmalıdır.
bu da geçen seneki istatistikleri;
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... 92200.html
3 numara poziyonu için bir önerim olacak shameka christon wnba new york liberty oynuyor geçen sene euro cupta oynayan vasat bir ispanyol takımında oynamış bence buda alınabilir seçenek
buda geçen seneki istatistikleri;
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... 96447.html
son olarak 1 ve 2 numara oynayabilen daha öncede forumda adı geçen minnesota lynx de çaylak sezonu geçiren candice wiggins
buda wigginsin bu seneki istatistikleri
http://www.wnba.com/playerfile/candice_ ... index.html
değerli yorumlarınızı bekliyorum
 
dupree benim bildigim israilde oynuyor !!!

shameka 4 te oyanayabiliyor gercekten etkileyici bir oyuncu ispanyada kume dusmemek icin oynayan irun da oynuyor !!!
 
seçkin candice dupree geçen sene polonyada wisla can pack takımında oynamış
evet shameka gerçekten etkileyici bir oyuncu geçen sene oynadığı vasat ispanyol takımına bakarak rahatça alabileceğimiz bir oyuncu
ancak benim en çok dikkati çeken rebekka brunson geçen sene euro cupta oynayan levoni taranto takımında oynamış.1.91 boyuyla saf 5 numara oyuncusu geçen seneki ortalamaları;
36 dakika
23.6 sayı
15.4 ribaunt ortalamasıyla oynamış.tama bizim aradığımız kan petra eksikliğini doldurabilir.
 
R.Brunson da çok iyi oyuncu bence. Ancak dış şutu hiç yok bence dış şutu olan bir uzun daha anlamlı.

Düşünsenize 3lükten tehditler arttıkça rakip müdafayı açılarak yapmak zorunda kalıcak, o durumdada Tuğba ve en önemlisi Işıl'a penetre etme imkanı doğacak! Geçen sezondan hatırlayın Esra'nın şutlarının off olduğu iki play off final maçınıda kaybettik. Dışardan ciddi tehdit olmayınca adamlar gömüldü biz de topu ne içeri indirip uzunlardan oynayabildik nede kısalarımız penetre edebildi! Ama 4. maçın son 5 dk sında dış şutlar girince müdafa dışarıda çıkmak zorunda kaldı Işılda bu sefer tersten penetre ederek bize maçı getirmişti.
 
rebekka brunson zaten saf 5 numara yani petranın açığını kapatmak için zaten bayanlarda 5 numara oynayıpta 3 lük atabilen oyuncu sayısı çok fazla değildir bizim için önemli olan petranın açığını kapatacak boyda ve fizikte bir oyuncu petra gibi ribaunt konusunda rebekka brunsonda çok iyi
bence senin dediğin tıkanma vickie johnsonın çok fazla üçlük kullanmamasından kaynaklanan bir sorundu
 
Alana beard'ü alabilsek keşke..Gerçekten etkileyici bir oyuncu..Sidney Spencer'a da hayır demem doğrusu bu kadar eli düzgün bir bayan zor bulunur :)
 
Bizimkiler(eski bizimkiler mi demeliydim acaba?)

San Antonio Silver Stars: 83
Washington Mystics : 75
Vickie oynamamış, Becky 'i maçın yıldızı olmuş.Sophia yine aynı.

Batı Konferansında Silver Stars lider durumda.Son şampiyon Phoenix yerlerde. Sondan 2. durumdalar.Silver Stars şampiyon olsun istiyorum, bunu hakediyorlarda.Yalnız hücum ribaundlarında devamlı sorun yaşıyorlar.Bunu halletmeleri gerekiyor.Yoksa birgün bu sorun başlarını yakacak.
 
Ee yaşarlar çünkü ne Sophia ne de Ann Wauters pozisyonlarına göre iyi ribauntclar değil. Vasatlar. Sorun olacaktır özellikle Seattle serisinde.
 
Birbirleriyle oynadıkları maçlarda Silver Stars üstündü.Fakat bundan sonrada öyle olur demek çok zor.Bu R.Riley'in pozisyonu nedir, ribaundlara katkısı olamazmı acaba?
 
San Antonio takımda en iyi ribaunt alan ve senin deyiminle ribauntlara yardım eden kişi avatarında. :)
 
Sophia ve Ann istikrarsızlar.Vickie ve Becky olmasa bu galibiyetleride zor alırlardı.Bütün dağınıklığı onlar toparlıyorlar.Kazandıkları son maçta savunma ribaunlarındada geride kalmışlar,Mystics 18 hücum ribaundu alırken, Silver Stars sadece 6 ribaund alabilmiş.Becky kazanmak için herşeyi yapmış.
28 sayı, 5 ribaund, 6 asist
 
Dün Vj'e gene hayran oldum valla. İnsan izledikçe daha büyük saygı duyuyor.
 
Bazı oyuncuları izlerken kıymetini bilmek gerekiyor. VJ de böyle bir oyuncuydu. Umarım sondaki -ydu eki olmaz ama hedefler farklı.

Hiç aklımdan çıkmıyor Sabonisin son maçını kaçırmam. Ahh ahh içim yanıyor.
 
VJ ve Becky'den dolayı bu sene takip etmeye başladığım Silver Stars skorlarını vermeye devam edelim bakalım.

San Antnio Silver Stars : 83
New York Liberty : 79

Becky maçın yıldızı olmuş.
Vickie : 7 sayı, 4 ribaund, 4 asist
Sophia :23 sayı, 5 ribaund, 4 asist
Becky :27 sayı, 3 ribaund, 3 asist

Hücum ribaundlarında biraz toparlanmışlar fakat devamlı olarak rakip takımın gerisinde kalıyorlar.İnşaallah başlarına dert olmaz bu durum diyorum.
 
c.parker 82 sayi atipta uzatmada kazandiklari macta
40 sayi , 16 ribaunt , 6 asist , 5 blok , 2 top calmayla oynadi ve maci tek basina aldi gercekten super otesi bir oyuncu 25 verimlilik puaniyla acik ara lider + bu aralar paso smac yapiyor !!! lisa'yi golgede birakti ruslar almaz diyordum caylak diye ama simdiden kapismaya baslamislardir.
 

Üst