2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

alcakasin pota altina bi amerikali.. kalipli cekirge gibi sicrayip ribaundlari ceksin blok yapsin yeter :D.. siyahi olmasinin avantajlarini göstersin bizlere :D

Eric Williams nasıl bir oyuncu geçen sezon İtalya'da oynamış Portland kadrosundan kesilmiş

Tiny Gallon PF Buck's kesmiş takımdan

Bir de Pops Mensah-Bonsu boşta Laboral ile anlaşmıştı ama klüp vazgeçti sağlık testlerini geçememiş olabilir gerçi.

Macvan gibi Sirp ekolunun ileride cok seyler bekledigi bir ismi nasil alacagiz? Bir sonraki duragi Partizan olur onun tahminen. U18 dunya sampiyonasinda 2007'de Sirplar ABD'yi yenip sampiyon olurken o takimin en iyi oyuncusuydu bu cocuk. Besiktas'in Ogilvy si de o turnuvada parlamisti Pat Mills ile beraber, hatta NBA ilk round olur derken Vandy'de son 2 senede iyi is cikaramayinca piyasasi dustu ama cok iyi oyuncu olacak o da.

Bu takımda çok fazla değişiklik yapmamak gerek, Andric kalmalı fakat Taylor'ın yerine Solomon + Shumpert türk olduğunda da ribaund çeken, içeriden bitirici bir pota altı oyuncusu ile iddia ediyorum tblde final eurocupta da kupayı alırız.

Oğuz Uzun' Alıntı:
Bu takımda çok fazla değişiklik yapmamak gerek, Andric kalmalı fakat Taylor'ın yerine Solomon + Shumpert türk olduğunda da ribaund çeken, içeriden bitirici bir pota altı oyuncusu ile iddia ediyorum tblde final eurocupta da kupayı alırız.
solomon olur ama bizim formaya yakışmayacak bir oyuncu ve geçmişte yaptıklara ortada.bize dwight howardın %50 si olan bir pivotta yeter. :p

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Sağlık testlerinden geçememiş derken?

Ayrıntısını tam bilmiyorum doğrusu bir şekilde olmadı o iş sağlık testleri ile ilgili bir sorun oldu sanıyorum tam emin de değilim.

Pops Mensah Bonsu'yu izlemis bir olarak, 1-2 gomlek seviye atlariz. Muthis bir atlet, ucuyor resmen. Onun yani sira serbest atislari yuzdeli atiyor. Savunmasi gayet iyi, ( Nba'de Dwight Howard ile eslesiyordu savunmada). Aranan kan diyebilirim. Taylor'un yerine guard alinmasi lazim. Taylor ekstra bir oyuncu degil. Darius savruk olabilir, yanliz dizginledigin zaman ( Cem Akdag'in yaptigi gibi ) muthis bir oyuncu ortaya cikiyor. Gecen sezon bize kazandirdigi Besiktas macinin hala etkisindeyim ki sakat sakat oynamis idi o maci. Taylor bir winner degil, fizigi pek iyi degil, savunmasi muthis degil. Eurocup'a kaldik, ve onumuzde lig var. Acikcasi bizi cok buyuk basarilara tasiyacak eleman bu degil. Taylor'dan ne Darius gibi bir winner bekleyebilirsin, ne Solomon gibi bir savunma, ne Prigioni gibi bir zeka. Taylar orta sinif bir takimin oyuncusu. Bu takima Darius'u tekrar kazandirabilirsek, Pops takviyesi ile, asagada ki tablo cikar ortaya.

Darius,Tutku
Shipp,Evren
Shumpert,Caner
Pops,Rancik
Andric,Ermal

+Melih-Sertac

Iste Galatasaray'i basarilara tasiyacak kadro, son yillarin en kuvetli kadrosu, heyecan duyabilecegimiz bir kadro. Yazik etmeyelim ve buna benzer bir kadro kuralim.

mensah bonsunun savunmasıda fena değildir.gerçekten baya atletiktir.güzel smaçlar vurur.iyi ribaunt çeker.boyu kısa değil 2.07 pf ve c çok rahat oynar.
açıkçası eskisi gibi 1 milyonlarda kontrat isteyeceği bir durum yok.800-850 bine imza atabilir.bence taylorun gönderilmesi zor oktay hoca kolay kolay guard değiştirmez.bencede darius onun verdiğinin 4 katını verir ama zor.
forumda milan macvan deniliyor ben onu izlemediğim için birşey diyemem.
mike takımda tutulabilseydi bir uzuna gerek olmazdı ama şu anda dünki maçta gördükki inanılmaz ribaunt zafiyetimiz var shipp box out yapıyor ama yeterli olmuyor.kısa oyuncular son dakikalarda inanılmaz ribaunt çektiler.
fener efes maçlarında çok sıkıntı çekeriz bir uzun almazsak.lavrinoviç oğuz falan hep iyi ribaunt alan oyuncular kesinlikle mensah ayarında bir uzun almamız lazım.

Pops gibi disiplin sorunu yaşayan bir oyuncuya gerek yok aslında. Yeni mezun genç bir 4 numara dahi işimizi görebilir.

Ben takımın temel taşlarından olacak bir 4 numara için Oktay koçun çaylaklardan tercih yapacağını sanmıyorum. Basketbol bilgisi üst düzeyde ve takımın hemen benimseyeceği, disiplinli, saha dışında da karakter olarak düzgün birisini bulmadan yeni birisini Florya'dan içeri sokmaz...

Şimdi gerçekçi olmak gerekirse Eurocup bir sürpriz oldu kimsenin böyle bir beklentisi yoktu onun içinde kadro hafta da 1 maç yapacak şekilde kuruldu ama şimdi durum farklı daha sert ve yorucu bir tempo bizi bekliyor bu nedenle power forwet ya da savunması ve ribaunt özellikleri ön plana çıkan birisi şart bu takıma...

Alperen Küçük' Alıntı:
Mensah boşta mı ? Macvan'ın zaten takımıyla sözleşmesi var nasıl koparıcaz onu oradan?

Laboral ile anlaştı ama hemen imza öncesi aşamada bir sorun çıktı (sağlık sorunları olduğunu okuduğumu hatırlıyorım ama tam emin değil) öte yandan kısa süre önce Brezec'i alan Rus Takımı'nın ilginediği yazılmıştı.

Öte yandan Kerem'e katılıyorum zaten maliyetlide bir adam.

Macvan olayı zor tabi kim alırsa alsın bonservisi ile alacak Hemofarm yatırımının karşılığını almak isteyecektir ayrıca oyuncuda öncelikli olarak bir euroleague takımını tercih edebilir.Hemofarm sezon başladıktan sonra elden çıkarmak istemeybilir vs ama paraya kıydıktan sonra imkansız birşey değil (tabi kıyacak parar varsa)

Bu arada Olimpija'nın maddi sorunları var eğer bazı oyuncular yarına kadar ödeme yapmazsa yada bu oyuncularla bir şekilde anlaşmasa Pinkey dahil son günlerde yaptığı transferleri oynatamayacakmış.

Murat İNAL' Alıntı:
yutub video koymuş Kutay Bey.
linki de koydum altına.

Teşekkürler...

Doğru hatırlıyormuşum tıbbı testleri geçememiş ama sorunun nedir onu bulamadım.

Pops Mensah-Bonsu has failed his medical with would-be new team Saski Baskonia Caja Laboral. It means he has not met the terms of his contract and has been released from the ACB side.

ama sonradan Hornets'ın falan yaz kampına katılacağı yönünde haberler çıkmış dediğim gibi çeşitli takımlarla transfer söylentileri çıktı nasıl bir sağlık sorunu ise Laboral'de oynayamıyor başka yerde oynayabiliyor.

Neyse hem pahalıdır hem Mahmudi'nin tercih edeceği bir karakter değil zaten.

Karakter olarak ne turlu sorunlari var Pops'un. Hani hic rastlamadim bir disiplinsizligine. Cikip mucadelesini veriyor. Bir nbdl macindan sonra Pops'un verdigi bir demeci dinlemistim, " gayet neseli, ve sicakkanli bir oyuncu " tipik Afrikali gibi gelmisti. Bize gelirse " sorun degil, takima seviye atlattir ".

Tanimasak Ron Artest karakterli bir oyuncu sanacagim yahu :). Fikirlerinize saygiliyim ama ben gelmesini istiyorum, gercekten problemli olsa en basta ben karsi cikardim. Hani Gaines'e bile raziyim, mutlaka bir transfere gerek var. Sadece 1 degil 2 tane transfere gerek var. Taylor'un yerine bir guard ayrica.

Bakin takimda bir isik gormesem bosuna kendimi yormazdim, yanliz bu potansiyel var, ama mevcut kadro ile elit takimlara karsi zorlaniriz. Eger gercekten basari hedefleniyorsa 2 tane transfere ihtiyac var. Galatasaray'i ileriye tasimak icin, bir Euroleague takimi yapmak icin. Mevcut kadro ile ben buyuk basarilara imza atacagimizi sanmiyorum. Dun gorduk bir guardin nasil takimi as kalsin yaktigini. Guard sorunu ortaya cikti dun. Dun Peterburg'un elit uzunlari olmamamasina karsi pota altinda nasil maglup oldugumuzu gorduk. Pota alti guclu takimlara karsi, nasil direnmeyi dusunuyoruz. Zuphan bilene smac vurdu. Ki o Zuphan Turkiye'ye karsi, " Semih'li,Omer'li " pota altinda goremedik, disaridan uclukleri ile maca tutundu. Atletik bir uzun ile bunlari engeleriz. Gecen yil Eurocup'da Fatih'in nasil katkilar verdigi biliyoruz. " uzun alinmaz ise, yahut vasat bir uzun alinir ise pek iyi gormem durumumuzu ". Basari icin bir uzun bir guard sart.

Salih GOZMEN' Alıntı:
Pops ise Kerem abinin yazdigina gore sakatliktan cok disiplinsiz davranislar yuzunden yollanmis.

1-2 yıl onceki transfer başlığından alıntı o zaman da konuşulmuştu bunlar.

Kerem yazınca inanıyorsun ben hiç görmedim demiyorsun da ben Mahmudi istemez dediğimde mi sorun oluyor :)

Şaka bir tarafa ,

Zaten bir uzun alınması konusunda herkes hemfikir uzun ihtiyacı yok diyen olmadı ki .

Üzerinde durulmayacak bir oyuncu olduğunu düşünmesem boştaymış diye gündeme getirmezdim ama daha önce duyduklarım yüzünden Mahmudi'nin tercih edeceği tipte bir oyuncu olmadığını düşündüm gelmesin demedim ki .

Disiplin konusu da bir tarafa siyahi-atletik uzun da pek tercih etmiyor sanki kurduğu kadrolarda

Öte yandan Laboral'in neden son anda transferden vaz geçtiği daha önemli bir nokta yalnız sonuçta kurumsal ve ciddi bir klüp sağlık testlerinde bir sıkıntı çıktı ise gerçekten bu önemli.

Birde işin maliyet kısmı da var tabi.

Eğer sağlıklı ise gönlümden geçen ilk isimden sonra isteyeceğim ikinci isim olur yoksa bana kalsa .Gerçi her ikisi de zor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...