2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Jasaitis'in 4 numarada verimli olacağını düşünmüyorum,aradığımız kesinlikle saf bir 4 numara belki 5 numaramız hedef bir pivot olsaydı,yani 4'de oynar tarzı değil,o zaman shumpert 4 numarada düşünülüp,Jasaitis 3 numarada oynatılabilirdi...Ancak şu kadro yapılanmasında kesinlikle bir 4 numara lazım bize,3.5 vs vs. değil...Tabi bence...

Not:Sühan'ın dediğine katılıyorum eğerki 4 numara değilse bu 3.5 değil,4.5 olmalı...
Buçuklar biraz garip oldu gerçi ancak ne demek istediğimi anlattım sanırım... :)

Petersburg karsısında bazı defolarımız pek acıga cıkmadı ama boyalı alanda sorunluyuz. Oktay hocanın benzer goruste oldugunu dusunuyorum. Alan savunmasını hala yapamıyoruz, alışkanlıktan öte elimizdeki uzunlar içeriyi kapatabilecek uzunlar değil, kaldı ki Andric EL'de oynarken de bizde oynadıgı su kısa surede de çok çabuk ve ucuz fauller aldıgını gösterdi.

Savunma dısında ikinci sorun ribaund. Net ribautçımız yok. Ne Rancik ne Ermal ne de Anric'in ribaund becerileriyle öne çıkmış isimler değillerdi zaten.

İçeriyi kapatmalıyız derken gelecek adam illa kalın olsun demek istemiyorum. Diger onemli nokta 3lukler dısında hiçbir konuda vasat altı olmaması onemli. Örnek olarak Mirsad'ın ribaund becerisi, ince olmasına ragmen sertliği verilebilir. Yine Kaya Peker aradıgımız uzuna yakın biri. İsimleri örnek olması acısından verdim. Kısacası öncelik sert, ribaund becerisi gelişmiş ve F.Solak'tan farklı olarak belli bir fundamentali almış bir oyuncu bulmak.

Bence Transfer yapılacaksa 5 numara pozisyonu için yapmamız gerekiyor.Tabiki yapılacak bu Transferde boyalı alanı karartıcak bir yapıda olması gerekiyor.BU kadro çok iyi;ancak Fb,Efes ve onlar gibi takımlar için pota altında zayıf kaldığımız gerçek.

Jasaitis gereksiz bir transfer olur bence.Çünkü yeterince atıcımız var.Shipp,Shumpert,Taylor,Evren gibi.İç-dış dengesini sağlamak adına yapacağımız hamle 4 numaraya olmalı.

bence
pf:andric-rancik
c:ermal ve yeni transfer
2.11-2.12 boylarında ribaunt canavarı ve savunma yapan ve post updan skoru fena olmayan bir pivot alırsak bence çok güç kazanırız şampiyonluk yolunda.

kutay bey,

ilk maçı 6 sayıyla kaybeden hemofarm rövanşı 78-73 kazanmasına rağmen elendi.

milan macvan 15 sayı 1 ribaund 2 asist ile oynamış maçta.

Nafız Erhan Balcı' Alıntı:
kutay bey,

ilk maçı 6 sayıyla kaybeden hemofarm rövanşı 78-73 kazanmasına rağmen elendi.

milan macvan 15 sayı 1 ribaund 2 asist ile oynamış maçta.

Teşekkürler kombine olayının şoku ile unuttum onu .Hemofarm Euroleauge'den elenirse belki daha kolay satmaya yanaşır diye düşünüyordum da :).Şaka maka planım adım adım gerçekleşiyor.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Teşekkürler kombine olayının şoku ile unuttum onu .Hemofarm Euroleauge'den elenirse belki daha kolay satmaya yanaşır diye düşünüyordum da :).Şaka maka planım adım adım gerçekleşiyor.

Planınız ağır ağır işliyor... :)

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
[quote="Kutay Çamcı":fhbovjq5]

Planınız ağır ağır işliyor... :)[/quote:fhbovjq5]

Evet gerçi ben planımın dışında kaldım ama sağlık olsun :)

Alan Anderson ve Jasaitis'i bir kenara koyarsak Jaric, Becirovic, Giricek, Vujcic için en hafif deyimle dususte olan oyuncular diyebiliriz. Ama istedikleri ucretler hala sadece elit takımların karsılayabileceği duzeyde. Ozellikle Giricek ve Vujcic'i elit takım ya da başaltı takım da olsam almazdım.

Bu isimleri gorunce sanki Avrupa pazarı hala canlı gibi gelebilir ama formda ve mantıklı transferlerin çoğu gercekleşti. Misal Paok Ncaa'den DeShawn Sims gibi ileride olabilecek bir oyuncu getirdi. Ne yazık ki planlarımızdaki değişiklerden ötürü biraz geç kaldık ve seçenekler azaldı. Hala boşta olan Andre Hutson, Cedric Simmons, Stephane Lasme, Qyntel Woods, Jerome Moiso(ustteki gruba dahil edilebilir) gibi uzunlar var. A.Hutson bize biraz pahalı kaçabilir. Kaldı ki bana gore Panionios sonrası aşırı-değerli hale gelmişti. Şu an ki form durumunu piyasasını bilmiyorum ama asla elit takımların banko oyuncusu değil bana gore. Simas gibi orta sınıf diyebilecegimiz biri ve G.Saray'a bu anlamda uyuyor ama hala Efes'te aldıgı ucrete yakın ucretler istiyorsa bence değmez. Kaldı ki pota altında itiş kakışı sevmeyen bir oyuncu Hutson. C.Simmons sıradan bir 4 numara sayılabilir. Q.Woods'un hastalıklı kişiliği sorun olabilir. Ustelik oldukça pahalı bir oyuncu(ydu). Fransa'da eski gunlerine donen M.Slaughter'ı zamanında kotu alışkanlıklarından oturu transfer etmekten vazgeçmiştik, kaldıki Woods Ondan daha sorunlu bir adam. S.Lasme bilindigi gibi rakibimiz St.Peterburg'a imza atmıştı. Ama sanırım, tam bilmiyorum, çalışma izni alamayıp iptal edilmiş. Tipik Afro kokenli, defansif bir uzun, pozisyonuna gore kısa olmasına ragmen blok ve ribaundlarda etkili ama hucum gucu zayıf. Yine de Afrika kokenli diger uzunlara gore nispeten daha iyi. Mali acıdan Lasme de pahalı bir oyuncudur diye tahmin ediyorum. Ve yine Hutson da oldugu gibi aslen orta sınıf takımların oyuncusu olması gereken Lasme'nin ust duzey oyuncuların aldıgı ucrete yakın maliyeti, oyuncuyu fiyat/performans acısından cazip kılmıyor. Bu kadar maliyete girdikten sonra 500bin euro bonservis istenen Macvan daha cazip gelse de oyuncuyu ikna ve diğer talipleri ekarte etmek bizim hiç kolay olmayacaktır. Luka Zoric gibi bugune kadar kariyeri belli bir noktayı aşamamış, bugun için yokluktan, gençliğinde oldugundan daha degerli hale gelmiş bir uzun için de belli bir bonservis odememiz gerekiyor. Zoric'in peşinde de İsrail kulupleri vardı bir ara, son durum nedir bilmiyorum. Nba'den kesilecekler içerisinden de işe yarayacak dogru durust birinin dusme sansı cok yuksek gozukmuyor. Biraz işe yarar adamı zaten onlar kullanıyor normalde nbade oynaması zor olan isimler buyuk ihtimal kadroda yer bulacaklar. Belki gözden kaçan zorunluluktan bırakılan bir iki isim çıkabilir.

Sühan Cem' Alıntı:
Jasaitis'i çok beğenen biri olarak eğer bir yabancı alınacaksa pota altını karartacak sertlikte bir 4,5 numaranın alınmasını tercih ederim. Uzun rotasyonumuz Rancik-Andric ve Ermal den oluşuyor unuttuğum varsa söylesin arkadaşlar. Israrla pota altının takviyesini istiyorum artık, Evren geldiğinden beri. Misal maçın bir bölümü Taylor-Evren-Jasa-Schumpert-Andric oynasak pota altı sizce de yumuşak olmazmı? Ki 3 sayı çizgisi geri çekildiğinden bu sene pota altı müdafası daha mühim oalcak. Sezonun hele ilk başlarında şutörler 3 sayılıklardan sakınacaklar.

Artık ben de saf 4 veya 4.5 numara alınmasından yanayım :)

Teşekkürler Timur bey...Ayrıntılı bilgi ve yorumlar için.

Eğer Furkan'a 2 milyon verebiliyorsak Macvan için yaklaşık 1 milyon TL verilebilir bence ama ikna kısmı zor tabi.

Hudson savunma yapmayı pek sevmiyor.Woods 1 milyon dolar istiyor diye okumuştum ayrıca kişiliği ciddi sorun.O gruptan LAsme'yi tercih ederdim ben ama maliyeti ne olur bilemiyorum.

milan macvan olursa çok iyi olur.uzun bir kontrat yaparsak da tadından yenmez.ama benim aklımın hala bir yerlerinden karadağlı vladimir dragicevic var.onun takımı buducnost da tıpkı hemofarm gibi euroleague 'den elendi

Macvan ne kadar mümkün bilmiyorum,talibinin çok olduğu söyleniyor...Luka Zoric bizim için daha uygun bir hedef gibi...Şampiyonada fena bir performans göstermemişti hem takımda vatandaşıda var,uyum sıkıntısını kolay atlatırdı...

Vladimir Dragicevic ozellikle geçen sezon yaptıgı çıkışla dikkatleri çeken bir oyuncu. 2009'da bize karşı oynamış ama pek hatırda kalmamış dogrusu. Karadağ Milli takımının direkt 4 numarası konumuna geldi diyebiliriz.

Medyada çıkan haberlere gore bu yaz bir ara İtalyan Enel Brindisi takımı ilgilenmişti. Anlaşamamış olacak ki(Dragicevic daha iyi bir kulupte oynamak istemiştir diye dusunuyorum), sonrasında ulkemizde de bir forma giymiş olan(hayal kırıklıgı yaratan) E.Bavcic'le anlaştılar. Eski Telekom'lu K.Lang'de bu takımda oynayacak bu sezon. Bir başka adı çıkan kulup ise, Union Olimpija. Euroleague en buyuk avantajları. Ama butceleri kısıtlı. Geçen gunlerde benimde önerdigim oyunculardan biri olan, ucreti ve profili bizi aşmayacak, Kevinn Pinkney ile anlaşmışlardı. Yaşı artık belli bir noktaya gelmiş olan eski Efes'li K.Gregory, tanıdık bir isim olan Jagodnik ve takımın kagıt uzerinde en degerli oyuncusu diyebilecegimiz D.Markota'dan(inişli-çıkışlı bir grafik çizen, hatta son yılları surekli dusute olan ve sakatlıklar geçirmiş biri) yola çıkarak ucret konusunda U.Olimpija ile yarışabileceğimizi düşünüyorum ama tabiki de EL faktörü başlı başına bir avantaj saglıyor Sloven kulubune.

Yine bonservis ödememiz gereken bir oyuncu Dragicevic. Peşlerinde basketbol kulturu ve seviyesi acısından bizden daha yukarıda olan kulupler oldugu için, tek sansımız daha fazla ucret onererek ikna etmek, ustune bir de bonservis bedeli eklenince maliyet artıyor.(Sırasıyla Macvan, Dragicevic ve Zoric; ki Zoric diğer ikisi gibi gelecek vaad eden, elit sınıf ya da elit sınıfa girmeye aday biri değil)
Aynı maliyetle boşta olan oyunculardan daha kalitelileri alınabilir(Lasme gibi)gelse de kim boşa cıkacak, mevcut boşta olan oyunculardan takıma uyan, yukselişte oyuncu kimlerdir hepsi dusunulerek bir karar verilir zaten.

Şu turu bir atlayalım da en onemlisi bu su an için.

Seneye Karsiyakali Furkan ve Banvit de oynayan Safak icin hamle yapilsa fena olmaz gibi. full türk oyuncularla oynariz aslinda 8)

Bence hiç o kadar paralar vermeye değmez.3 tane fundimantal olarak iyi uzunumuz var ama hiç atletik 5 numaramız yok.Yeni mezun 2.10 boylarında her maç 4 5 tane hucum ribantundan extra 8 10 sayı atabilecek isimsiz genç bir oyuncu almalıyız bence.

Timur Saglam' Alıntı:
Vladimir Dragicevic ozellikle geçen sezon yaptıgı çıkışla dikkatleri çeken bir oyuncu. 2009'da bize karşı oynamış ama pek hatırda kalmamış dogrusu. Karadağ Milli takımının direkt 4 numarası konumuna geldi diyebiliriz.

Medyada çıkan haberlere gore bu yaz bir ara İtalyan Enel Brindisi takımı ilgilenmişti. Anlaşamamış olacak ki(Dragicevic daha iyi bir kulupte oynamak istemiştir diye dusunuyorum), sonrasında ulkemizde de bir forma giymiş olan(hayal kırıklıgı yaratan) E.Bavcic'le anlaştılar. Eski Telekom'lu K.Lang'de bu takımda oynayacak bu sezon. Bir başka adı çıkan kulup ise, Union Olimpija. Euroleague en buyuk avantajları. Ama butceleri kısıtlı. Geçen gunlerde benimde önerdigim oyunculardan biri olan, ucreti ve profili bizi aşmayacak, Kevinn Pinkney ile anlaşmışlardı. Yaşı artık belli bir noktaya gelmiş olan eski Efes'li K.Gregory, tanıdık bir isim olan Jagodnik ve takımın kagıt uzerinde en degerli oyuncusu diyebilecegimiz D.Markota'dan(inişli-çıkışlı bir grafik çizen, hatta son yılları surekli dusute olan ve sakatlıklar geçirmiş biri) yola çıkarak ucret konusunda U.Olimpija ile yarışabileceğimizi düşünüyorum ama tabiki de EL faktörü başlı başına bir avantaj saglıyor Sloven kulubune.

Yine bonservis ödememiz gereken bir oyuncu Dragicevic. Peşlerinde basketbol kulturu ve seviyesi acısından bizden daha yukarıda olan kulupler oldugu için, tek sansımız daha fazla ucret onererek ikna etmek, ustune bir de bonservis bedeli eklenince maliyet artıyor.(Sırasıyla Macvan, Dragicevic ve Zoric; ki Zoric diğer ikisi gibi gelecek vaad eden, elit sınıf ya da elit sınıfa girmeye aday biri değil)
Aynı maliyetle boşta olan oyunculardan daha kalitelileri alınabilir(Lasme gibi)gelse de kim boşa cıkacak, mevcut boşta olan oyunculardan takıma uyan, yukselişte oyuncu kimlerdir hepsi dusunulerek bir karar verilir zaten.

Şu turu bir atlayalım da en onemlisi bu su an için.

dragicevic ile ilgili çok iyi bir değerlendirme olmuş.geçen sene yaptığı çıkışı bu yaz oynanan avrupa şampiyonası elemelerinde de devam ettirdi kendisi.çok yüksek bir şut yüzdesiyle oynadı karadağ milli takımında.ki grupları da oldukça zordu ama italya ve israil'İn olduğu gruptan lider çıktılar.

benim bu tip sırp kökenli oyunculara ilgi duymamın sebebi sizlerin de bildiği gibi sonradan da kendilerini geliştirebilmeleri.predrag drobnjak olayı hala aklımda.efes'e çok sessiz bir transfer yapmıştı ama burada öğrendiklerinden sonra nba'e gitti.hem bu tip oyuncular oktay hoca'nın savunma anlayışına uyan oyuncular.

Fatih Hısım' Alıntı:
Seneye Karsiyakali Furkan ve Banvit de oynayan Safak icin hamle yapilsa fena olmaz gibi. full türk oyuncularla oynariz aslinda 8)

furkan için bir lafım yok da, şafak için biraz erken.ama ilkan örneğinde olduğu gibi bonservisi alınıp kulubünde kalmaya devam edebilir şafak.

bu arada eurochallenge eleme maçında 14 sayı 16 ribaund ile oynamış furkan.yüksek bir ihtimal o kupada ribaund kralı olacaktır diye düşünüyorum.eğer orada dikkat çekici bir performans sergilerse taliplileri artar ve seneye kadroya katmamız daha da zorlaşır diye düşünüyorum.bu yaz alabilseydik çok süper olacaktı.

2 milyon dolar önermez ne olursa olsun kimse. Adam Türk olduğu için bu kadar değerli yoksa 2 milyon edecek bir oyuncu değil benim gözümde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...