2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Oktay hocayi gorsem sormak isterdim, kendi yazdigimi kendim unutmusum :)
Yokta son zamanlarda pek disiplin sorununu gormedim. Hic ibaresini kaldiriyim cunki birseyler yasamis. Neyse fazla konusmayim, fena yakalandim :)

Ha fikrim digistimi, hayir :). Pek tabi ki daha iyi bir uzun ciksa fikrim degisir :)

Beni Hosley,Tolliver'i transfer etmeden onceki heyecan sardi yahu uzub konusunda. Hani yillar sonra subenin dogru isler yapmasi gibi. Burda cok yazmistim sube ile ilgili. Ve en sonunda dogru hamleler yapilmaya basladi.

Bu beni heyecanlandirdi. Bir diger neden ise basketbol'da ki her turlu tur atlamamiz, ve Eurocup'a katilmamiz. Bu arada Will Conroy guard icin dusunulebilir. Nbdl'de oyniyor. Taylor'un yanlis secim oldugunu, ve yol yakinken sozlesmesinin fesh edilmesi lazim. Evren'in daha akli selim oyun kurdugunu, Taylor'dan daha meziyetli oldugunu dusunuyorum. Ki bu 2 numaramiz. Tutku hayli hayli Taylor'un onunde oyun kurmada. Elde tutmanin anlami yok.

Benimde somut bir bilgim yok aslında ama disiplinsizlikten kasıt takım arkadaşları ile sorunluı soğuk bir kişilikten ziyade iş ve taktik disiplinin olmaması da olabilir ki aşırı neşeli ve sıcakkanlı yapının bazen bu tarz tezahürleri olabilir.

Bir de Laboral hangi sağlık sorunu yüzünden vazgeçti o da önemli dediğim gibi .

Mavcanı alabileceğimizi pek zannetmiyorum. Avrupanın en gözde genç oyuncularından, giderse Euroligde dener şansını.

Pop-Mensah gelse ben çok sevinirim. iki sene evvel badalonadayken ilk eurolig maçında mvp olduğu maçı izlemiştim. ardından sakatlanıp ayrılmıştı ve nba e gitti. çok takım gezdi, bi yerde uzun süre kalamamasın nedenleri iyi irdelenmeli.
mental olarak düzgün bi Pops , tutku ve taylor gibi oynatan guardlarla rakibin potasını aşağı indirir. Yüksek maliyetli bir oyuncu ama hızlı, ribauncu ve mücadelecidir.

Bi de aklıma Oktay hocanın benettondan eski oyuncusu Jdson Wallace geldi. Beğendiğim bir oyuncu ama o da gran canariaya transfer olmuş.

Aslinda hersey planli programli,plansiz programsiz gecti. Planli proglamli olanlar Oktay hoca'yi takimin basina getirmek, Shumpert gibi elit oyuncuyu takima katmak. Eskiden turk rotasyonunda sikinti yasardik, kaliteli Turkleri takima katmak, " Ermal,Tutku gibi." Genc oyuncular ile uzun vadeli anlasmak.

"yabancilar ile uzun vadeli anlasmak, gecen sezon uzun zaman sonra bir yabanciyi ust uste oynatmak Rancik ". Gibi olumlu isler yaptik. Gelelim isin plansiz programsiz kismina. Kimsenin tahmininde yunun takiminin evraklarini hazirlamiyamayip, Euroleague katilamamasi yoktu. Ve o takimin Euroleague katilamamasindan dolayi bizi Eurocup'da on eleme oynama hakki kazanmamiz kimsenin aklinda yok, kocun da yoktu. Olsaydi belki daha iddiali takim kurulabilirdi. Oktay hocanin o yuzden ben Taylor gibi bir guardi aldigini dusunuyorum. Nasil olsa bu eleman lig'de kucuk takimlara karsi iyi oynar, potansiyeli bir oyuncu diye dusunmus olmali. Yunan takimi adam gibi evraklarini hazirlasa biz buralara gelemiyecektik.

Eurocup on eleme hakkini kazanamiyacaktik. Kaderin cilvesi. Simdi hedefler buyudu, ve sanirim Oktay hoca bunun farkinda. Yani Taylorún yetersiz olabilecegini, ve bir uzun almamimiz gerektigini. Dun cok net gozuktu bunlar. Garip oyunlar dondu, bizim isimize yaradi. Ama yeter mi ? yetmez. 2 tane takviye ile odulendirmemiz lazim.

Evren'in Trabzon ile anlasip, bazi nedenlerden dolayi takima geri dondugunu unutmamamak lazim. Ki o Evren, Domercant'e savunmasi ile nefes aldirmadi. Evren'in geri donmesi ve Yunan takimin evraklari hazirliyamamasi bizi Eurocup'un kapilarini acti, ve on elemeyi gectikten sonra gruplarda oynama hakki kazandirdi. Bunu degerlendirmek lazim.

Lig'de ve Eurocup'da basarili olmak icin. Bir Eurocup'da ki rakiplere bakarsaniz takviye ile sampiyonluga oyniyacagimizi gorursunuz. Lig'de de keza iyi isler yapabiliriz. O yuzden kendimizi odulendirmemiz lazim, hedef buyultmemiz lazim.

Galatasaray'in cok iyi isler yapabilecegini bilereketen, sube ve staff hareket etmeli. Dun turu kil payi gecmis olmamamizin bizim icin buyuk bir nimet oldugunu bilmemiz lazim. Lig'i yuksek bitirelim ki Euroleague on elemesine katilmanin keyfini yasiyalim, belkide daha ustelere " direk katilma gibi ".

Bunlarin planlanip, programlanmasi lazim. Buyuk hedeflere yurumemiz lazim, Ayhan Sahenk'de yaptigimiz savunmanin karsiligi, Shumpert'in yaklasik 40 saniye kala attigi uclugun degerini bilmek lazim. Cunki biz Galatasaray'iz, biz buyuk bir takimiz ve bunun gostergesini faaliyete gecirelim ki buyuklugumuzu gosterelim.

Açık konuşmak gerekirse 5.yabancı için geç karar vermenin bedelini ödüyoruz biraz. İki ay once pekala işimizi görecek, maliyeti uygun, boşta bir dolu oyuncu vardı. Piyasanın son demlerinde domino etkisi nedeniyle herkes birbirinin hamlesini bekleyecek.

Nbaden kesileceklerden pek bir umidim yok ama bazen 1-2 beklenmedik iyi oyuncu kesilebiliyor. Joey Dorsey,J.Gist çok zor ama M.Rolle gibi oyuncular bırakılmaz herhalde. Şimdiye kadar kesilenlerden kesin katkı verir diyebileceğimiz biri yok.

A.Hutson boşta ama aradıgımız tipte biri değil daha çok Luksa'nın ve biraz da Rancik'in ikamesi bir oyuncu. Siyahi olsa da atletik özellikleri iyi sayılmaz. Yakın temastan pek hoşlanan biri değil özellikle savunmada ama bir siyaha göre stabil, pas alıp verebilen biri. Dediğim gibi ancak Luksa ya da Rancik olmasaydı mantıklı olurdu.

S.Lasme savunmada aradıgımız adam, yazmaya gerek yok. Fakat boyalı bölgede hucumda da sorunlarımız var. Lasme bu konuda yetersiz kalabilir.

Lasme St.Petersburg'ran aldıgı kontrata yakın ucret arıyordur ama şimdilik ust duzey ve zengin EL takımları ilgilenmiyor galiba. Unics, Kimhky gibi Rus takımları ve ACB'den birkaç takım dısında o ucrete çıkan olur mu bilinmez. Hutson'da da benzer durum geçerli. Ligimiz yabancılarını pek seven L.Roma butun transferlerde plase aday konumunda.

Eldeki Taylor ve Luksa konusunda, Taylor'dan daha umitliyim. Çunku hata ya da eksiklikleri kapanabilir şeyler. Yanlış seçimleri dertti şimdiye kadar. Mitch gibi olmadık anlarda gözü kapalı içeri penetre etmeye çalışıyordu, ilk maçlarında. Son maçta daha az yaptı bunu. Sut, pas seçimlerinde takım arkadaşlarına alışması ve koordinasyonunu tekrardan sağlaması gerekir, bunlar zamanla olabilecek şeyler. Benim uzerimde durdugum bu konular yoksa kimse Taylor'dan iyi savunma yapmasını beklemiyor, fiziksel kapasite buna uygun değil, içi boş bir beklenti olur. Savunma gayreti bekleyebiliriz ancak. Olumlu tarafında ise, Taylor'ın alınma sebebi, seti de hızlı hucumu da aynı başarıyla oynayabilen, takımı oynatabilen bir pg olmasıydı.

Kısacası Taylor'da kapasite olarak bir artı bir eksi var. Ve bunlar bilinerek yapılmış bir tercih. Beklenmeyen, hayal kırıklığına uğratan kısmı, seçimleri ve koordinasyonu. Bu da düzeltilebilir bir durum.

Luksa'da durum, (eğer bilmedigimiz bir sakatlığı varsa ya da sezon başı antreman yapamamışsa hariç) pek böyle değil. Temel sorunu büyük bir güç eksikliği ve fundamentalle karışık yine koordinasyon sorunu. Fiziksel sorunlar koordinasyonunu da etkiler, yere sağlam basamıyor gibi. Güç sorunu saydıgım istisnalar dısında kolaylıkla halledilebilecek bir sorun gibi durmuyor. Çünkü oyuncunun yapısı zayıf. Mirsad, Semih ve Ömer'in hatta H.Beşok'un gençliği(en fazla 21-22 yaşına kadar ki kısmını kast ediyorum) de zayıftı ama en azından dirençliydiler. Luksa hem guçsüz hem dirençli değil, yaşı da 24.
Artılarını biliyoruz Luksa'nın. Eksi kısmında savunmada ve hucumda pota altı etkinliği oldukça sorunlu. Ustelik palyatif eksileri de var, çok çabuk faul alması. Toplamda bakarsak da uzun rotasyonun diğer parçaları Luksa'nın eksikliklerini kapatmaya uygun olsa sorun olmazdı bunlar. Ama savunmada iyi sayılamayacak ve hucum etkinliğinde tıpkı Luksa gibi yüzü dönük sutlu oyunu seven ama pota dibinde aynı etkinlikte olmayan Rancik olunca, açıklar çok daha belirgin hale geliyor. Yoksa St.Peterburg'un aman aman bir pota dibi gucu yok. Ortalama bir boyalı alan gücü defoları göstermeye yetti. Şu an için Luksa'nın takıma kattığı ekstra bir katkı yok. Rancik'le benzer silahları kullanıyorlar. Post oyunu ve pas alabilme ozelliğini, yumuşaklığından dolayı, sonuca donuşturebilmiş değil henuz. Yumuşak ve gorece zayıf Hırvat liginde, iş yapan bu ozelikleri, daha sert maçlarda işlevsiz(kaybolup) mi kalacak yoksa zamanla buna adapte mi olacak bekleyip göreceğiz.

Alperen Küçük' Alıntı:
Wilkinson için ilk haftalar basketbol katili deniyordu bu forumda,Andric iyiye gidecektir ben inanıyorum
Wilkinson sakatlıktan çıkmıştı ama.

Bu tip oyuncuların göze batmasındaki bir diğer sebep, yanındaki oyuncunun da benzer tipte olması sonucu takımın bazı konulardaki açıklarının iyice gün yüzüne çıkmasıdır diye dusunuyorum. Geçen sene için, özellikle Cemal ceza aldıktan sonra Rancik de Wilkinson da iyi oyuncular olmasına ve mucadele etmelerine ragmen benzer oyuncular oldukları için zaman zaman tıkandılar.

Alperen Küçük' Alıntı:
Wilkinson için ilk haftalar basketbol katili deniyordu bu forumda,Andric iyiye gidecektir ben inanıyorum

Endişemiz oyuncunun yeterince güçlü olmadığı ile ilgili Alperen daha yapısal birşey.

Bununla birlikte bu transfer gerçekleştiğinde Ahmet Arif bey oldukça geniş ve güzel bir analiz yapmıştı ve 4-5 yıldır takip ettiği bir oyuncu olduğundan ve sert bir oyuncu olduğundan bahsetmişti (başka bir çok özelliğinden de bahsetti ayak çabukluğu,past yeteneği,kolay faul alması vs) Güçsüz olduğu ile ilgili bir tespiti yoktu .Acaba dönemsel birşey (geçirilmiş bir sakatlığın etkisi mesela) olabilir mi diye de düşünüyorum o yüzden.Sonuçta 4-5 yıllık gözlemin getirdiği değerlendirme daha sağlıklı bi,r değerlendirme olmalı.

Ahmet bey bu aralar pek giremiyor sanrıım foruma girebildiğinde belki bizi biraz daha aydınlatır.

Ekleme Ahmet bey'in oyuncu ile ilgili analizi şu şekilde idi:

Ahmet Arif' Alıntı:
2.10 boyunda El tecrübesine sahip 25 yaşındaki pivot ile Galatasaray iki yıllık sözleşme imzalamış. Sözleşmenin iki yıllık olması Galatasaray'da yeni bir basketbol yapılanması olduğunu gösteriyor. Herşeyden çok buna sevindiğimi belirtmem gerek.

Andric 4-5 senedir bildiğim bir oyuncu. Vujcic ayarında bir oyucnu olmasını bekliyordum ama düşündüğüm sıçramayı yapamadı. Gerçi uzun oyuncular geç olgunlaşır, geç meyve verir varsayımından hareket edersek önemli bir transfer olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle bu transferi, oyuncunun pek de bilinmeyen bir özelliği ile değerlendirmek istiyorum. Andric'in blokcu olduğu, dışardan dönem dönem iyi şut atabildiği, kalıbına oranla hızlı ve çabuk olduğu, low post'tan oyunu olduğunu EL izleyicileri zaten bilirler. Bence bu oyuncunun en önemli özelliği (kanımca Mahmudi'nin de bu oyucnuyu transfer etme nedeni) neredeyse Prkacin ayarında pas verme yeteneğine sahip olması ve top sürebilmesidir.

Mahmudi, hem savunmada sert hem de hücumu üzerinden oynatabileceği bir uzun oyuncu arıyordu. Bu anlamda istediği özelliklere sahip bir oyuncuya kavuşmuş oldu. Zaman zaman aldığı ucuz fauller nedeniyle alabileceğinden çok daha az süre aldığının altını çizmemiz gerekir. kanımca EL'de en çok faul yapan oyunculardan birisidir. 4,3 faul ortalaması ile oynaması bunu gösteriyor. Tabi bu kadar çok ve ucuz (akılsız) faul yapan oyuncu ile Mahmudi arasındaki diyalogların pek hoş olmayacağını söylemek mümkün.

Son tahlilde bunun iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Uzun vadeli bir plan olması bile çok önemli. Bu nitelikteki transferler ile ligimizin kalitesinin de artacağını düşünüyorum.

pops nba den bir oyuncuyla anlaştı nbate gitti zaten labarol olmamıştı nba
de hangi takımda oynuyor şuan hatırlaıyırum ya memphis yada toronto

Ya hemen bir transfer yapmamız lazım yada nba den oyuncuların gönderilmesini beklememiz lazım çünkü baya bi oyuncu Avrupa yolunu tutacak .

Murat Lale' Alıntı:
pops nba den bir oyuncuyla anlaştı nbate gitti zaten labarol olmamıştı nba
de hangi takımda oynuyor şuan hatırlaıyırum ya memphis yada toronto

mempis sanırım ama hazırlık kampına davet edildi garanti kontrat yapmadı diye biliyorum yanlış biliyor da olabilirim.

Akagün JAsa ile ilgilenmiyoruz demiş :(

Bunak diyeceğim ayıp olacak...Zaten gereksiz yere para saçıyorsun iki kuruşta bize katkın olsa nolacak... : (
Al işte Jasaitis'i aslan gibi oyuncu...

nba de boşa çıkacak oyunculardan bitanesi da brian butch 4-5 oynayabiliyor 2.11 olmasına rağmen bize de uyar isteyan araştırabilir

Murat'ın önerdiği Brian Butch hakkında yazılanlara bakılırsa fena oyuncuya benzemiyor,geçen yılda başarılı bir performans göstermiş...Daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarımızı bilgi paylaşımına ve yoruma davet ediyorum..:D

B.Butch bir ara Belçika'da oynamıştı galiba vasatı geçemdi diye biliyorum. D-Ligi Mvp'si olabilir ama ortalama bir oyuncu. O ayarda çok oyuncu bulabiliriz. Misal Michael Washigton var draftlara katılmadı, Avrupa için iyi bir fizigi var tipik atlet ama bu oyuncuların Avrupa'da ne yapacagı biraz sans işi. Nba kariyeri bulunan Sean Willams agustosta H.Jeruselam'la anlaşma imzalamıştı ama bir ay sonra fesh etmişler. İyi bir uzundur özellkleri bize uyar ama sorunlu. Amerika'dan Abd'li alacaksak beklemekte fayda var. A.Hutson, S.Williams gibi Avrupa pazarına açılmışlar hariç.

Eski Efes'li guard R.Wright boşta galiba. Alba H.Price sonrası sözleşme yenilemedi. Ekim sonuna kadar nbaden gidecekler belli olur, Avrupa'daki eski yıldızlarda kararlarını verirler o zamana kadar. O tip bir oyuncu aramasak da domino etkisi nedeniyle, transfere etkisi olabilir.

Kaliteli uzun için sansımız sadece bize ve paraya bağlı değil. Efes gibi birçok iyi kulupte oyuncu arıyor.

Timur Saglam' Alıntı:
Kalite uzun için sansımız sadece bize ve paray bağlı değil. Efes gibi birçok iyi kulupte oyuncu arıyor.

Efes biraz palyatif çözüm arıyor ama anladığım kadarı ile mümkünse kısa süreli sözleşme yapacaklar yıllık sözleşme olsa bile 7 .yabancı olacak gelen oyuncu genç ve yetenek vaadeden isimler bu tarz bir anlaşmayı kabul etmez Efes'de zaten böyle bir transfer için buy-out ödemez sanırım.

Rashad Wright şutu pek iyi olmayan ama nispeten derli toplu ve savunmada agresif bir oyuncu idi yanlış hatırlamıyorsam aslında uygun bir seçim olabilir ama Mahmudi Taylor'dan bu kadar erken vazgeçmez gibi geliyor.

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Timur Saglam":wyfqx31u]

Kalite uzun için sansımız sadece bize ve paray bağlı değil. Efes gibi birçok iyi kulupte oyuncu arıyor.

Efes biraz palyatif çözüm arıyor ama anladığım kadarı ile mümkünse kısa süreli sözleşme yapacaklar yıllık sözleşme olsa bile 7 .yabancı olacak gelen oyuncu genç ve yetenek vaadeden isimler bu tarz bir anlaşmayı kabul etmez Efes'de zaten böyle bir transfer için buy-out ödemez sanırım.[/quote:wyfqx31u]
Dogru ama bu saatten sonra butun takımların mantıgı birazda ''işe yarar kimi bulabilirsem'' Yani Efes tecrubeli birini tercih edecektir ama oncelikle belli bir seviyede bir oyuncu olması lazım. Ya da bizim, geleceği olan isim aradıgımızı varsaysak bile, bulabildigimiz gençlerde o ısıgı görmüyorsak ve boştaki iş görür yaşlı, tecrubeli oyuncuyu tercih ederiz herhalde. Anlatmak istedigim su zamanda piyasa sartlarının daha belirleyici oldugu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...