2010-11 Eurocup & Eurochallenge

Kutay Bey Ogilvy konusunda haklısınız. Eğitimini Amerika'da aldığından savunmanın ince noktalarını henüz öğrenememiş, Burak Bıyıktay da öğretebilecek bir koç değil. İşlenmesi gerekiyor bence bu yeteneğin.

Macvan da böyle giderse buralara düşmez. Ben Ülker'in yerinde olsam hemen alırdım ama sanmıyorum böyle bir tercih yapacaklarını. (Vidmar da sakatlanmışken)

Macvan'i ben bizde oynayan milojiviç'e benzettim. Assist ozelligi olan, savasci bir oyuncu. Ribaund'a toplamis. Macin ilk yarisini izledim sadece. Ben yinede " zenci " bir uzun istiyorum. Blok tehtidi olan, sayi atabilen, atletik bir uzun. .

Kerem Seçer' Alıntı:
Kutay Bey Ogilvy konusunda haklısınız. Eğitimini Amerika'da aldığından savunmanın ince noktalarını henüz öğrenememiş, Burak Bıyıktay da öğretebilecek bir koç değil. İşlenmesi gerekiyor bence bu yeteneğin.

Macvan da böyle giderse buralara düşmez. Ben Ülker'in yerinde olsam hemen alırdım ama sanmıyorum böyle bir tercih yapacaklarını. (Vidmar da sakatlanmışken)

Para konuşur yine de parayı bastırdıktan sonra imkansız değil bu sene vermezler zaten iyi bir takımları var adriyatik liginde de eurocup'da da yukarları hedefliyorlar muhtemelen.

Besiktas'in ne olursa olsun bu maci kazanmasi lazimdi. Besiktas bu takimdan 1-2 gomlek ustun. Kagit uzerinde macin favorisi idi. Ilk yari iyi oynadilar, anladigim kadari ile olagan ustu seyler oldu ve maci kaybettiler. Yazik oldu. Guardlari bana zevk veriyor Besiktas'in izlerken. En azindan Cuneyt bizde olsaydi, Tutku ile Cuneyt bizi goutururdu. Yabanci hakkimizi uzun olarak kulanirdik.

Sühan Cem' Alıntı:
Beşiktaş'ın seyircisinde iş yok. Maçı koparacakları anlarda takımına destek veremedi. Basketbolu bilmediklerindne hakewmleirn ortada veya ters kararalrında protesto edemediler. Bu da hakemlerin rahat çalışmasını kolay fauller çalmasını sağladı
Bugun taraftardan cok, Iverson'u izlemek icin gelen seyirci vardi. Taraftar cok azdi. Trt 3 tribunleri cekti, kucuk cocuklar katiliyordu genelde bestelere.

Buna ancak Kadir inanır Salih:)) Yönetim en azından 500 bilet vermiştir Çarşı'ya. Alen maçtaydı. 500 kişi bile o ufacık salonu inletebilridi. Zaten sorun bağırmalarından ziyade hakemin kararlarına tepki vermemeleri. Hakem bırak kararı yanlış karar veriyor tepki yok. Rakip ataktayken anonscu hadi ıslık diyor ona rağmen ıslık yok. Yani sorun sadece ses çıakrılması değil.

Abi sana Hapoel Jerusalem ile oynadiklari maci hatirlatirim.

[youtube:2nssw6kq]http://www.youtube.com/watch?v=xahJu1esZ7o[/youtube:2nssw6kq]

Anonscu islik diye bagiriyor, islik geliyor.

@ Salih
Bizimde asvel,gran canaria,fenerbahçe ülker maçları ve bayanların kupayı kaldrıdğı yarı final maçı özellikle finaldeki maçın videolarına bak derim ;)

Okan, ben onlarin taraftari ile bizim taraftari kiyaslamiyorum ki. Sadece bu mac neden destek alamadiklarini anlatmaya calisiyorum. Evet bizim taraftar basketbolu Carsi'dan daha iyi biliyor. Ben bizim basketbola giden kitleyi begeniyorum.

Salih GOZMEN' Alıntı:
Okan, ben onlarin taraftari ile bizim taraftari kiyaslamiyorum ki. Sadece bu mac neden destek alamadiklarini anlatmaya calisiyorum. Evet bizim taraftar basketbolu Carsi'dan daha iyi biliyor. Ben bizim basketbola giden kitleyi begeniyorum.
Eğer Sühan abinin dediği gibi Alen ordaysa 100 kişi bile olsa basketbolda çok rahat tribün yapabilirler :)
(BENCE )

Salih, hepimiz bu toprakalrın insanıyız. İnsanalar doğarken sen GS'lı oalcaksın sana 60 dakika bağıracak se svereyim sen BJK'lı oalcaksın sana 100 dakika bağıracak ses vereyim demiyor:)

Benim dediğim olay sesle alakalı değil. Oyuna etki etmek ile alakalı. Rakip ataklarda ıslık kendi ataklarında tezahurat hakemin evrdiği ortada veya haksız kararalrda sert tepki vereceksin. bunun için basketbolu bilmen lazım. Bugün beşiktaş tribünü hakem kararlarında hiç tepki vermedi. Hakemde baktı seyirci rahat kararlarını rahat verdi ve ev sahibi avantajı hakem açısından kalktı ortadan. Murat Murathanoğlu bile en sonunda dedi. "salon tıka basa dolu ama hakemin bu yanlış kararına tribünlerden hiç tepki gelmedi"

Yani demek istediğim bu. Hapoel maçında iyilerdir kötülerdir bu maçta az çok bağırmışlardır da değilim ben. Maçın kopma analrında stadı yıkabilselerdi maç biterdi 16 sayıdan geri gerldi adamlar son 5 dakika 26-7 lik seri yaptılar.

Beşiktaş taraftarı her zaman zayıftır. Havlamakla, desibel rekoru kırmakla taraftarlık olmaz. Anca besteleri alıp uyarlarlar. Başka da bir şey yok.

Ben gitsem oraya mesela Allen'i izlemek icin mac umrumda olmazdi. Gercek taraftar gitse orda iyi veya kotu hakem kararlarina ses cikardi diye dusunuyorum. Taraftar kalabalik degildi, seyirci kalabalikti. Kucuk cocuklar gordum, onlardan hakeme tepki vermesini bekliyemesin :) yahut Allen'e izlemeye giden seyirciden " besiktas'li " olmayandan bahsediyorum tepki bekliyemezsin. Kucuk bir kitle bagirdi ve onlardan hakem kararlarina tepki gelmedi. Benim dusuncem bu yonde.

[youtube:3pfitrvg]http://www.youtube.com/watch?v=xahJu1esZ7o[/youtube:3pfitrvg]

1.07 de sanki birisi gooool diye bağırıyor :ehue :ehue

Basketbol kültürümüzün diğer tribünlerden fazla olduğuna ben de katılıyorum.Bunun en güzel örneği son kadın basket maçıydı.6 bin kişi gibi abartı bir sayıda olmamıza rağmen maç boyu bütünlük içindeydik.Oyuna endeksli kaldık.Sustuğumuz zamanlar da artıydı bence.Oyunla alakasız absürd besteler söylemektense o günkü suskunluğu tercih ederim.
Bizden geride olduklarını söylemekle beraber adamları tu kaka etmeyelim bu kadar.Eurosport 2'den ikinci yarıyı seyrettim.Reklam vermedikleri için aralarda tribünü çektiler.Çarşı'nın bulunduğu pota arkası dışında herkes Iverson için gelmiş.Kameraya takılan çoğu kişinin -Beşiktaşlı olsalar bile- daha önce basketbol maçına geldiklerini sanmıyorum.Bugünkü profille yargılamayalım,ayıp olur cidden. :)

Onur ben bugünkü profille yargılamıyorum. Beşiktaş taraftarı her zaman zayıftır. Beşiktaş geriye düştüğü zaman maçı çevirme gibi bir şansı yok denecek kadar azdır. Çarşı skor taraftarıdır, kesinlikle takımı ateşleme gibi bir durumu yoktur. Olur da öne geçerlerse o zaman şov yaparlar, zaten o zaman bir zahmet şov yapsınlar. Dikkat edersen Salih'in koyduğu video'da da 20 sayıyla öndeler. O maç 7-8 sayıyla geride olsalar ne olurdu bir de bunu düşünün.

Bu forumdan bile çok sayıda kişi maça gitmiş.İçerde Bjk taraftarı bile yoktur belki de :)

Oleyy oleyyy iverson, beşiktaş'ın çoçuğu iverson :)

Birkaç sene önce Abdi İpekçi'de Efes Pilsen-BJK play-off maçı izlemiştim. Son çeyreğe BJK 20 sayı geride girdi. O zamana kadar maçın kırılma noktalarında, kritik anlarda normal bir seviyede tezahürat yapan taraftar, son periyodun yaklaşık 7-8 dakikası boyunca susmadan siyah-beyaz diye salonu inlettiler. Ama sen en kritik anlarda sustuktan sonra takım 20 sayı gerideyken salonu inletsen nolur :) Akatlar'da BJK-Karşıyaka maçı izledim, maç kopmadan sürece kendimi tiyatroda sandım. Ne zaman Karşıyaka BJK'yi yakaladı, az sayıdaki Karşıyaka taraftarı tezahürata başladı ve bu BJK taraftarını harekete geçirdi ve zaten o noktadan sonra maç koptu. İşte BJK taraftarı böyle bir taraftar. Kan vermeye giderler anahaber bültenine çıkarlar, 1 Mayıs'ta Taksim'e giderler haber olur. UltrAslan çocuk yuvasında tadilat yapıp çocukları maça götürür, huzurevi ziyaret eder, kan vermeye gider, katliamları kınamak için yürüyüş yapıp çelenk bırakır ama televizyonda görebilene aşkolsun...

Demek istediklerimi çok güzel dile getirmişsin, çok teşekkür ederim Tutku.

Tutku DİNÇER' Alıntı:
Birkaç sene önce Abdi İpekçi'de Efes Pilsen-BJK play-off maçı izlemiştim. Son çeyreğe BJK 20 sayı geride girdi. O zamana kadar maçın kırılma noktalarında, kritik anlarda normal bir seviyede tezahürat yapan taraftar, son periyodun yaklaşık 7-8 dakikası boyunca susmadan siyah-beyaz diye salonu inlettiler. Ama sen en kritik anlarda sustuktan sonra takım 20 sayı gerideyken salonu inletsen nolur :) Akatlar'da BJK-Karşıyaka maçı izledim, maç kopmadan sürece kendimi tiyatroda sandım. Ne zaman Karşıyaka BJK'yi yakaladı, az sayıdaki Karşıyaka taraftarı tezahürata başladı ve bu BJK taraftarını harekete geçirdi ve zaten o noktadan sonra maç koptu. İşte BJK taraftarı böyle bir taraftar. Kan vermeye giderler anahaber bültenine çıkarlar, 1 Mayıs'ta Taksim'e giderler haber olur. UltrAslan çocuk yuvasında tadilat yapıp çocukları maça götürür, huzurevi ziyaret eder, kan vermeye gider, katliamları kınamak için yürüyüş yapıp çelenk bırakır ama televizyonda görebilene aşkolsun...